Monthly Archives: február 2017Emlékeztető: Az indíték 3. évad

“Ma”. 00:10. TV2. Motive – 3×01 (kritika + magyar promó az AXN-ről) – igen, az AXN is elkezdi adni jövő héttől, ha valaki nem akar éjféli sorozatot nézni. (Ez volt egyébként az a szezon, ami számomra elég gyengán kezdődött, és majdnem kaszáltam.)A The Walking Dead folytatásában

Az eheti részről már dumálunk, szóval jöhet a következő rész előzetese, nem? A tovább mögött nézhető, benne 2+1 karakterrel. A videót rögtön egy konkrét részlet követi az epizódból.

Ez csak maga a promóBroadchurch: kezdett a 3. évad

Do you believe me?

Na, megint meglesz a heti nevetés adagunk Angliából… Vagyis annak éppen az ellenkezője, hiszen visszatért a Broadchurch és ezúttal hozta azt a bizonyos hangulatot. Sőt, mondhatom, hogy visszatért az első szezonos énjéhez, ugyanis miután a 2. évad kezdetekben aggasztóan eltért a korábbiaktól (ld. ügyvédes és múltas szál), ugyan végig hatásos és átgondolt maradt, de közel sem lett annyira érdekfeszítő. Most erre megvan a lehetőség.

Broadchurch: kezdett a 3. évad

Még akkor is, ha ez a premier iszonyatosan kevés kibeszélnivalót adott. Chris Chibnall nagyon meg akarta alapozni a dolgokat, ezért az első fél óra kábé 2 mondatban elmesélhető lenne: (elmondása szerint) megerőszakoltak egy nőt, Ellie és Hardy pedig előzetes vizsgálat (ami alapvetően szívszorító volt) és némi akadozó beszélgetést követően hazakíséri őt.

A maradék 20 perc már mozgalmasabbra sikerült, legalábbis abban a tekintetben, hogy nem csak három karakter volt a képernyőn, hanem fokozatosan kiderült, hogy a visszatérő városkalakók mivel foglalatoskodnak. Ahogy nézem, az ügybe komolyabban csak egyiküket fogják bevonni, de talán az események a többiek életére is valamiféle kihatással lesznek. Legalábbis remélem, hogy komolyabb funkciójuk is lesz.

Broadchurch: kezdett a 3. évad

Annak ellenére, hogy egy szexuális bűnözéssel kapcsolatos kisvárosi történet mindenképp kevésbé elcsépeltebb, mint egy random gyilkosság, nem vagyok biztos abban, hogy sok újat lehet elmondani ezzel kapcsolatban, főleg, hogy az 1. évad is ide tartozó szállal operált. Bár ki tudja, talán a környezet ezen módosít, hiszen másképpen reagál erre egy kisebb település, mint egy metropolisz.

How long have they been calling me ‘shitface’

Ettől persze még kíváncsi vagyok, hogy mit sütöttek ki, bár az új szereplők eddig nem sok vizet zavartak (az áldozattal is meg kell még “barátkoznom”). Szerencsére azért Olivia Colman és David Tennant minden közös pillanata arany, az elég lehúzós témába mosolygást csempésznek, de azért nem lenne fair csak az ő dialógjaik (meg a zseniális zene) alapján értékelni egy krimit.

Broadchurch: kezdett a 3. évad

Szóval túlzsúfoltsággal nem lehet vádolni a 3×01-et, és már most adja magát pár kérdés a két napról meg az érdekesebb infókról, no meg némelyik mellékszereplőről, akik közül van, aki még meg sem szólalt, s mégis szöget ütött az ember fejébe.

A túlzottan aprólékos bemutatás, bármennyire is lekötött, meggátolta, hogy túl magasra értékeljem ezt a közepesnél azért jobb kezdést, de biztos vagyok abban, hogy a folytatás a nyomozás megkezdésével és a mellékszereplők komolyabb bevonásával csak érdekesebb lehet. Azt pedig nagyon remélem, hogy a szezon nem csak egy szimpla “Ki tette?”-kérdés köré fog felépülni.Doctor Strange őszintén

Olyan mint Iron Man, ja nem, ez az Iron Man. De ezt az unalmas poént ellőve… hát nem sok mást találtak a Honest Traileresek ezúttal.A Netflix ismét: Okja előzetes Tilda Swintonnal

A Netflix netre dobta az Okja első kedvcsinálóját, ami rettentően hangulatos anyag Joon-ho Bong új filmjéhez. Mondjuk a rendezőt pont nem a Snowpiercerrel reklámoztam volna, hanem bármelyik korábbi filmjével. A premier június utolsó napjaiban esedékes.

Az Okja története egy Mija nevű lány fantasztikus utazását mutatja be, aki mindenét kockára teszi, hogy megakadályozzon egy nagy hatalmú multicéget legjobb barátja, egy Okja nevű termetes állat elrablásában. További szerepekben Swinton oldalán Jake Gyllenhaal, Paul Dano, Giancarlo Esposito, Steven Yeun, Lily Collins és az újonc Seo Hyun An is jelen lesznek.

The post A Netflix ismét: Okja előzetes Tilda Swintonnal appeared first on Filmnews.Új Fate of the Furious poszter is

Nem csak az Alien jött ma új poszterrel, hanem a The Fate of the Furious is, amelyen elég érdekes a felállás. Kevesebb, mint másfél hónap, és újra padlóig nyomják hőseink a gázpedált.

Új Fate of the Furious poszter is

The post Új Fate of the Furious poszter is appeared first on Filmnews.Rejtőzzetek el, holnap új Alien: Covenant előzetes jön

A 20th Century Fox az alábbi poszterrel jelentette be az Alien: Covenant új előzetesét, amelyet március 1-jén, vagyis holnap kapunk. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon reménykedem ebben a sci-fiben…

Rejtőzzetek el, holnap új Alien: Covenant előzetes jön

The post Rejtőzzetek el, holnap új Alien: Covenant előzetes jön appeared first on Filmnews.2017/18: Pilotszezon – ABC (drámák)

Elérkeztünk a szezon közepéhez, ami az országos csatornák pilotberendelésének ideje is egyben. A csatornák vezetői ilyenkor választják ki a berendelt több tucat forgatókönyvből azt a 10-20 darabot, amelyekből elkészülhetnek az első epizódok, és amikből aztán az upfronts alatt fognak választani 5-10 új sorozatnak valót. Elvileg az összes pilotberendelés megtörtént (max 1-2 várható még), és elkezdődött a casting is – ahol ismerjük a szereplőket, ott feltüntetjük őket.

2017/18-es pilotberendelések: CWNBC (drámák)NBC (komédiák)FOX (drámák) – FOX (komédiák) + az ABC 2016/17-es komédiaberendelései.

Tavalyról az egyik midseason reménységet még várjuk, de remélem idén jobb pilotokból válogathat majd az ABC. Lesz több feldolgozás külföldi alapanyagból, új sorozatot hoz Marc Cherry, és Greg Berlanit, valamint Shonda Rhimes produkciós cége sem pihen.

A tovább mögött ott a felhozatal. 11 pilot plusz 2 berendelt sorozat.

The Crossing
Készítő: Dan Dworkin, Jay Beattie
Szereplők: Sandrine Holt
Történet: egy háborúsújtotta ország menekültjeiről, akik egy amerikai városban kezdenek el megjelenni menedéket kérve. A furcsa csak az, hogy a menekültek amerikaiak, és 250 évvel későbbről érkeznek, a jövőből. A múltja által gyötört helyi seriff, egy szövetségi ügynök és egy menekült lányát kereső anya van a középpontban, valamint egy meglepő összeesküvés.

Deception
Készítő: Chris Fedak – executive producer: Greg Berlanti
Szereplők: Jack Cutmore-Scott, Amaury Nolasco, Lenora Crichlow, Ilfenesh Hadera
Történet: egy szupersztár bűvészről, akinek karrierjét derékba töri egy botrány, és csak egy helyen tudja tovább gyakorolni azt, amihez ért, a megtévesztés, az illúzió és a meggyőzés művészetét – az FBI-nál. A szervezetnél ő lesz az első illuzionista tanácsadó, aki megmagyarázhatatlan bűnügyekben segít a kormánynak, illetve félrevezetési szaktudásával kap el kémeket és bűnözőket.

Doomsday
Készítő: Mark Bianculli, VJ Boyd
Szereplők: Jack Davenport, Rachelle Lefevre, Dan Byrd
Történet: Szeptember 11-e után az amerikai kormány egy titkos agytrösztöt (think tank) alapított, mely a tudomány és a szórakoztatás világának legkreatívabb elméit gyűjti össze. A feladatuk emberek által kialakítható katasztrófa-szcenáriók és azok megoldásainak kitalálása. Miután roppant veszélyes ötletek merülnek fel, a résztvevők névsorát titkosítják és a programot leállítják. Azonban amikor egy pontosan olyan katasztrófa történik az országban, amit ez az agytröszt anno kidolgozott, ismét összehívják őket, hogy megakadályozzák további, ugyancsak általuk kitalált események létrejöttét.

The Good Doctor
Készítő: David Shore – executive producer: Daniel Dae Kim
Szereplők: Freddie Highmore, Antonia Thomas, Nicholas Gonzalez
Történet: koreai formátum alapján. Egy Savant-szindrómás fiatal sebészről, aki egy elit kórház gyereksebészeti osztályára kerül. És adódik is rögtön a kérdés: képes-e egy olyan ember életeket menteni, aki képtelen más emberekkel kapcsolatot kialakítani?

The Gospel of Kevin
Készítő: Michele Fazekas, Tara Butters
Szereplők: Jason Ritter
Történet: Könnyed egy órás Kevinről, akinek romokban az élete, viszont az Isten megbízza a világ megmentésével.

Marvel’s The Inhumans (8 részes évad berendelve)
Készítő: Scott Buck
Szereplők: Iwan Rheon, Anson Mount
Történet: A sorozat Black Bolt (Fekete Villám) és a királyi család eddig még el nem mesélt történetét fogja megismertetni a nézőkkel.

Las Reinas
Készítő: Dean Georgaris
Szereplők: Sonia Braga
Történet: egy latino nyomozónőről, aki kénytelen szembenézni múltjával, mikor egy ügy miatt fel kell fennie a kapcsolatot családjával, akiktől eltávolodott – nem mellesleg ez a család Miami legerősebb bűnszövetkezetét is alkotja. Visszakerülve abba a világba, amit azt hitt, hogy maga mögött hagyott, meg kell találnia azt a vékony sávot a törvény és családja között, amelyen közlekedhet.

Salamander
Készítő: Jeff Pinkner
Történet: az azonos című belga sorozat alapján, egy zseniális, ám erősen emberkerülő mérnökről, aki társul egy szkeptikus nemzetbiztonságis férfival, hogy elkapjanak egy rejtélyes bankrablót, aki lenyúlt 66 széf dobozt, melyek a legnagyobb hatalmú elit tagjaihoz tartoznak, s melyek révén egy zsarolássorozatot indít be, mely egy még nagyobb összeesküvéshez vezet.

Ten Days in the Valley (10 részes évad berendelve)
Készítő: Tassie Cameron
Szereplők: Kyra Sedgwick, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Malcolm-Jamal Warner, Josh Randall, Abigail Pniowsky, Mark L. Young, Emily Kinney, Ali Liebert
Történet: Kyra Sedgwick (anno még Demi Moore-ral lett elindítva a projekt), egy magát túl hajtó egyedülálló anyáról, tévés krimiíróról, aki egy kemény válási procedúra közben jár. Amikor lányát elhurcolják az ágyából éjszaka, a nő mindent megtesz, hogy visszaszerezze őt – az élet persze imitálja saját tévésorozatát.

The Trustee
Készítő: Jay Scherick, David Ronn – executive producer: Elizabeth Banks
Szereplők: Meaghan Rath, Michael Cudlitz
Történet: derűs, csajos haverzsarus komédia (egy órás a sorozat!) egy elszánt, de makacs nyomozóról, aki aki valószínűtlen helyről kap társat, egy harsány exbűnöző személyében, aki börtönből szabadulva a rendőrség megbízottjává válik és mindenféle kulimunkát végez. Kettejük elég különbözőképp viszonyulnak a bűnhöz és bűnhődéshez, együttműködésük mégis gyümölcsözőnek bizonyul.

Unit Zero
Készítő: Lindsey Shockley
Szereplők: Toni Collette, Rob Huebel, Kimberly Hebert Gregory
Történet: Könnyed akciókomédia egy egyedülálló anya CIA-s mérnökről, aki pár adminisztratív munkát végző munkatársából álló titkosügynök csapatot vezet. A tagokat az ügynökségen sem tartják sokra, és épen ezért kvázi láthatatlanságuk révén tökéletesen alkalmasak a CIA titkos, beépülős küldetéseire.

cím nélküli
Készítő: Marc Cherry
Szereplők: Reba McEntire, Saamer Usmani, W. Earl Brown, Jack Coleman, Ben Esler, Natalie Hall, Ryan McPartlin, Saidah Ekulona, Emily Rose
Történet: egy Kentucky kisváros seriffjéről, aki mellé egy fiatal FBI-ügynök érkezik segíteni a nyomozásokban. A seriff új társát bevezeti a déli-gótikus közösség színfalai mögé, rengeteg, saját titkokkal rendelkező bizarr karaktert ismertetve meg vele.

cím nélküli
Készítő: Paul William Davies – executive producer: Shonda Rhimes
Szereplők: Britne Oldford, Ben Rappaport, Anna Deavere Smith, Hope Davis, Vondie Curtis Hall, Rege-Jean Page, Susannah Flood, Wesam Keesh
Történet: jogi dráma, ami New York déli körzetének szövetségi bíróságán (“Anyabíróság”) játszódik és új jogászokról szól, akik a védelem és a vád képviselőinek is dolgoznak a legnagyobb volumenű ügyeken az országban, s közben magánéleteik is összefonódnak.Emlékeztető: Született szobalányok 1. évad

Ma. 21:00. TV2. Devious Maids – 1×01 (pilotkritika + szinkronos promó + szinkronhangok)

Jár a pacsi a TV2-nek, hogy be mernek megint vállalni kiemelt időpontban egy amerikai sorozatot – ráadásul mindent megtesznek, hogy a magyar címmel utaljanak a készítő előző sorozatára. Ki tudja, hogy meddig lesz itt a Devious Maids, nem tudom, hogy lehet-e siker, de az esélyt így duplán is megkapta a nézettség-maximalizálásra.

Maga a sorozat? Nos, a pilotkritikában mindent leírtam, a Desperate Housewives után némiképp csalódás volt a kezdés, de Marc Cherry nyilván nem akarta másolni magát. Összességében azonban szerencsére kikupálódott a szezon, mely egy teljes évados rejtély, egy gyilkosság köré épít fel mindenféle szappanos és egyéb kavarást cselédek és munkaadóik között.

Emlékeztető: Született szobalányok 1. évadNina Dobrev és a Workaholics srácok

Azt hiszem, hogy a kaszám ellenére az eheti Workaholics-epizódot, a 7×08-at meg fogom nézni, már persze akkor, ha az egész rész olyan lesz, mint a tovább mögötti 4 perces részlet. Ezek szerint Nina Dobrev vendégszereplésével rekreáltak egy gagyi, 90-es évekbeli randizós műsort, amiben a 3 főszereplő (és egy negyedik arc) vetélkedik A Lányért. Régies kinézet, régies stílus, modern idiotizmus.Az OKJA előzetese

Ismét csak azt lehet lemondani, hogy a Netflix rengeteg pénzt öl a filmekbe. Ezúttal a Snowpiercer készítőjének adott egy zsákkal, aki csinált nekik egy… nem is tudom mi ez. A főszereplő Mija, egy fiatal lány, aki mindenét kockára teszi, hogy egy világcég ne rabolja el a legjobb barátját, ami a OKJA nevű hatalmas állat.

Az OKJA előzetese

Ha vakarod a fejed, akkor nem vagy egyedül, főleg mert a videó sem segít sokat. De muszáj lesz megnézni. A főbb szerepekben Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal, Paul Dano, Giancarlo Esposito, Steven Yeun, Lily Collins és Seo Hyun An. Videó a tovább mögött.The Grand Tour: az 1. évad – írta: BotondB

Tavaly novemberben, közel másfél év után tért vissza új, az Amazonra készített, így itthon is elérhető autós műsorával a Clarkson-May-Hammond trió. A Top Gear házigazdáiként elhíresült csapat legújabb projektjét, a The Grand Tour-t hatalmas várakozás övezte, már csak azért is, mert előző műsoruknak (általános vélemény szerint) nem igazán sikerült pótolnia őket.

Clarksonékat ismerve a kérdés csak az volt, sikerül-e stílusosan bemutatniuk egykori munkaadóiknak: jelentem sikerült.

The Grand Tour: az 1. évad – írta: BotondB

A műsor formátuma viszonylag egyszerű: minden héten elutaznak egy országba ahol aztán a helyiekkel együtt megnézik azt, amit tök másik ország(ok)ban vettek fel.

Nem volt egyértelmű elsőre, hogy ez miért lesz olyan jó, de végül bevált: az intróban és egy-két heti rovatban mindig sikerült a helyi autós (vagy épp teljesen másmilyen) szokásokról szót ejteni, a kisfilmekben pedig az aktuális helyszín került középpontba.

The Grand Tour: az 1. évad – írta: BotondB

A tovább után autós spoilerekkel folytatom.

A visszatérő szegmensek közül egyébként az érdekes témákat érintő Conversation Street szerintem abszolút jól működött, ellentétben Celebrity Brain Crash című rovattal. Minden héten elpazarolni vagy 5 percet valamire, ami az első alkalom után egyáltalán nem vicces és semmilyen szinten nem kötődik az autós tematikához, teljesen felesleges volt.

The Grand Tour: az 1. évad – írta: BotondB

És itt el is érkeztünk a talán leggyakrabban emlegetett kritikához: az egész műsorra jellemző, gyakran már erőltetett, az esetek többségében szkriptelt poénkodáshoz. A trió szerintem egyébként kitűnően működik, ezért én ezen is kitűnően szórakoztam általában, de aki csak egy érdekes autós sorozatot várt annak ez esélyes, hogy túlságosan tömény lett.

A legjobb példa talán a második epizód, ahol már csak nyomokban lehetett felfedezni a műsor eredeti témáját. Aztán ebből szerencsére sikerült jelentősen visszavenni, a namíbiai sivatagban játszódó dupla részes kaland már például az egyik kedvencem volt az évadban.

The Grand Tour: az 1. évad – írta: BotondB

Ennek ellenére a sorozat legnagyobb erősségei mégiscsak a tisztán autós tartalmak voltak, vagyis a tesztvezetések, gyorsasági versenyek, kocsikázások. Fontos megjegyezni, hogy a fényképezés kifogástalan, nem csak a verdák, hanem a tájak esetében is, tovább növelve az élvezeti faktort. Viszont az új házi tesztpilóta, az Amerikai borzalmasan irritáló és önismétlő lett, bízom benne, hogy lecserélik a következő szezon előtt.

Tagadhatatlan viszont, hogy az első szezonban jócskán akadtak fantasztikus ötletek és emlékezetes pillanatok. Ezek közül a teljesség igénye nélkül néhány: a környezettudatosságról szóló epizód, karácsonyi történelemlecke Le Mans-ból, Richard driftelni tanul a Michelin tesztpályáján. Számomra ezek voltak talán a legnagyobb kedvencek, de nagyon érdekelne, kinek mi maradt meg legjobban.

The Grand Tour: az 1. évad – írta: BotondB

Összességében egy kifejezetten érdekes és szórakoztató műsorral tért vissza képernyőinkre a legendás triumvirátus, rengeteg látványos és élvezetes tartalommal, szokatlanul szabad szájjal (még tőlük is), de talán néhol túlságosan eltávolodva az eredeti témától. Ezért is kap 8/10-et tőlem a The Grand Tour, de ha a néhány idegesítő hibát kiküszöbölik, simán lesz ez még magasabb is a 2. szezonra.F vs. 8

A Fast 8 posztere nézhető meg, ahol a betűkbe tolták a szereplőket.

F vs. 8A hét idézete

Jön a szokásos keddi kérdés, miszerint mi volt a múlt hét legjobb dumája. Nem kell vicces legyen, az is jó, ha csak ütött az elhangzása. Már lejárt kedvencek:

“I have a use for you” – Taboo

“So, these ‘rogue’ employees managed to make a profit and a war without even going over budget? God, maybe we should get these people on our payroll.” – The ExpansePromóképek: Into the Badlands

Az AMC-s harcművészes posztapok sorozat nemsokára kezdi a második évadját, szóval most bevizsgálhatjuk a szereplőket stílusos promóképeken. Ezúttal akcióval telieket is teszünk a tovább mögötti teljes galériába, mert elég jók lettek és nem a részből lőtt képeknek, hanem photoshootnak tűnnek.

Promóképek: Into the BadlandsPromóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the Badlands

Promóképek: Into the BadlandsBújjunk el egy barlangba a bemutatóig?

Itt az Alien: Covenant nem túl meglepő új posztere.

Bújjunk el egy barlangba a bemutatóig?Bemutatkozott az új Nokia 3310-es

Nemrégiben írtunk róla, hogy a Nokai az új Androidos készülékei mellett tartogat egy igazi nagyágyút is, méghozzá a cég legnagyobb sikerét jelentő 3310-est támasztják fel, megragadva a nosztalgiafaktort és a retro őrületet. A maga korában a készülék maga volt a megtestesült csúcs, na de most 2017-et írunk kéremszépen.
A barcelonai mobilkongresszuson felfedték és kipróbálhatóvá tették a vadonatúj, felújított Nokai 3310-est, ami félig-meddig pontosan olyan készüléknek tűnik, mint amilyenre vártunk a bejelentést követően: némi ráncfelvarrás a kor követelményeinek, de összességében megpróbálták megőrizni azokat a dolgokat, amik anno naggyá tették ezt a típust.

A specifikáció és a kiszivárgott videók ismeretében majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy sokan elgondolkodnak majd a vételen – ráadásul van az a réteg, akik számára ez egy egész jó választás lehet. Egyetlen egy problémám van: nagyon hasonló butamobilja van (és mindig is volt) a Nokiának, nem is egy, ráadásul van amelyik még mindig kapható.

Igen, bár ezzel nem árulok el nagy titkot, de ezt a készüléket vagy a neve (és ez alatt nem csak a Nokia-t értem, hanem a számokat is) fogja eladni, vagy semmi. 50 eurós ára épp elfogadható ebben a kategóriában, hisz a Series 30+ nem épp a legfrissebb operációs rendszer, ahogy a 2.5G sem fog intenzív internetezésre sarkallni minket.

Cserébe az okostelefonokhoz szokott agyunk megdöbben az akkumulátoridőn (majd egy hónap készenléti idő és közel egy napos beszélgetési idő), a pletykák pedig még masszívabb készülékházról beszélnek, mint az előd esetében – bár ez szinte elképzelhetetlennek tűnik.

Kapunk egy kamerát is (ez az eredetiben ugye nem volt), bár csak 2 megapixeles felbontással, emlékfotók készítésére talán épp megfelelő lesz. Az azt hiszem teljesen egyértelmű, hogy a retrogeekek mellett az idősebb korosztály számára lehet alternatíva az új 3310-es.

Nokia 3310 bemutató videó (katt és lenyílik)

A forma a hőskort idézi, s bár ezúttal már színes kijelzőn kell irányítanunk gyermekkorunk kedvenc kígyóját, azt hiszem elégedettek lehetünk. Újra a nyomógomboké lehet a főszerep (hisz érintőképernyő az nincs), s aki egy kicsit is nosztalgikus, az most örülhet – a többiek szemében ez viszont nem lesz több egy ügyes marketingfogásnál, amivel egy butatelefont ad ki -és vélhetően elég nagy számban el- a feltámasztott Nokia.Kérdés, hogy az Androidos piacból képesek lesznek-e egy megfelelően nagy szeletet kihasítani maguknak, de ez még egyelőre a jövő kérdése, a bejelentett készülékek egyelőre biztatóak.

The post Bemutatkozott az új Nokia 3310-es appeared first on Hessteg.Így kezdődik a Taken

A tovább mögött megnézhető a Taken pilotjának első 4 perce. Értem én, hogy az NBC ütősen akart kezdeni, de ettől még végig az a kérdés motoszkált benne ezt látva, hogy muszáj volt a lányt is bevonnia? Szerencsére a pilot már rendben volt (jön a kritika nemsokára), és idővel a kérdésre is kaptam választ. Kár, hogy az 1×01 afféle mini film, és a sorozat másféle lesz.The Walking Dead – 7. évad 11. rész – kritika

Bár talán sokaknak háttérbe szorult az e heti része sorozatunknak az Oscar gála miatt, azért most is kecsegtetett pár dologgal a Walking Dead legújabb epizódja, lássuk mi történt a 11. etapban. A cikk spoilereket tartalmaz!
Legfrissebb részünk a Megváltók bázisán játszódik, ahonnan épp elszökött Daryl, valamint megérkezett Nagen és a foglyul ejtett Eugene is. Dwight pánikolva keresi Darylt, de csak a hűlt nyomát találja egyetlen cetlivel, amin a “FUSS” szócska látható. Nagen bepipul a sebhelyes arcúra, akit tömlöcbe is zárnak, mivel nem csak Daryl, de Negan egyik felesége, Sherry is eltűnt. Ám baseball ütős emberünk nem igen veszítené el a jobb kezét, így megbízza Dwightot, hogy hozza vissza a nőt.

Régi házukhoz megy, ahol csak egy levelet talál régi kedvesétől. A levélen található betűk pedig teljesen megegyeznek a Darylhez írt cetlivel, tehát kiderül ki is szöktette meg valójában mindenki kedvencét. A Sherry által írt levélben pár dolgot megtudhatunk Dwightról, aki nem önszántából változott meg – legalábbis a papíron írtak szerint – a halált még mindig jobb alternatívának tartja Sherry, mint hogy a Megmentőkkel maradjon.

Dwight azért reménykedik, hogy párja visszatér a házba, így nyomot hagy neki. Mikor visszatér azt hazudja a bázis orvosának, hogy végzett a nővel, hogy ne is keressék őt sehol. Bebiztosításból még be is mártja őt, hogy aztán a meleg sütőben élvezhesse Nagen szeretetét. De hát valamit valamiért.

Eugene eközben nem várt vendégszeretetben részesül. Külön szobát kap, étellel, könyvekkel és videójátékkal, persze ezért tennie is kell valamit. Nagennek ugyanis szüksége van egy okostojásra, aki mint megtudja, nem csak lőszert tud gyártani, de rengeteg ötlettel van tele a védelmi rendszer megerősítéséhez, sőt még orvosi diplomája is van (egy új orvos amúgy is jól fog jön), ráadásul tudós is. Nagen meg is jutalmazza őt és kap párat a feleségei közül, persze csak “dísznek”.

Az együtt töltött idő alatt a lányok ráeszmélnek, hogy Eugene tudását fel tudnák használni Nagen ellen, hogy végleg kiiktassák őt. Eugene azonban átlátott a szitán, így a feleségek terve kudarcba fulladt.

Akció nélküli részen vagyunk túl tehát, bár nekem egyáltalán nem hiányzott, ahogy a fő karakterek sem. Megint egy szélesebb belátást kaptunk a Megmentők mindennapi életébe. Eugene pedig egyre jobban élvezi azok vendégszeretetét, sőt a rész végén még hangoztatja is, hogy ő is Nagen, sőt mindig is az volt.Vajon megpróbál teljesen beférkőzni ebbe a társadalomba, hogy ő lehessen Nagen jobb keze és aztán belülről tehessen valamit a bázis ellen, vagy tényleg átállt a Megmentők oldalára és elvakultsága ott is tartja őt?

Jövőhéten Rickék portyázni indulnak, meglátjuk majd mennyi sikerrel.

The post The Walking Dead – 7. évad 11. rész – kritika appeared first on Hessteg.Pilot: The Blacklist: Redemption

Nyugodtan lehet oszolni, itt aztán tényleg nincs semmi látnivaló. Amikor az NBC úgy döntött, hogy spin-offot kér a The Blacklist-ből, valószínűleg még maguk sem gondolták azt, hogy idénre ennyire meggyengül nézettségileg az anyasorozat, és ez nem volt jó előjel a leágazás számára sem. (Magához a sorozathoz nem kell igazán előismeret: összeraknak egy csapatot, hogy küldetéseket oldjanak meg.)

Már csak emiatt is illett volna kicsit jobban megerőltetnie magát a bevezető rész négy írójának. Bizony, a pilotot négyen jegyzik: Jon Bokenkamp, az eredeti széria ötletgazdája; John Eisendrath, a The Blacklist showrunner-je; J.R. Orci, aki írói karrierjét az Alias-ban kezdte, de bátyjával ellentétben megmaradt a sorozatoknál; és Lukas Reiter, az egy évadot megélt The Firm első embere.

Pilot: The Blacklist: Redemption

Azt persze nem tudni, hogy ebből mennyi volt Eisendrath és Bokenkamp valódi részvétele, de ettől még adja magát a kérdés: ehhez a lélektelen, érdektelen, sablonos, tizenkettő-egy-tucat pilothoz tényleg ennyi író kellett? Sőt, van egy még jobb kérdés: tényleg ilyen kaliberű színészekre van itt szükség?

Famke Janssen-t nem kell bemutatni: bár a nagy mozis áttörés az X-Men-filmek után nem jött neki össze, a neve még ma is jól cseng, és személy szerint karizmatikus színésznek tartom. Ebből itt sajnos nem sok jön át, a szerepe Reddington-light, de egyelőre nincs is igazán karaktere. Ő a csapatfőnök, és kész, kábé ennyiből kell dolgoznia.

Pilot: The Blacklist: Redemption

Ryan Eggold egy ideig nagy kedvenc volt a The Blacklist-ben, de mindig is jobb alakítást nyújtott kívülálló kettős ügynökként, mint aggódó férjként és apaként. Ha sikerülne visszacsempészni némi titokzatosságot köré, a figura sokkal jobban is működhetne, mint így, random jófiúként.

A mostanra már igazi sorozatveterán Edi Gathegi ennél szintén jobb sorsra érdemes. Mivel Mr. Solomon személyében extrém figurát alakíthat, ezért karakterileg ő a sorozat egyetlen pluszpontja, az egyetlen valamirevaló beszólás is hozzá köthető a pilotban.

Pilot: The Blacklist: Redemption

Tawny Cypress is ezer helyről lehet ismerős a junkie-k számára: ugyancsak karizmatikus, erős színésznő, aki nulla karakterizálást kap, sőt az első részben még a csapaton belüli helye, konkrét szerepe sem tisztázódik.

Az utolsó állandó szereplő pedig a kötelező kövér-kocka-hacker, vicces, vagy inkább annak szánt beszólásokkal. Ő foltozza be a történeti lyukakat azzal, hogy pötyög valamennyit a billentyűzeten, illetve ő az írói lustaság és/vagy tanácstalanság megmentője is ugyancsak azzal, hogy pötyög valamennyit a billentyűzeten. Mindent elintéz, kivéve azokat az eseteket, mikor a többi szereplőt is mozgatni szeretnék, olyankor természetesen nem fér hozzá távolról a szerverhez/kamerához/szabadon választott elektronikai eszközhöz, és itt jönnek képbe a többiek, mint terepügynökök.

Pilot: The Blacklist: Redemption

Fogalmam sincs, kinek az ötlete volt az, hogy egy deka eredetiséget se csempésszenek a pilotba, de az biztos, hogy működött. Az epizód írói a munkálatok megkezdése előtt minden bizonnyal magukhoz vettek egy nagy tál pattogatott kukoricát, üdítők tömkelegét, majd DVD-n „végigizgulták” a CSI: Cyber-t, egy random NCIS-sorozat random évadját, meg mondjuk a teljes felújított Hawaii-Five-O-t, és a látottak alapján együltő helyükben elkészítették az első rész szkriptjét.

Majd a munka végeztével elégedetten csettintettek: „ez kell a népnek!”

Pilot: The Blacklist: Redemption

De a helyzet az, hogy nem, nekem legalábbis nem. Tudom én, hogy gondolni kell az új nézőkre is, akik talán még egy nyomozós szériát sem láttak életükben, de akik igen, azok a világon semmi újdonságot nem fognak itt találni. Persze lehet, hogy ez is volt a cél, hiszen ha a nép megevett 4 CSI, 3 NCIS és 2 Criminal Minds-sorozatot, akkor miért ne fogyasztana még ezekből pár falatot?

A nagy számok törvénye alapján nyilván a hazai közönségben is fog majd rajongókat szerezni magának a Redemption, de amíg a sorozat kerülni fogja az eredetiség minimális látszatát is, addig én is kerülni fogom az új The Blacklist-et.

Pilot: The Blacklist: Redemption

A pontszám mindezek fényében azért lehet a túlzónak tűnő 5/10, mert látványosan nincs is benne elrontva semmi, egyetlen színész vagy jelenet sem vállalhatatlanul gyenge (kivéve a lövöldözések, amikben mintha a világon semmi koreográfia nem lenne), csak szimplán tízezerszer látott, de semmi esetre sem rosszabb a fent említett vetélytársaknál.