Monthly Archives: december 2016Boldog új évet + sok új ÉS jó sorozatot!

Igen, még ennél is többet. Én tényleg azt kívánom mindenkinek, hogy próbáljon be több új sorozatot, mint idén, mert hihetetlen, hogy mennyi jóság kerül ki.

(Nyilván nem az én extrém példámat kell követni, nem kell lecserélni majdnem az összes régi nézett sorozatot újdonságokra, de még engem is megdöbbentett, hogy mennyi újonc maradt meg nálam nézősnek 2016-ban. És ilyenkor még olyan régi nézős sorozatokat is kell szórnom, amikkel nincs nagyobb bajom – egy bizonyos mennyiségnél fizikailag képtelenség többet nézni, és ha az újonc nagyobb lázba hoz, akkor a réginek mennie kell.)

Van újévi sorozatos fogadalmad? Ki vele!A Demogorgon maszkja

Kétségtelenül tévés történelmet írt a Stranger Things. A Netflix nyári üdvöskéje olyan anyagot szállított, amit öröm volt nézni, mert minden benne volt, ami a gyerekkoromat meghatározta. Talán az se véletlen, hogy világ és Amerika szerte is rá kerestek a legtöbben. A sorozat főgonosza, a párhuzamos világból érkező Demogorgon. – Nyugi, ezzel semmit se spoilereztem el. Természetesen húsvér embert maszkíroztak be erre a szerepre, amit Mark Steger játszhatott el. A netre csak most publikált a Spectral Motion (ők voltak a kreatív kitalálói) fotókat, hogy miként is zajlottak a szörny megvalósításának munkálatai. Ezt osztanám meg veletek a folytatásban.

A Demogorgon maszkja

(A tovább mögött folytatódik a galéria.)

A Demogorgon maszkja

A Demogorgon maszkja

A Demogorgon maszkja

A Demogorgon maszkja

A Demogorgon maszkja

 2016-os év a Google mércéjével

Órák múlva újabb esztendőt tudhatunk magunk mögött, ami egyben a midseason kezdetét is jelenti. Sokak január 1-jét a Sherlock-kal azonosítják, hiszen hosszabb szünet után folytatódik a detektív kalandozása újabb részekkel. Mielőtt ez megtörténne, azt mondom listamániázzunk. 2016-ban már csak egyet fogok hozni nektek, a Google-ét, melyben arra kaphatjuk meg a választ, hogy Mire keresett az ember a TV-s szekcióban? Engem érdekel az ilyen, hiszen megint hozhatnám a sablon dumát, mely szerint ez is egyfajta elismerést gyűjtő szegmens. Amire vagy Akire a legtöbben keresnek, az bizony nézettséget és bevételt generál. Nos, a kérdés adott, már csak a válasszal vagyok adós.

Első körben mutatnám azt a listát, ami világméretű, tehát erre keresett a Föld népe 2016-ben:

01. Stranger Things (Netflix)
02. Westworld (HBO)
03. Luke Cage (Netflix)
04. Game of Thrones (Netflix)
05. Black Mirror (Netflix)
06. Fuller House (Netflix)
07. The Crown (Netflix) / 08. The Night of (HBO) / 09. 太陽 的 後裔 / Descendants of the Sun (dél-koreai KBS2) / 10. Soy Luna (argentin Disney)

A Netflix és az HBO osztozik a TOP10 80%-án. Nem semmi. Várható módon minden papírforma szerint történet a Google-nél, hiszen a Stranger Things-nek akkora kritikai visszhangja volt, hogy aki még nem is akarta megnézni, az is rákeresett: mi a szösz ez. Az dobogó második fokán az ősz sorozata, a Westworld zárt. Megint csak számítani lehetett a sikerére. Talán, ami egy kicsit meglepett, az a Game of Thrones dobogóról való lecsúszása, ami arra ad következtetni, hogy a produkciót körül ölelő hype egyre csak csökken.

A futottak még… részlegben jó látni a The Night of…-ot, ami részemről a 2016-os év TOP3-jában simán helyet foglal. Meglepett a Luke Cage népszerűsége, amit a Marvel-láznak tudhatnék be legfőképpen. A lista végén egy dél-koreai és egy argentin ötlet is helyet foglal – utóbbi a magyaroknak se lehet ismeretlen, mivel szeptember 5-én mutatták be idehaza. Mutatnék hozzá egy előzetest, aki kedvet kapna hozzá, keresse a neten!

Szűkítsük a listát, most foglalkozzunk csak a jenkikkel:

01. Stranger Things (Netflix)
02. Making a Murderer (Netflix)
03. Fuller House (Netflix)
04. Westworld (HBO)
05. The People v. O.J. Simpson: American Crime Story (FX)
06. Game of Thrones (HBO)
07. Luke Cage (Netflix) / 08. American Horror Story (FX) / 09. Lip Sync Battle (SpikeTV) / 10. Dancing with the Stars (ABC)

Jó látni, hogy a lista csak részlegesen ismétlődik. Az USA-ban is a Stranger Things volt a legkeresettebb sorozat 2016-ban. Sőt, folytatnám… A dobogó mindegyikét fokán Netflix produkció foglal helyet, ami ejha! Tényleg ennyire túlnyúlt az HBO-n egy stream oldal? Minden jel erre ad következtetni. És igazat kell adnom magamnak, mivel a Game of Thrones lufija leereszteni látszik, hiszen a Westworld-re többen kerestek. Nyilván az újdonság és az egyediség is közrejátszik, de a tény az tény. Az FX-nek is feltűnik két ötlete.

A magyarok keresései:

Miután már tudjuk, hogy a világ népe és a jenkik mire kerestek 2016-ban a tévés szekcióban, nézzük meg a magyarokat. A listából sok minden leszűrhető, így előbb mutatnám a sokkoló tényeket, mert tényleg felesleges előre ellőni a poénos valóságot.

01. X-Faktor (RTL Klub)
02. Való Világ 8 (RTL II)
03. Star Academy (Tv2)
04. Ádám keresi Évát (Viasat3)
05. Nagy Duett (Tv2)
06. Nyerő Páros (RTL Klub)
07. Farm (RTL Klub) / 08. A Dal 2016 (DunaTV) / 09. Édes Élet (SuperTV2) / 10. Sztárban Sztár (Tv2)

A dobogóra felkúszott a Tv2 legdrágább bukása, a Star Academy. Meglepetés még sincs az arcomon, mert jómagam is a különféle hazai oldalakról informálódtam: miként hanyatlik, miként válik a földdel egyenlővé. A csatorna számára ez az a lista, ahol a SA sikereket ért el, ugyanis sokkal többen kerestek rá, mint a Sztárban Sztárra vagy az Édes Életre. Maradva a Tv2-nél, az is meglepetés, miszerint az év legnézettebb showműsorát a Nagy Duett lenyomta a Google-mércéjében. Ezért mondom állandóan, hogy a nézettségi mutatók egy dolog, de ha az internet népe kellően fel tudja kapni, akkor bizony muszáj folytatni. Lásd: Jersey Shore, ami egyik pillanatról a másikra vált népszerűvé.

Természetesen az RTL Klub nyerte az esztendőt az X-Faktorral, amit a Való Világ követett. Itt már torz mutatókról beszélhetünk, mert a siker nem egyenlő a minőséggel. Mindkét produkcióról ordít a fáradság, mégis a csatorna addig adagolja a magyar emberekbe, míg azok szervezete teljes mértékben ki nem löki magából. Az viszont tény, hogy a butítást szeretjük. Való Világ a dobogón, ahogy a beköltözés ripacskodás is az SA személyében, de a 7. helyre bekúszott a Farm is, ahol megint csak minden volt az értelmiségen kívül.

A listából más is leszűrhető: nem befolyásol minket a jenki sorozatgyártás. Hiába imádják idehaza több ezren/millióan a The Walking Dead-et, a Trónok harcát vagy a Westworld-öt, ezek a produkciók nem kerültek a TOP10-be, de tippre még a TOP20-ba se találnánk.JAws 2016: Legjobb egyéb műsor (reality/talkshow)

Idén lehetett harmadszor jelölni talkshow-kat és egyéb nem szkriptelt sorozatokat is a reality-k mellett ebben a kategóriában, és úgy tűnik, egyre inkább a beszélgetős műsorok dominálnak. Most viszont eggyel több reality került be a döntőbe, míg a dokusorozatok teljesen kiszorultak a mezőnyből.

2008: The Amazing Race, 2009: Hell’s Kitchen, 2010: The X Factor UK
2011: The X Factor UK
, 2012: An Idiot Abroad, 2013: The Amazing Race
2014: Last Week Tonight with John Oliver
, 2015: The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

A The Amazing Race kezd feledésbe merülni (vagy gyengülni), mivel idén már alig kapott jelölést, és a tavalyi és tavalyelőtti döntős The Graham Norton Show is csak 3 voksot kapott. Érdekes látni, hogy változik a mezőny. Idén a Saturday Night Live is bekerült a top 10-be, viszont ezen, valamint a Planet Earth II-n kívül csakis talkshow-k mérkőztek meg az elitbe jutásért (sikertelenül), cím szerint a The Daily Show with Trevor Noah, a Jimmy Kimmel Live!, a Conan, és a The Late Show with Stephen Colbert.

JAws 2016: Legjobb egyéb műsor (reality/talkshow)JAws 2016: Legjobb egyéb műsor (reality/talkshow)JAws 2016: Legjobb egyéb műsor (reality/talkshow)

Az idei mezőny tehát a következő: a tavalyi győztes The Tonight Show Starring Jimmy Fallon idén is megkísérli megszerezni az aranyérmet, de méltó ellenfélnek ígérkezik a The Late Late Show with James Corden, ami talán a Carpool Karaoke népszerűségének is köszönheti a döntőbe jutást. A tavaly trónfosztott Last Week Tonight with John Oliver a harmadik beszélgetős/beszélő fejes a mezőnyben.

JAws 2016: Legjobb egyéb műsor (reality/talkshow)JAws 2016: Legjobb egyéb műsor (reality/talkshow)

A reality-k közül idén is versenybe száll a Survivor (immáron kilencedszer), ám idén már nem lesz egyedül, ugyanis a The Voice US is visszakapaszkodott az élbolyba. Utoljára 2013-ban szerepelt ilyen előkelő helyen az énekes tehetségkutató.

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.


Téli szünetre megy a Heti Hetes

Aki látta a december 25-i adást, annak nem lesz új az infó. Részemről a pótlás tegnap sikerült, így mondanám a benne elhangzott lényeget: az év utolsó adását szilveszter napján, azaz ma 23 órakor kapjuk meg. Ez lesz a 669. számszerűsítve. Ezt követően kisebb szünetre vonul. A következő adás 2017. március 3-án lesz a megszokott időpontban. Tehát három hónapot várnunk kell a folytatásra. Az RTLII-nél rákérdezünk majd, hogy mire fel ez a fajta „szünetre küldés”, hiszen nem túlzottan szokásuk az ilyen.

Már csak azért sem, mivel a 2015/16-os idényben a Heti Hetes szeptember 9. és június 5. között minden héten jelentkezett új adással. Ehhez képest 2016/17-ben a start október 16-ra csúszott, azaz egy hónappal későbbre, mint a megszokott.Arnold, Arnold…

Én tényleg azt hittem, hogy Arnold Schwarzenegger visszatérése a mozifilmes világba várt esemény lesz. Még ha azt is nézem, hogy igazából korábban sem a 100 milliós bevételek voltak jellemzők a filmjeire (azért akadt néhány olyan), akkor is meglepő, hogy 2012 óta a négy saját filmje Amerikában még 50 millió dollár bevételt sem hozott összesen.

Szóval, maradt az, hogy a színész egy celebes valóságshow műsorvezetője lett? A The Celebrity Apprentice új szezonja immáron vele indul (Donald Trump felfele bukott), az előzetesek elég beszédesek voltak.

Arnold, Arnold…Katharine McPhee @ Da Man magazin, 2016

Az évet mindenképpen egy cukorfalat rovatos bejegyzéssel szeretném lezárni – persze még tervezek mást is megosztani veletek, de ez az, ami nem maradhat el, szóval szépen magyarosan: kezdeném a „lényeggel” a napot.

2012-ig nem túlzottan voltam képben, hogy ki is valójában Katharine McPhee. Volt egy-két filmes szerepe – egyiket se láttam. A Smash hozta meg a várt áttörést életében, ami igaz rövid ideig tartott, viszont a tévés szakma felfigyelhetett szépségére. Oly annyira, hogy utána a Scorpion-ban kapott főszerepet, amit még mindig könnyedén eladnak a CBS nézőinek. Na jó, hogy könnyedén-e az már egy másik dolog, mert 25%-ot esett a 2015/16-os idény mutatóihoz képest, amivel erősen a középmezőnyben foglal helyet házon belül. Nyilván aggodalomra semmi okunk, mert van nála rosszabb, de azért még se kiemelkedő, mint egy újoncként bemutatkozott Bull.

Katharine díjazottság tekintetében nem sok mindent tud felmutatni, hiszen három jelölést szerzett a Smash-sel, míg a Scorpion-nal egyet sem. Cseppet sem hiszem, hogy számára ez az a dráma, ahol befuthat, majd a következő talán kiemelteti. Addig maradnak a magazinfotók, amik éltetik más erényét, a szépségét, mert azért 32 évesen elég jól fest.

Katharine McPhee @ Da Man magazin, 2016

A tovább mögött folytatódik a galéria! Mindenképpen megérdemel egy kattintást.

Katharine McPhee @ Da Man magazin, 2016

Katharine McPhee @ Da Man magazin, 2016

Katharine McPhee @ Da Man magazin, 2016

Katharine McPhee @ Da Man magazin, 2016

Katharine McPhee @ Da Man magazin, 2016

Katharine McPhee @ Da Man magazin, 20162016-os montázs

Ez volt a felhozatal egy része, avagy rövid videó 2016 látványos és/vagy fontos filmjeiből.Emma Watson: Something There

Egy régi dal, amit az új Szépség és szörnyetegben Emma Watson fog elénekelni. A tovább mögött hallható módon.Még több Gilmore?

Bár a sorozat készítői azt mondták, hogy a Gilmore Girls: A Year In The Life vége pont az volt, ami anno elképzeltek a legvégére, nem zárták ki a folytatást. És most a Netflix Twitterén is mintha céloznának egy új szezonra. Legalábbis az alábbi (spoileres, szóval tovább mögötti) kép alapján erre tudnék tippelni én is.

Még több Gilmore?Esti előzetes (2): Sleepy Hollow – 4. évad

November vége óta hivatalos a Fox téli menetrendje. A Rosewood némileg hányattatott sorsra kerül (jöhet a „jobbat érdemelne” felkiáltás…), ugyanis költözik a Sleepy Hollow mellé péntek estére, hogy együtt erősítsék a napot. Szerintem remek párost alkothatnak, mert mindkét produkciónál a jókedv – a maga módján – jelen van. Másrészről, hétköznapok utolsó napjára illő misztikus drámát pakolni. Lásd: az NBC se tesz másképp a Grimm esetében, de egykor a The CW is itt adta a Supernatural-t, míg rosszabbul teljesítő sorozatot nem talált. Lényeg a lényeg, akár még bejöhet a húzás, akkor pedig ők fognak mosolyogni. Mutatnám az érkező etaphoz kapcsolódó ajánlót. Folytatni kéne, sajnos a 2. évadnál megtorpantam.
Esti előzetes (1): Chicago Justice

Számomra hihetetlen az, amit Dick Wolf letett az elmúlt 30 évben asztalra. Ez a fószer valami elképesztő. A Law & Order-franchise-ból is kisajtolt egy szép mennyiséget, azonban mindezt félretette és megalkotta a Chicago-franchise-t, melynek negyedik tagját várjuk a képernyőre a Chicago Justice személyében. És ha perverz módon belegondoltok, mindezt tovább tudja vinni más városokba is spinoff megvalósításban. Nem semmi. Témájának tekintetében: jogi drámára készüljünk, ami a Law & Order is valójában, szóval az alma nem esett messze a fájától. Simán kinézem a sikerét, már csak a franchise mivoltából eredően. A főszereplők sorában: Carl Weathers-t, Philip Winchester-t, Jon Seda-t, Monica Barbaro-t és Joelle Carter-t vélhetitek felfedezni. Nyár óta nem kaptunk friss ajánlót, így mutatnék hozzá egyet.
JAws 2016: Legjobb női főszereplő (20 perces sorozat)

A JAws hagyományosan legegyhangúbb kategóriáját idén megcsapta a változás szele, hiszen a Modern Family és a The Big Bang Theory népszerűségének csökkenésével egyetlen korábbi legjobbnak sem sikerült döntőbe jutnia. Ráadásul idén már országos sorozatban játszó színésznő egyáltalán nem is került a legjobb öt közé, így 9 év szünet után ismét kábeles, vagy első alkalommal streames győztest avathatunk.

Eddigi győztesek: 2007: Mary Louise-Parker2008: Alyson Hannigan2009: Kaley Cuoco2010: Kaley Cuoco2011: Kaley Cuoco2012: Zooey Deschanel, 2013: Kaley Cuoco, 2014: Julie Bowen, 2015: Julie Bowen

JAws 2016: Legjobb női főszereplő (20 perces sorozat)JAws 2016: Legjobb női főszereplő (20 perces sorozat)

Azért hárman így is visszatértek a tavalyi ötösfogatból: Julia Louis-Dreyfus (Veep) számít a kategória veteránjának zsinórban ötödik jelölésével, míg Aya Cash (You’re the Worst) harmadszor, a tavalyi újonc Lola Kirke (Mozart in the Jungle) pedig másodszor küzdhet meg a szavazataitokért. Hármukban közös, hogy mióta a jelenlegi sorozatuk elkezdődött, nem hiányoztak a döntő mezőnyéből.

A két újoncunknak is megvan az esélye egy hasonló sorozatra, hiszen mindketten első évados sorozatból érkeztek: Gillian Jacobs a Love, míg Pamela Adlon a Better Things színészgárdáját erősíti.

JAws 2016: Legjobb női főszereplő (20 perces sorozat)JAws 2016: Legjobb női főszereplő (20 perces sorozat)JAws 2016: Legjobb női főszereplő (20 perces sorozat)

És hogy hol vannak a korábbi bajnokok? A négyszeres győztes Kaley Cuoco (The Big Bang Theory) visszakapaszkodott a tűz közelében, nagyon kevéssel maradt le az elittől, jó éve lehetett, és a Modern Family-s különítmény, a kétszeres címvédő Julie Bowen és Sofía Vergara is top10-es volt, viszont Zooey Deschanel teljesen eltűnt a térképről. A tavalyi ezüstérmes Amy Poehler pedig 6 év után igazoltan hiányzott, hiszen idén nem sorozatozott.

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.


Critics’ Choice Awards – a győztesek

December elején a kritikusok megtartották díjkiosztójukat, ahol többek között az is kiderült, hogy mely újoncok lesznek azok, amelyek az idei évet számba vevő további gálákon is nagy eséllyel nagyobb figyelmet kaphatnak.

Critics’ Choice Awards – a győztesek

A legtöbb díjat, négyet, nem túl meglepő módon a The People v. O.J. Simpson kapta (ez az American Crime Story), a két drámai színésznő kategóriában a Westworld szereplői tudtak győzni (nálunk is ők vezetnek), de az Atlanta, a Baskets és a The Crown is kapott 1-1 elismerést. A legjobb dráma sorozat, összhangban az idei Emmy-vel, a Game of Thrones lett, míg a komédiáknál a Silicon Valley stábja örülhetett.

Érdekes lesz látni a következő hetekben, hogy a szakmai szervezetek és a Golden Globe mennyire fogja fedni ezt a kritikusi listát, bár valószínűbb, hogy a JAws fog a legközelebb állni hozzá.

Dráma

Better Call Saul – AMC
Game of Thrones – HBO
Mr. Robot – USA Network
Stranger Things – Netflix
The Crown – Netflix
This Is Us – NBC
Westworld – HBO

Komédia

Atlanta – FX
Black-ish  – ABC
Fleabag – Amazon
Modern Family – ABC
Silicon Valley – HBO
Unbreakable Kimmy Schmidt – Netflix
Veep – HBO

Tévéfilm vagy limitált sorozat

All the Way – HBO
Confirmation – HBO
Killing Reagan – National Geographic
Roots – History
The Night Manager – AMC
The People v. O.J. Simpson – FX

A színész- és egyéb jelöltek a tovább mögött.

Színész (komédia)

Anthony Anderson – Black-ish – ABC
Will Forte – The Last Man on Earth  – FOX
Donald Glover – Atlanta – FX
Bill Hader – Documentary Now!  – IFC
Patrick Stewart – Blunt Talk  – Starz
Jeffrey Tambor – Transparent – Amazon

Színésznő (komédia)

Ellie Kemper – Unbreakable Kimmy Schmidt – Netflix
Julia Louis-Dreyfus – Veep – HBO
Kate McKinnon – Saturday Night Live – NBC
Tracee Ellis Ross – Black-ish – ABC
Phoebe Waller-Bridge – Fleabag – Amazon
Constance Wu – Fresh Off the Boat  – ABC

Férfi mellékszereplő (komédia)

Louie Anderson – Baskets – FX
Andre Braugher – Brooklyn Nine-Nine – FOX
Tituss Burgess – Unbreakable Kimmy Schmidt – Netflix
Ty Burrell – Modern Family  – ABC
Tony Hale – Veep – HBO
T.J. Miller – Silicon Valley  – HBO

Női mellékszereplő (komédia)

Julie Bowen – Modern Family  – ABC
Anna Chlumsky – Veep – HBO
Allison Janney – Mom – CBS
Jane Krakowski – Unbreakable Kimmy Schmidt – Netflix
Judith Light – Transparent – Amazon
Allison Williams – Girls  – HBO

Vendégszereplő (komédia)

Alec Baldwin – Saturday Night Live – NBC
Christine Baranski – The Big Bang Theory  – CBS
Larry David – Saturday Night Live – NBC
Lisa Kudrow – Unbreakable Kimmy Schmidt – Netflix
Liam Neeson – Inside Amy Schumer – Comedy Central

Színész (dráma)

Sam Heughan – Outlander – Starz
Rami Malek – Mr. Robot – USA Network
Bob Odenkirk – Better Call Saul – AMC
Matthew Rhys – The Americans – FX
Liev Schreiber – Ray Donovan – Showtime
Kevin Spacey – House of Cards – Netflix

Színésznő (dráma)

Caitriona Balfe – Outlander – Starz
Viola Davis – How to Get Away with Murder – ABC
Tatiana Maslany – Orphan Black – BBC America
Keri Russell – The Americans – FX
Evan Rachel Wood – Westworld – HBO
Robin Wright – House of Cards – Netflix

Férfi mellékszereplő (dráma)

Peter Dinklage – Game of Thrones – HBO
Kit Harington – Game of Thrones – HBO
John Lithgow – The Crown – Netflix
Mandy Patinkin – Homeland – Showtime
Christian Slater – Mr. Robot – USA Network
Jon Voight – Ray Donovan – Showtime

Női mellékszereplő (dráma)

Christine Baranski – The Good Wife – CBS
Emilia Clarke – Game of Thrones – HBO
Lena Headey – Game of Thrones – HBO
Thandie Newton – Westworld – HBO
Maura Tierney – The Affair – Showtime
Constance Zimmer – UnREAL – Lifetime

Vendégszereplő (dráma)

Mahershala Ali – House of Cards – Netflix
Lisa Bonet – Ray Donovan – Showtime
Ellen Burstyn – House of Cards – Netflix
Michael J. Fox – The Good Wife – CBS
Jared Harris – The Crown – Netflix
Jeffrey Dean Morgan – The Walking Dead – AMC

Színész (tévéfilm vagy minisorozat)

Bryan Cranston – All the Way – HBO
Benedict Cumberbatch – Sherlock: The Abominable Bride – PBS
Cuba Gooding Jr. – The People v. O.J. Simpson – FX
Tom Hiddleston – The Night Manager – AMC
Tim Matheson – Killing Reagan – National Geographic
Courtney B. Vance – The People v. O.J. Simpson – FX

Színésznő (tévéfilm vagy minisorozat)

Olivia Colman – The Night Manager – AMC
Felicity Huffman – American Crime – ABC
Cynthia Nixon – Killing Reagan – National Geographic
Sarah Paulson – The People v. O.J. Simpson – FX
Lili Taylor – American Crime – ABC
Kerry Washington – Confirmation – HBO

Férfi mellékszereplő (tévéfilm vagy minisorozat)

Sterling K. Brown – The People v. O.J. Simpson – FX
Lane Garrison – Roots – History
Frank Langella – All the Way – HBO
Hugh Laurie – The Night Manager – AMC
John Travolta – The People v. O.J. Simpson – FX
Forest Whitaker – Roots – History

Női mellékszereplő (tévéfilm vagy minisorozat)

Elizabeth Debicki – The Night Manager – AMC
Regina King – American Crime – ABC
Sarah Lancashire – The Dresser – Starz
Melissa Leo – All the Way – HBO
Anna Paquin – Roots – History
Emily Watson – The Dresser – Starz

Reality (szkriptelt)

Chopped – Food Network
Inside The Actors Studio – Bravo
Penn & Teller: Fool Us – The CW
Project Runway – Lifetime
Shark Tank – ABC
Undercover Boss – CBS

Reality verseny

America’s Got Talent – NBC
MasterChef Junior – FOX
RuPaul’s Drag Race – Logo
Skin Wars – GSN
The Amazing Race – CBS
The Voice – NBC

Reality műsorvezető

Ted Allen – Chopped – Food Network
Tom Bergeron – Dancing with the Stars – ABC
Anthony Bourdain – Anthony Bourdain: Parts Unknown – CNN
Nick Cannon – America’s Got Talent – NBC
Carson Daly – The Voice – NBC
RuPaul – RuPaul’s Drag Race – Logo

Reality (nem szkriptelt)

Anthony Bourdain: Parts Unknown – CNN
Chrisley Knows Best – USA Network
Deadliest Catch – Discovery
Ice Road Truckers – History
Intervention – A&E
Naked and Afraid – Discovery

Talk show

Full Frontal with Samantha Bee – TBS
Jimmy Kimmel Live! – ABC
Last Week Tonight with John Oliver – HBO
The Daily Show with Trevor Noah – Comedy Central
The Late Late Show with James Corden – CBS
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon – NBC

Animációs sorozat

Archer – FX
Bob’s Burgers – FOX
BoJack Horseman – Netflix
Son of Zorn – FOX
South Park – Comedy CentralPlakátba zárva: Legion

Évekkel ezelőtt mekkora kulcsszónak számított az, ha egy csatorna valamit „premier után 24 órával” műsorára tudott tűzni. Manapság ezt snassz tényként kezeljük, hiszen szeretnénk mindezt állandósítani a legtöbb tévécsatornánál. A kisebb kábeles adók, mint a Fox és az AMC azon van, hogy mihamarabb elhozzák az amerikai sorozatpremiereket. A Legion esetében sincs ez másképp, ami előbbi kínálatában tűnik fel 24 órával a jenki bemutatót követően. A hazai címnek a Légiót kapta, a premiernap pedig február 9-re esik. Igazából 1 napot se kell várnunk, mivel az idő eltolódás miatt a hajnali 3 és az este – várhatóan – 10 között még annyi sincs.

A lényeg, hogy a Marvel-univerzum újabb taggal bővül, amit most az FX szállít. A Netflix nagyon belenyúlt, valami hasonlót remélnek erre felé is. Plakátja számomra olyan, mint „az extasy az emberre gyakorolt hatását” bemutató reklámnak.

Plakátba zárva: LegionNa most aztán tényleg üzennek Brüsszelnek, retteghet az Európai Unió

Igaz, nem a magyarok üzennek, hanem a hollandok: a helyi KPN csatorna mutatja be a leginkább a House of Cards európai verziójára emlékeztető Brüsszel című sorozatot, ami a csatorna szerint "érzelmektől fűtve, személyesen" mutatja be az Európai Unió működését.

 

Az előzetesben ironikus módon végig Jacques Brel Ne Me Quitte Pas, azaz Ne hagyj el című számát éneklik, ami az Európai Unió viszonylatában azért kicsit máshogy hangzik, mint egy szerelemmel kapcsolatban. A hollandok igyekeztek biztosra menni, úgy tűnik, a sorozatban minden, de tényleg minden lesz menekültek gumicsónakjaitól és terrortámadástól kezdve meztelen, szeretkező vagy zokogó nőkön át a politikáig.

Na most aztán tényleg üzennek Brüsszelnek, retteghet az Európai Unió Na most aztán tényleg üzennek Brüsszelnek, retteghet az Európai Unió Na most aztán tényleg üzennek Brüsszelnek, retteghet az Európai UnióJAws 2016: Legjobb 20 perces sorozat

Talán pont idén fog megtörni a The Big Bang Theory diadalmenete? A House és a Lost sem maradt végig favorit, egyszer minden sorozat leváltásra kerül, de lehet, hogy nem most. Mindenesetre 2009 óta a többség szerint a TBBT a legjobb komédia, s mellette nem sokan tudtak eddig labdába rúgni a kategórián belül.

2007: Californication | 2008: How I Met Your Mother | 2009: The Big Bang Theory | 2010: The Big Bang Theory | 2011: The Big Bang Theory | 2012: The Big Bang Theory | 2013: The Big Bang Theory | 2014: The Big Bang Theory | 2015: The Big Bang Theory

Míg a 40 percesek mezőnye teljesen kicserélődött, a 20 percesek jelöltjei között idén nem volt túl nagy mozgás. Természetesen itt van a címvédő The Big Bang Theory és a szokásos üldöző boly, amit a haverzsarus Brookly Nine-Nine, valamint a két HBO-s kritikuskedvenc a Veep és a Silicon Valley alkot.

JAws 2016: Legjobb 20 perces sorozat

Tavalyról sikeresen duplázott a Mozart in the Jungle. Valamint idén végre sikeresen beküzdötte magát a döntőbe az immár 3. évadjában járó You’re the Worst is.

JAws 2016: Legjobb 20 perces sorozat

A szavazatok számát tekintve a top10 további tagjai jelentősen lemaradtak, de említést érdemel az üldöző bolyból az Atlanta, a Galavant, a Man Seeking Woman, az Ash vs. Evil Dead és a Modern Family is. Érdekes, hogy hiába évek óta az országos TBBT a kategória királya, mögötte azért durván sok a kábeles/streames/prémium csatornás darab.

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.


Valójában így kéne kinéznie a Game of Thrones karaktereinek?

A Looper készített egy videót, amiben a könyv szerinti leírásokkal hasonlítják össze az HBO sorozatában szereplő karakterek kinézetét, hogy aztán némi PhotoShop segítségével megmutassák, hogy milyennek kéne lenniük, ha könyvhűre sikeredtek volna. Videó a tovább mögött. Jobb lenne így a sorozat?Eddig is úgy tűnt, mintha a Hírcsárda írná a Híradót? Szilveszterkor tényleg így lesz

Eddig is úgy tűnt, mintha a Hírcsárda írná a Híradót? Szilveszterkor tényleg így lesz

Rendhagyó adással jelentkezik szilveszterkor az RTL Klub Híradója: egyrészt Kovács Patrícia és Scherer Péter (az RTL-es Válótársak szereplői) vezetik a különkiadást, másrészt a Hírcsárda szerkesztősége szállítja majd a szilveszteri anyagokat.

A vicces, bár néha sajnos eléggé valószerűnek tűnő álhírekkel operáló Hírcsárda riportjaiban feltűnnek majd 2016 legfontosabb politikai és gazdasági szereplői, "igaz, nem a megszokott szerepkörben", írja a csatorna.

"Az év utolsó Híradójában természetesen valódi hírekről és valódi eseményekről is beszámolnak az RTL Hírigazgatóságának munkatársai, de az óévet vicces álhírekkel búcsúztatják" - zárul a közlemény.

Eddig is úgy tűnt, mintha a Hírcsárda írná a Híradót? Szilveszterkor tényleg így lesz Eddig is úgy tűnt, mintha a Hírcsárda írná a Híradót? Szilveszterkor tényleg így lesz Eddig is úgy tűnt, mintha a Hírcsárda írná a Híradót? Szilveszterkor tényleg így leszSpock szerelmére!

A For The Love of Spock című dokumentumfilm a magyar Netflix-en is elérhető, és a Star Trek-es kapcsolódás okán legalább egy említést megérdemel nálunk, nem? Gondolom, már volt, aki látta. A filmre egy éve Adam Nimoy, Leonard Nimoy fia keresett Kickstarter-ön támogatókat, össze is jött neki 662 ezer dollár.

A Nimoy-ról és Spock-ról szóló doku előzetese is megnézhető a tovább mögött.

Spock szerelmére!