Insecure – írta Réka

Aki egy keveset is olvas amerikai blogokat, fórumokat, híreket, az tudja, hogy milyen extrém szinten hype-olt szavakkal lett tele a média az utóbbi időben: záporoznak a „white privilege”, „triggered”, „offended”, „safe space” szavak. Az átlagos újságíró belefullad az USA-ban radikalizálódott polkorrektségbe, míg az egyszerű magyar ember nem is érti, mi a túró történik odaát.

Insecure – írta Réka

Ilyenkor jön képbe a humorista, aki képes megfogni az ökröt a szarvánál, és kiosztja a politikusokon át a zsidókat, a melegeket, az öregeket, a gyerekeket, a fehéreket, a feketéket, a kínaiakat és még sorolhatnám. Szerintem ez a legegészségesebb hozzáállás, amit mondjuk a standup comedy királya, Louis C.K. is űz: ne lihegjük túl a dolgokat, hanem röhögjük ki a saját és mások hülyeségeit is.

Issa Rae is hasonló humorral közelít a néző felé, és csakúgy, mint a zseniális Broad City-s csajok, ő is a YouTube-bal robbant be a köztudatba (The Misadventures of Awkward Black Girl címen két évadot élt meg a websorozata) – és míg előbbieket a Comedy Central, utóbbit az HBO vette a szárnyai alá. (Az Insecure-ról korábban már volt a blogon egy kritika, igaz, más előjellel.)

Insecure – írta Réka

Ahogy a Master of None is megmutatta, rendkívül üdítőek és frissek ezek a színes főszereplős sorozatok: kinevetik a saját kisebbségüket, a többségi fehér társadalmat, na meg esetenként, egy-egy komolyabb húzással el is gondolkodtatnak, hogy tulajdonképpen mindannyian ezt a cédát, a boldogságot keressük; bőrszíntől, nemtől függetlenül. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.
(...)
Read the rest of Insecure – írta Réka (272 words)


© vendegblogger for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | One comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...