Pilot: The Exorcist

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) A Cinemax spórolása lassan utoléri majd őket? Csak mert technikailag a FOX-ra érkezett The Exorcist sokkal szebb sorozat, mint az Outcast. A tartalma? Hát…

Pilot: The Exorcist

Úgy tűnik, itt a Junkie-n egyikünk sem horrorrajongó, mivel sem a többiek közül nem tolong soha senki ezeknél a sorozatoknál, se winnie nincs odaértük, és sajnos engem sem nyűgöznek le. Főleg, mert a horrorban még úgy sem érzek akkora potenciált, ha heti ügyes, de ha még leszűkítik azt heti démonra és főszálra? Hát, úgy még kevésbé érdekes.

Egy kicsit olyan ez, mint az indie horrorfilmek jelenlegi helyzete. Alacsony költségvetésből készül egy csomó, de abból csak pár talál be egy jó ötlettel vagy kreatívabb rendezővel. De azok is csak 2 órában működnek igazán. Egyszerűen úgy tűnik, hogy a stílusban nincs ennyi, több évados puskapor. Vagyis ami volt, azt a Supernatural ellőtte az első 5 évadjában (az a finálé huhh).

Pilot: The Exorcist

Mindezt úgy mondom, hogy a The Exorcist pilotja tetszett. A két különböző gondolkodású pap bemutatása, az apró ijesztgetések, és néhol a hangulatos képek. Sőt, még a konkrét démonos jelenetek is ütöttek valamennyire, hiszen mégiscsak azok kiűzéséről van szó.

Pilot: The Exorcist

Viszont az utolsó percek (a zene!) utáni évadtrailer nézése közben már csak az volt bennem, hogy nononono. Nem tudnék komolyan kikelni ellene, vagyis amit tudtam, azt fenn leírtam, egyszerűen csak nem is érdekel a folytatás. A horrornak minisorozatok kellenek, nem ilyenek. 5/10 mondjuk, bár itt nem sokat jelent a szám.


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 4 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...