2017/18: Pilotszezon – ABC (drámák)

Elérkeztünk a szezon közepéhez, ami az országos csatornák pilotberendelésének ideje is egyben. A csatornák vezetői ilyenkor választják ki a berendelt több tucat forgatókönyvből azt a 10-20 darabot, amelyekből elkészülhetnek az első epizódok, és amikből aztán az upfronts alatt fognak választani 5-10 új sorozatnak valót. Elvileg az összes pilotberendelés megtörtént (max 1-2 várható még), és elkezdődött a casting is – ahol ismerjük a szereplőket, ott feltüntetjük őket.

2017/18-es pilotberendelések: CWNBC (drámák)NBC (komédiák)FOX (drámák) – FOX (komédiák) + az ABC 2016/17-es komédiaberendelései.

Tavalyról az egyik midseason reménységet még várjuk, de remélem idén jobb pilotokból válogathat majd az ABC. Lesz több feldolgozás külföldi alapanyagból, új sorozatot hoz Marc Cherry, és Greg Berlanit, valamint Shonda Rhimes produkciós cége sem pihen.

A tovább mögött ott a felhozatal. 11 pilot plusz 2 berendelt sorozat.

The Crossing
Készítő: Dan Dworkin, Jay Beattie
Szereplők: Sandrine Holt
Történet: egy háborúsújtotta ország menekültjeiről, akik egy amerikai városban kezdenek el megjelenni menedéket kérve. A furcsa csak az, hogy a menekültek amerikaiak, és 250 évvel későbbről érkeznek, a jövőből. A múltja által gyötört helyi seriff, egy szövetségi ügynök és egy menekült lányát kereső anya van a középpontban, valamint egy meglepő összeesküvés.

Deception
Készítő: Chris Fedak – executive producer: Greg Berlanti
Szereplők: Jack Cutmore-Scott, Amaury Nolasco, Lenora Crichlow, Ilfenesh Hadera
Történet: egy szupersztár bűvészről, akinek karrierjét derékba töri egy botrány, és csak egy helyen tudja tovább gyakorolni azt, amihez ért, a megtévesztés, az illúzió és a meggyőzés művészetét – az FBI-nál. A szervezetnél ő lesz az első illuzionista tanácsadó, aki megmagyarázhatatlan bűnügyekben segít a kormánynak, illetve félrevezetési szaktudásával kap el kémeket és bűnözőket.

Doomsday
Készítő: Mark Bianculli, VJ Boyd
Szereplők: Jack Davenport, Rachelle Lefevre, Dan Byrd
Történet: Szeptember 11-e után az amerikai kormány egy titkos agytrösztöt (think tank) alapított, mely a tudomány és a szórakoztatás világának legkreatívabb elméit gyűjti össze. A feladatuk emberek által kialakítható katasztrófa-szcenáriók és azok megoldásainak kitalálása. Miután roppant veszélyes ötletek merülnek fel, a résztvevők névsorát titkosítják és a programot leállítják. Azonban amikor egy pontosan olyan katasztrófa történik az országban, amit ez az agytröszt anno kidolgozott, ismét összehívják őket, hogy megakadályozzák további, ugyancsak általuk kitalált események létrejöttét.

The Good Doctor
Készítő: David Shore – executive producer: Daniel Dae Kim
Szereplők: Freddie Highmore, Antonia Thomas, Nicholas Gonzalez
Történet: koreai formátum alapján. Egy Savant-szindrómás fiatal sebészről, aki egy elit kórház gyereksebészeti osztályára kerül. És adódik is rögtön a kérdés: képes-e egy olyan ember életeket menteni, aki képtelen más emberekkel kapcsolatot kialakítani?

The Gospel of Kevin
Készítő: Michele Fazekas, Tara Butters
Szereplők: Jason Ritter
Történet: Könnyed egy órás Kevinről, akinek romokban az élete, viszont az Isten megbízza a világ megmentésével.

Marvel’s The Inhumans (8 részes évad berendelve)
Készítő: Scott Buck
Szereplők: Iwan Rheon, Anson Mount
Történet: A sorozat Black Bolt (Fekete Villám) és a királyi család eddig még el nem mesélt történetét fogja megismertetni a nézőkkel.

Las Reinas
Készítő: Dean Georgaris
Szereplők: Sonia Braga
Történet: egy latino nyomozónőről, aki kénytelen szembenézni múltjával, mikor egy ügy miatt fel kell fennie a kapcsolatot családjával, akiktől eltávolodott – nem mellesleg ez a család Miami legerősebb bűnszövetkezetét is alkotja. Visszakerülve abba a világba, amit azt hitt, hogy maga mögött hagyott, meg kell találnia azt a vékony sávot a törvény és családja között, amelyen közlekedhet.

Salamander
Készítő: Jeff Pinkner
Történet: az azonos című belga sorozat alapján, egy zseniális, ám erősen emberkerülő mérnökről, aki társul egy szkeptikus nemzetbiztonságis férfival, hogy elkapjanak egy rejtélyes bankrablót, aki lenyúlt 66 széf dobozt, melyek a legnagyobb hatalmú elit tagjaihoz tartoznak, s melyek révén egy zsarolássorozatot indít be, mely egy még nagyobb összeesküvéshez vezet.

Ten Days in the Valley (10 részes évad berendelve)
Készítő: Tassie Cameron
Szereplők: Kyra Sedgwick, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Malcolm-Jamal Warner, Josh Randall, Abigail Pniowsky, Mark L. Young, Emily Kinney, Ali Liebert
Történet: Kyra Sedgwick (anno még Demi Moore-ral lett elindítva a projekt), egy magát túl hajtó egyedülálló anyáról, tévés krimiíróról, aki egy kemény válási procedúra közben jár. Amikor lányát elhurcolják az ágyából éjszaka, a nő mindent megtesz, hogy visszaszerezze őt – az élet persze imitálja saját tévésorozatát.

The Trustee
Készítő: Jay Scherick, David Ronn – executive producer: Elizabeth Banks
Szereplők: Meaghan Rath, Michael Cudlitz
Történet: derűs, csajos haverzsarus komédia (egy órás a sorozat!) egy elszánt, de makacs nyomozóról, aki aki valószínűtlen helyről kap társat, egy harsány exbűnöző személyében, aki börtönből szabadulva a rendőrség megbízottjává válik és mindenféle kulimunkát végez. Kettejük elég különbözőképp viszonyulnak a bűnhöz és bűnhődéshez, együttműködésük mégis gyümölcsözőnek bizonyul.

Unit Zero
Készítő: Lindsey Shockley
Szereplők: Toni Collette, Rob Huebel, Kimberly Hebert Gregory
Történet: Könnyed akciókomédia egy egyedülálló anya CIA-s mérnökről, aki pár adminisztratív munkát végző munkatársából álló titkosügynök csapatot vezet. A tagokat az ügynökségen sem tartják sokra, és épen ezért kvázi láthatatlanságuk révén tökéletesen alkalmasak a CIA titkos, beépülős küldetéseire.

cím nélküli
Készítő: Marc Cherry
Szereplők: Reba McEntire, Saamer Usmani, W. Earl Brown, Jack Coleman, Ben Esler, Natalie Hall, Ryan McPartlin, Saidah Ekulona, Emily Rose
Történet: egy Kentucky kisváros seriffjéről, aki mellé egy fiatal FBI-ügynök érkezik segíteni a nyomozásokban. A seriff új társát bevezeti a déli-gótikus közösség színfalai mögé, rengeteg, saját titkokkal rendelkező bizarr karaktert ismertetve meg vele.

cím nélküli
Készítő: Paul William Davies – executive producer: Shonda Rhimes
Szereplők: Britne Oldford, Ben Rappaport, Anna Deavere Smith, Hope Davis, Vondie Curtis Hall, Rege-Jean Page, Susannah Flood, Wesam Keesh
Történet: jogi dráma, ami New York déli körzetének szövetségi bíróságán (“Anyabíróság”) játszódik és új jogászokról szól, akik a védelem és a vád képviselőinek is dolgoznak a legnagyobb volumenű ügyeken az országban, s közben magánéleteik is összefonódnak.

Tovább...