Oscar 2017: Mit gondoltok a borítékos felsülésről?

Ezt a posztot vehetjük egyben villámértékelésnek is a 89. Oscar-díjátadó gáláról, amelyet Jimmy Kimmel vezetett. Hogy rögtön bele is vágjak a sűrűjébe, Kimmel már az elején annyira lehangoltnak, lelketlenek tűnt, hogy nekem fájt a jelenléte. Túl sok változás a későbbiekben sem volt, ő sem az a valódi showman, akit évek óta keresnek a rendezők, de nem találnak. Tök fölöslegesen oltott embereket, és nagyjából holnapután nem is sok mindenre fogok emlékezni, amihez neki köze volt az est során. Részemről ez a gála átlagos volt, jobb mint a tavalyi, de, ha nem csevegek végig a legjobb cimbimmel közben, akkor bizonyára halálra unom magam.

Oscar 2017: Mit gondoltok a borítékos felsülésről?

Ellenben most jön a kényes téma, ami reggel hat óra után nem sokkal következett be, amikor Warren Beatty kezébe került az utolsó boríték, amelyben a Legjobb filmnek járó díj győztese volt. Nagy meglepetésemre ki is hirdették, hogy a Kaliforniai álom kapja, én meg örültem, mint majom a farkának, aztán fél perc múlva jött a hideg zuhany, és nyomtak egy cancelt. Kiderült, hogy összecserélték a borítékokat, a Legjobb film idén a Holdfény lett, amely szintén egy remek film, és hamarosan lesz is róla írás, de azt az érzést, amit ma reggel éreztem… hát elmehetnek a jó büdös fenébe.

Mi látszik kívülről? Józan parasztival belegondolva, ugye van 24 kategória = 24 boríték. Utolsó díj, utolsó boríték. Miért van több boríték? Innentől nálam nem magyaráznak ki semmit, úgysem tudjuk meg, hogy valójában mi történt, de a hivatalos álláspont a következő:

A biztonság kedvéért minden borítékból kettő van, és Emma Stone elvitte az övét, valaki pedig a másikat adta oda Beattynek, aki meg is jegyezte, hogy azért olvasta lassan, mert Emma neve szerepelt a papíron, és nem értette, hogy miért.

Ebben mondjuk van ráció, de azért kíváncsi lennék, hogy ti hogyan vélekedtek az esetről?!

The post Oscar 2017: Mit gondoltok a borítékos felsülésről? appeared first on Filmnews.

Tovább...