The Walking Dead: folytatódott a 7. évad

Olyan jó lett volna, ha nem megint az időhúzást vezetik fel a TWD készítői. Kaptunk tőlük egy siralmas félévadot, és erre a visszatérő premierben úgy folytatják, mintha ilyen részeket most megengedhetnének maguknak. Persze a mazochisták nézik tovább. Jelen!

The Walking Dead: folytatódott a 7. évad

Amikor winnie-vel dumáltunk arról, hogy persze, tolom még a heti posztokat egy darabig , akkor még nem tudtam, hogy mi lesz a folytatásban. Komolyan mondom, ha valami siralmas magyarázata lesz a pap tettének, és csak a plot miatt tette, amit tett, akkor nálam eljön a cancel. Nem tudom, miért pont ezzel, de be fog telni a pohár. Előreszaladtam, lássuk a spoileres részt a tovább mögött.

Igazából nagy elméletgyártásra nincs lehetőség, hiszen vagy nem mutatnak eleget hozzá, vagy nyílegyenesen történik minden. Rick-ék körbejártak, a Hilltop belemegy a harcba, viszont a király még nem.

The Walking Dead: folytatódott a 7. évad

Hiába kapott észérveket Ezékiel, miszerint ha segítenek Rick-éknek, akkor több esélyük van, mintha elbukik a lázadás és esetleg ők akarnának valamit tenni utána. Ehelyett befogadták Snowde… izé, Darylt. És ennyi. Persze az évad végére tényleg létrejön majd kábé a szövetség, hisz tudjuk, hogy az a király “ezredese” miképp gondolkodik a Saviorök elleni harcról, szóval már ott a belső ellentét, amit megfűszerez Daryl jelenléte.

Na, itt még teljes időhúzást éreztem. És nem az a baj, hogy még nem állt össze a hadsereg és indultak meg Negan ellen, hanem valami más akadályt kellett volna kitalálni Rick-éknek, nem a király nagyon izgalmas meggyőzését. Nem ugrik be jobb, de nem is a The Walking Dead írószobájában ülök fizetésért.

The Walking Dead: folytatódott a 7. évad

És akkor ezt az egészet pedig megtetézte a Pap. Egyelőre annyi látszik, hogy a csipet csapat kimozdítása volt a célja az egész lopásának. Mármint írói szempontból, mert máshogy nem tudták beírni az új fegyvereseket. Erre remélem, valami tényleg jó magyarázatuk lesz, mert itt a premierben siralmas “fordulatnak” tűnt az egész.

Arról már ne is beszéljünk, hogy a kötelező akciójelenet hiába volt cool (az volt, halálkomolyan!), ha fél perc alatt szétesik a logika mögötte. Avagy tologatják a kocsikat, hogy majd utána visszaállítják, mivel úgy a Saviorök nem jönnek rá, hogy arra jártak. Következő jelenet:

The Walking Dead: folytatódott a 7. évad
The Walking Dead: folytatódott a 7. évad

Persze volt egy robbanás, de a sok félbevágott zombi még egy átlagembernek is feltűnhet, nem kell hozzá helyszínelőnek lenni. Avagy félig csak a junkie-ság, félig pedig a mazochizmus miatt maradok, mert ez a félévad-premier nem győzött meg arról, hogy a sorozat készítői visszataláltak a jobb útra.

Tovább...