Pilot: The Great Indoors

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Ez a sorozat is egy rejtély számomra, mármint az a része, hogy miért kapott zöld utata CBS-től. Vagyis számokban biztos van az a közönség, amit el akarnak érni vele, de hogy én nem tartozom bele, az tuti.

Pilot: The Great Indoors

A történet röviden annyi, hogy egy túrázással foglalkozó magazin megújulása során felvesz sok fiatalt, hogy a 21. százba katapultálják a kiadványt. Ők képviselik a buzzfeed nemzedéket, toplistákban gondolkodnak és nem megmozgató cikkekben. Föléjük kerül a magazin eddig terepen tartózkodó figurája, aki még a 20. századhoz van szokva. És akkor ez a két gondolkodás találkozik, amikor kénytelen ő “inspirálni” a fiatalokat.

Az egyik legnagyobb gond a sorozattal az, hogy olyan, mint a 2 Broke Girls és a hipsterek kapcsolata: öregúr kiabál a füvén randalírozó fiatalokra. Na, nem a konkrét szereplő öreg, hanem az írók nem tudnak mélyebb poénokat írni a generációs különbségekre. Főleg, hogy a túrázó csávó nem is 60 éves, hanem egy kis energiabefektetéssel simán megtanulhatná az alapokat.

Pilot: The Great Indoors

Az egyetlen, amiben tényleg lehetőséget láttam a pilot közben, hogy az érzelmes dolgok működhetnek. Csak mert a HR-mítingek nem sokáig fognak kitartani, viszont ahogy keménykezűen tényleg inspirálta a főhős az egyik fiatalt, az mondhatni megható volt. Más kérdés, hogy ebben meg nincs 10 évad, főleg az előbb említett tanulhatósággal.

A lényeg: lehetnének jobbak a folyamatosan pörgő internetezőkre történő beszólások, bár akadt közöttük egy-kettő, amik mögött volt igazság, és akkor talán 5/10-es középszernél többre lenne képes a The Great Indoors. Mondjuk itt van esély arra, hogy tovább nézzem, szemben egy Man With a Plannel, annál jobb ez a Joel McHale-szitkom.


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...