Scandal: kezdett az 5. évad

And even if it is true, even if it is the single greatest true love story of all time, are we supposed to care?

Igen, ez a kérdés azoknak, akiket nem különösebben kötött le a fő romantikus szál a Scandal-ben, mert most úgy tűnik a promók és az első rész alapján, hogy elég nagy dózisban fogjuk kapni az Olivia-Fitz páros őrlődését magánélet és az Egyesült Államok népe között.

Jaj mi lesz itt?!

Scandal: kezdett az 5. évad

Például heti ügyek. Amik eddig nem is rosszak. Szeretnek az írók megtörtént eseményeket visszhangozni a sztorikban, korábbi évadokban is nem egyszer előfordult, most is volt mire asszociálni.

Az sajnálom, hogy az OPA-ban a kezdő csapat dinamikája teljesen széthullott: nem elég, hogy lassan elfogynak, a maradék ráadásul öli is egymást. Innen valahová mozdulni kell, mert a “nyomozások” csak úgy voltak érdekesek, hogy egymás szavába vágva fejtették fel az ügyet, nem pedig két durcázás között tessék-lássék.

Scandal: kezdett az 5. évad

Nem kevés érzelmi szálat pengettek az írok az évadnyitó epizódban, de amitől személy szerint padlót fogtam, az Huck jelenete volt. Nem részletezem, tudjátok, mire gondolok, ráadásul Olivia válasza csak még jobban elszomorított.

Bellamy Young-ot mint mindig, most is öröm nézni, ahogy érzelmek garmadája hullámzik végig az arcán másodpercek alatt. Érdekes felállás most ez így, hogy Mellie és Cyrus is a kispadról figyelik az eseményeket. Nem csak Olivia, de Fitz csapata is romokban hever.

Scandal: kezdett az 5. évad

Cy pörgése és magasröptű monológjai hiányoznak, remélhetőleg hamarosan megbocsátást nyer, mert akármennyire is jól hozza a karakterét Portia de Rossi, a többiek mellett eléggé színtelen figura. Mondjuk arra jó, hogy minden rajta csattanjon.

Sally kis tévés jeleneteit egyre jobban bírom, hatalmas szövegeket adnak neki, dinamikailag is tök jól passzol mindig a részekbe. (Kicsit azonban emlékeztet valamire ez a szegmens. Glee-nézők, megvan mire? Szinte várom, hogy kibökje a végén: “And that’s how Sally C’s it!”)

Scandal: kezdett az 5. évad

Mivel lassan lejár Fitz második elnöksége is, így muszáj még valami nagyot kavarniuk az amúgy is kellően zavaros politikai pocsolyán, hogy el lehessen húzni legalább az évad végéig mindenki kínlódását, mert azt azért tudjuk, hogy happy end és vermonti lekvárfőzés egyelőre nem várható. De pont ezt szeretjük a sorozatban, nem?

Akármennyire is túlpörögnek néha az írók, akkor is zseniális a Scandal, és most egyébként is visszafogottabb évadot ígértek – magukhoz képest – szóval jó lesz ez, mint mindig.

Ja és nálam az év idézete a második részből – még akkor is, ha pofátlanul ellövik a címben is:

Yes.


© Casey Novak for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...