The Walking Dead (7. évad 10. rész) – kritika

Az előző epizódban rengeteg kérdést kaptunk a tarsolyunkba, remélve, hogy válaszokat is kapunk rá a következő héten. Kaptunk is, mindezt a jól megszokott Walking Dead hangulat köré helyezve. Spoileres kibeszélőnk következik.




Királyságunkat újra terrorizálja a Megváltók csapata, ám a begyűjtés közben Ezekiel legjobb embere Richard újra nekifeszül Negan alakulatának, és ismét feszülten vállnak el egymástól a csapatok. Richard úgy gondolja, hogy már nincs mire várni, így magánakcióba kezd, és kéri Darylt is, hogy valahogy segítsen felnyitni Ezekiel szemét a Megváltók ellen.

Ám e tervben egy áldozatnak is kéne lennie, aki nem más mint a kunyhóban megpihent Carol. Daryl teljes mértékben kiakad Richard őrült ötletén, így le is lép és inkább meglátogatja a bujdosó Carolt, hisz rég nem látták egymást és Daryl-nek gőze sincs miért bujkál ennyire egyik legjobb barátja. Találkozásuk megható, szomorú, de egyben boldog is.

Daryl megtudja, hogy Carol belefáradt az állandó menekülésbe és öldöklésbe, semmi másra nem vágyik csak békére. Így mikor kérdezi Carol Darylt arról, hogy mindenki épségben van-e, íjjászunk nem árulja el se Glenn, se Abraham halálát, ezzel is megkímélve a bujdosó asszonyt a még több szenvedéstől. Daryl a látogatás után viszont úgy dönt, visszatér Hilltopba Maggie-ékhez.

Eközben Rick és társai egy nagy tömegben találják magukat egy roncstelep közepén. Megismerkedünk egy új társadalommal: nagyon zárkózottan élnek és borzasztó óvatosak.

Gabrielt azonban megtalálják, aki elmondja, hogy zsarolták őt az élelemmel, amit összepakolt és elvitt. Rick egyezkedni próbál e fura alakokkal arról, mit tett és miket fog még tenni Negan, ha nem cselekednek. Azonban a beleegyezés helyett Ricket egy nagy gödörbe lökik, ahol egy elég brutálisan kinéző tüskés zombi ellen küzd pusztakézzel, hogy rátermettségét és erejét is bizonyítsa. És mivel ő Rick, ezért meg is teszi, így egy alkut köt az Alexandriai népséggel, miszerint fegyverekért és élelemért cserébe csatlakoznak a roncstelepi harcosok Rickhez. Így már érthető az a nagy mosoly Rick száján. Pedig már nem egy, hanem két társaságnak is portyáznak, ami valljuk be, még nehezebb időszak elé állítja Alexandriát.



Összességében megint egy jó részen vagyunk túl, mindenből kaptunk egy kicsit. Helyén volt az érzelem, a feszültség és az a kevés akció is. Megismerhettünk egy új társadalmat, ami szintén pozitívum. Igaz még nem sok mindent tudunk róluk, de a közeljövőben ki fogják fejteni nekünk. Az epizód gyengéi sajnos a CGI részek voltak. Valahogy kibillentett pár jelenet, amik amúgy máskor működnek (tigris, zöld hátteres roncstelep). A következő héten Negan bázisán leszünk ismét, szóval feszültségben akkor sem lesz hiány.

The post The Walking Dead (7. évad 10. rész) – kritika appeared first on Hessteg.

Tovább...