Black Mirror – 3×01: Nosedive

A Netflixen tért vissza harmadik szezonjával Charlie Brooker lesújtó, de többnyire nagyon is elképzelhető jövőképekkel sokkoló epizodikus antológia sorozata, a Black Mirror, amit tényleg nem tudok nektek elégszer ajánlani, elvégre a jelenlegi felhozatal egyik legjobb, legszórakoztatóbb és legigényesebb darabjáról van szó, aminek elég volt eddig csupán 7 epizód ahhoz, hogy kisebb kultstátuszt vívjon ki magának.

Black Mirror – 3×01: Nosedive

Jó, persze lehet, hogy elfogult vagyok, mert hatalmas gyengém ez a novelláskötet jelleg, ahol minden egyes epizód zsákbamacskameglepetésként egy saját, lezárt történetet vázol fel nekünk, ahogyan a társadalom és a technológia viszonyának erősen lehangoló boncolgatása is egy rendkívül érdekes és vonzó játéktér számomra.

Mindezek ellenére, tényleg egészen ritka, hogy ennyire klappoljon az igényesség, az érdekesség és a szórakoztatás egy sorozatnál, melynek bár akadt egy-két középszerűbb része, de szerencsére inkább a “baromi jó” van túlsúlyban és amikor elemében van, akkor egészen elképesztően nagyszerű, amit művel.

Már csak ezért is érzem úgy, hogy ha valami, hát a Black Mirror megérdemli, hogy minden epizódjáról külön kritikát és kibeszélőt kapjon, így mától kezdve, a héten minden nap érkezik majd egy-egy spoileres epizódkritika, ahol ki lehet tárgyalni a látottakat, mert a sorozat sok erénye mellett abban is elég erős, hogy gondolatokat ébreszt, így kifejezetten jó róla beszélgetni másokkal.

Black Mirror – 3×01: Nosedive

Ha szeretnétek többet tudni a sorozatról, érdemes elolvasni első ajánlónkat (de írtunk külön a karácsonyi különkiadásról is), bár talán akkor jártok a legjobban, ha vakon bepróbáltok egy részt, elvégre az alaptémát és a keretet leszámítva totál semmi kapcsolat nincs az epizódok között.

Erre pedig szerintem a mostani Nosedive (Bryce Dallas Howard főszereplésével, Rashida Jones és Mike Schur tollából) kifejezetten jó választás, sőt talán jobban is képviseli a Black Mirror jellegét, mint a pilot. Egyszóval tartsatok velünk a héten a harmadik szezonnal, bár ha rákaptok az ízére, simán lehet, hogy az eddigi hét rész is lecsúszik majd egyetlen nap alatt, mert van valami addiktív abban, hogy kitalálni se lehet, milyen agymenést fog tartogatni majd a következő epizód.

A tovább mögött ma a 3×01-ről lesz szó, spoileresen.

(...)
Read the rest of Black Mirror – 3×01: Nosedive (761 words)


© CyClotroniC for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 4 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh