The Walking Dead – 7. évad 11. rész – kritika

Bár talán sokaknak háttérbe szorult az e heti része sorozatunknak az Oscar gála miatt, azért most is kecsegtetett pár dologgal a Walking Dead legújabb epizódja, lássuk mi történt a 11. etapban. A cikk spoilereket tartalmaz!
Legfrissebb részünk a Megváltók bázisán játszódik, ahonnan épp elszökött Daryl, valamint megérkezett Nagen és a foglyul ejtett Eugene is. Dwight pánikolva keresi Darylt, de csak a hűlt nyomát találja egyetlen cetlivel, amin a “FUSS” szócska látható. Nagen bepipul a sebhelyes arcúra, akit tömlöcbe is zárnak, mivel nem csak Daryl, de Negan egyik felesége, Sherry is eltűnt. Ám baseball ütős emberünk nem igen veszítené el a jobb kezét, így megbízza Dwightot, hogy hozza vissza a nőt.

Régi házukhoz megy, ahol csak egy levelet talál régi kedvesétől. A levélen található betűk pedig teljesen megegyeznek a Darylhez írt cetlivel, tehát kiderül ki is szöktette meg valójában mindenki kedvencét. A Sherry által írt levélben pár dolgot megtudhatunk Dwightról, aki nem önszántából változott meg – legalábbis a papíron írtak szerint – a halált még mindig jobb alternatívának tartja Sherry, mint hogy a Megmentőkkel maradjon.

Dwight azért reménykedik, hogy párja visszatér a házba, így nyomot hagy neki. Mikor visszatér azt hazudja a bázis orvosának, hogy végzett a nővel, hogy ne is keressék őt sehol. Bebiztosításból még be is mártja őt, hogy aztán a meleg sütőben élvezhesse Nagen szeretetét. De hát valamit valamiért.

Eugene eközben nem várt vendégszeretetben részesül. Külön szobát kap, étellel, könyvekkel és videójátékkal, persze ezért tennie is kell valamit. Nagennek ugyanis szüksége van egy okostojásra, aki mint megtudja, nem csak lőszert tud gyártani, de rengeteg ötlettel van tele a védelmi rendszer megerősítéséhez, sőt még orvosi diplomája is van (egy új orvos amúgy is jól fog jön), ráadásul tudós is. Nagen meg is jutalmazza őt és kap párat a feleségei közül, persze csak “dísznek”.

Az együtt töltött idő alatt a lányok ráeszmélnek, hogy Eugene tudását fel tudnák használni Nagen ellen, hogy végleg kiiktassák őt. Eugene azonban átlátott a szitán, így a feleségek terve kudarcba fulladt.

Akció nélküli részen vagyunk túl tehát, bár nekem egyáltalán nem hiányzott, ahogy a fő karakterek sem. Megint egy szélesebb belátást kaptunk a Megmentők mindennapi életébe. Eugene pedig egyre jobban élvezi azok vendégszeretetét, sőt a rész végén még hangoztatja is, hogy ő is Nagen, sőt mindig is az volt.Vajon megpróbál teljesen beférkőzni ebbe a társadalomba, hogy ő lehessen Nagen jobb keze és aztán belülről tehessen valamit a bázis ellen, vagy tényleg átállt a Megmentők oldalára és elvakultsága ott is tartja őt?

Jövőhéten Rickék portyázni indulnak, meglátjuk majd mennyi sikerrel.

The post The Walking Dead – 7. évad 11. rész – kritika appeared first on Hessteg.

Tovább...