Még a bemutató előtt elkaszálták a KKK-dokureality-sorozatot

Még a bemutató előtt elkaszálták a KKK-dokureality-sorozatot

Az amerikai A&E csatorna (náluk megy a Bates Motel című sorozat is), úgy döntött, mégsem mutatja be a január 10-i premierrel beharagozott Escaping the KKK (Menekülés a KKK-ból) című dokurealityjét. Az ok prózai: a csatorna megtudta, hogy a sorozat résztvevői közül a producerek jónéhánynak fizettek a szereplésért, és így ugye a dokumentumfilmes kitétel eleve hitelét veszti, pedig ebben a rém kényes témában a csatorna nagyon óvatosan akart eljárni. 

A célunk a sorozattal az volt, hogy feltárjuk a KKK-n belüli rasszizmust, és a saját eszközeinkkel harcoljunk ellene. Mint kiderült, a sorozat szereplői pénzt kaptak a gyártó cég producereitől, ami aláássa a sorozat hitelességét, és szembemegy mindennel, amit a dokumentarista filmkészítésről gondolunk. Mivel korábban vállaltuk, hogy a szereplők önként és anyagi ellenszolgáltatás nélkül szerepelnek a sorozatban, nem tehetünk mást, mint lemondani a szériáról, amit így nem fogunk bemutatni.

A sorozat sorsa amúgy sem volt könnyű. A címe eredetileg Generation KKK lett volna, amit a Twitteren a tévé ellen  indított kampány (minek kell teret adni ezeknek a barmoknak?) hatására átneveztek, ezzel is jelezve, hogy nem a KKK-ról, hanem az abból kiugró tagokról szóló műsorról van szól. Az A&E a színfalak mögött nagyon sajnálhatja, hogy kénytelen lesz lemondani a sorozatról, hiszen másfél évet töltöttek el az előkészítésével és gyártásával. A nyolcrészesre tervezett sorozatban olyanok meséltek volna a mai KKK-ról és tevékenységéről, akik nemrég hagyták ott a szervezetet. 

Még a bemutató előtt elkaszálták a KKK-dokureality-sorozatot Még a bemutató előtt elkaszálták a KKK-dokureality-sorozatot Még a bemutató előtt elkaszálták a KKK-dokureality-sorozatot

Tovább...