Aranyélet – 2×05: Jövőkép

Mostantól biztonságban leszünk.

Az idézetet és a címet is a 2×04-ből csentem, de a 2×05-re is nagyon illenek. A múlt héten már elérhető volt az idei szezon ötödik része, de a tévében csak most ment le, illetve megy le, és mivel eléggé hype-os (voltak benne durvulások), ezért mindenképp megérdemel egy posztot. És közel sem azért, mert egy elég komplex akciójelenettel turbózták fel.

Aranyélet – 2×05: Jövőkép

Végre ez volt az a rész, ahol a család két női tagja is komolyabb sztorit kapott, bár Janka esetében ez kissé too little, to late, legalábbis jelen tudásunk szerint. Ő a szezon eddigi részében inkább passzív volt és nagyjából két-három szavas karakterizálás mentén manőverezett, és bár nagyon tetszett a húzás, amivel visszanyúltunk a múltjába, igazából az írói szándék nem volt tiszta mögötte: pusztán infót akartak átadni, vagy érzelmi reakciót is ki akartak váltani belőlünk?

Mira az egész sorozat jövőjét meghatározót húzott, hogy aztán rádöbbenjen az “ártatlan” fejével, hogy nem feltétlenül fekete és fehér színekből áll a világ – nem tudom, hogy tud majd ebből a gödörből kimászni, ahhoz túlságosan is elásta magát, hogy egy tollvonással és meggondolatlanságra való hivatkozással semmissé lehessen tenni az egyébként teljesen logikusan következő húzását.

Aranyélet – 2×05: Jövőkép

A család férfi tagjai kőkeményen belekerültek a kulimászba – egyikük rálépett egy olyan útra, ahonnan már nincs visszafordulás. És, ha Mira esetében nem nagyon látom a kiutat, akkor mit mondjak Márkról? Nem érzem, hogy ilyen attitűddel életben maradhat a sorozat végéig. Meggondolatlan volt, amit tett, de ez benne volt a szituban, amit szerintem a készítők nagyon szépen felvezettek.

Az akciózásba a hozzáértők nyilván bele tudnak kötni technikai szempontból, de engem az efféle sosem izgatott, ellenben az igen, hogy történjen is valami piffpuff, vagy scifik esetében a ticsungticsung közben. És itt nem csak az embert eltompító lövölde volt, aminek az 5-10 percét két sorban letudják a szkriptben, hanem közben is volt mit nézni rajta, szóval jár érte a pacsi.

Aranyélet – 2×05: Jövőkép

Egyértelműen a szezon eddigi legjobb része volt a 2×05, főleg azért, mert még a fentieken kívül is szinte csak érdekes történések színesítettek, akár Hollós, akár a flashback-ek esetében. De persze a prímet a már említett húzások jelentették, amik esetében a karakterek olyan határokat léptek át, amiken túl már nincs visszaút. És ilyesmit nem látunk gyakran magyar sorozatban.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...