The Odd Couple: vége a 3. évadnak

– It’s wonderful what her yin does for your yang.
– Hmm. It’s pronounced “Wang,” buddy.

Komolyan nem tudom, hogy mi menthetné meg a The Odd Couple-t a szezonvégi kaszától. Mondjuk már az előző évad utáni berendelés is érthetetlen volt, de most végképp lefőni látszik a CBS komédiájának, ami nem egy jó nevű írót foglyul ejtett, és egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy nekik csak ennyire futja, vagy hogy a showrunner-nek az lenne a küldetése, hogy kihuzigálja a szkriptekből a poénokat.

The Odd Couple: vége a 3. évadnak

Az utolsó két rész ment le hétfőn a harmadik szezonból, és el kell ismernem, hogy amellett, hogy szokás szerint elég értékelhetetlen és humortalan lett a végeredmény, volt két fénypontja a szezonzárónak.

Az egyik az, hogy végre szétköltöztették Oscar-t és Felix-et. Először azt hittem, azért, mert rájöttek, hogy nem képesek semmi vicceset kitalálni nekik (nem, csak azért, hogy pár perc múlva visszacsináljanak mindent), a másik pedig Parvesh Cheena (szipp, Outsourced, szipp, Gupta), aki zseniális volt, és talán még érdekelt is volna egy Felix & Neil, vagy Felix szitkom vele és Thomas Lennon-nal. (Oscar meg mehetett volna Charlotte-tal egy másik spinoffba.)

The Odd Couple: vége a 3. évadnak

De egyébként minden változatlan. Minden fájdalmas és kiszámítható, és egészen humortalan, már-már themillers-i mélységekbe kerültünk. Oké, Wendell Pierce némelyik reakciói persze még mindig vicces, de ez nem az írók érdeme.

– We may even become better friends. I mean A… we couldn’t be better friends.
– And B… maybe we could.

Nem kívánom egy sorozat halálát sem, a The Odd Couple kaszájának sem szurkolok, de szerintem úgy lenne tisztességes a csatornától, ha könnyítene a szereplők és az írók szenvedésein, és hagyná, hogy ez a komédia kilehelje a lelkét.

Tovább...