Monthly Archives: március 2017Legion: vége az 1. évadnak

De rég hallgattam a Bolerót. Ta tata tatatata… ta. Egy kép.

Legion: vége az 1. évadnak

Az biztos, hogy az FX letette az asztalra az eddigi legjobb képregény-sorozatot (alapozásnak itt a pilotkritika a történettel). Már azoknak, akik az elvontabb darabokat szeretik, mert a realistábbak inkább a Daredevil első évadja felé hajlanak, nem? A lényeg, hogy a Legion jött, látott, és letaglózott. Vagyis.

Legion: vége az 1. évadnak

Szóval amikor átment szöveglapokkal készített fekete-fehér némafilmbe, akkor már tudtam, hogy elérkeztünk a tetőponthoz. Egyszerűen nem hittem el, hogy ezt milyen ötletesen fűzték a történetbe, és biztos voltam benne, ennél már nem lesz jobb. Sajnos igazam lett. Ez csak a finálé erejéből vesz el egy kicsit.

Legion: vége az 1. évadnak

Az évadról kicsi konkrétabban azt mondható el, hogy az első részben felvázolt dolgokat a végéig képes volt tartani. Értem ez alatt a rengeteg ötletes díszletet, jó jelmezeket és zenéket, és elszállt történetvezetést.

Egy ideig még emelni és képesek voltak a szintet, hiszen a főszereplő memóriájában való mászkálásban szinte bármit megcsinálhattak, és ezzel eléggé éltek is a sorozat készítői. Fantasztikus vágások és átvezetések voltak, remek zenék és olyan vizuális ötletek, amiken néha csak pislogni lehetett.

Legion: vége az 1. évadnak

Ami még nagyon tetszett, hogy igazából nem is bonyolult a sorozat. Még ne kommentelj, várj, mondom: a hullámvasút rész a rengeteg WTF-pillanattal is remek, de közben nem kell félni attól, hogy valamiről lemaradtunk, mivel általában a magyarázattal sem spórolnak.

Így értünk el a fináléhoz és az egyetlen negatívumhoz… ta ta.

Legion: vége az 1. évadnak

Az utolsó részben egyszerűen túl sok volt az expozíció. Nemcsak öntötték ránk az információt (olyat előtte is tettek), de mindezt mindenféle extra cselekmény, vagy vizuális meglepetés nélkül vitték véghez, egy kicsit furcsa helyzetben. Persze utána ezt is kiküszöbölték, mivel az utolsó 20 perc méltó befejezése lett az addigi őrületnek.

Legion: vége az 1. évadnak

Még egy kicsit kitérnék a látványra. Mármint tudom, hogy a vizuális megoldásokat már éltettem, de külön kiemelném, hogy milyen ügyesen kerülték meg a mozifilmektől azért elmaradó költségvetés hátrányait.

Ugye az egészet egy kicsit régimódi sci-fi art directionnel hozták létre, amibe a “gyengébb” trükkök még illettek is. A Verne-utalások — és itt visszatérnék arra, hogy mennyi mindent magyaráztak, hiszen direkt említik az írót név szerint is — meg kifejezetten jól estek nekem.

Legion: vége az 1. évadnak

Hopp a főszereplőről majdnem nem is tettem képet. Egyszerűen nagyon kevés ehhez hasonlító sorozat van, szerintem aki ezért odavolt, az a Wilfrednek adjon még egy esélyt. Aki meg csak most néz bele ebbe, annak sok sikert.

Ta tata tatatata… ta. Vagyis nem, a végére inkább a Pink Floyd és a hold sötét oldala kell, nem? Hova tettem a CD-t…?Értékelés: Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell – 2017)

A Páncélba zárt szellem főhőse az Őrnagy, a különleges erőknél szolgáló egyedi humán-kiborg hibrid, a 9-es Részleg nevű kommandós osztag vezetője. A legveszélyesebb bűnözők és szélsőségesek kiiktatására szakosodott 9-es Részleg egy olyan ellenséggel kerül szembe, amelynek egyetlen célja, hogy elpusztítsa a HankaRobotika kibertechnológia fejlesztéseit.

Amolyan taktikai döntés volt részemről, hogy a Páncélba zárt szellem kapott lehetőséget a héten, mert még a Jessica Chastain-imádatom is hiábavaló, a Menedékhez egyszerűen nem fűlött a fogam, a Hupikékre pedig túlzás lett volna jegyet váltani ebből a felhozatalból. Egészen a film első képsoraiig bizakodóan álltam hozzá, ám amikor a vásznon megjelent Rupert Sanders (Hófehér és a vadász) rendező neve, kicsit összeráncolt szemöldökkel a kezembe temettem az arcomat. Merthogy eme apróság csak nyomokban élt az emlékeimben.

Értékelés: Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell - 2017)

Először is, tisztázzuk, hogy az 1995-ös eredetit nem láttam, nem vagyok egy manga fan, viszont számomra enélkül az új adaptáció kifejezetten ígéretesre sikerült, és amcsi mivolta létére még meglepetéseket is tudott okozni. Az elmúlt években nem készült normális A.I. témájú sci-fi, amit pedig eddig láttam, mindegyikben erőltetetten kezelték a lázadós szálat, míg itt szolidan bántak ezzel a csapásvonallal. A 107 perces játékidő hiába tűnik optimális választásnak, tény, hogy elég lassú lefolyásban tálalják az eseményeket, amivel én elvoltam, de lehet, hogy másoknál ez idegesítő tényezőként köszön majd vissza.

Belegondoltam, hogy idén még jön a Valerian és a Szárnyas Fejvadász 2 is, tehát sci-fiből nem lesz hiány, és látvány szempontjából érdemes felkötni az alsónadrágot, mert a Páncélba zárt szellem egy olyan világot tár a nézője elé, ami nem csak futurisztikus, hanem gyönyörű, részleteiben gazdag, és mindemellett még borzasztóan illik is az alaptörténethez. Persze az előbb említett két sci-fi hatalmas előnnyel indul ehhez képest: témában járatos rendezőkkel rendelkezik. Sokszor elfogott egy érzés, hogy olyan ez a film, mintha keveredett volna Az ötödik elem a Mátrixszal, a pozitívum viszont mégis az, hogy legalább nem érződött a majmolás szaga.

Értékelés: Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell - 2017)

Visszatérve a rendezőre, akit ennél a filmnél mindig is amolyan sarkalatos pontként kezeltem, tényleg képtelenség, hogy ezt így ő egyedül hozta tető alá, viszont sajnálatos módon le sem tagadhatná a kézjegyeit. Mivel a gyártásba beleszólt két keleti stúdió is, az ügy nem veszett oda, és mindenképpen az ő számlájukra írhatók fel azok a jelenetek, amelyek nem teljesen hatásvadász szellemben kezelik a filmet. Gondolok itt arra, hogy a látvány hiába szemet gyönyörködtető, mégsem éreztem úgy, hogy ez egy tök műanyag univerzum, pedig valójában az, tehát az érzéki csalódással is telibe találtak. De folytatnám tovább.

Látszik, hogy az alapokat adó mű kiagyalója tele volt eredeti ötletekkel, és tippre sokat át is emeltek az 1995-ös eredetiből. Tényleg olyan bámulatos jövőbeli megoldásokat láthatunk - beszéljünk akár egy utcaképről, egy hirdetőtábláról, a járművekről, vagy a kedvenc katonám szeméről -, amelyek mind-mind bizalomgerjesztőn hatnak. Vagy említhetném akár a… na, most majdnem elspoilereztem, hogy milyen gésákról van szó, de ők is elég korszakalkotó módon lettek megalkotva - nyilván a manga "szerzőjének" köszönhetően.

Értékelés: Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell - 2017)

Kimondottan tetszett az a felfogás is, hogy sok a nemzetközi szereplő, elvégre is a közeg megkívánta az ilyen arcokat. Az első képek alapján Scarlett Johanssonból nem néztem volna ki, hogy ennyire tökéletesen integrálódik majd ebbe a világba, és nagyszerű, amit véghezvisz ebben a másfél órában. Ami a kinézetét illeti, tény, hogy nagyon jól sikerült a haja, ami sokat dob az összképhez, azt viszont elég nehéz eldönteni, hogy a testét illetően mi a valóság és mi készült CGI technológiával. Egy szó, mint száz, nagyon kellemes társaság, aki egy cseppet sem lóg ki a sorból, sőt!

Nem is tudom, hogy Pilou Asbæket kedveltem-e már ennyire bármiben is, mint itt. Tökös katona szimpatikus hozzáállással és szerethető egyéniséggel, aki hű társa Scarlett Johansson karakterének. A szereplőválogatás nagyon sokat lendít a film helyzetén, hiszen például Juliette Binoche nem picit emeli színvonalat, de akár Takeshi Kitanóval is példálózhatnék. Nincs tökéletesség, ám ebben a jövőbeli univerzumban arra törekszenek, és a szereplőkkel is próbálták ezt érzékeltetni. Michael Pitt pedig megkoronázza az egészet, amit említettem, de a másik gonosz (Peter Ferdinando) is elég erős szemétláda.

Értékelés: Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell - 2017)

A közelharcok mutatósak, ahogyan azt egy popcornfilmtől elvárható, és talán picit kevés ilyet kapunk, de tudjátok jól, hogy nem bírom az agyatlan módon túltolt akciókat, amikor más sincs, mint rettentő nagy üres zaj a vásznon. No itt ezt a hibát nem követik el, kérdés, hogy erre a nézők hogyan reagálnak. Mivel nálam nem okoz szívfájdalmat, hogy nem hemzsegnek az akciójelenetek, inkább a játékidőt szabtam volna kicsit feszesebbre a gördülékenyebb végeredmény érdekében.

Megint benyaltam a kényszer 3D-t, lassan már tényleg említést sem érdemel, mert csakis arra volt alkalmas jelen esetben is, hogy sötétebbé tegye a vásznat. Mivel összességében pozitív élménnyel távoztam a moziból, és az eredeti film híján nincs is viszonyítási alapom, egy gyengécske 8/10-et összekapart magának, de biztosan tudom, hogy egy jobb rendezővel ez a film sokkal vagányabb is lehetett volna. Csak hát a Universal nem tanult a saját hibájából, és megint nagy pénzt adott Sanders kezébe.

The post Értékelés: Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell - 2017) appeared first on Filmnews.Joss Whedon rendezi a Batgirl filmet

Joss Whedon (Bosszúállók 1-2, Buffy, Firefly) lényegében felrobbantotta az internetet, amikor bejelentette, hogy ő írja, rendezi és producálja a Batgirl filmet, amelyet a Warner Bros. és a DC Films számára készít.

Joss Whedon rendezi a Batgirl filmet

Whedon az Entertainment Weeklynek adott interjújában beszélt bővebben a filmről, amelynek alapjait a New 52 adja majd, amelyet a nagy rajongó-kedvenc író, Gail Simone prezentált. Ez annyit jelent, hogy:

A The New 52 első száma 2011-ben jelent meg, amelyben azt a Barbara Gordont ismerhetjük meg, aki egy kísérleti műtétnek hála felépült abból a gerinclövésből, amelyet Joker osztott ki. Bár még mindig kísértik az esemény emlékei, a karakternek már nincs szüksége kerekesszékre, így visszamegy az utcára, hogy minél több rosszfiút juttasson hűvösre.

Azt is megerősítették, hogy Whedon Batgirl filmje a DC szuperhősös univerzumához tartozik majd, amelyben a Csodanő filmet, Az Igazság Ligáját és a The Batmant is elhelyezik, és ne feledjük a David Ayer-féle Gotham City Sirenst sem.

The post Joss Whedon rendezi a Batgirl filmet appeared first on Filmnews.Új Öldöklő szerelem előzetes és poszter

Érdekes lesz az Öldöklő szerelem című felnőtt korhatár besorolású thriller, amelynek új előzetese és poszterei is beparkoltak. A főszerepben Rosario Dawson, Katherine Heigl, Whitney Cummings, Geoff Stults és Robert Wisdom esnek egymásnak még áprilisban.

Új Öldöklő szerelem előzetes és poszter

Új Öldöklő szerelem előzetes és poszter

The post Új Öldöklő szerelem előzetes és poszter appeared first on Filmnews.Sofia Boutella kétszeműsködik A múmia új poszterén

A múmia új posztere új előzetest is sejtet, amit a Universal Pictures is bejelentett, hiszen kell már valami izgalom. A CinemaConra látogatóknak már leadták a második trailert, a hétvégén pedig online is megtekinthető lesz.

Sofia Boutella kétszeműsködik A múmia új poszterén

The post Sofia Boutella kétszeműsködik A múmia új poszterén appeared first on Filmnews.Karib 5 tévéreklám és kulisszatitkok videó

A Walt Disney most épp egy tévéreklámmal népszerűsíti A Karib-tenger kalózai 5-öt, amelyben Will Turner (Orlando Bloom) is feltűnik. Illetve posztolatlan maradt még egy kulisszatitkok videó is pár nappal ezelőttről.

The post Karib 5 tévéreklám és kulisszatitkok videó appeared first on Filmnews.Promóképek: The Ranch 3. évad

Azt írják, hogy a Netflix (tudjátok, már van magyar felirat is) sötét tónusú, többkamerás komédiájának a 3. felvonása némi családon belüli ellenségeskedést hoz, mintha eddig csak a szeretettől csattant volna ki a sorozat.

Amíg a trailerre várunk addig itt a galéria a folytatás mögött. Lám, nem csak úgy lehet ezt a műfajt művelni, mint országoson.

Promóképek: The Ranch 3. évad

Promóképek: The Ranch 3. évad

Promóképek: The Ranch 3. évad

Promóképek: The Ranch 3. évad

Promóképek: The Ranch 3. évadAnnabelle: Creation poszter és előzetes ízelítő

A Warner tovább követi a bevett szokást, egy előzetest felvezető videó társaságában osztotta meg a Annabelle: Creation poszterét. Az előzetes is érkezik holnap.

Annabelle: Creation poszter és előzetes ízelítő

The post Annabelle: Creation poszter és előzetes ízelítő appeared first on Filmnews.The Walking Dead halállottó

Na, ki fog meghalni?

Az az igazság, hogy meg vagyok lőve a nevekkel. Mármint már így is nagyon hosszú a lista, plusz kisebb szereplőknek lehet, hogy még a nevét sem tudjátok, de rájuk is tippelnétek halálügyileg. Ilyen például Aaron pasija, akit nekem Google-ben kellett megnézni, hogy Ericnek hívják. Ha esetleg rá nyomnátok.

Na, lássuk szerintetek ki az, aki biztos meghal a The Walking Dead tavaszi fináléjában. És ki az, akit szívetek szerint ti nyírnátok ki. Betettük azt is, hogy “senki”, de kizártnak érzem ezt az opciót. A tovább mögött a két kérdés, lehet megtenni a tippeket, kommentben minden képregényes spoilert mellőzzetek.

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.


Egy hang – sok arc: Németh Borbála

Barna hajú a főszereplőd? Akkor megvan, ki lesz a hangja. Lehet animáció, dráma vagy komédia, fehér, latina vagy afroamerikai, rövid vagy hosszú hajú, huszonéves vagy ötvenes.

Amikor a legtöbbet néztem tévében sorozatot, akkor nálam Németh Borbála és Kisfalvi Krisztina hangja volt a favorit – a fura csak az volt, hogy főleg előbbi esetében, nem tudtam, hogy milyen a hangja, csak amikor meghallottam, és nagyon bejött, és utánanéztem, vagy meghallottam a stáblistában, akkor esett le, hogy ő Németh Borbála. A rá legjellemzőbb szerep esetemben pedig a 4400 női főszerepe volt, Jacqueline McKenzie-é.

Szerintetek kinek a szerepében a legjobb, kihez illik legjobban (illetve legkevésbé) a hangja? A kép alatt a linkeken az aktuális szerepeinek “névsora”, és ahol van, a szinkronminták. (Köszi a segítséget AJ-nek, a szinkronokkal sokkal behatóbban is foglalkozó a Műsorvízió blog gazdájának.)

Egy hang – sok arc: Németh Borbála

Alyssa Milano (Mistresses US – szinkronrendező: Balog Mihály), Ana Ortiz (Devious Maids – Kertész Andrea), Julia Louis-Dreyfus (Veep – Juhász Anna), Cheryl/Judy Greer (Archer – Aprics László), Kat Dennings (2 Broke Girls – Kozma Mari), Thandie Newton (Westworld – Lengyel László), Audrey Esparza (Blindspot – Kozma Mari), Nina Dobrev (The Vampire Diaries – ??), Daniela Ruah (NCIS: Los Angeles – ??), Rashida Jones (Angie Tribeca – Juhász Anna), Cobie Smulders (How I Met Your Mother – Juhász Anna), Michelle Mitchenor (Lethal Weapon – Kozma Mari), Betsy Brandt (Life in Pieces – Kemendi Balázs).


Mi volt a hét csalódása?

(Múlt heti csalódások.) Mondanom sem kell: The Flash. A 3×17-tel. Ha valamit, akkor azonban ezt borítékolni lehetett, hiszen amikor musical részt kap egy sorozat, akkor, ha jól megoldják a dolgot, akkor mindenképp lesznek rajongói (ld. a legjobb részek között), de akit a hideg ráz a dalolástól, az a végeredménytől függetlenül utálni fogja. Mondjuk…, akkor valószínűleg nem csalódásnak kéne nevezni, de mindegy.

A második helyre egyébként az Iron Fist futott be, és így hirtelen több voksot még A mi kis falunk fináléja, a The Walking Dead – 7×14, illetve a Once Upon a Time kapott. Ezen a héten volt sorozat, ami nem hozta azt, amit eddig? Vagy ami már jó ideje nem hozza? Miben csalódtatok nagyot?

Melyik sorozat melyik epizódja okozta neked a LEGnagyobb csalódást a héten? Miért?
(Egy válasz elég. És kerüljétek a spoilereket, ha lehet.)Melyik volt a hét legjobb sorozatepizódja?

(Legutóbbi kedvenceitek.) Ejha, az Arrow – 5×17 ledominálta a Legion – 1×07-et – azért ez nem semmi, le a kalappal. S láss csodát, a The Flash – 3×17 futott be a harmadik helyre – ez volt a különleges, musical epizód, szóval talán nem is akkora meglepetés, mint elsőre tűnik. Minden más (Designated Survivor, Big Little Lies, Into The Badlands) csak asszisztált.

Mi jót láttatok az elmúlt napokban, melyik sorozat hozott olyan epizódot, amit vétek lett volna kihagyni? Csak EGY választ kérünk. Köszönet a számlálásért SpLasSh32-nek.

Melyik volt az általad látott legjobb sorozatepizód a héten?
(Ne csak egy címet és epizódszámot írjatok, hanem pár/sok keresetlen szót is.)The Amazing Race: kezdett a 29. évad

Szkeptikus voltam a totál idegenes felállás kapcsán. Sőt, szkeptikus is vagyok, de ez az évadnyitó nagyon jól sült el – kivéve a legvégét, ami… Nem tudom, nem, ilyet nem szabadna.

A premier kapcsán azért is aggódtam, mert még a normál szezonoknál is előfordul, hogy nagyon kapkodós az első rész, hogy semmi nem fér bele, itt pedig talán 10 perc felvezetést is kaptunk, mielőtt kialakulhattak volna a párok. És mégis bejött, amit láttam. Lehet, hogy azért, mert már jó régen nem láttam amerikai TAR-t, de szerintem nem leszek egyedül.

The Amazing Race: kezdett a 29. évad

Lehet, hogy ennek az is az oka, hogy most nincsenek fix párok. Így ugyanis elég volt szerválni 22 jó karaktert, míg a párok esetében simán benne volt, hogy egy nagyon jó figura mellett egy unalmas vagy egy idegesítő van, vagy pedig inkább közepeseket választanak be, ha nem tudnak jó dupla castingot csinálni. Itt viszont tényleg bárkit választhattak – bár szerintem Vanck-nek semmi keresnivalója itt.

Az persze tény, hogy nem sok párosról tudtuk meg, hogy ők milyenek – a neveikkel pedig meg fog gyűlni a bajon, de azért páran kiemelést kaptak. Arra kíváncsi leszek, hogy a mostani súrlódások vajon állandósulnak-e, illetve a mostani nagy haverságok végig megmaradnak-e, vagy ez csak a kezdeti szakasz.

The Amazing Race: kezdett a 29. évad

A tovább mögött folytatom spoilerekkel – lesz hosszú főcím vajon? Ha nem, akkor szomorú panda.A hosszúhajúak estek ki, Kevin és Jenn.

The Amazing Race: kezdett a 29. évad

Nyilván nem érdekel a dolog az első rész után, nem fogom sajnálni őket, ahogy a SzakállasHentest sem sajnáltam volna, de ez a “sötétedés miatt nem detour-ozhattok és ezért büntetést kaptok”-húzás eléggé meglepett. Oké, ha két kajakozás között fix időnek kell eltelnie, akkor nem szóltam, de nyilván legkésőbb harmadikra nyertek volna, és akkor nem buknak két órát. (Igen, ők késtek, de akkor is…)

És nyilván ez sem lett volna thing, de az, hogy a másik csapat eltévedt (és komolyan, még az órát sem mutatták?) kicsit komplikálta az összképet.

The Amazing Race: kezdett a 29. évad

A másik dolog, hogy nyilván valahogy párokat kellett választani (kíváncsi vagyok, hogy a készítők által előzetesen megálmodott csapatok közül hány valósult meg, mert kizárt, hogy ne lettek volna vágyaik), így ezen nem fogok lovagolni, de azért egyes párok mondhatni már a start előtt elvéreztek, mint ahogy némelyek “túlerőben” lévőnek tűnhetnek, de a TAR-ban bármi előfordulhat. (Az szép gesztus volt, hogy Phil elvitte a lányokat, de akkor miért nem elsőnek értek oda?)

The Amazing Race: kezdett a 29. évad

A panamai káosz jópofa volt, lehet, hogy ezzel nem számoltak annyira a készítők, így húzódott el a nap, elég nagy lemaradásokat szedtek össze egyesek. S bár megint előkapom a szkepticizmusomat, hogy mennyire fog működni az idegenes felállás, azt el kell ismernem, hogy mindenképp érdekes lesz látni, hogy mi is mondhatni a játékosokkal együtt fogjuk megismerni a párjaikat.

Favorit? Egyelőre még nincs, szerintem.

The Amazing Race: kezdett a 29. évad  The Amazing Race: kezdett a 29. évad  The Amazing Race: kezdett a 29. évadThe Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad   The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évadGhost in the Shell (2017)

Egy dologra mindenképp jó volt a film: utána kedvem támadt újranézni az animét, amit már lassan 10 éve láttam utoljára. Ezt nem tudom miként értitek majd.

Ghost in the Shell (2017)

A film története röviden: az emberi testek kimbernetikus kisegítése szépen lassan eljut arra a szintre, hogy teljesen robot testbe humán agyat tesznek. Ha ez jól sikerül, akkor ez lehet az evolúció következő lépése. A főszereplő a tesztpéldány, az akinél az elme és a lélek (ghost) nagyjából el is fogadta az új lakhelyét (shell).

Mivel ez a kísérletezgetés baromi drága, így természetese a befektetők csak fegyverként tekintenek rá, a Major-re. El is adják, így kerül a Section 8-hez, ahol terroristák ellen harcol. Itt az egyik bevetése közben egy nagyon érdekes ellenfélre akad, aki valamiért a főszereplőt is létrehozó cég alkalmazottait támadja.

Ghost in the Shell (2017)

Ez már alapból egy jó kis cyberpunk alap, amihez csatlakozik a filozofálgatás arról, hogy mi tesz minket emberré. A probléma, hogy nagyon egyszerű, és eléggé szókimondott, vagyis szájbarágott ez az egész réteg a filmben. Nyilván blockbustert akartak, szóval annyira mélyen nem mehettek bele, de annyiszor hozták elő, hogy szerintem azt szerették volna, ha az emberek a létezésüket feszegető kérdésekkel állnak fel a film elől, de ez nincs így. Vagy csak minimálisan van így.

A fő gond az, hogy az animéhez rosszul keverték a gondolom sorozatévadokat. Az egész egy iszonyat kiszámítható vonalon haladt, a főhős nagy felfedezései a nézőnek többnyire egyértelműek voltak, néha meg csak huszárvágással vannak valahol – ja még valamit el kell intéznem – ja még megtudtuk ezt az infót, avagy hirtelen váltásokkal halad a történet, nem annyira organikusan. Ez még egy kicsit még az akciót is elrontja.

Ghost in the Shell (2017)

Pedig a felszín az nagyon jó, avagy a film többnyire szép. Valahol vicces is, hogy mennyi ikonikus jelenet van az eredetiben, mert sokszor még most is egyértelmű volt, mit másoltak le szinte centire. Ez egy ideig működik, az első pár akció baromi jól sikerült, “Beat” Takeshi odacsap, még a rángatott szálak ellenére is, viszont a végső harcot egyszerűen nem tudnám pozitívan említeni. Bírom a zenét szerző Clint Mansell-t, de az ő alkotása is csak unalmasabbá tette a szinte tét nélküli harcot. Bár az “ellenfél” jól nézett ki.

Azt még idetenném, hogy Scarlett castingja elmegy, hiszen ahogy az eredetit rendező Mamoru Oshii is mondta, a test csak a shell, bármi lehet, az hogy fehér, hiszen a robotikai céget fehérek vezetik, az csak aláhúzza az énválságát a karakternek.

Ezért lehet kapok majd anyázó kommentet, de a filmet számomra külön lehúzta, hogy sok jelenetben egyszerűen nem tudtak mit csinálni a szereplők. Ezt úgy értem, hogy csak álltak körben, vagy mászkáltak fel és le céltalanul a párbeszédek közben, amitől még üresebbnek tűntek azok a pillanatok. Ilyen például a csapatmegbeszélés az alső akció után, csak nézzétek meg Scarlettet benne. Egyszerűen nem volt mit csinálniuk, amit a rendező Rupert Sanders valami borzasztó módon hozott a vászonra.

Ghost in the Shell (2017)

Végtére is nézhető a végeredmény, és tényleg nem minden pillanatát az animéhez hasonlítottam, de rengeteg dolog miatt csak a közepes szintet üti meg. Néhol lekötött, főleg mert kevés cyberpunk film létezik, de ez egy Johnny Mnemonic szint, bár szebb, nem pedig az új Mátrix (ami amúgy sokat merített az eredeti Gits-ből). Talán nem arra kellett volna bízni, aki eddig csak a Snow White and the Huntsmant rendezte.Finálé előtt: Sleepy Hollow

Vannak olyan kitartó lények, akik még a 3. évad után is visszatértek a Sleepy Hollow-hoz – és vannak olyanok, akik feltétel nélkül képesek szeretni a sorozatot. Mint tavaly, most megint megkockáztatom, hogy ez a sorozatzáró rész lesz, amiről majd fogok is írni valamikor – a tovább mögött az előzetes.

Ahogy olvasom a kibeszélőt, az évad első fele gyenge volt, de van, aki a folytatást már kifejezetten jónak találta. Szerintetek? Ha már visszatért a Fej Nélküli Lovas (és a többi Lovas), akkor csak nem lehet olyan rossz.Együtt rombolja le Tróját a Netflix és a BBC

Együtt rombolja le Tróját a Netflix és a BBC

Nagyszabású drámát készít egymással együttműködve a Netflix és a BBC: a Shameless főalkoholistáját játszó David Threlfall és az A.I. Mesterséges értelemből ismert Frances O'Connor lesznek a Trója: Egy város bukásának főszereplői, azaz Priamosz király és felesége, Hekuba - írja a Radiotimes. A sorozat alkotója a The Night Manager írója, David Farr lesz.

A sorozat nyolcrészes lesz, és Trója bukásának enyhén szólva is leghíresebb feldolgozásán, Homérosz Iliászán fog alapulni. Páriszt a nálunk eléggé ismeretlen ausztrál színész, Louis Hunter fogja játszani, a világ legszebb nője, Heléna pedig a hasonlóan kevéssé ismert, de például az Amerikai Horror Sztori egy részében is felbukkanó Bella Dayne lesz.

Odüsszeuszt a Trónok harca Benjen Starkja, Josephy Mawle játssza majd, ezen kívül Tom Weston-Jones, Chloe Pirrie, Johnny Harris, David Gyasi, Jonas Armstrong, Alfred Enoch és Aimee-Ffion Edwards szerepelnek majd még benne.

A sorozat egyébként a trójaiak szemszögéből fogja elmesélni a sztorit, és elvileg az eposz eredettörténete lesz majd, jelentsen ez bármit. Angliában a BBC1 fogja vetíteni, a világ többi része - így Magyarország - számára a Netflixen lesz elérhető.

Együtt rombolja le Tróját a Netflix és a BBC Együtt rombolja le Tróját a Netflix és a BBC Együtt rombolja le Tróját a Netflix és a BBCFolytatódik az ördögűzés

Nem, nem a The Exorcist kapott berendelést, csak az Outcast folytatódik – itt a finálé kritikája, ha valakit érdekel, hogy hol is tartunk. (A FOX horrorját továbbra is ajánlom, főleg az Outcast nézőinek, az évad meglepetése.)

Dél környékén esett le, hogy az, amit az előzetes posztnál írtam az Outcast-ről, miszerint a Cinemax nagyon elhallgatja, azért van, mert nem most lesz az amerikai premier. Csodálkoztam is, hogy az április másodika csak alig pár napja került elém, de akkor nyilván ez a FOX International-ös világpremier dátuma.

Itthon, mivel vasárnap a FOX nem ad újdonságokat, ezért 04.03-án, hétfőn kezd a 2. szezon, ráadásul egy Robert Kirkman double bill kerestében, hiszen a The Walking Dead 7. évados fináléja fogja felvezetni a sorozatot. Most, hogy ezt a belső drámát is helyretettem magamban, lássuk a 2. évados plakátot – ez talán olasz, szóval a dátum irreleváns.

Folytatódik az ördögűzésThe Nerd Crew Episode 3: Justice League and Star Wars news!

Amikor azt hiszed, hogy RedLetterék már nem tudnak odab*szni, akkor szállítják a legújabb Nerd Crew epizódot, amiben a youtube filmes híreivel foglalkozó showit szedik szét. A vistas, a rengeteg “elszólás”, a kicsit lassú kezdés valami eszméletlen rész kerekedett ebből.

The Nerd Crew Episode 3: Justice League and Star Wars news!A múmia arca

A nyáron érkező, Tom Cruise főszereplésével készült Múmia film új poszterén az ellenséget látjuk, a furcsa szemű ősleletet.

A múmia arcaDélelőtti videók 5.: The Son

Rég írtunk az AMC új sorozatáról, a Pierce Brosnan-es The Son-ról, ami egyszerre lesz western és olajos sztori, s mivel már csak pár nap a premier, így érdemes lenne. Főleg, hogy októberben csak teaser videókat raktunk ki hozzá.

A könyvalapú családi saga sztorija is a régi posztban olvasható, de az csak most esett le nekem, hogy itt két idősávot fognak lefedni, egyrészt 1849-től, másrészt 1915-től fog játszódni a történet – láthatjuk a főhős gyerekkorát és idős korát. A tovább mögött egy hosszabb előzetes, egy rövid promó és egy 4 perces bemutató videó, amiben a készítők és a színészek is beszélnek a sorozatról.