Affleck kiszállt a Batman rendezéséből

Nemrégiben beszéltünk róla, hogy Az éjszaka törvénye nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és nem csak a nézők, kritikusok vélekednek róla így, hanem ezzel párhuzamosan a pénztáraknál sem teljesít úgy, ahogy kellene, és jelen állás szerint jókora bukásnak tűnik.
Ez azért is meglepő, mert eddig a Ben Affleck rendezte filmek rendre jól hoztak a konyhára, és a Hideg nyomon kivételével mindegyikben ő játszotta a főszerepet is, így a megosztott figyelem – ami fő érvként jön elő, amikor a Live by Night bukásáról van szó – eddig nem igazán jelentett problémát. Az utóbbi hetekben azonban nem csak ezzel a mozival voltak gondok, de a Batman irányából sem érkeztek túlságosan jó hírek.

A Warner érzi, hogy valami nincs rendben a DC univerzumban, nem csoda, hogy a Denevérember filmje kiemelkedő figyelmet kap. Ez a figyelem és a rajongóktól érkező hatalmas nyomás -ami valahol teljesen érthető a mostani DC filmek, illetve Nolan Batman trilógiájának minőségének tükrében- azonban túl sok volt Ben-nek, aki már az év elején pedzegette, hogy lehet, hogy kiszáll.

A pedzegetés pedig mára valósággá vált, Ben Affleck felállt a rendezői székből. Nagyon megijedni azért nem kell, csak onnan, főszereplőként (és producerként) marad. Az indoklás pontosan a vártnak megfelelő volt,

hiszen legfőbb okként azt hozta fel Ben, hogy Batman olyan karakter, aminek a rajongótábora óriási és csak a legjobb minőséggel lehetnek elégedettek, így a legjobb az lesz, ha csak egy feladatra koncentrál és nem osztja meg a teendőit, marad a kamera egyik oldalán.

Ez teljesen érthető és elfogadható, de aki követi a filmes világ eseményeit, annak már kifejlődött a szimata és messziről megérzi a BS szagot. Most sincs ez másképp, hiszen még jól emlékszünk, amikor pár héttel ezelőtt Ben arról beszélt, hogy ha nem elég jó a forgatókönyv, akkor ő inkább fogja magát és kiszáll – most pedig otthagyta a rendezői széket. Könnyen lehet, hogy egész egyszerűen azért döntött így, mert a forgatókönyv a szokásos DCEU minőség és nem adja a nevét hozzá, de még inkább elképzelhető, hogy a Warner nem adott szabad kezet Afflecknek és ő ahelyett, hogy elkészítsen egy Batman mozit, ami nem az ő szája íze szerint való, inkább kilépett.


Hogy ki lép majd a helyére az még egyelőre kérdéses, de hamar meglesz az új direktor, efelől semmi kétség. Pletykák már most felröppentek, de hogy ki lenne a legmegfelelőbb, aki újra reménysugarat vinne a DCEU-ba, arról órákig lehetne vitatkozni. Ti kit látnátok szívesen a rendezői székben?

The post Affleck kiszállt a Batman rendezéséből appeared first on Hessteg.

Tovább...