Pilot: MacGyver

Most akkor vakarom a fejem, hogy ezt a sorozatot miért MacGyvernek hívják. Persze igazából tudom a választ: mert így talán jobban eladható.

Pilot: MacGyver

A történet egy ezermester, egy zseni ügynökről szól, aki nagyszabású bűntetteket igyekszik megakadályozni. A pilotban például egy biológiai fegyver bevetését, persze 40 percben. Még a csapatot is kiépítik, és létrehozzák a Főnix alapítványt.

Biztos, az emlékeim csalnak, de a MacGyver nem az erőszakosságáról volt emlékezetes, hanem hogy az eszével vágta ki magát különböző helyzetekből. Természetesen itt is erről van szó, csak mellé eléggé agresszív is mellé MacGyver. Gonoszokat robbant fel, embereket üt fejbe, meg hasonlók, a technikai dolgok helyett.

Pilot: MacGyver

Ami nekem baromira zavaró, hogy variálják a komolyságot a “tudomány” részen. Avagy MacGyver meglát egy tálcát és “hú, ez eléggé acél ahhoz, hogy kibírjon egy golyót”-grafikát kapunk mellé, aztán kézzel feltartja ezzel a céllal, utána meg beugrik egy fakanapé mögé.

Gondolom, az előbbi szőrszálhasogatásnak is tűnhet, de igazából az egész sorozatra ez a hangulat jellemző. Nem találja a helyét a kreatív elszálltság és a magát túl komolyan vevés között. Ezt hoznám fel tényleges negatívumnak, mivel ebbe nem illik, hogy MacGyver ilyen agresszív.

Külön vicces, hogy a csapatában van egy erőember, de ő alig kellett. Simán gyengébbre kellett volna írni a főszereplőt, hogy fontos legyen az izom is. Jelenleg MacGyver túl tökéletes, és mellette talán csak az IT-s emberre van szükség, de abba már bele sem megyek, hogy az általa behozott realtime megfigyelő és arcfelismerő rendszer, ha nem is túl képtelen, de iszonyat sokat kell majd kerülgetniük, hogy épp miért nem használható…

Pilot: MacGyver

Teljesen feleslegesen MacGyvernek hívott akciósorozat, amire 4/10-nél többet nem tudok adni. Az akciókon látszott a pénz- és főleg az időhiány, borzasztóan voltak koreografálva és vágva, szóval ha az a “hús”, a többi csak a körítés, akkor jóval erősebbe kéne venni őket.


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 21 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh