Teen Wolf: féltávon a 6. évad

Ez mégis mi akart lenni?

Gondolom nem csak bennem fogalmazódott meg ez a kérdés, amikor megnéztem ezt a sorozatzá félévadzáró epizódot. Mert az az igazság, hogy nagyon nagy kár, hogy nem most ért véget a Teen Wolf. Közel tökéletes zárása lehetett volna a sorozatnak ez a rész, de még hátra van 10 epizód addig. De mivel töltik majd azt ki? 

Teen Wolf: féltávon a 6. évad

Az az igazság, hogy a Teen Wolf már régen nem olyan erős, mint szeretnénk. Viszont tökéletes guilty pleasure, ráadásul a szereplők nagy részét sem kívánhatjuk pokolra, mert nem rosszak, igaz sokszor nincs igazán funkciójuk.

Az idei főszál a Wild Hunt nem volt annyira rossz, köröket vert például a 4. szezonos dél-amerikai szálra, de a tavalyi kimérás vonalnál csak épphogy érzem ezt jobbnak. Ráadásul ez is valószínűleg a már túlzó mértékeket öltött fanservice-nek köszönhetjük.

Teen Wolf: féltávon a 6. évad

Ha már fanservice, próbálták kiszolgálni a rajongókat azzal, hogy elkezdték a legfelkapottabb shippelős párost egymás felé terelgetni, mégis kicsit hülyén vette ki az egész magát. Hiszen Stiles és Lydia szerelmi szál nélkül is tökéletesen elvoltak egymással. Arról nem is beszélve, hogy mindkettőt elég sokáig terelgették más irányba, egészen a 6. évados premierig.

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

A fentiektől függetlenül még mindig ez a két karakter a sorozat lelke (mondjuk az olvasóink szívét pont ők dobogtathatják meg jobban, hiszen az eyecandy szavazáson Holland Roden 2., Dylan O’Brien pedig 4. helyezést ért el), és már ez a 10 rész is kezdte megsínyleni, hogy Dylan O’Brien csak fokozott üzemmódban tudott dolgozni a stábbal.

(A színész először a Maze Runner 3 forgatásán szenvedett egy nagyobb balesetet, majd mire felgyógyult már egy másik film forgatásával is össze kellett egyeztetni a szerepeltetését. De azért örülök, hogy beindult a karrierje.)

Teen Wolf: féltávon a 6. évad

Mivel Stiles csak 3 epizódban szerepelt, megpróbálták betölteni a sorozatban keletkezett űrt. Először is több időt kaptak Liam-ék, akik elég jellegzetesen egy diverzebb másolata a sorozat kezdő szereplőinek. Malia és Lydia kapta meg Scott legjobb barátja szerepet, amivel igazából nem volt sok gond. Argent és Melissa kaptak saját szálat, ami igazából hiába volt korrekt nem nagyon hiányzott.

Az pedig csak mindennek a teteje volt már, hogy Theo is újra előkerült. Bár ezt a húzást meglehetősen kétkedve fogadtam, mégis ezt sült el majdnem legjobban (Peter visszahozása sokkal jobban volt kezelve). Igaz nem Scott mellett volt közvetlen, de a fiatalok mellett elfért. Kicsit rendbe tették a karakterét, sokkal kedvelhetőbb, mint egy éve volt.

Teen Wolf: féltávon a 6. évad

Minden szál el van varrva. Aki most ki akar szállni, teljesen érhető lehet, hiszen nekem is kevés hiányérzetem támadt a rész megnézése után. Komolyan, még a srácok az év végéig is elvergődtek, tehát a következő félévadban nem lehet állandóan teljes a falka, hiszen jön az egyetem, fősuli. Így adja magát a kérdés, hogy minek folytatni?

Persze lehet, hogy lesz valami remek megoldás az egészre, csak most feleslegesnek tűnik még annak az utolsó réteg bőrnek a lenyúzása.