The Vampire Diaries (8. évad) – Drasztikus fordulatok

A végjátékhoz közelít most már a Vámpírnaplók, hiszen az utolsó évadot láthatjuk a CW-n. A nyolc évad alatt sokan lemorzsolódtak, csökkent a népszerűsége a sorozatnak. Az elhivatott rajongók azonban kitartanak, az e heti epizód pedig igazán erősre sikerült.
Végre Mattnek is jelentősebb szerepe van, szinte hihetetlen. Az, hogy ő életben van szimpla emberként még mindig, ennyi természetfölötti lény és esemény után, az megdöbbentő. Bár sok jót nem tett a főszereplőknek, mert rájuk szabadította magát az ördögöt, Cade személyében. Akik figyelemmel kísérték az eseményeket azok tudják, hogy ő tüntette el a képből a két szirént; Seline-t és Sybil-t és most Stefan haverkodik vele. Utóbbi az elmúlt néhány rész során teljesen kifordult magából, aki az útjába áll, azt gondolkodás nélkül, hidegvérrel megöli, teljesen mindegy, kiről is van szó. Jelenleg Damon a jófiú, már amennyire annak lehet nevezni. Megszokott dolog, hogy váltogatják a szerepeket egymás között, ez az egész sorozat alatt jellemző volt. Valamiért Julie Plec-nek ez központi kérdés, hogy épp melyikük kapcsolja ki az emberségét. Kissé már-már fantáziátlan, mintha lassított időben néznénk a teniszt. Ide-oda passzolják a labdát, vagyis esetünkben az érzések megszüntetését, nagyjából évadról évadra.

Innentől viszont spoilerekkel folytatom.

Cade nem vesztegeti az idejét, utasításba adja Damon-nek, hogy vagy száz gonosz idegent tegyen el láb alól, vagy pedig Caroline-t ölje meg napnyugtáig. Hasonlóképp jár el Stefan esetében is, csak ott már Elena élete a tét. A vámpír inkább a lány halálát választja, hogy Damon végre leszálljon róla és ne akarja egyfolytában visszaterelni a helyes útra. Ezen döntés köré kreált izgalom számomra azért vicces, mert az őt alakító színésznő, Nina Dobrev egy hete posztolta az instagramjára a képet, miszerint a sorozat záró epizódjára visszatér. Szóval annyira mégsem aggódik az ember ennek tudatában. Annak ellenére, hogy Elena nem valós szereplője a történetnek, meg kell hagyni, hogy még mindig nagyon ért a két testvér összeugrasztásához.

Több variáció is előkerül Cade kijátszására és megölésére, de ördög(i) kiléte miatt ő is halhatatlan, így tehát első körben ezzel a ténnyel kell valamit kezdenie Caroline-nak és Damon-nek, akik kénytelenek összefogni egymással.

Enzo és Bonnie kapcsolata is új szintre lépett, hiszen a vámpír eldöntötte, hogy felhasználja a gyógyírt, ami Elena vérében van. Hajlandó búcsút inteni a halhatatlanságnak, hogy azután a lány mellett öregedjen meg, Bonnie titkos isten háta mögötti házában. Enzo még utoljára igyekszik kihasználni az öröklét és a sebezhetetlenség olyan előnyeit, mint például a veszélytelen, random versenyautózás.

Az egésznek nagyon feelgood hangulata van, egyszerűen jó rájuk nézni. Ezután pedig együtt elindulnak a New York-i lakásuk felé, ahová egyébként Bonnie korábban elhelyezte Elena koporsóját. Itt azonban kiderül, hogy a szerelmesek terve nem valósulhat meg, mivel a gyógyír az egyetlen módja Cade megsemmisítésének. Így a már korábban elképzelt életről sajnos le kell mondaniuk. Tehát marad az eredeti felállás, kínjukban már ezt sem látják olyan szörnyűnek – még mosolyognak is – bár szerintem egy idős néni-fiatal srác kombó a későbbiekben elég érdekes, de hát mindent a szerelemért, vagy mi.

Mivel Stefan átíratta a saját nevére Bonnie házát, így Enzo ezzel párhuzamosan ki lett utasítva onnan, hiszen senki nem engedélyezte számára a belépést. Aztán amikor Stefan végre megérkezett, az mindent megváltoztatott, erre aztán tényleg senki nem számított.

Persze elég gyanús volt ez a már-már idilli kép, de úgy látszik Plec szereti a drámát, főleg ha Bonnie-ról van szó. Szóval, Stefan könyörtelen módon megölte Enzo-t, szerencsétlennek annyi volt a bűne, hogy elállta az útját. De nem ez volt az egyetlen fordulat, ugyanis a már kinyert ellenszert Bonnie beadta Stefan-nak, melynek következtében újra emberré vált és úgy tűnik. mintha Bonnie is visszakapta volna a varázserejét.Az évad eddigi legerősebb epizódja volt, a záró képsorok ugyanis rengeteg kérdést vetnek fel. Az óra pedig ketyeg, már csak öt részük van minden szálat elvarrni. Abban biztos vagyok, hogy ezt nehéz lesz überelni.

The post The Vampire Diaries (8. évad) – Drasztikus fordulatok appeared first on Hessteg.

Tovább...