Pilot-mustra: Dream Corp LLC – 1×01

Az Adult Swim az a csatorna, mely legnagyobb eséllyel hozza az olyan komédiákat, amiken egyszerűen képtelen vagyok elmosolyodni. Olykor be-bepróbálom egy eresztésüket és elszörnyedek, majd konstatálom, hogy majd minden sorozatuk hozza az 1 milliós nézettséget, szóval akármennyire is rétegcuccok, mondjuk az FX-es komédiákat lelépik népszerűség tekintetében.

Miközben a nyári premierjeiket (pl. Brad Neely’s Harg Nallin’ Sclopio Peepio vagy Million Dollar Extreme Presents: World Peace – utóbbi viszi nálam a prímet, ha valaki értelmezi nekem, fizetek!) végképp nem tudtam értelmezni, a Dream Corp LLC-nek azért adtam esélyt, mert az élőszereplős, nem-szkeccssorozataik közül akadt olyan, amit el tudtam nézegetni (ld. Childrens Hospital, Eagleheart, NTSF:SD:SUV, vagy Black Jesus), bár a többség azokból is a szurkosbot (Your Pretty Face Is Going To Hell, Decker Unclassified), kategóriába esett.

DREAM CORP LLC – 1×01 – 1/10

 Pilot-mustra: Dream Corp LLC – 1×01

Vannak olyan műfajok, amiket egyszerűen nem tudok osztályozni, mert képtelen vagyok ráhangolódni, ilyen az animációs és a háborús-kosztümös igen kevés kivétellel – csak azért, mert rémisztően unalmasaknak találom, még nem feltétlenül érdemelnek 1/10-et, de a nulla élvezet részemről mégiscsak ennyit érdemelne. És szerintem a többi Adult Swim-sorozattal a Dream Corp LLC is ilyen, de ez annyira random volt, hogy megajánlom a minimális osztályzatot.

A történet egy lepukkant álomterápiás intézetben játszódik, ahol elég kétes alakok próbálnak necces módszerekkel segíteni a páciensek bajain, mint például a cigarettafüggőség vagy a merevedési zavar. A pilot rögtön az utóbbiban szenvedő illetővel nyit és a 10 perces játékidő alatt (mert az Adult Swim a 10 perces műfajban utazik) le is tudjuk a bemutatást, a terápiát és a végeredményt is.

Pilot-mustra: Dream Corp LLC – 1×01

Tényleg látni kell, hogy értékelni tudja az ember, bár az előzetes elég beszédes. És tiszta sor, elhiszem, hogy egyesek szemében zseniális, de a nézése közben végig az járt a fejemben, hogy vajon a készítők hogy hozták létre, mi volt az ötletelés folyamata, mik voltak a kidobott poénok, és mik voltak azok, amiken még forgatás közben is ezerrel röhögtek.

Mondhatjuk, hogy nincs ehhez hasonló sorozat, amiből az következhetne, hogy kreatív a Dream Corp LLC, de én továbbra is a véletlenszerű jelzőt használnám. Totál inkoherens idiotizmus az egész, teljesen random történik minden, random viselkednek a karakterek és random szövődnek a párbeszédek is. Az is teljesen random, hogy kinek fog bejönni. Az ilyen megfelelő körülmények között még akár élvezni is lehet. Elvileg.

Pilot-mustra: Dream Corp LLC – 1×01

Ja, igen, a csavar az, hogy az álomjelenetek animáltak. Ezek nem vesznek el sok időt, de ha a sorozatot randomnak gondoltam, akkor ezek még inkább azok. Mondjuk álmok lévén ezen nem is csodálkozom.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...