Castle – 8×02: Akkor most mi van?

Milyen poén lenne, ha hirtelen elkezdeném ismét követni a Castle-t, amit utoljára rendszeresen az 1. évadban követtem! Oké, nyilván nem fenyeget ez a veszély, de amikor hallottam, hogy az új showrunnerök egy 2 szemszögből elmesélt dupla epizóddal nyitnak, akkor rögtön belelkesedtem, s ahogy sokakat, úgy engem is megfogott a 8×01. Utána viszont jött a folytatás.

Castle – 8×02: Akkor most mi van?

Ami már közel sem sikerült olyan jól. Magával a résszel nem volt túl sok gondom, akadtak benne jópofa megoldások, csak az zavart, hogy iszonyatosan forgatókönyvesen lett megírva – előkapták a legtipikusabb nyomozós nyomra bukkanásokat (“nagyítsuk ki!”), amik nélkül meglettem volna, az évadnyitós, pisztolyos foreshadowing takkra azt a szerepet töltötte be, amire gondoltunk, és még egy rettenet gonosz szervezet is képbe kerül, ami végképp a halálom. (Ráadásul Beckett nézőpontjára sem jutott túl sok idő.)

Ettől még évek óta most először érzem azt, hogy szívesen maradnék a folytatásra, hogy lássam az új felállást, bár ahogy olvasom, a remekül megalapozott új karakter, Hayley még pár részig nem tér vissza, így lőttek annak az elképzelésemnek, hogy majd ő fog nyomozni Castle-lel.

Castle – 8×02: Akkor most mi van?

Viszont, hogy ne kerülgessem a marha nagy elefántot a szobában, az új showrunner-ök azt követően, hogy begyűjtötték a 8×01-gyel az elismeréseket, a 8×02 végén olyan WTF-ot húztak, ami láttán sok rajongó el is felejtette az azt megelőző 40 perc történéseit és csak az utolsó perc alapján ítélte meg a részt.

Nyilván megvan a terv a fejükben, hogy miért lépték meg azt, amit megléptek, ők tudják, mi a céljuk, miért tervezik kanyarítani a sztorit, ahogy, azonban nagy kérdés, hogy nem fizetnek-e ezért nagy árat. (Kíváncsi vagyok, hogy utólag mit gondolnak, mert az interjúikban kvázi azt is bejelentették, hogy mikor kerül sor a sokak által várt eseményre.)


© winnie for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | 3 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...