Monthly Archives: szeptember 2016Pilot-mustra: Marvel’s Luke Cage – 1×01

(A sorozatról lesz évadkritika, szóval addig érdemes spoilerek nélkül, általánosságban kommentelni, ha már végignéztétek.)

Sometimes… survival costs.

Megérkezett a Netflix harmadik Marvel-sorozata, ami valamiért sokkal jobban érdekelt, mint az előző kettő, így a Luke Cage-et nem is jegeltem, hanem nekiláttam délelőtt, és ma már egy emberes adag le is szaladt belőle, bár most csak az első részről fogok írni.

(Természetesen (ezt tanúsíthatom) a Luke Cage-hez nem kell az előző Marvel-sorozatok ismerete, igaz vannak olyan karakterek, akik már korábban is szerepeltek, pl. Turk Barrett. És olykor céloznak Marvel-es eseményekre, mind filmesekre, mind sorozatosakra, ld. Wilson Fisk, vagy amikor feltűnik Claire Temple, akkor visszautal talán a Daredevil egy-két történésére. De semmi komoly.)

LUKE CAGE – 1×01 – 7/10

Pilot-mustra: Marvel’s Luke Cage – 1×01

Luke Cage egy harlem-i borbélyüzletben takarít és egy gengsztervezér éjszakai zenés szórakozóhelyén mosogat, és szerintem ezt el kell lőni (vagy mindenki tudja), hogy titokban szuperképességekkel bír: egyrészt baromi erős, másrészt sebezhetetlen. Ez nem rossz kombináció, más kérdés, hogy nem különösebben akarja használni a képességeit, amikről csak kevés ember tud.

Természetesen, amikor necces szituációkba keveredik akaratán kívül, akkor beveti magát, de körülötte a helyzet akkor kezd el fokozódni, amikor egyik munkaadójának pártfogoltja valami ronda balhéba keveredik, és a gengszterek a nyomába erednek. Ő pedig megpróbálja még előttük előre keríteni a srácot.

Pilot-mustra: Marvel’s Luke Cage – 1×01

És itt rögtön ki is térek az egyetlen nagyobb negatívumra, ami valójában pozitívum, de az elején nem így gondoltam. Bár szépen felvezették Cage karakterét, azért valahol mégis hiányzik, illetve hiányzott az a háttértudás, hogy ki volt korábban, és hogy miképp vált ilyenné, némiképp lógott a levegőbe a karakter. Nos, ezért is jó a Netflix-es formátum, mert például az 1×04 abszolút flashback-rész, ami az eredetsztoriját, legalábbis annak az egyik felét elmeséli.

Y’all Harlem niggas are off the hook, I’m going back to Hell’s Kitchen where it’s safe.

Annak ellenére, hogy az első rész igencsak alapozó volt, a hangulata abszolút megfogott. Lehet, hogy azért, mert abszolút nem szuperhősös sorozat látszatát keltette, hanem inkább egy gengsztertörténetet ígéretét kapjuk. Ami, bár nem feltétlenül eredeti a királykodó szemétbűnözővel, a kisebbségi konkurenciával és a korrupt politikusokkal, azonban mégis kap bőven egyéni ízt. (Talán a hip hop zene, vagy a harlem-i körítés az oka?

Pilot-mustra: Marvel’s Luke Cage – 1×01

Nem tudom, hogy mi az oka, hogy a Netflix-es képregény-sorozatoknál általában kitérünk erre, de itt is muszáj megemlítenem a színészeket, akik nagyon jól teljesítenek, ráadásul nem egy mellékszereplő is nagyon emlékezetes.

Mike Colter viszi a hátán a sorozatot, nagyon karizmatikus, remek erre a vonakodó, majd mégis akcióba lépő szuperhős figurára. A Cottonmouth-t (nem szereti ám ezt a nevet!) alakító Mahershala Ali megpróbálja kevésbé kliséssé tenni a karakterét, és karizma terén ő sem vall szégyent, az pedig, hogy Alfre Woodard (aki ugyancsak nem szereti, ha Black Mariah-nak hívják) jól politikuskodik, nem meglepetés. (De Frank Whaley, Ron Cephas Jones, Frankie Faison is remekek.)

Pilot-mustra: Marvel’s Luke Cage – 1×01

Korábban felmerült, hogy mi értelme egy sebezhetetlen szuperhősnek, hiszen úgysem lehet őt megölni, de egy történet nemcsak akkor lehet jó vagy izgalmas, ha a főhős élete a tét. Számos módon keresztbe lehet neki tenni, meg lehet nehezíteni a sorsát, de persze nem kell aggódni, a sebezhetetlenség kérdését az ellenlábasai is megpróbálják meg kezelni.

A Luke Cage egy lassú sodrású gengszterdráma, amely amellett, hogy abszolút a karaktereire koncentrál, nagyon aktuális témákkal foglalkozik, és a legkevésbé szuperhősös. Nemcsak azért, mert Luke Cage-nek nincs jelmeze (bár a kapucnis pulcsija elég jellegzetes), hanem mert elég realista a megközelítése. És ezért is elég furcsa hallani földönkívüli támadókról szóló párbeszédeket, amik emlékeztetnek minket arra, hogy nem is olyan messze Thor meg Vasember védik meg a világot.

Pilot-mustra: Marvel’s Luke Cage – 1×01

Ja, azt talán mondanom sem kell, hogy az eddig Marvel-sorozatok közül talán ez a legrétegebb, legkevésbé kompatibilis a tömegízléssel. De ettől még népszerű lesz.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhA Justice Society of America

A Legends of Tomorrow 2. szezonjában szerephez fog jutni a JSA, azonban a két “szupercsapat” között nem feltétlenül lesz súrlódások nélküli a kapcsolat. A tagok: Hourman (Patrick J. Adams), Commander Steel (Matthew MacCaull), Stargirl (Sarah Grey) és (egy másik) Vixen (Maisie Richardson-Sellers). Plusz Dr. Mid-Nite és Obsidian. Elvileg a nácik által megszállt Párizsban futnak össze először.

(És akkor még a “rosszakról”, a Legion of Doom-ról nem is beszéltünk, amiben benne lesz Damien Darhk, Reverse Flash, Captain Cold és Malcolm Merlyn.)

A Justice Society of America


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 6 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhLethal Weapon – Kezdett a sorozat

Az első választásom a Lethal Weapon-re esett, holott legalább 10 újoncból választhattam volna. Mégsem másra esett a voksom, helyettük arra a CBS-es üdvöskére, ami nem akarta megváltani a krimi világot; nem akart felcsapni, mint új úttörő; helyette azt hozta, amit bármikor bele tudnék képzelni a pénteki timeslotjukba. Nem kell túlragozni: tipikus haverzsarus ötletet kapunk, amiből alapvetően is hiány van a tévében, mert két – de inkább egy – évad alatt kifinganak a nézők által. A jenkiknek nem fekszik annyira ez az (al)műfaj, ám az is lehet, hogy eddig a tálalással volt a baj, amit Matt Miller, a Forever egykori készítője most megpróbál újragondolni.

Lethal Weapon – Kezdett a sorozat

A történet nincs túlbonyolítva. Adott egy veterán zsaru, aki a szívrohamos időszakából újra visszatér a szolgálatba. Mellé osztanak be egy olyan társat, akinek oly mindegy az élet, mivel egy autóbalesetben elvesztette feleségét és leendő gyermekét. (Várandós volt a nő, a pasi meg épp szolgálatban, szóval nincs önsajnálkozás, még!) Előbbi próbálja a stresszhelyzetet kerülni, ha az iWatch okosórája már 160 felett mutatja a pulzusát próbál relax üzemmódra váltani, azonban társa mellett egy szinte lehetetlen vagy legalábbis nehézkes.

Fura módon nincs semmi átívelő története a pilotnak, amivel maradásra akarnák azokat bírni, akik a krimi műfajában is éheznek az ilyenre. Helyette megkapjuk a szimpla bemutatkozó részt, ami szó szerint egy random ügyre épül, amit a végére le is zárnak. A feleségének balesetét se kötik össze főhősünk munkájával. Ez mondjuk tetszik, mert ha behoznak egy összeesküvéses sztorit – amit összekapcsolnának egy elvarratlan üggyel –, akkor biztos lejjebb zuhanna a pontszáma. Ilyenről szó sincs, holott eléggé valószínűtlen helyzet, hogy egy kereszteződésben egy fehér kamion kap el bennünket, mint oly sok mozifilmben és tévés epizódban, amikor már azt híhetnénk, hogy minden rendben, lásd: Person of Interest 4. évad vége.

Látszik ki rendezte a pilotot. McG-re vall ez az akciódús epizód megvalósítás, amibe belecsempésznek minden jópofa húzást, amitől egy haverzsarus ötlet megtetszhet a nézőnek. Idézzük fel a bankrablásos jelenetet, illetve annak zárását; vagy az autóüldözéses részt, amit végül bevisznek egy versenypályára, ahol – talán – Formula 3000-es járgányok között próbálják elkapni a tettest. Próbálnak ezeknél a jeleneteknél a humorra is építkezni, amit stílusosan a jelenetvégére dobnak be, hova más hova? – kérdezhetném teljesen jogosan.

Lethal Weapon – Kezdett a sorozat

Clayne Crawford és Damon Wayans Sr. között a kémia tökéletes jelen van. A karaktereiknél az írók hozzák a Halálos fegyver filmek főhőseinek vonásait, így biztosra veszem, hogyha elbukna útközben a sorozat, akkor vagy ennek hiánya miatt történhetne; vagy azért, mert már annyi heti ügyes sztorit szállítanak az országos tévék, hogy még eggyel nem akarnak vesződni a nézői. Istenigazából semmi pluszt nem tudnék a javára írni, mert nincs olyan pontja a Lethal Weapon-nek, amitől a hetibe visszacsábítanának. Talán majd a 3-4. rész felé bedobnak egy átívelő történetet, addig megtartják a stresszezős szituációt, amit nehéz mire vélni, annyira látszik rajta a beállítottság, mármint az, hogy kamerával megkapja a teljes képernyőt az okosóra, csakhogy látszódjon, mennyire felment főhősünkben a pumpa, ami gondot okozhat. Ez így számomra nem sok.

Mégis van valami plusz benne, amitől nem lehet egyből a kukába dobni. Mindenképpen a főszereplő páros közti kémia és erőltetett humor adja azt, amitől az oldalukra állítanak. Nem hinném, hogy hosszútávon kitartok mellett. Kb. ugyanazt látom nála, mint anno a Hawaii Five-0-ban: teljesen szórakoztató, jók a heti ügyek, jók a főhősök, viszont ha komolyságra és minőségre vágyom, akkor egyértelműen mást választok helyette. Elmúltak azok az idők, amikor ökörségekre is lehetett pazarolni a szabad óráimat. Mostanság kétszer átgondolom: mi az, ami kell a szervezetemnek, hogy egy fárasztóbb nap után azt nyújtsa, amire éppen szükségem van.

Öröm tapasztalni, hogy a CBS és Matt Miller azt hozta, amire felkészültünk májusban. Se többet, se kevesebbet. Ez valahol riasztó, hiszen nem hazudtolja meg az előzeteseit. Innen jöhet is az ajánlás, miszerint, aki döntés előtt áll, az nézze meg a hosszú ajánlóját, és az alapján ítélkezzen. Tényleg semmivel se kapunk többet 42 perccel később. Nincs zsákba macska, mint oly sok high-concept-nél. A lényeg a haverságon és az ügy vicces lefolyásán van. Ha ez elég, akkor találtatok egy feelgood érzetet teremtő kellemes heti időtöltést; ha viszont többre vágynátok, másfelé tessék kopogtatni, mert téves a szobaszám.Pilot: The Exorcist

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) A Cinemax spórolása lassan utoléri majd őket? Csak mert technikailag a FOX-ra érkezett The Exorcist sokkal szebb sorozat, mint az Outcast. A tartalma? Hát…

Pilot: The Exorcist

Úgy tűnik, itt a Junkie-n egyikünk sem horrorrajongó, mivel sem a többiek közül nem tolong soha senki ezeknél a sorozatoknál, se winnie nincs odaértük, és sajnos engem sem nyűgöznek le. Főleg, mert a horrorban még úgy sem érzek akkora potenciált, ha heti ügyes, de ha még leszűkítik azt heti démonra és főszálra? Hát, úgy még kevésbé érdekes.

Egy kicsit olyan ez, mint az indie horrorfilmek jelenlegi helyzete. Alacsony költségvetésből készül egy csomó, de abból csak pár talál be egy jó ötlettel vagy kreatívabb rendezővel. De azok is csak 2 órában működnek igazán. Egyszerűen úgy tűnik, hogy a stílusban nincs ennyi, több évados puskapor. Vagyis ami volt, azt a Supernatural ellőtte az első 5 évadjában (az a finálé huhh).

Pilot: The Exorcist

Mindezt úgy mondom, hogy a The Exorcist pilotja tetszett. A két különböző gondolkodású pap bemutatása, az apró ijesztgetések, és néhol a hangulatos képek. Sőt, még a konkrét démonos jelenetek is ütöttek valamennyire, hiszen mégiscsak azok kiűzéséről van szó.

Pilot: The Exorcist

Viszont az utolsó percek (a zene!) utáni évadtrailer nézése közben már csak az volt bennem, hogy nononono. Nem tudnék komolyan kikelni ellene, vagyis amit tudtam, azt fenn leírtam, egyszerűen csak nem is érdekel a folytatás. A horrornak minisorozatok kellenek, nem ilyenek. 5/10 mondjuk, bár itt nem sokat jelent a szám.


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 4 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhMásodik blikk: This Is Us + Lethal Weapon

Második blikk: This Is Us + Lethal Weapon

This Is Us – 1×02: 6,5/10. (Pilotkritika itt.) Na, végre egy második rész, ami nem okozott csalódást, pedig lett volna honnan visszazuhanni. Az írók nagyon jól elkapták a sorozat hangulatát, érzékenyen nyúlnak a témákhoz, a két főmotívumért pedig továbbra is oda vagyok: a főszereplők közötti kapcsolatért, valamint azért, hogy láthatjuk bizonyos dolgok miképpen alakulnak a csavarnak köszönhetően.

Az is tetszik, hogy továbbra sem egyértelmű a felállás, újabb kérdőjeleket helyeztek el a történetben, hogy még véletlenül se tűnjön kiszámíthatónak, s ennek köszönhetően némelyik jelenet több réteget is kap, ami nagyon izgalmas. Az egész rész afféle érzelmi hullámvasút volt, folyamatosan változott a hangulata, ami az utolsó jelenetben csúcsosodott ki, mert ott a kislány mondata után az ember érzett valamit, hogy aztán hirtelen…

Verdikt: mindenképp nézős. Egyedül talán azért nem voltam oda, hogy Rebecca és Jack kapcsolatából nem láttunk olyan sokat a pilotban, hogy az 1×02-ben erősebben hassanak a változások.

Második blikk: This Is Us + Lethal Weapon

Lethal Weapon – 1×02: 5,5/10. (Pilotkritika itt.) Meglepetés volt a folytatás, mert nem krimiként folytatódott, inkább karakterizáló akciókomédia volt. Nem volt klasszikus bűnügy, meg “ki a gyilkos?”-kérdés, meg kikérdezős akciózás, cserébe kaptunk marakodást, meg eksönt, és továbbra is érzelmeket. Azt meg ki hitte volna, hogy a főszereplők kapnak komolyabb színészi feladatot is, Clayne Crawford nagyon meggyőző.

Verdikt: nem rossz ez, nem rossz, nehéz lenne belekötni és tetszik, hogy van egyénisége a sorozatnak. De talán még valami plusz hiányzik, hogy megtartsam a 3. rész után.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags: ,

Feed enhanced by Better Feed from OzhElőzetes csütörtöki amerikai nézettség

A múlt héten csalódást keltően kezdő Notorious (4,57M, 18-49: 1.1) legalább a fiatal nézőit megtartotta az 1×02-re, de persze még így is kimondottan gyenge az 50% alatti nézőmegtartása a Grey’s Anatomy után. A Pitch (3,69M, 18-49: 1.0) is csak 10%-ot csökkent, amivel a mai FOX-on minden esélye megmaradt a 10 részen túli életben maradásra.


© Thomas for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhMi volt a hét csalódása?

(Múlt heti csalódások.) A Mr. Robot évadzárója okozta a többségnél a legnagyobb csalódást, de a Lucifer évadnyitója, valamint a Ray Donovan szezonfináléja sem aratott általános tetszést.

A héten melyik sorozatban csalódtatok nagyot? Évadnyitóban, pilotban? Még mindig nem feltétlenül a legrosszabbat keresünk, hanem azt, ami nagy csalódást okozott.

Melyik sorozat melyik epizódja okozta neked a LEGnagyobb csalódást a héten? Miért?
(Egy válasz elég. És kerüljétek a spoilereket, ha lehet.)


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhMelyik volt a hét legjobb sorozatepizódja?

(Legutóbbi kedvenceitek.) Elkezdődött az idény, de egyelőre még nem mondhatjuk, hogy a pilotok domináltak volna múlt héten. A koronát az American Horror Story – 6×02 vitte el, de a This Is Us – 1×01 nem sokkal maradt el mögött. A harmadik helyre (ki hitte volna ezt az előző szezon után?) a Mr. Robot – 2×12 futott be.

Beszédes egyébként, hogy a pilotok közül ezen kívül csak a Designated Survivor kapott említést, bár az évadnyitók közül a Lucifer, a Gotham és a Scream Queens is előrébb volt a masszánál.

Mi jót láttatok az elmúlt napokban, melyik sorozat hozott jó évadnyitót vagy pilotot, amit vétek lett volna kihagyni? Csak EGY választ kérünk. Köszönet a számlálásért SpLasSh32-nek.

Melyik volt az általad látott legjobb sorozatepizód a héten?
(Ne csak egy címet és epizódszámot írjatok, hanem pár/sok keresetlen szót is, spoilermentesen.)


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhThe Good Place: 4 rész után

Ez a sorozat nem segít túlzottan nekem abban, hogy gyorsan eldöntsem a maradás vagy személyes cancel kérdését. Persze ha az ember ennyire ingadozik, akkor lehet a dobbantás a reálisabb döntés. A pilotkritikám alapozásnak.

The Good Place: 4 rész után

Az alaptörténet a nem kattintóknak: valaki tévesen kerül a mennybe, vagyis a jó helyre.

Enyhén spoilerezek a folytatást tekintve, de az 1×03 végéig egyszerűen nem is értettem, hogy ennyi jó emberrel, mint akikkel tele van a Good Place miképp tudnak majd Kristen Bell karakterének kedvelhetősége mellett drámát csinálni. Hiszen ha neki lenne mindenkivel baja, az elég unalmas lenne. De erre jött a csavar.

The Good Place: 4 rész után

A fordulat után rengeteg csavar adja magát, ha merészek lennének, akkor akár filozófiai kérdéseket is felvethetnének, de azért arra nem fognak elkanyarodni szerintem. Viszont az biztos, hogy a rejtély viszonylag érdekes. Most jön a de?

A poénok mennyisége és minősége nem elég. Egy komédiához képest alig van pár mosolyogni való, annak a többségét is csak Ted Danson szállítja. Na jó, az 1×04-ben valaki másnak is jutott egy vicces pillanat. Na de ennyi. Hiába érdekes a fő szál, és ha dráma lenne, akkor talán jobban is bonthatnák ki, de így bizony elveszik a körítés középszerűségében.

The Good Place: 4 rész után

Teljesen a határvonalon a sorozat, és nem tudok dönteni, szóval biztosan megnézek még pár részt, pedig ki kéne szállni.


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhItt az Egynyári kaland második évadának előzetese

Itt az Egynyári kaland második évadának előzetese

"Ifjúsági filmben és sorozatban egykoron nagyon erősek voltunk, Keménykalap és krumpliorr, Utánam srácok!, Hahó, öcsi!, Tüskevár, sorolhatnám még a klasszikusokat, ugye, de minek, megvan a kép. Ha eltekintünk a gyermekbetegségeitől, a köztévé legfrissebb sorozata, az Egynyári kaland, semmivel sem rosszabb, mint a klasszikusok" - írtuk a Duna TV Egynyári kaland című sorozatának első évadáról, és aki ezzel egyetért, most nagyon örülhet, mert megjelent a második évad első előzetese.

A premier pontos dátumát még nem közölték, de valamikor 2017 tavaszán jönnek az új részek, majdnem teljesen változatlan csapattal: az egy távozó, Vecsei Miklós Hasi (akivel nemrég interjúztunk) színházi elfoglaltságai miatt nem ért rá a forgatásra.

Itt az Egynyári kaland második évadának előzetese Itt az Egynyári kaland második évadának előzetese Itt az Egynyári kaland második évadának előzeteseSuperhero Fight Club 2.0

A hét videója? A CW összehíva az összes szuperhősét egy közös promóba, hogy sorozatait és egy új szolgáltatását reklámozza. A végeredmény egy több, mint 4 perces, szuperhősös harcosok klubja videó lett, ami a tovább mögött nézhető.

Tartaléknak:


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags: , , , ,

Feed enhanced by Better Feed from OzhAlacsonyan szállnak a berendelések

Alacsonyan szállnak a berendelések

Elindult a tévés szezon és lassan a csatornák is elkezdik leadni a rendeléseket a következő évadra. Mindig nagy presztízse van annak, hogy melyik sorozathoz kérnek be először újabb részeket.

Idén ezt a versenyt az NBC This Is Us című családi drámája, aminek az eddigi 13 részéhez hozzácsapnak még ötöt, így a tervek szerint 18 részes lesz az első évad. A hírt még azelőtt bejelentették, hogy adásba került volna a második rész. Miután az epizód nézettségéhez hozzáadták azokat, akik maximum 3 nap késéssel megnézték az első részt, a 18-49-es demóban egészen 4.2-ig ment fel a rating, amivel a legnézettebb dráma lett a korosztályban. Összesen pedig 13 millióan nézték.

[...] Bővebben!

Alacsonyan szállnak a berendelések Alacsonyan szállnak a berendelések Alacsonyan szállnak a berendelésekSúlyos korona

A II. Erzsébetről szóló sorozat, a The Crown trailerje mellé plakát is van.

Súlyos korona


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhMit látott?

Halkabban kiabálj, mert nem látott olyan nagyot. Ja az más. A Gone Girl utóérzésű Girl On The Train egész jó poszterét nézhetjük most. A trailer itt volt.

Mit látott?Délelőtti videó 5.: Billy On The Street

Miss, you just strolling along here, playing the woman card?

Há, há! Ez jó volt. 11.15-én folytatódik az ötödik évaddal a Billy On The Street, a tovább mögött egy másfél perces előzetes hozzá. Az idei vendégszereplőfelhozatal sem lesz rossz: Jon Hamm, John Oliver, Seth Rogen, Keegan Michael Key, Andy Samberg, Lupita Nyong’o, Aziz ‘the only openly Indian actor’ Ansari, Jacob Tremblay.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | One comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhElindult a Spartathlon, az egyik futó dokumentumfilmet készít a másfél napos futás közben

Tizenöt magyar indulóval péntek reggel rajtolt a Spartathlon 246 km-es futóversenye. A pénteken rajtoló, 246 km-es Spartathlon futóversenyt mutatja be kreatív dokumentumfilmjében Simonyi Balázs, aki maga is résztvevőként, idén negyedszerre küzdi végig az extrém távot. Az HBO Europe és a SpeakEasyProject közös produkciójában készülő, Ultra című filmet 2017-ben mutatják be Magyarországon, elsőként az HBO-n.

A Spartathlon, a világ egyik leghíresebb ultramaratoni futóversenye, amelyen a versenyzőknek az Athén és Spárta közötti 246 km-es távot legfeljebb 36 óra kell teljesíteniük. Az extrém versenyre idén tizenöt magyar futó nevezett, köztük, már negyedszerre, Simonyi Balázs filmrendező is, akinek legújabb dokumentumfilmje erről a futóversenyről szól, bemutatva annak öt szereplőjét, motivációikat és drámáikat. A film a tervek szerint 2017. tavaszán kerül bemutatásra az HBO-n és az HBO GO-n.

[...] Bővebben!

Elindult a Spartathlon, az egyik futó dokumentumfilmet készít a másfél napos futás közben Elindult a Spartathlon, az egyik futó dokumentumfilmet készít a másfél napos futás közben Elindult a Spartathlon, az egyik futó dokumentumfilmet készít a másfél napos futás közbenDélelőtti videó 4.: Good Girls Revolt

Az Amazon új sorozata 10.28-án indul. Ezt is pilot alapján rendelték be (itt a kritikánk, eléggé bejött nekünk), egy újság szerkesztőségében játszódik 1969-ben, klasszikusan szexista körülmények között, amikkel pár fiatal nő megpróbál szembe menni.

Szereplők: Anna Camp, Genevieve Angelson, Grace Gummer, Jim Belushi, Chris Diamantopoulos, Erin Darke, Hunter Parrish, Joy Bryant. Hosszú előzetes a tovább mögött.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhCsak rajongóknak

Azért a dobozzal nem spórolnak, és még két képregényt is pakolnak bele, Batman és Superman első feltűnését. Persze úgyis jön majd extraszuperdoboz a Justice League után, még ne vegyétek meg.

Csak rajongóknak

Csak rajongóknak

Csak rajongóknakDélelőtti videó 3.: The Level

A The Level ma indul az angol ITV-n, egy példás rendőrnőről szól, aki gyermekkora óta közeli, de titkos kapcsolatban áll egy drogkereskedő üzletemberrel, akinek segít abban, hogy megússza a lebukást. Amikor az üzletembert megölik, ő kerül a nyomozás középpontjába, s könnyen lebukhat. Főleg, hogy ő az a szemtanú, akit keres a rendőrség. Elindul a versenyfutás az idővel.

Délelőtti videó 3.: The Level

Szereplők: Karla Crome, Philip Glenister, Laura Haddock, Noel Clarke, Robert James Collier, Lindsey Coulson, Gary Lewis, Jo Absolom, Amanda Burton és Ruth Madeley. Előzetes a tovább mögött.
(...)
Read the rest of Délelőtti videó 3.: The Level (0 words)


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhTét nélküli nyomozás és lövöldözés 40 percben

Tét nélküli nyomozás és lövöldözés 40 percben

Az amerikai Fox nagyon sokat várt a Halálos fegyver sorozatos adaptációjától, nem véletlenül tették be legerősebb programjuk, az Empire mögé. Szereztek a főszerepekre két közepesen ismert tévés nevet (Mel Gibson szerepére Clayne Crawford, Danny Glover örökébe Damon Wayans érkezett), míg a gyeplőt a tévés veterán Matt Millerre bízták, aki legutóbb a Human Targetet készítette, szintén a Fox-ra. A rendőri pszichológus szerepére szintén egy ismertebb nevet, Jordana Brewster-t sikerült megfogni, rendőrfőnöknek meg a Mad Menből érkező Kevin Rahm-ot és bíztak benne, hogy a nézőket érdekelni fogja a sorozat.

[...] Bővebben!

Tét nélküli nyomozás és lövöldözés 40 percben Tét nélküli nyomozás és lövöldözés 40 percben Tét nélküli nyomozás és lövöldözés 40 percben