Monthly Archives: október 2016Westworld – 1×05: Contropasso

The farther up we get from Sweetwater, the more… grandiose, the bigger the narratives become.

Á, még mindig zabálom az ottani történetmesélésre vonatkozó utalásokat.

Korábban meglepődve tapasztaltam, hogy felmerült egyesekben, hogy a “Westworld robotvilága” csak egy városból áll, holott egy klasszikus sandbox játékról van szó, aminek elején csak a kezdőpályáját ismertük meg, nemrég pedig egy újabb városba látogattunk el. Most viszont megérkeztünk Jimmi Simpson-ékkal (ööö, keres, keres, William!) egy nagyobb helyre, Pariah-ba, ahol “meglepetés vendéggel” találkozhattunk.

Westworld – 1×05: Contropasso

Persze szokás szerint rengeteg minden más is történt, ismét csak esélytelen röviden beszélni arról, hogy mi volt a részben, de nem is ez a célom, csak az, hogy ismét leírjam, mennyire élvezetes számomra ez az utazás, egyszerűen jó nézni a sorozatot és várni, hogy mi fog történni. Hogy nem értek olykor valamit, vagy néha teljesen randomnak tűnik? Annyi baj legyen.

Annyira más a szerkezete és a narratívája a Westworld-nek, mint más sorozatoknak, hogy folyton a Lost jut eszembe róla, legalábbis abban a tekintetben, hogy már azt élvezem, hogy fogalmam sincs, hogy mi lesz a következő jelenet, hogy épp mi fog történni. Itt is csordogált a sztori, aztán hirtelen random Shannon Woodward (ööö, keres, keres, Elsie!) kapott jeleneteket, és még Rosencrantz-ot és Guildenstern-t is visszahozták.

Westworld – 1×05: Contropasso

Persze a jelenetek mindegyike folyamatosan vet fel kérdéseket és szolgál válaszokat, de leginkább bővíti a “mitológiát” (ld. az erőszak kérdése odabent, a másolatok, Arnold halála, a cég helyzete, két fő karakter ismeretsége), de a mostani, pariah-i szál mellett minden, hogy is mondjam, esetleges volt.

A karakterizálás továbbra sem erős oldala a sorozatnak, főleg, hogy sok a formatálható szereplő, a röhej mégis az, hogy, önmagában majdnem mindegyik jelenet működött és izgalmassá lett téve, vagy újabb szeletet tett hozzá az összképhez, mint például a “nekrofil” szál.

Westworld – 1×05: Contropasso

Más kérdés, hogy bármennyire is élmény volt nézni a részt, ha utólag arra kéne válaszolnom, hogy a kivéreztetésnek (a módnak) volt-e komolyabb funkciója, hogy az orgiának kellett-e ekkora teret adni (egyeseknek biztos meglesz a véleménye erről és az HBO-ról), és még sorolhatnám)), akkor nem nagyon tudnék. Egyszerűen csak ezt a módját választják a világ és a karakterek nem feltétlenül direkt bővítésére. Szeleteket látunk, illetve adnak át ilyen formában.

– Are we friends?
– I wouldn’t say that at all.

Annak ellenére, hogy nincs főszereplő, Dolores mégis valamennyire annak tekinthető, és a rész legfontosabb momentumait természetesen ő szállította. Hatásos jelenet volt az övé is, bár az előzmények tekintetében kissé mintha túl nagy feneket kerítettek volna neki, igaz, William nem látta a tévében a pilot cliffhangerjét.

Westworld – 1×05: Contropasso

A madaras szál akkor most nagyon fontos esemény? Az volt az egyetlen, amit valamiért nem tudtam átérezni, de persze lehet, hogy csak valami alapvetés felett elsiklottam.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 13 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhThe Walking Dead – 7×02: Well?

Most akkor jó, vagy rossz, hogy két sorozatot nézünk? Csak mert a fináléban behozott másik szálat bontották a héten ki, és teljesen más hangulata volt, mint Rick-ék depressziós pillanatainak. Spoileresen folytatom a tovább mögött.

The Walking Dead – 7×02: Well?

(...)
Read the rest of The Walking Dead – 7×02: Well? (231 words)


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 7 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhA hét dumája

“I don’t like to say, ‘When the show ends,’ because the show’s not going to end,”
/Jared Padalecki, a Supernatural főszereplője/

Remélhetőleg, a srácokon tényleg nem fog múlni a folytatás, és csak akkor lesz vége a SupNat-nak, amikor a közönség is megunja. Ennek pedig egyelőre nem nagyon vannak jelei.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhA hét alakítása?

(Múlt heti válaszok.) Továbbra sem verseny, inkább csak főhajtás a színészek előtt. Az nem meglepő, hogy Anthony Hopkins (Westworld) említésre kerül, de úgy tűnik, hogy Jeffrey Dean Morgan (The Walking Dead) ütős alakítása is sokaknak tetszett, na meg Andrew Lincoln (The Walking Dead) mellé ellenpólusnak. A végére egy veteránt emelnék ki az említettek közül, mert szerintetek Kathy Bates (American Horror Story) fantasztikus idén. Na, vajon ezen a héten a szokásos nevek tűnnek fel, vagy ismét lesznek “meglepetés” alakítások?

A múlt heti sorozatepizódokban kinek az alakítását láttad a legjobbnak?


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhInsecure – írta Réka

Aki egy keveset is olvas amerikai blogokat, fórumokat, híreket, az tudja, hogy milyen extrém szinten hype-olt szavakkal lett tele a média az utóbbi időben: záporoznak a „white privilege”, „triggered”, „offended”, „safe space” szavak. Az átlagos újságíró belefullad az USA-ban radikalizálódott polkorrektségbe, míg az egyszerű magyar ember nem is érti, mi a túró történik odaát.

Insecure – írta Réka

Ilyenkor jön képbe a humorista, aki képes megfogni az ökröt a szarvánál, és kiosztja a politikusokon át a zsidókat, a melegeket, az öregeket, a gyerekeket, a fehéreket, a feketéket, a kínaiakat és még sorolhatnám. Szerintem ez a legegészségesebb hozzáállás, amit mondjuk a standup comedy királya, Louis C.K. is űz: ne lihegjük túl a dolgokat, hanem röhögjük ki a saját és mások hülyeségeit is.

Issa Rae is hasonló humorral közelít a néző felé, és csakúgy, mint a zseniális Broad City-s csajok, ő is a YouTube-bal robbant be a köztudatba (The Misadventures of Awkward Black Girl címen két évadot élt meg a websorozata) – és míg előbbieket a Comedy Central, utóbbit az HBO vette a szárnyai alá. (Az Insecure-ról korábban már volt a blogon egy kritika, igaz, más előjellel.)

Insecure – írta Réka

Ahogy a Master of None is megmutatta, rendkívül üdítőek és frissek ezek a színes főszereplős sorozatok: kinevetik a saját kisebbségüket, a többségi fehér társadalmat, na meg esetenként, egy-egy komolyabb húzással el is gondolkodtatnak, hogy tulajdonképpen mindannyian ezt a cédát, a boldogságot keressük; bőrszíntől, nemtől függetlenül. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.
(...)
Read the rest of Insecure – írta Réka (272 words)


© vendegblogger for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | One comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhPilot: The Great Indoors

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Ez a sorozat is egy rejtély számomra, mármint az a része, hogy miért kapott zöld utata CBS-től. Vagyis számokban biztos van az a közönség, amit el akarnak érni vele, de hogy én nem tartozom bele, az tuti.

Pilot: The Great Indoors

A történet röviden annyi, hogy egy túrázással foglalkozó magazin megújulása során felvesz sok fiatalt, hogy a 21. százba katapultálják a kiadványt. Ők képviselik a buzzfeed nemzedéket, toplistákban gondolkodnak és nem megmozgató cikkekben. Föléjük kerül a magazin eddig terepen tartózkodó figurája, aki még a 20. századhoz van szokva. És akkor ez a két gondolkodás találkozik, amikor kénytelen ő “inspirálni” a fiatalokat.

Az egyik legnagyobb gond a sorozattal az, hogy olyan, mint a 2 Broke Girls és a hipsterek kapcsolata: öregúr kiabál a füvén randalírozó fiatalokra. Na, nem a konkrét szereplő öreg, hanem az írók nem tudnak mélyebb poénokat írni a generációs különbségekre. Főleg, hogy a túrázó csávó nem is 60 éves, hanem egy kis energiabefektetéssel simán megtanulhatná az alapokat.

Pilot: The Great Indoors

Az egyetlen, amiben tényleg lehetőséget láttam a pilot közben, hogy az érzelmes dolgok működhetnek. Csak mert a HR-mítingek nem sokáig fognak kitartani, viszont ahogy keménykezűen tényleg inspirálta a főhős az egyik fiatalt, az mondhatni megható volt. Más kérdés, hogy ebben meg nincs 10 évad, főleg az előbb említett tanulhatósággal.

A lényeg: lehetnének jobbak a folyamatosan pörgő internetezőkre történő beszólások, bár akadt közöttük egy-kettő, amik mögött volt igazság, és akkor talán 5/10-es középszernél többre lenne képes a The Great Indoors. Mondjuk itt van esély arra, hogy tovább nézzem, szemben egy Man With a Plannel, annál jobb ez a Joel McHale-szitkom.


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhVallomások: Martin Short + Steve Martin

(A korábbi epizódok itt nézhetők.) Jimmy Fallon megint belenyúlt a vendégeivel. A True Confessions elnevezésű játékában a résztvevők két borítékból olvasnak fel egy vallomást, és a többieknek ki kell találni, hogy az igaz vagy hamis volt-e.

Na, most ha fogsz két olyan szórakoztatót, mint Martin Short és Steve Martin, akkor persze, hogy egy ilyesminek vigyorgás lesz a vége. A tovább mögött nézhető a videó.

(...)
Read the rest of Vallomások: Martin Short + Steve Martin (0 words)


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags: ,

Feed enhanced by Better Feed from OzhA három százalék

Most nem azért, de baromi jó a 3% plakátja. Pénteken már láttuk a trailert. Nemsokára jön itthon is a Netflixre, angol felirattal.

A három százalék


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags: ,

Feed enhanced by Better Feed from OzhDélelőtti videó 5.: Atyám, Zorn!

A héten újabb őszi országos újonc kerül bemutatásra itthon: a Son of Zorn, a Humor+-on. (De utálom ezt így leírni, mármint a plusz jelet, majd utána a kötőjelet.) A tovább mögött megnézhető az Atyám, Zorn! címen futó hibrid, félig animált, félig élőszereplős komédia szinkronos előzetese.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 2 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhDélelőtti videók 4.: Victor Ros

A spanyol RTVE a héten folytatja a Victor Ros-t, amiről korábban itt írtunk. Az eredetileg csak mininek tervezett sorozat folytatásának két előzetese a tovább mögött figyel. Bónusznak két teaser is megnézhető.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhDélelőtti előzetes (3): Stan Against Evil

Tegnapelőtt már megmutattam a Stan Against Evil-ről egy elborult plakátot, de úgy gondoltam, hogy megérdemel az IFC legfrissebb ötlete két előzetest is. A főszereplőben: John C. McGinley és Janet Varney – előbbi egyébként exec. producerként foglal helyet a szereplőgárdában. A sztori középpontjában: egy nyugdíjba küldött serif áll, kinek a helyére egy nőt pakolnak, ami némi nézeteltérést eredményez. Aztán rádöbbennek, hogy szükségük van egymás segítségére, ugyanis a város egy boszorkányégetés helyszínére épült, melynek következtében erős a démoni jelenlét. Mindkettőjük célja a lények felszámolása, illetve a béke fenntartása. Mutatnám azokat az ajánlókat, premier holnapután.

Délelőtti videók 3.: Frontier

A The Red Road után új sorozatot kapott Jason Momoa. A Frontier napokon belül kezd és a Discovery Canada a napokban már a második évadját is berendelte. Az itthon a Netflix-re érkező sorozat western lesz, ami 18. század végén játszódik és a prémpiacért folytatott verseny körül forog a sztori – mindez több nézőpontból láthatjuk, a bennszülött, törzsi lakosság és a jövevény európaiak bevonásával.

Délelőtti videók 3.: Frontier

Főszereplők: Jason Momoa, Alun Armstrong, Landon Liboiron, Zoe Boyle, Allan Hawco, Jessica Matten és Evan Jonigkeit. A tovább mögött két fél perces promó és egy 1 perces előzetes, majd pedig egy hosszabb, színfalak mögötti videó.(...)
Read the rest of Délelőtti videók 3.: Frontier (0 words)


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhDélelőtti előzetes (2): The Mick

Hogy tetszett a Son of Zorn? Alapvetően nem teljesített rosszul a Fox legújabb hibrid ötlete, hiszen 3.693 milliós jelenlegi átlagával a csatorna házon belüli teljes lakosságos tabelláján az 5. helyet foglalja el, míg 18-49 évesek között az 1.55-ös demóátlagával a negyediket – utóbbinál megelőzi a Family Guy-t is. Nyilván csak egy komédiát hozott, a másik kettőt midseason-re tartogatta. Az egyik ilyen a The Mick, ami fish-out-of-water sztorit ígértet, melyben egy szélhámos anya lelép a férjével, mivel az FBI éppen üldözőbe veszi őket, így a nővér megörökli a gyermekeket, akik kicsit el lettek kényeztetve. Mutatnám a legfrissebb ajánlót, amivel cseppet se hozták meg a kedvem hozzá.
Délelőtti videók 2.: Good Behavior

A TNT új sorozata, a Good Behavior 11.15-én kezd, de a napokban felkerült a pilotja a netre. A Wayward Pines-os Blake Crouch novellája alapján készített széria főszereplője Michelle Dockery, a történet pedig egy börtönből frissen szabaduló tolvaj-szélhámosnőről szól, aki kihallgatja, hogy egy bérgyilkost felbérelnek egy férfi feleségének megölésére, s megpróbálja ezt megakadályozni, miközben érzelmileg belegabalyodik a gyilkosba.

Nyáron már raktunk hozzá előzeteseket, most a frissebb promók, egy hosszabb és 3 rövidebb a tovább mögött.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhDélelőtti előzetes (1): 24: Legacy

A Fox talán legvárósabb reboot-ja érkezik midseasonban, ami azért lesz másabb, mint az elődök, mivel a középpontjában nem Jack Bauer áll, hanem egy fiatal fekete srác, aki hasonló szerepkörbe kerül. A készítők megpróbálkoznak azzal, hogy Kiefer Sutherland-et mellőzik a szériából, és valami hasonlót tesznek le az asztalra. Minőségben, akciódússágban és megvalósításban ugyanazt ígérik. A májusban netre került kedvcsináló alapján hiszek nekik, mert valóban jónak tűnik, sőt az epizódszámmal sincsenek elszállva. Miniévadot kapunk, ami jobban működik mostanság az ilyen koncepcióknál. Lássuk, milyen ajánlót dobott a népnek a csatorna.
Néha pedig szólhatna az X-Faktor parasztban is

Néha pedig szólhatna az X-Faktor parasztban is

Nem jutott be az élő adásba a The Wedding at the Slaughterhouse nevű grindcore zenekar, mert az X-Faktor egy tévéműsor, aminek van kereskedelmi értéke, és abba nem fér bele, ha hetente (vagy legalábbis az első héten mindenképpen) egy hosszú hajú, szakállas pali földöntúli hangon hörgi a mikrofonba az aktuális feladatot, "parasztban", ahogy fogalmazott.

[...] Bővebben!

Néha pedig szólhatna az X-Faktor parasztban is Néha pedig szólhatna az X-Faktor parasztban is Néha pedig szólhatna az X-Faktor parasztban isDélelőtti videó 1.: The Mick

Ha jól rémlik, akkor mindegyik őszi komédiát bemutatták már, szinte mind siralmas, szóval elkezdhetünk reménykedni abban, hogy a midseasonban valaki villant majd.

Az egyik esélyes a The Mick a FOX-tól, amihez az upfronts közben volt már hosszú előzetes, de most kaptunk egy feszesebb promót, ez van a tovább mögött. A történetről itt írtunk.

(...)
Read the rest of Délelőtti videó 1.: The Mick (0 words)


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | One comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhHírhétfő

 • (Ehh, a tegnapi hazai premierekről (Showder Klub 18. évad, Pusztaság 1. évad, Kapsz egy fülest 1. évad) elfelejtettem emlékeztetőt írni, pedig mindegyik érdekelt volna, hogy milyen lett…)
 • Mai magyar premier: 7 törpe és én 1. évad
 • Premier: Humans S2, Years of Living Dangerously S2, Barnwood Builders S4, Island Life S5, Supercar Superbuild S2 + Finálé: The Strain S3 (vendégblogger?), The Real Housewives of New Jersey S7, Manzo’d with Children S3, Halloween Wars S6 + volt Squidbillies-külön epizód + megvolt a 100. Elementary-rész + vasárnap is baseball volt a FOX-on
 • Újdonság a magyar Netflix-en: Chewing Gum S1
 • Elhunyt Józsa Imre.
 • Egy későbbi (nem a hetedik!) American Horror Story-évad az elsőt (Murder House) és a harmadikat (Coven) fogja összekötni, mindkét szezonból lesznek majd karakterek a crossover-ben.
 • A lent linkelt HBO-s interjúból kiderül, hogy a csatorna mindenképp szeretné folytatni a The Night Of-ot, mindössze annyi kell hozzá, hogy a készítőknek eszükbe jusson valami, amitől beindulnak. (Ugye itt az a pikáns, hogy az első szezon már jó ideje leforgott, így nehéz rá hangolódni, úja megszervezni a dolgokat. De egyébként szeretnék a 2. évadot, ha lesz, John Turturro-val a főszerepben készíteni.)
 • Donna Lynne Champlin (Paula) a Crazy Ex-Girlfriend legutóbbi részéről beszél.
 • A Big Brother: Over The Top legutóbbi kiesője mond ezt-azt. Itt is.
 • Vendégszerep: Denis O’Hare – This Is Us (visszatérő), Duane “Dog” Chapman, Demetrius Grosse – Hawaii Five-0, Sara Rue – Mom, French Stewart – 2 Brooke Girls, Alimi Ballard – Criminal Minds,
 • Állandó szerep: Will Sasso – Loudermilk (DirecTv), Ana Mulvoy-Ten – American Crime S3,
 • InterjúCasey Bloys (az HBO főnöke), Augustus Prew (Peter – Pure Genius), Sebastian Roché (Martin Heusmann – The Young Pope), Gemma Chan (Mia – Humans), Chris Wood (Mon-El – Supergirl),
 • TIME: The Kalief Browder Story címmel 6 részes dokusorozatot mutat be majd a Spike januárban (exec. producer: Jay-Z), mely Kalief Browder életén és tragikus halálán át mutatja be az igazságosztói rendszer egyenlőtlenségeit. (A srác tárgyalás nélkül 3 évig volt börtönben, majd elengedték, börtönévei során többször öngyilkos akart lenni, ez szabadulása után sikerült is neki.)
 • A Starz is csatlakozik a Vimeo-nak anyagot szolgáltatók sorába, így olyan sorozatok kerülnek fel oda, mint az Ash vs Evil Dead, Black Sails vagy The Girlfriend Experience. A Vimeo már korábban jelezte, hogy afféle globális tévés adatbankká válna, a Netflix konkurense lenne. Nyilván mindez az előfizetőknek fog szólni.
 • The Great British Bake Off 14M nézővel köszönt le a BBC-n.
 • Új sorozat: Pacific Heat – Foxtel/Netflix, ausztrál, animáció, 13 rész, készítő: Santo Cilauro, Tom Gleisner és Rob Sitch, a nyomozós sorozatok szatírája pár beépített rendőrről az ausztrál Arany Partról, mely tengerparti paradicsom a bűnözés melegágya. Premier: 12.02.
 • Sorozatberendelés: Motherland – BBC2, komédia, 6 rész, készítő: Sharon Horgan, showrunner: Graham Linehan, szereplők: Anna Maxwell Martin, Diane Morgan és Lucy Punch. Az anyaság megpróbáltatásairól és traumáiról, a szülői lét kompetitív és nem túl romantikus oldaláról.
 • Pilotszkript: The Problem with Mel Purview – Amazon, készítő: Nick Towne, sötét és humoros modern noir egy emberrablásról és egy nem túl jó apáról, aki belekeveredik Los Angeles szervezett bűnözésébe, köszönhetően annak, hogy az emberrablók titkos kettős életé élésére kényszerítik.
 • A Synchronicity Films megvásárolta Graeme Macrae Burnet regényének, a His Bloody Project-nek a tévés és filmes jogait. Valós eseményeken alapuló történet egy elszeparált skót közösségben történt hármas gyilkosságról 1869-benm ami kapcsán letartóztatnak egy 17 éves fiút, aki mindenképp bűnös, a kérdés csak az, hogy őrült-e?

© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhLife-előzetes: nem vagyunk egyedül?

Jake Gyllenhaal és Ryan Reynolds az űrben! Egy nemzetközi űrállomás 6 fős legénységéről szól, akik földönkívüli életet találnak a Marson. Elindulnak vele haza, de kiderül, hogy intelligensebb a Dolog, mint gondolták. Na jó, nem csak utalgatok: eléggé Thing-es. Amúgy meg űrsci-fi-horror, amiből nincs sok, szóval kötelező.

Life-előzetes: nem vagyunk egyedül?

Előzetes a tovább mögött.Pilot: Falling Water

Do you ever think your dreams are trying to tell you something? We all dream, and when we dream, we think our dreams belong to us and us alone. What if we’re wrong? What if our dreams are like tiles in a grand mosaic we’re all dreaming together? Now, what if a person, that one right person, could wander out of their dream and into yours? What if that person was you?

Pilot: Falling Water

Már 3 epizód is látható a USA álmokba betekintős sorozatából; ez az írás csak az első részről szól (szóval óvatosan a spoilerekkel a kommentek közt), de mihelyt végzek a véleményem bepötyögésével, rohanok is vissza folytatni, mert a Falling Water bizony kilóra megvett.

Úgy néz ki, hogy a csatorna a Mr. Robot után megint beletenyerelt a tutiba, és annak csak mi, nézők örülhetünk, hogy a USA kínálata drasztikus változáson ment át az elmúlt években.

Pilot: Falling Water

Bizony, nagyon jó lett az első rész, és ami talán a legfontosabb, hogy rengeteg potenciál van itt még, amit remélhetőleg jól használnak majd ki a későbbiekben. A pilot végén ugyan még mindig nem tudtam eldönteni, hogy pontosan mit is láttam, vagy hogy mire megy ki a játék, de ezúttal ezt egyértelműen a pozitív oldalon emelem ki, mert mellette ügyesen építkezik a sorozat, és kellő határozottságot áraszt magából ahhoz, hogy elhiggyem: az alkotók pontosan tudják, hová tart a Falling Water.

Illetve pontosabban egy alkotó, hiszen szegény Henry Bromell, a sokak által szeretett Rubicon főnöke még 2013-ban elhunyt, így a show-t a társ-alkotó Blake Masters (Brotherhood) viszi tovább. Ők írták az első epizódot, aminek a szkriptje kalandos utat járhatott be az évek során, mire megvalósítási fázisba került.

Pilot: Falling Water

A történet három ember életére és álmaira koncentrál: egy fotósra, aki eltűnt fiát keresi; egy rendőrére, aki egy egyszerűnek tűnő öngyilkossági esettől egy egyre szövevényesebb összeesküvésig jut el; és egy biztonsági főnökről, akinek titkos afférja és egy folyóban lévő nyomozása egy ugyancsak titkos összeesküvéshez vezet. Közben pedig álmodnak, és ezek az álmok kulcsfontosságúak lehetnek ahhoz, hogy mindannyian rátaláljanak a megoldásra.

Tehát van itt minden, mint a búcsúban, ahogy mondani szokás, és még sokkal több is, mégis kár lenne többet elárulni, mivel itt is igaz, hogy az jár a legjobban, aki a lehető legkevesebbet tudja, hiszen van itt mindfuck ezerrel.

Pilot: Falling Water

A végeredmény az első rész alapján meglepően jó: a sztori kellően szövevényes és jó értelemben véve zavaros (igazság szerint lehetne egy icipicit követhetetlenebb vagy szürreálisabb, ha már álmokról van szó), a színészek pedig kiválóak.

Lizzie Brocheré-t jó újra látni az AHS után (tudom, tudom, hogy másban is volt azóta), Will Yun Lee szokásosan jó teljesítményt nyújt a precíz zsaru szerepében, és David Ajala is kiváló, mint a kőkemény biztonsági nyomozó. És még Zak Orth is beugrik, aki anno messze a legjobb figura volt a Revolution-ben.

Pilot: Falling Water

Érdekes sztori pipa, pazar casting pipa, számomra egyedül egy némileg erőteljesebb vizualitás hiányzott, ha már egyszer álmokban járkálunk. Gondolom, nem akarták, hogy képileg jelentősen eltérjenek az álmok a való élettől, hiszen nyilván lesz itt még olyan, mikor fogalmunk sem lesz, hogy amit látunk, az valójában is megtörténik-e, mégis… nekem itt hiányzik valami.

Na, de ez legyen a legnagyobb gondom, és nagyon remélem, hogy a sorozat a későbbiekben sem vesz vissza a csavarokból, és hogy egyben tudják tartani ezt a szövevényes sztorit. 8/10.


© dzsiaj for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 2 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh