Red Oaks: kezdett a 2. évad

Hazai junkie-körökben az Amazon nagyon szerethető retró, coming of age komédiája, a 80-as években játszódó Red Oaks nem lett nagy siker (pilotkritika, évadkritika), de számomra továbbra is kötelező maradt, főleg a 2. évados kezdés után.

Red Oaks: kezdett a 2. évad

A Red Oaks egyszerűen árasztja magából a nosztalgikus hangulatot, bár én könnyű eset vagyok, hiszen ha nem karikatúra-szerű a megjelenítés, akkor a régies jelmezek, hajak és persze a klasszikus popszámok mindig megfognak.

Annak ellenére említem a 2. évados kezdést, hogy a nyitány inkább egy filler volt – mondhatni egy Hal Hartley-rövidfilm, amit Párizsban forgattak. Így kezdődik ugyanis meglepetésre a szezon (persze tudjuk, hogy miért, hogy miképp zárult az S1): míg az első évad nagy részét a golfklubban töltöttük (esetenkénti családlátogatásokkal), addig ebben a részben hirtelen kitárult a világ (és már nem csak tenisz cuccot és fürdőruhát viselnek!).

Red Oaks: kezdett a 2. évad

David és Skye párizsi tartózkodására azonban nem a felhőtlen öröm a jellemző, ugyanis betoppannak a lány szülei, s bár ezt a vonalat el lehetett volna vinni vicceskedő irányba (persze voltak poénok, bár inkább a szokott mosolygósak), inkább egy kicsit szomorkás lett – még, ha meg is értettem David hozzáállását, valahol bosszantó volt ez a 80-as évekbeli hozzáállás tőle.

Azért remélem, összeszedi magát, ritkán mondok ilyet, de nem örülnék, ha szétkapnák a párosukat – nagyon ritkán látni manapság sorozatokban két olyan fiatalt, akik így képesek örülni egymásnak, rajongani egymásért.

Red Oaks: kezdett a 2. évad

A rész összképe viszont nagyon rendben volt, ha már helyben voltunk, még némi filmes fejtegetést és videókamerázást is kaptunk – ahhoz képest, hogy “szimpla” komédiáról van szó, nagyon jól néz ki a sorozat

A 2×01 belőtt egy alapvetően melankolikus hangulatot a 2. évadra, de persze nem kell, hogy ilyen legyen a folytatás, hiszen nyilvánvaló, hogy visszatérnek a klubba – bár, ha azt nézem, hogy Hartley még további négy részt rendezett a szezonból, akkor bármit el tudok képzelni.

Red Oaks: kezdett a 2. évad

A párizsi epizód révén okosabb tehát nem lettem az idei szezonra tervezett sztori kapcsán, de mivel az Amazon az összes részt egyszerre tette elérhetővé, így akár lehet is indítani a következő. Szerintem idén kettesével, de lassabb tempóban fogom nézni a Red Oaks-t.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...