Patrick Stewart is kiszáll az X-Menből, Jackman maradna?

There is no real ending. It’s just the place where you stop the story – mondta egyszer Frank Herbert és azt hiszem egy idézet sem illik jobban erre a helyzetre. Patrick Stewart is nyilatkozott ugyanis a napokban, bejelentette, hogy visszavonul Xavier professzor karakterétől, a Logan volt az utolsó alkalom.
Ha őszinték akarunk lenni, akkor a döntés teljesen érthető. Minden jel arra mutat ugyanis, hogy James Mangold ezúttal tényleg megcsinálta és a Logan a kritikusok és a nézők szívébe is belopja majd magát, kasszát robbant és úgy vonul be a Farkas (Rozsomák) filmtörténelembe, mint a rész, ami végre igazán méltó volt a karakterhez. Jobban mondva a karakterekhez. Kell ennél szebb búcsú a már 76 éves Stewart-nak? Nem hinném. Mindent összevetve tehát igazán bölcs döntésnek tűnik.

Hugh Jackman esete egy picit más. Ő ugyan még “csak” 48 éves, azonban az általa játszott karakter a problémás: Rozsomák (Farkas) ugyebár lassan öregszik és Jackman-nek ezzel kellett lépést tartania az évek során. Valljuk meg ez remekül ment neki, mert bár a múló éveket nem tagadhatja, az izomtömeg csak nőtt az idő múlásával, viszont mindennek és mindenkinek vannak határai; neki is. Az, hogy ötven fölött is ilyen elképzelhetetlen formában tartsa magát, az nagyon nehéz meló, ráadásul az egészségével is vannak problémák, az időről-időre visszatérő rák is nagyban nehezíti a felkészülését már jó ideje.

Viszont ha ezeken a problémákon túllépünk, akkor is marad még egy elég nagy: ha a Patrick Stewart – Ian McKellen páros már nem lesz, akkor maradnak a fiatalok. Ebbe a vonalba viszont nehezen beilleszthető (bár persze megoldható) az öregedő Logan. Nos valószínűleg ezeknek a problémáknak az együttese késztette Hugh Jackman-t arra a döntésre, hogy a Logan után elköszönjön. Hacsak…

Na jó, ez egy icipici hacsak csupán, de akkor is: szóval Jackman azt mondta, hogy egy esetben szóba kerülhetne a folytatás.

If that was on the table when I made my decision, it certainly would have made me pause. That’s for sure. Because I always love the idea of him within that dynamic, with the Hulk obviously, with Iron Man but there’s a lot of smarter people with MBAs who can’t figure that out. You never know.

Szóval ha a Wolverine – X-Men az MCU részévé válna, akkor erősen elgondolkodna a maradáson. Az biztos, hogy az ötlet nem rossz, nagyon nem rossz (mondjuk elgondolkodtató, hogy a Farkas vonalat butítanák vissza gyerekbaráttá, vagy a Bosszúállók állnának át R besorolásra – félek az előbbi lenne a forgatókönyv inkább), de valószínűleg nem lesz belőle semmi.Akárhogy is, a Logan nemsokára már a mozikban, én pedig remélem, hogy a hírek igazak és Hugh Jackman, valamint Patrick Stewart is egy kitűnő filmmel vesz búcsút az X-Men világától. Köszönjük mindkettőjüknek a számtalan remek kalandot és titkon remélem, hogy még találkozunk velük a filmvásznon.

The post Patrick Stewart is kiszáll az X-Menből, Jackman maradna? appeared first on Hessteg.

Tovább...