Westworld – 1×08: Már megint a narratívák

Jó pár dolgon elgondolkoztam a mostani Westworld kapcsán – például azon, hogy biztos, hogy szerencsés-e az, hogy sok mindent sok néző nem vág le azonnal az adott epizódot nézve. Jó, ha egy sorozat nem erőltetetten szájba rágós, ha a nézők egy részét kizárja a 100%-os élményből? Aki nem marad ki a mókából, az lehet, hogy igent mond, hiszen körön belül van – éljen az elitizmus?

Westworld – 1×08: Már megint a narratívák

Már korábban is voltak olyan momentumok a Westworld-ben, amiket az ember mások megjegyzéseit olvasva vagy utánanézve realizált – velem is előfordult, nyilván olyanok is vannak, akik mindent elsőre felfognak. Az 1×08-ban hiába volt a visszavonultatásról szóló szöveg, ennyi nézős sorozat mellett biztos, hogy nem esett volna le soha, hogy a mostani kiemelt új szereplő már feltűnt korábban is.

Márpedig ez elvileg kiemelt momentum is lehet, hiszen egy korábban már általunk is tárgyalt elméletet támasztana alá Ed Harris karakterével kapcsolatban – a furcsa az egészben, hogy a rész más jelenetei viszont mintha pont cáfolnák ezt a dolgot, a franc sem tudja, hogy mi van.

Westworld – 1×08: Már megint a narratívák

Mondanám, hogy nem kell gondolkodni, hagyni kell, hogy a sorozat sodorja az embert, de az az igazság, hogy egyre kevésbé beszélhetünk sodrásról. Vagy van olyan, aki szerint mindegyik jelenleg sztoriszál lenyűgöző? Nyilván Maeve önmagában is jó sztorit kínál, de Rosencrantz & Guildenstern a két macska Felix + Sylvester társaságában is, de én speciel az igazgatótanácsos áskálódást rém unalmasnak tartom.

Nyilván komoly szerepe lesz és kell a szezon végső konklúziójához, mint ahogy az is, hogy hallhattuk (:keresi a nevet:) Charlotte mivel bízta meg Sizemore-t, de ettől még a szál a két szemben álló fél “tudom, hogy tudod, hogy tudom”-hozzáállásával képtelen megmozgatni.

Westworld – 1×08: Már megint a narratívák

De hasonló a helyzet a továbbra is nagyon fakóra vett Dolores-sztorival, aminek inkább csak fellángolásai vannak – amíg William-et nem teszik valamivel érdekesebbé, addig nem biztos, hogy jobb lesz. (Ford és a Fekete Ruhás persze már jóval izgalmasabb, bár előbbinél sosem tudom, hogy tényleg mélyeket mond-e, vagy csak tudálékosan üres frázisokat pufogtat, mint a “We can’t define consciousness, because consciousness does not exist.”)

Írnám, hogy a tovább mögött spoilerekkel folytatom, de valójában tényleg inkább csak özönsok kérdést lehetne feltenni. Felteszek kettő komolyat és kettő komolytalant, hátha valakinek van sejtése a válaszokról – illetve hátha már valamit meg is válaszoltak, csak megint nem látok a szememről.(...)
Read the rest of Westworld – 1×08: Már megint a narratívák (244 words)


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 16 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

(A cikk további részéért kattints ide...)