Monthly Archives: május 2017Brooklyn Nine-Nine: vége a 4. évadnak

Mondhatnám, hogy a Brooklyn 99 olyan, mint eddig, de szerintem idén nem a szintet tartotta a sorozat, hanem még valamennyire az előnyére is változott.

Brooklyn Nine-Nine: vége a 4. évadnak

Most is kaptunk átívelő szálakat, méghozzá egész jó cliffhangerökkel, s ez tényleg a fináléban csúcsosodott ki. Persze előtte is voltak meglepetések, de a végső ügyön hiába látszott, merre tart, mégis jó volt látni, hogy mi mindent mernek meglépni benne. Mégsem ebben volt igazán erős az évad, hanem a tényleges mélységben a humor mellett.

A rasszizmusos rész tökéletesen bizonyítja, hogy bevált karakterekkel milyen jól lehet beszélni komoly dolgokról. Persze eddig sem vetette meg a sorozat a témát, de amit Terry Crews és Andre Braugher bemutatott idén, az szinte tökéletes volt.

Brooklyn Nine-Nine: vége a 4. évadnak

Egyáltalán nem “minden rossz” módjára álltak a témához, ki volt emelve, hogy mennyit változott 20 év alatt a helyzet, de a megkülönböztetésnek még nincs vége sajnos. Azért emelem ezt így ki, mert itt is bizonyította a Brooklyn 99, hogy miben jobb, mint például a szájbarágós black-ish. Egyszerűen helyén van a szíve folyamatosan, és nem csak ilyen témákban.

Jó látni, hogy egy 4. évadjában járó komédia mikre képes még mindig. Idióta zsarus, heti ügyes valaminek indult, erre az idiótaság maradt, és néha fullban is tolják az elszállt poénokat, de mindemellett igazi agresszió nincs benne, és még a legborzasztóbbnak tűnő munkatársakat is képesek pozitív helyzetekbe tenni néha.

Brooklyn Nine-Nine: vége a 4. évadnak

Ezekhez pedig bőven kell kreativitás, ami az országos komédiákból sajnos kezd kikopni. Nem is sok ehhez hasonló, “kicsit többet” adó sorozat fut a Négy Nagy-on. Most komolyan, egy B99-rész után megnézni egy Man with a Plant borzasztó élmény. Nem akarom az egekbe emelni a sorozatot, de a helyzethez képest nem semmi minőséget szállítottak idén.

Persze azért a bevált recept is előkerült párszor, de ezt sem tudom igazi negatívumként kiemelni, mivel hiába használták ismét sokat “a parancsnok mindent faarccal fogad” húzást, mellette a karaktert bőven fejlesztették az évek során.

Brooklyn Nine-Nine: vége a 4. évadnak

Országos sorozatos szinten sima 8/10 részemről a Brooklyn Nine-Nine, és egyértelmű, hogy maradok vele.Gyilkosság az Orient expresszen poszter

Holnap érkezik a Gyilkosság az Orient expresszen előzetese, addig is a poszterrel kell beérnünk. Illetve a film vírusmarketinges oldala, a CluesAreEverywhere.com már kattintható.

Gyilkosság az Orient expresszen poszter

The post Gyilkosság az Orient expresszen poszter appeared first on Filmnews.Emlékeztető: Mike és Molly 5. évad

Ma. 21:00. Comedy Central. Mike & Molly – 5×01-02 (kritika + szinkronos promó)Law & Order: SVU: vége a 18. évadnak

People have always felt this way. Now they just feel empowered. They have permission.

Na, ha van sok évados sorozat, amit nem rutinból nézek (a heti kérdésünk megvolt?), akkor a LO: SVU ilyen, hiszen nem nézem. Vagyis nézem. Mondjuk évente 12-14 részt. Amikor eszembe jut, amikor érdekes a téma. És, bár általában az aktuális szezont csekkolom, simán lecsúsznak régi részek is, olykor, amiket nem láttam, olykor, amiket felejtettem – a 18 év hosszú idő.

Sok minden változott 18 évad alatt. Jöttek-mentek a showrunner-ök, némely szereplők is, és tudom, hogy például Stabler távozása óta egyesek szerint nem az igazi a sorozat, de én továbbra sem látok semmilyen változást minőség tekintetében. Oké, ez nyilván teljesen abszurd, hiszen most totál mások készítik, mint tíz éve, szóval “bennem van a hiba”. Vagy egyszerűen csak az aktualitása, a való életre való rezonálása teszi mindig naprakésszé a sorozatot.

Law & Order: SVU: vége a 18. évadnak

A Law & Order: SVU mindig is a mára reflektált, azzal büszkélkedik Dick Wolf is, hogy az éppen aktuális szalagcímeket dolgozzák fel, ami annak ellenére, hogy igaz, nem teszi idejétmúlttá a régi részeket sem. És hiszem, hogy a legtöbb idei epizód sem lesz az tíz év múlva, amikor, ki tudja, lehet, hogy még mindig műsoron lesz ez a krimi.

A finálé dupla epizód volt, és sokáig nem is értettem, mert eléggé nyílegyenesnek tűnt az ügy, nem nagyon volt benne pláne, mindössze hegyibeszédekre volt alkalmas a muszlim szál, és annak sejtetésére, hogy valami “belső csavar” lehet benne. (Bár az végig necces volt, hogy azonosítás ide vagy oda, egyetlen random ember szavára ennyit adtak. Ők nem néznek krimiket?)

Law & Order: SVU: vége a 18. évadnak

Our legal system is the best that there is. But it’s not perfect. Or pure. It never was.

A rész vége felé aztán kiderült, hogy a szóban forgó bűncselekmény (kettős erőszak, kettős gyilkosság) milyen gépezetet hozott mozgásba, milyen erkölcsi dilemma elé állította Benson-t, illetve, hogy miképp látják a problémakört a többiek. És igen hatásos volt a tálalás, annak ellenére, hogy ez a rendőrségi bully-zás nagyon nem a kenyerem, de a sorozat “élvezetéhez” (haha!) nem egyetértenem kell velük, hanem elfogadni azt, hogy így is alakulhatnak a dolgok.

Law & Order: SVU: vége a 18. évadnak

Tényleg nem sok rosszat tudok mondani az idei szezonra. Mintha egy fokkal gyakrabban prédikáltak volna, de a gyomrosak igen erősek voltak, a személyesebbre hangszerelt szálak működtek, és továbbra is egy csodának tartom, hogy egy nem feltétlenül rejtélyre építő, abszolút kaptafa vázra építkező bűnügyi sorozat milyen változatos képes lenni, és mennyire le tud kötni.Így kell vetélkedőt castingolni?

A tovább mögötti videó egy Price is Right-csúcsdöntést mutat be a Plinko-val (ami a The Wall alapelve), de nem ez a lényeg, hanem az, hogy ez a különbség a magyar és az amerikai játékosok, vagy a hozzáállás, vagy egyszerűen a castingosok között. Itthon még a legkisebb érzelmi dolgok is olykor erőltetettnek tűnnek, itt pedig ez a fickó úgy megy át “állatba”, hogy meg sem fordul a fejemben, hogy nem őszintén csinálja.

(A hazai vetélkedős casting egyébként régóta vesszőparipám. Nem csak azért, mert engem nagyon sokszor beválasztanak, márpedig én kifejezetten alkalmatlan vagyok ilyesmire, csak el tudom adni magam (a helyzet azóta javult, legutóbbi két alkalommal “besültem”), mert tudom, mit keresnek, hanem azért is, mert nincs kontrollja a szakmának, ugyanazok csinálják, és nem tudják, hogy lehet másképp is lehetne, jobban. Egyszerűen elfogadják mércének azt, ami van. Tisztelet a kivételnek!)Supergirl: vége a 2. évadnak – írta Rileey

A nem éppen a grandiózusságáról híres, ám szerethető Supergirl a második évadra csatornát váltott, és jogosan merülhetett fel a kérdés, mennyire fog elCW-sodni. A csatornánál igazán nagy tehetséggel képesek elszúrni az amúgy remekül induló, majd felmagasztalt képregény-sorozataik minőségét – a The Flash 3. évados mélyrepülése gondolom, megvan.

Nos, a csatornánál valamiért a fejükbe vették, hogy mi, nézők betegesen megveszünk az idegesítő kapcsolati drámákért. Hát nem.

Supergirl: vége a 2. évadnak – írta Rileey

A színvonal kezdetben maradt, de a Supergirl érezhetően más lett. A változás pozitív és negatív hozadékot egyaránt jelentett. Egy darabig kiegyensúlyozottnak érződött a dolog, aztán valahol útközben elszálltak a túlzásba vitt girlpowerrel, és a sorozat megindult lefelé a lejtőn.

Supergirl: vége a 2. évadnak – írta Rileey

A tovább mögött spoileresen írok az évadról.

Kicsit olyan adunk-kapunk felállásban folytatódott a sorozat a második évadban. Nagy szívfájdalmam volt, hogy elveszítettük Cat Grantet, de cserébe jött Lena Luthor, akinek szintén kiváló a dinamikája Karával.

Nagy pacsi, hogy megoldották Superman szerepeltetését. A rajongói közutálat tárgya, James új szerepben tündököl, és bár a szuperhős szerelése továbbra is röhejes, azt kell, mondjam, sikerült elbillenteni a karakter megítélését pozitív tartományba a korábbiakhoz képest. Rájöttek, hogy a Kara-James duó nem működik, így nem erőltették tovább a dolgot. Az viszont nem tetszett, hogy Kara civil élete és a munkája háttérbe szorult.

Supergirl: vége a 2. évadnak – írta Rileey

A sorozat egyik legnagyobb baja egyértelműen a politikai állásfoglalás. Nem biztos, hogy egy sorozatot, egy ilyen sorozatot kéne szócsőnek használni, vannak más platformok is. Az akciót szeretnénk nézni. A másik, amit a cselekmény megsínylett, hogy hihetetlenül túltolják a feminizmust.

Félre ne értsetek, igen, a Supergirl-ről van szó, illik ide a szál, de valahol meg kellene húzni a határt, és ez nem nagyon ment az íróknak, mintha átestek volna a ló túloldalára. A sorozat dagonyázik a badass női karakterekben, mindenki mást háttérbe szorítva. Sajnos szinte már kabaré lett a végére, hogy az összes problémát csak a nők tudják elhárítani. Természetesen a főellenség is nő.

Supergirl: vége a 2. évadnak – írta Rileey

És ott van a már pedzegetett kapcsolati drámázás is, ami szintén lehúzza a Supergirlt. A finálé után az járt a fejemben, hogy te jó ég, James-en kívül az összes szereplőnek szereztek párt. Nem tudom, miért kéne lerágnom azon a körmöm, hogy a marcona DEO vezetőnek lesz nője.

Winn és az idegen barátnője a faji különbözőség miatt érdekes lehetett volna, aztán jött az a rész, ahol kiderült, hogy a csaj csak kijátssza, és ez taccsra vágta az egészet − hiába fogadta Winn vissza, utána már nem volt ugyanaz. Alex előzmény nélkül szült LMBT-szála pedig igazából annyira WTF, hogy lamentálni sem érdemes rajta, főleg, hogy azt is belesüllyesztették a közhelyes és kisiskolás “leszbikus vagyok vagy sem?”, és a “szeret vagy nem szeret”-drámába részeken át.

Supergirl: vége a 2. évadnak – írta Rileey

Aztán ott van a világ legviccesebb nevű shippelt párosa: Karamel. Mon-El egy tök jó karakternek indult, aki ment a feje után, és mi lett belőle a végére? Egy papucs. Fájdalmasan látszott, hogy nem tudtak vele mit kezdeni, a szezon második felében csak egy kellék volt, egy olyan fordulat eszköze, amit kábé mindenki tudott az évad legeleje óta, és kiválóan lehetett rá építeni a hisztit.

Mon-El, a daxami herceg, és miután megtagadta a népéhez való visszatérést, az anyja célul tűzte ki, hogy elfoglalja a Földet. Rhea a szezonzáróban az ezüst kriptonit segítségével, Supermant felhasználva akarja eltüntetni Supergirl-t.

Supergirl: vége a 2. évadnak – írta Rileey

Egy kis kriptoniak közti bunyó után Superman megállapítja, hogy Kara erősebb nála, és eldöntetett: Supergirl áll ki a Dakkam Ur szent párbajában Rhea ellen. Ha megnyeri, a győzelme kötelezi a daxamiakat, hogy távozzanak a bolygóról, ha viszont veszít, a Föld népe megadja magát Rheának.

Közben Lilian Luthor belibeg Lenához, hogy gyors megoldást kínáljon az invázióra: Lex Superman ellen készített találmányának átalakításával Lena lehet az, aki megmentheti a világot. A szerkezet ólmot juttat a levegőbe, ami veszélytelen az emberekre, de általa a daxamiak számára mérgezővé válik a légkör, és muszáj lesz elmenniük, különben meghalnak.

Supergirl: vége a 2. évadnak – írta Rileey

Természetesen Supergirl simán leveri Rheát, hiába használja a daxami királynő a kriptonitot, hiszen Karát fűti az aggodalom − mi lesz az ő drága Mon-Eljével? Az ólom végül csak a levegőbe kerül, a daxamiak elhúznak, és egy könnyekkel teli, drámai búcsújelenet után egy giccses popzenére Mon-El elindul a végtelenbe és tovább. Persze Kara nyomora a legideálisabb alkalom, hogy Alex feleségül kérje Maggie-t, sutba az empátiával.

A gyengus finálé legjobb momentuma egyértelműen az volt, hogy megtudjuk: Cat előtt már nem titok Supergirl kiléte. Az utolsó percekben a rész felvezette a 3. évados főgonoszt: 35 évvel ezelőtt Kripton pusztulásának napján Kal-Ellel és Karával egy időben egy harmadik babát is kilőttek űrhajóban a bolygóról. Vajon nőnemű lesz?

Supergirl: vége a 2. évadnak – írta Rileey

Az eddigi tendencia szerint a 3. évad a minőségbeli vízválasztó. Mondjátok, hogy ennél lejjebb nem süllyed a szint!The Mountain Between Us-előzetes: életben maradni a hegyekben

Kate Winslet és Idris Elba egy túléló-romantikus filmben? Jöhet? Ketten egy kis repülőre keverednek, mivel a légitársaságoknál már nincs hely, és lezuhannak a kegyetlenül hideg, és zord hegyekben. Ott kell túlélniük. Nagyon egyszerű ötlet, minden a kibontáson múlik, amibe most belepillanthattunk a trailerrel.

The Mountain Between Us-előzetes: életben maradni a hegyekben

Háát, hiába bírom mindkét színészt, ez a stílus keverés engem nem nagyon hozott lázba. Videó a tovább mögött.The Mountain Between Us előzetes

A tegnapi képcsokort követően ma délután befutott a The Mountain Between Us előzetese is. Főszerepben továbbra is Kate Winslet és Idris Elba hajtanak a túlélésre.

The post The Mountain Between Us előzetes appeared first on Filmnews.Finálé előtt: The Leftovers

Én… sorozat… agyam… merre és hol?

Finálé előtt: The Leftovers

Mondhatnám, hogy el sem tudom képzelni mi lesz a folytatásban (előzetessel személy szerint nem cukkolom magam), de nem lenne igaz. Arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy mennyire fog bejönni a vallásalapítás. Az évadot majd kidumáljuk nyilván hétfőn, aki nem tud várni, annak viszont itt az előzetes legeslegutolsó The Leftovers részhez a tovább mögött.Promóképek: Dark Matter 3. évad

Ha már előkerült a 3. évad plakátja, akkor gyorsan vegyük át a promóképeket is hozzá. Teljes galéria a tovább mögött.

Promóképek: Dark Matter 3. évad

Promóképek: Dark Matter 3. évad

Promóképek: Dark Matter 3. évad

Promóképek: Dark Matter 3. évad

Promóképek: Dark Matter 3. évad

Promóképek: Dark Matter 3. évad

Promóképek: Dark Matter 3. évad

Promóképek: Dark Matter 3. évad

Promóképek: Dark Matter 3. évad

Promóképek: Dark Matter 3. évadA Tényeknek mindegy, csak szőke és teniszező legyen

Itt egy kép, a baloldalon Maria Sarapova, a jobboldalon Justine Henin:

A Tényeknek mindegy, csak szőke és teniszező legyen

Nem két tojás, na. A Tények extrában azért sikerült Sarapova doppingbotrányát Heninnel illusztrálni. Ügyes.

 

A Tényeknek mindegy, csak szőke és teniszező legyen A Tényeknek mindegy, csak szőke és teniszező legyen A Tényeknek mindegy, csak szőke és teniszező legyenStephen Amell, a Ninja Warrior

A múltkori kedvcsináló után a tovább mögött megnézhető Stephen Amell teljes, 5 perces performansza az American Ninja Warrior akadálypályáján, a fizikai vetélkedő Red Nose Day-es celebkiadásából.Shark Tank: vége a 8. évadnak

Azt hittem, hogy minden évben ugyanazt írhatom le a Shark Tank-ről, mint már oly sokszor, hogy 10/10, kötelező, stb. Mert tényleg ez az a “sorozat” (egyébként) reality, ami az első perctől az utolsóig szinte mindig leköt. Szóval ismétlésképpen itt van pár, tippre igen redundáns kritika: 1. évad2. évad3. évad4. évad5. évad6. évad7. évad.

Á, a Shark Tank még mindig zseniális szórakozás erre a heti 40 percre. Igaz, hogy már nem mindig 10/10-es, mert egyre több a kisebb-nagyobb intermezzo, de kíváncsi vagyok, hogy a TV2 mire megy a formátummal ősszel.

Shark Tank: vége a 8. évadnak

You have to know your numbers.

Annak ellenére, hogy minden rész új élmény, fura, hogy ennyire lecsökkent a nézettsége a Shark Tank-nek – lehet, hogy azért, mert egyre többen nem is annyira befektetőt mennek keresni, hanem inkább reklámlehetőséget látnak a pár millió nézőben. Ez is nyilván közrejátszik egyesek jelentkezésében, de az szinte biztos, hogy ami nem jó termék, az némi fellángolás után ki is pukkad. Ami pedig jó…

Nos, ami jó, az már lehet, hogy Magyarországon is megtalálható. Aki 8 éve nézi ezt az üzleti reality-t, az szerintem örülhetett, hogy itthon is felfedez termékeket, amiknek a születése mondhatni a szemei előtt történt meg.

Shark Tank: vége a 8. évadnak

Többek között ezért is jó a Shark Tank, és ezért is volt jó a 8. évad, mert valahogy nagyon feelgood nézni, ahogy tehetséges emberek lehetőséget kapnak az élettől, és a becsempészett érzelmesebb, emberi történetek sem zavarnak, itt sokkal jobban tudok szurkolni egy 10 perces idegennek, mint egy random vetélkedőben. És mindez még akkor is igaz, ha részenként 2-3 jelentkező pedig elég nagyot koppan.

Live and learn, grasshopper.

Szokás szerint most is voltak marha jónak tűnő, de valójában passzolásra került ötletek, mint ahogy első látásra marhaságnak tűnő dolgok, amikben valamelyik cápa látott fantáziát – rengeteg minden függött ismét csak a biznisz értékbecslésétől, hogy ki milyen értékesnek látja az üzletét.

Shark Tank: vége a 8. évadnak

Feelgood ide vagy oda, a legjobb pillanatokat még mindig a konfliktusok okozzák, főleg a cápák részéről. Nem is annyira az, amikor leharapják valaki fejét, hanem inkább a szócsaták, a szellemi párbajok, illetve amikor egymással kerülnek őszintének tűnő konfliktusba a pénzemberek. Kevin, amikor bekeményít, akkor priceless. (Mondjuk Lori is megtette, amikor nemet mondott a 8×23-ban a royalty-ra.)

Elismerem, olykor meginogtam a szezon közben, de a véleményem nem változott, még mindig kötelező heti néznivalóról van szó. Kizárt, hogy ne legyen 40 percem rá – még akkor is, ha olykor lemaradok vele. És ilyen lemaradásoknál mindig a Shark Tank-re gondolok, ha középszerű vagy rutinból nézett sorozatok kaszáján mélázok. Mert ha olykor erre nincs időm, akkor olyasmire miért legyen, amiben kételkedem?Sarka Kata oda szart, ahonnan enni kap?

Van itt fent ez a facebook live videó, amin Sarka Kata aszongya, hogy a Ripostban ami a házasságáról/válásáról/férjéről/dekoltázsáról/fasztudjamiről lejön az full kamu. Ezzel egyébként, mármint azzal, hogy a Ripost egy kamugyár, messzemenőkig egyet is értünk, a furcsaság itt az, ahogy azt a 24.hu is kiemeli, hogy Hajdúné korábban olyan tempóban osztotta meg a full kamukat, mintha nem lenne holnap, és ebből mi arra következtetünk - mert KI A FASZOM osztaná meg ingyen a Ripostot? - hogy ezt igencsak pénzért művelte. Úgy meg annyira nem elegáns visszahugyozni a nyitott ajtón, a még meleg alom kellős közepébe.   

Sarka Kata oda szart, ahonnan enni kap? Sarka Kata oda szart, ahonnan enni kap? Sarka Kata oda szart, ahonnan enni kap?Emlékeztető: A Dassler-fivérek

Ma. 14:55. HBO. Die Dasslers – 1×01-02 – angol címen: Rivals Forever – The Sneaker Battle (eredeti előzetes

A német-európai koprodukció a Puma és az Adidas cégek alapítóinak viszályáról szól. A két főhős Adi és Rudi Dassler, akik közös sportcipő céget indítanak, de a II. világháború után különválnak és saját cégüket próbálják felfuttatni. Szereplők: Hanno Koffler, Christian Friedel, Alina Levshin és Hannah Herzsprung. (Már megvolt a premier, ez az egyik ismétlés.)

Érdekesség, hogy a Cinemax tavaly bemutatta a hasonló sztorit feldolgozó Adidas vagy Puma – Két testvér története (Duell der Brüder – Die Geschichte von Adidas und Puma) című filmet. Érdekes lehet a kettőt összevetni.

Emlékeztető: A Dassler-fivérekEmlékeztető: A Dassler-fivérekEmlékeztető: A Dassler-fivérekKészen álltok, hogy dumáljuk a sorozatról?

Jerrod Carmicheal-rajongók, hol vagytok?

A humorista standupos előadásaira épülő, kritikuskedvenc, itthon azonban csak 4 ember által nézett The Carmichael Show (ami nem talkshow, hanem egy többkamerás, vagyis élő közönség előtt felvett szitkom) “ma” kezdi a 3. évadját. A trailer hozzá itt volt, lássuk a plakátot.

Készen álltok, hogy dumáljuk a sorozatról?Délelőtti videók 5.: Fear Factor

Az idei évad egyik meglepő híre volt, hogy az MTV a Fear Factor-t is feltámasztja, ami anno 2001 és 2006 között 6 szezont kapott az NBC-n, hogy 2011/12-ben visszahozzák egy rövid időre. Az új kiadás most indult.

Az itthon is jól ismert és celebekkel adott vetélkedő új szezonjának Ludacris lett a műsorvezetője, és az új koncepció szerint már nem lesznek gusztustalan dolgok a reality-ben, inkább a fiatal generáció félelmeit fogják kihasználni. A tovább mögötti előzetesből és két bemutatóból kiderül, hogy ez nem nagyon igaz. Oké, lehet, hogy nem kell szamárspermát inni a versenyzőknek, de ízeltlábúak azért bőven lesznek.Délelőtti videó 4.: Mike és Molly 5. évad

Ma folytatódik a Comedy Central-on a Mike & Molly az 5. évaddal, a tovább mögött a szinkronos promó.Délelőtti videó 3.: Castlevania

Majdnem kiment a fejemből, hogy a Netflix ezen dobásáról még nem is írtunk, pedig a készítő, Warren Ellis neve elég jól cseng a képregény-rajongók között.

A sorozat egy régi videójátékon alapul (konkrétan a Castlevania III: Dracula’s Curse-ön), amiben a Belmont klán utolsó túlélőjeként próbáljuk megmenteni Kelet-Európát attól, hogy Vlad Tepes Dracula letarolja. Bizony, vámpíros az anyag, és a producer szerint az adaptáció brutálisan véres lesz, ami egyben ki is forgatja a jelenleg megrekedt vámpíros stílust.

Délelőtti videó 3.: Castlevania

A berendelés híre szerinte az évad első fele 4*30 perc lesz, szóval filmként is kezelhető.) Lássuk a másfél perces teasert a tovább mögött. A sorozat kezdése július 7-én lesz látható, a folytatás pedig jövőre.Délelőtti videó 2.: Shadowhunters

Egyike a túlélő YA-feldolgozásoknak? Moziban bukott a The Mortal Instruments – City of Bones, de tévében eljutott a második évadig, amit rögtön ketté is vágtak – az első etapról itt írtunk. A szezon második fele június 5-én kezd, és befutott hozzá még egy előzetes, ami a tovább mögött nézhető.

Tartalék: