Jön Stephen King és J.J. Abrams sorozata, a Castle Rock

What a time to be alive… végre-valahára elértünk arra a szintre, hogy egy-egy sorozatot legalább annyira várunk, mint egy mozifilmet és nem csak azért, mert végre lesz mivel elütni az időt hosszútávon, hanem azért, mert az utóbbi években rendesen el lettünk kényeztetve.
Hisz gondoljunk bele, régebben -és még csak nem is túlságosan messzire visszamennünk- nem volt divat az, hogy iszonyatos pénzekből készítsék a szériákat. A cél elsősorban az volt, hogy egy jól összerakott, izgalmas pilotot követően ugyanazt tolják le a torkunkon újra meg újra, akár évadokon keresztül. A csomagolás persze mindig különbözött egy picit, de egy sci-finek induló szériánál sem volt ritka, hogy részenkénti nyomozós cuccá vált igen hamar. (és ezt bármilyen műfajra simán rá lehet húzni).

Aztán valami megváltozott, az ezredforduló után. Előbb 2004-ben a Lost kezdett egy mindennél drágább epizóddal, majd szép lassan az HBO letarolta a mozifilmes színvonalú sorozataival a piacot és ez a tendencia azóta is egyre erősödik, olyan címekkel, mint a Trónok harca, a Westworld, sőt, más tévétársaságok és streaming szolgáltatók is észbe kaptak az elmúlt időszakban, így jöhettek létre az olyan sorozatok, mint a Marco Polo, vagy a Stranger Things (csak érdekességképp: a legdrágább széria még mindig a Vészhelyzet, ahol 13 millió dollárt kóstált egy-egy epizód elkészítése).

A Netflix mellett a Hulu is lát fantáziát ebben a trendben, gondoljunk csak a tavalyi 11.22.63-ra, amelyet Stephen King művéből adaptáltak, James Franco főszereplésével, egy 8 részes minisorozat formájában. A dolog olyannyira jól működött, hogy ezúttal már nagyobb tervben gondolkoznak, és azt kell mondjam, hogy ez egyáltalán nem hangzik rosszul, sőt.

A Castle Rock elnevezésű széria egy antológia lesz (több évados, évadonként változó csapattal), ahol a közös pont a néha újra és újra felbukkanó szereplőkön kívül a helyszín lesz: Castle Rock.

Aki gyakorlott King olvasó, annak bizonyára ismerősen hangzik a (valójában nem létező, Maine állambeli) kisváros neve, amely számtalan műben fellelhető, a teljesség igénye nélkül megjelenik például a The Dead Zone, a Cujo, a The Body, az Uncle Otto’s Truck, a Mrs. Todd’s Shortcut, a The Dark Half, a The Sun Dog, vagy épp a Needful Things című Stephen King művekben.

A sorozathoz érkezett egy friss-ropogós teaser is, amiből ugyan sok mindenre nem derül fény (és akkor még finoman fogalmaztam), de hangulatkeltésnek épp megfelelő – egy teasertől pedig nem is várunk többet.

Castle Rock teaser (katt és lenyílik)

A projekt egyelőre rendkívül kezdeti fázisban van (egyelőre még a forgatás időpontja sem ismert, nemhogy a bemutatóé), de azt hiszem nyugodtan lehetünk bizakodóak, hisz a J. J. Abrams – Stephen King párosítás elég jól hangzik és a Hulu tavalyi minisorozata is beváltotta a hozzá fűzött reményeket.Hogy a Castle Rock-ban minden King mű megelevenedik majd, amelyikben a helyszín szerepel, talán az a legnagyobb kérdés, nemsokára kiderül, ahogy az is, hogy ezúttal is sikerül-e világsztárokat megnyerni a Hulu-nak a szériához.

 

The post Jön Stephen King és J.J. Abrams sorozata, a Castle Rock appeared first on Hessteg.

Tovább...