Mégsem adja le a Sky a Michael Jacksonról szóló műsorát

Paris Jackson panasza miatt végül nem adja le a Sky a Michael Jacksonról szóló műsorát, a félórás epizód a Sky Arts Urban Myths sorozatában ment volna adásba. A csatorna azonban pénteken közölte, hogy nem vetítik le. Hangsúlyozták, hogy "nem volt szándékukban bárkit is megbántani" a műsorral, mindössze egy állítólag megtörtént epizódot akartak feleleveníteni Jackson életéből. A Sky hozzáfűzte, hogy a Jackson szerepét eljátszó Joseph Fiennes is egyetért a döntéssel.

Jackson lánya az epizódot beharangozó videó megtekintése után, csütörtökön egy Twitter-üzenetben azt írta: "Hihetetlenül sértőnek találom, és biztos vagyok benne, hogy sokan mások is, őszintén szólva okádnom kell ettől". Azon is kiakadt egyébként, ahogy a keresztanyját, Elizabeth Taylort ábrázolták a trailerben: "Dühít, hogy ennyire nyilvánvalóan sértőnek szánták ezt az alkotók, nemcsak az apámra, de keresztanyámra, Lizre nézve is."

"Hol marad a tisztelet?" - tette fel a kérdést Paris Jackson hangsúlyozva, hogy apja és Taylor is egész életükben keményen dolgoztak, hogy maradandót alkossanak. "Szégyenteljes ábrázolás" - bírálta a műsort a sztár lánya.

Több mint 20 ezren írták alá a petíciót, amely a félórás műsor bojkottjára szólított fel. Az indítvány különösen azt kifogásolta, hogy Jacksont nem fekete színész, hanem Fiennes alakította."Könnyű belátni, hogy a történetből meggyőző film születhetett volna - azt azonban nehéz megérteni, hogy miért választották a Szerelmes Shakespeare színészét a világ egyik legnagyobb fekete zenészének szerepére" - fogalmaztak a petíció elindítói. Michael Jackson 2009-ben, 50 éves korában halt meg.

Mégsem adja le a Sky a Michael Jacksonról szóló műsorát

Mégsem adja le a Sky a Michael Jacksonról szóló műsorát Mégsem adja le a Sky a Michael Jacksonról szóló műsorát Mégsem adja le a Sky a Michael Jacksonról szóló műsorát