Banana – írta Eloise

Russell T. Davies Cucumber nevű angol sorozatához készült az E4-ra egy testvérszéria is, ami nem kapcsolódik szorosan hozzá. A nyolc epizód nyolc különböző történetet mutat be. Időnként feltűnnek az eredeti sorozat karakterei, így nem rossz, ha legalább egy-két részt láttunk a Cucumberből, de ha túltesszük magunkat azon, hogy egyes részekben megjelennek egy percre ismeretlenek is, akkor akár ez se fontos.

Banana – írta Eloise

A részek egy-egy szerelmi történetből állnak, más-más karakterekkel. Igazából az egyetlen, ami közös bennük, hogy mind homoszexuálisok, kivéve egy szereplőt, aki transzszexuális – ez a tény viszont egyáltalán nem hangsúlyos a sorozatban. Sőt, ez a lényege, hiszen akár egy férfi-nő kapcsolatra is kicserélhetőek lennének a történetbeli kapcsolatok. Senki sem a coming outján idegeskedik, vagy azt próbálja elfogadni, hogy ő más. A szexuális beállítottsága csak egy tényként van jelen.

Olykor a sztorik szomorú véget érnek, máskor vidám a befejezés, és olyan is akad, amikor keserédes érzés marad bennünk. Az epizódok egy része még tanulsággal is szolgál a szexvideó készítéséről vagy a házasság elhamarkodásáról – ezekből is látszik, hogy a Banana inkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.

A szereplők többsége is fiatal, az őket játszó színészek, pedig általában nem túl ismertek. Az eredeti sorozatból két mellékszereplő, Dean és Scotty is kapott egy-egy részt, aminek én speciel nagyon örültem, mert nagyon megszeretem őket, és sajnáltam, hogy kevés idő jutott nekik.

Banana – írta Eloise

A szezon fénypontja talán az 1×07 volt, amiben a jóképű Aiden és a kevésbé helyes Frank véletlenül összeakadnak egy egyéjszakás kaland során. Másnap Frank szabályosan rátapad Aidenre és célja, hogy meggyőzze arról, hogy őket az ég egymásnak teremtette – drukkoltam is nagyon neki, hogy sikerrel járjon.

A másik véglet az 1×03 volt: Sian és Violet története túlságosan kiszámíthatóra és vonatottra sikeredett. Persze ez is tartalmazott aranyos jeleneteket és a két szereplő alapjában véve szerethető volt, de… (A részek közül csak a finálé lógott ki némiképp, hisz az nem egy igazi kétszereplős szerelmi történet volt, inkább a nők szexuális kizsákmányolása került a küzéppontba.)

Banana – írta Eloise

A Cucumberhöz hasonlóan valószínűleg a Banana sem kap folytatást, pedig lenne még bőven mesélni való. Emellett egy igazán jó lehetőség volt arra, hogy tehetséges fiatal színészeket ismerjen meg a közönség.


© vendegblogger for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...