Fear The Walking Dead: vége a 2. évadnak (kamukibeszélő)

Ahogy nézem, a Fear The Walking Dead 2. évadjának zárása, az egész szezonhoz hasonlóan nem nagyon kavarta fel az indulatokat. Az évadban akadtak jobban forgatott részek, de a nézői vélemények még mindig arról tanúskodnak, hogy a sorozat képtelen folyamatosan jó vagy érdekfeszítő maradni.

Ezt most ti megerősíthetitek vagy megcáfolhatjátok, mert én csak a premierekre fogok visszatérni, igazából nem is “hátha maradok”-alapon, inkább csak kötelességből és, hogy valamennyire képben legyen. Pedig ejj, én kifejezetten szerettem az első évadot, de a második évados kezdés után langyosvízzé vált a sorozat, ahogy nézem a 2×04-gyel kaszáltam, és a nyári folytatás sem győzött meg a döntésem helytelenségéről.

Fear The Walking Dead: vége a 2. évadnak (kamukibeszélő)

A (dupla) fináléban némiképp elkezdtek összeérni a szálak, az elkóborló Ofelia (ő még mindig “minekvan?”-karakter?) elég gyenge cliffhanger-t kapott (komolyan, ennyire futotta?), Nick nagyravágyó tervei is vicces zsákutcába futottak (korábban nem volt ennyire naiv), a gyógyszerésszel ugyan bemutattak egy papíron érdekesnek tűnő jelenséget, de a kifejtése nem lett az igazi, így maradt Travis és a sötét oldal, amibe kapaszkodni lehet, illetve Alicia és Madison erősödése.

Azért azt valahol viszont azért sajnálom, hogy valami ütősebb zárásra nem futotta a készítőknek. Nyilván tettek be halált (elég fura módon…), mert különben számon kérték volna rajuk, ez lehet, hogy elégedettséget is okozott egyesekben – vagy az illető személye miatt, vagy a halál által kiváltott eseményeknek köszönhetően.

Fear The Walking Dead: vége a 2. évadnak (kamukibeszélő)

Arra kíváncsi lennék, hogy Chris karakterének formálása előre tervezett volt-e, vagy az írók csak azért váltottak, mert látták, hogy mennyire tűzrevaló, és nem túl jól fogadott, akárhogy is van, az ő sztorija mindenképp a hatásosabbak között volt, még akkor is, ha nem feltétlenül tűntek logikusnak bizonyos események.

Fear The Walking Dead: vége a 2. évadnak (kamukibeszélő)

Azért az valahol durva, hogy bár kint még mindig nagyon nézett a Fear, közülünk (mármint a Junkie-stábból) jóformán nem maradt senki, aki kitartana mellette, s olvasó sem nagyon karolta fel a sorozat, ld. a kamukibeszélőt.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 5 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...