The Fate of the Furious trailer: még hogy család?

Őszintén szólva rettentő kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a Halálos iramban következő részével. Na nem a film minősége aggaszt, hisz olyan ez, mintha azon aggódnék, hogy vajon milyen lesz a soron következő Transformers mozi. Nem teszem, mert tudom jól, hogy milyen lesz.
Engem sokkal inkább az érdekel, hogy majd a nézők hogyan fogadják. Mert a Halálos iramban 7 kasszát robbantott. Álszent lennék, ha nem írnám le, hogy ebben a nosztalgiafaktornak és Paul Walker tragikus halálának is óriási szerepe volt, de ha létezik példa a hamuból feltámasztott sorozatra, akkor a F&F széria bizony az. Ráadásul sikerült a hét részes eposzt úgy lezárni, hogy még a legnagyobb kritikusok is csak elismerően bólinthattak. Ketten mentek kétfelé a naplementében, a dalnak vége, It’s been a long day without you, my friend, na meg persze For Paul és jöhetett a stáblista, na meg a kínos könnymorzsolgatás.

Persze ott motoszkált bennünk a kisördög, hogy egy film, ami másfél milliárd dollárt hozott, ráadásul hetedik részként, az nem lehet az utolsó. Szép lenne, jó lenne, korrekt lenne, de üzletileg nem feltétlen bölcs húzás, és ha valamiben ott a pénz lehetősége, akkor Hollywood kíméletlen, nem ismer se ígéreteket, se gyászt.

Ennek megfelelően nem túl meglepő módon jött Vin Diesel és tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy a One last ride-ra azért ráhúznak még egy trilógiát, de tényleg csak egy one last trilogy van tervben, semmi több. Hogy erre majd hogy reagál a nép, amikor eljön a tavasz és a bemutató ideje, na arra leszek én igazán kíváncsi. Ha tódulnak rá a mozikba, akkor tényleg nincs határ, bármit le lehet nyomni a torkunkon és felesleges is bármilyen korrektséget elvárni a stúdióktól.

Dominic és Letty kiruccannak Kubába, hogy végre élvezzék a jól megérdemelt pihenést – és persze egymást. Ez a romantika (pláne ezzel a két szószátyár karakterrel) nem töltené ki a két óra negyven perces (ó te jó ég) játékidőt, úgyhogy hamarosan megjelenik a mindent felforgató csúnyarossz, méghozzá Charlize Theron személyében.

The Fate of the Furious trailer (katt és lenyílik)

Persze minden a feje tetejére áll, dráma, akció, dráma, és ami a legfontosabb, hogy Family no more van ezerrel.

Jó, tudom egy kicsit gonosz hangvételű lett ez a cikk, meg végül is kívánom én, hogy jól süljön el a film, de valahol, mélyen, legbelül azért mégis becsapva érzem magam. Nem azért, mert a szentimentális énem azt mondja, hogy Paul nélkül már nincs Halálos iramban (de, azért is), hanem főleg amiatt, mert a hetedikkel lezárták. Vége volt.Hát kell ez nekünk? Elválik. A The Fate of the Furious (magyar címet egyelőre még nem kapott, talán Halálos iramban 8?) április 13-tól lesz látható a mozikban.

The post The Fate of the Furious trailer: még hogy család? appeared first on Hessteg.

Tovább...