Bemutatkozott az új Nokia 3310-es

Nemrégiben írtunk róla, hogy a Nokai az új Androidos készülékei mellett tartogat egy igazi nagyágyút is, méghozzá a cég legnagyobb sikerét jelentő 3310-est támasztják fel, megragadva a nosztalgiafaktort és a retro őrületet. A maga korában a készülék maga volt a megtestesült csúcs, na de most 2017-et írunk kéremszépen.
A barcelonai mobilkongresszuson felfedték és kipróbálhatóvá tették a vadonatúj, felújított Nokai 3310-est, ami félig-meddig pontosan olyan készüléknek tűnik, mint amilyenre vártunk a bejelentést követően: némi ráncfelvarrás a kor követelményeinek, de összességében megpróbálták megőrizni azokat a dolgokat, amik anno naggyá tették ezt a típust.

A specifikáció és a kiszivárgott videók ismeretében majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy sokan elgondolkodnak majd a vételen – ráadásul van az a réteg, akik számára ez egy egész jó választás lehet. Egyetlen egy problémám van: nagyon hasonló butamobilja van (és mindig is volt) a Nokiának, nem is egy, ráadásul van amelyik még mindig kapható.

Igen, bár ezzel nem árulok el nagy titkot, de ezt a készüléket vagy a neve (és ez alatt nem csak a Nokia-t értem, hanem a számokat is) fogja eladni, vagy semmi. 50 eurós ára épp elfogadható ebben a kategóriában, hisz a Series 30+ nem épp a legfrissebb operációs rendszer, ahogy a 2.5G sem fog intenzív internetezésre sarkallni minket.

Cserébe az okostelefonokhoz szokott agyunk megdöbben az akkumulátoridőn (majd egy hónap készenléti idő és közel egy napos beszélgetési idő), a pletykák pedig még masszívabb készülékházról beszélnek, mint az előd esetében – bár ez szinte elképzelhetetlennek tűnik.

Kapunk egy kamerát is (ez az eredetiben ugye nem volt), bár csak 2 megapixeles felbontással, emlékfotók készítésére talán épp megfelelő lesz. Az azt hiszem teljesen egyértelmű, hogy a retrogeekek mellett az idősebb korosztály számára lehet alternatíva az új 3310-es.

Nokia 3310 bemutató videó (katt és lenyílik)

A forma a hőskort idézi, s bár ezúttal már színes kijelzőn kell irányítanunk gyermekkorunk kedvenc kígyóját, azt hiszem elégedettek lehetünk. Újra a nyomógomboké lehet a főszerep (hisz érintőképernyő az nincs), s aki egy kicsit is nosztalgikus, az most örülhet – a többiek szemében ez viszont nem lesz több egy ügyes marketingfogásnál, amivel egy butatelefont ad ki -és vélhetően elég nagy számban el- a feltámasztott Nokia.Kérdés, hogy az Androidos piacból képesek lesznek-e egy megfelelően nagy szeletet kihasítani maguknak, de ez még egyelőre a jövő kérdése, a bejelentett készülékek egyelőre biztatóak.

The post Bemutatkozott az új Nokia 3310-es appeared first on Hessteg.

Tovább...