Pilot-mustra: Pure Genius – 1×01

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) A CBS új, kórházas sorozatának pont az lehet a nagy vonzereje, ami a hátránya is, a modern technológia. A geek faktor manapság eléggé letarolta a popkultúrát, így adja magát, hogy egy ilyen próbálkozás sikeres legyen, de nálam részben pont a scifi-jelleg miatt csúszik el a sorozat.

PURE GENIUS – 1×01 – 4/10

 Pilot-mustra: Pure Genius – 1×01

A sorozat egy hipermodern kórházról szól, amit egy techmilliomos gründolt, hogy ott a legújabb vívmányok segítségével segítsenek az olyan rászorultakon, akik ritka, vagy ritka súlyos betegségekben szenvednek. A fiatal, szociálisan eléggé mínuszos főhős egy ősprofi, de korábban nagyot bukó sebészt hoz épp a helyre, amikor kezdődik a sztori, kvázi rajta keresztül ismerkedünk meg mindennel, a környezettel, a karakterekkel, a lehetőségekkel.

Jól hangzik, de sajnos csak egy újabb közepes kórházas sorozattal gyarapodtunk. Mint mindegyik, ez is persze kinőheti magát idővel, de nincs az az isten, hogy kivárjam, amíg a viccesnek szánt c-sztorik révén komolyabban elkezdenek érdekelni a karakterek.

Pilot-mustra: Pure Genius – 1×01

Tényleg csak arról van szó, hogy anyu, nem ilyen lovat akartam. A leírásból némiképp reménykedtem abban, hogy egy-egy esetre fognak összpontosítani, hogy lesz rejtélyfaktor, és hogy bőven lesz időnk megismerni az éppen aktuális beteget.

Nos, a fentiekből semmi sem valósul meg, hiszen klasszikus módon több eset van, amit szétdobnak az orvosok között, az “egzotikus” aspektus miatt lövésünk sincs a betegségekről, és mivel több eset is van, ezért elég felületesen ismerjük csak meg a pácienseket.

Pilot-mustra: Pure Genius – 1×01

Ilyenkor maradnak az orvosok, a karakterek, akik átsegíthetnek minket az epizodikus rutinokon, és míg Dermot Mulroney W-je rendben van (tök jó dolog lehet ilyen körülmények között dolgozni), engem sajnos a papucsos gazdagzseni, a kórház tulaja, egy cseppet sem tudott megfogni (oké, a lelkesedése ragadós), a sorsa (ld. átívelés) pedig végképp hidegen hagyott, így fel volt adva a lecke az íróknak, hogy valami mással győzzenek meg.

De ez sem nagyon ment sajnos. A scifi-aspektus a gondolatátsugárzással, pókfonallal és mesterséges orral érdekes, de nem több annál. Nyilván mindnek van alapja, de az nem tűnik túl izgalmas koncepciónak, hogy kvázi a gizmók köré építik fel a sztorikat. Ha ismeretterjesztő lenne a sorozat, akkor lehet, hogy tátanám a számat, hogy mik vannak a mai orvostudományban, de így, hogy szinte mindig előhúznak egy random vívmányt, kissé távoli és exkluzív marad a gyógyítás folyamata, nem enged közel.

Pilot-mustra: Pure Genius – 1×01

Végülis el lehet nézegetni a sorozatot, az első 2 részben is akadtak jól sikerült momentumok (főleg a pilot vége felé), de ezek csak pillanatnyi fellángolások voltak. Azt meg végképp nem tudom, hogy ebben hol van a készítő, Jason Katims. Ennél azért beazonosíthatóbb hangvételre számítottam. Ami feelgood volt, az kevés, ami dráma, az is. Kettő között padló.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 2 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh