Pilot: Hooten & The Lady

Ez nem most indult országos széria, hiszen angol a Sky1-ról, szóval már alapból más hangulattal indít, mint azok. Erre még az is elmondható róla, hogy kalandsorozat, akkor máris csak egy nagyon kicsi halmazból kell kiemelkednie, ami szerintem sikerül is neki.

Pilot: Hooten & The Lady

A Hooten & The Lady teljesen a régimódi kalandfilmekből merít. Nem az Indiana Jones, hanem A smaragd románca ugrott be közben, de bevallottan azt is akarták felidézni. Ez konkrétan azt jelenti, hogy egy kicsit merev nő és egy kalandor összefut a dzsungelben, hogy utána közös kalandokba keveredjenek. Minden részben újba.

A pilotban konkrétan az Amazonas mellett találtak egy térképet, aminek a segítségével egy eltűnt, kincsekkel teli várost kutathattak fel. Itt akár vége is lehetne, de persze “heti kincs” a tematika, így alapozták a folytatást.

Pilot: Hooten & The Lady
Katt rá!

Nem akarom kerülgetni a negatívumokat, mivel jó pár van belőlük. Az egyik simán az, hogy túlságosan is realista néhol. Amikor a Lady a múzeumban ül egy meghallgatáson, az a legtipikusabb ásítós pillanatok egyike. Pont olyan dráma, ami baromira nem illik egy kalandsorozatba, vagy legalábbis nem így, ahogy itt megvalósították.

Pilot: Hooten & The Lady

A másik pedig egyértelműen az, hogy a költségvetéssel nem szálltak el. A dzsungel egy európai erdőnek érződik, a repülős jelenetek nagyjából egy terület fölött készültek, hiába szól máshogy a történet. A látványos akciókról sem tudok sok jót mondani, szóval rögtön aláássák a beleélést.

Most jön a de. Az egyértelműen a sorozat mellett szól, hogy nagyjából a The Librarians-t kell lenyomnia, ami azért nem olyan nehéz feladat. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a casting, és a két szereplő közötti adok-kapok valahogy szórakoztató tudott lenni. Persze az összehozásuk kicsit nagy lépésekkel haladt, ami tipikus pilotbetegség, láthatóan csak akkorra volt ötletük, amikor már ismerik egymást.

Pilot: Hooten & The Lady

A pontszámmal nyilván nem szállnék el, olyan 6/10, de a kategóriáján belül konkrétan alig van más néznivaló, még moziban sem, szóval aki szereti az ilyesmit, az legalább az 1×01-et próbálja be.


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...