Monthly Archives: május 2016Damien: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

Hát ilyen egy kihagyott ziccer.

Nem mondom, hogy megszakadt a szívem a kasza hírére, de azért nagyon kíváncsi lettem volna a Damien folytatásra. Mielőtt még rátérnék a lényegre, elöljáróban annyit leszögeznék, hogy gyermekkorom meghatározó filmélménye volt az idén 40 éves Omen alámondásos, többször szanaszétmásolt VHS verziója. Így talán érthető és megérthető, hogy egyáltalán nem voltam elragadtatva az ötlettől, hogy sorozat készül majd belőle, főleg hogy anno a 2006-os újragondolástól konkrétan sugárban voltam rosszul.

De persze nem is én lennék, ha nem próbáltam volna be a sorozatot, mert hát az ember minden horrornak látszó tárgyba kapaszkodik így 2016-ban… Erre jött az első rész és ütött.

Damien: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

Remek kezdés volt, bár lehet hogy csak a fanboy beszél belőlem… de nyugodtan tegyetek vele egy próbát. A folytatások viszont már egyáltalán nem hozták azt, amit a pilot sugallt: egyszerűen tele voltak a részek üresjáratokkal és üres karakterekkel.

Pedig történtek ám közben fontos események, csak sajnos ez nagyjából egy 2 órás, de feszes mozifilmre való alapanyag volt 10 részre széthúzva (eredetileg eleve 6 részes szezont rendeltek be). Viszont – mindezek ellenére –  az utolsó két epizódra érdemes visszatérni, mert ott bizony eléggé felpörögnek az események.

Damien: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

De még nyersebb leszek: ha kihagyod a másodiktól a kilencedik részig az összeset, akkor sem vesztesz semmit, viszont láthatod az idei sorozatévad egyik legjobb fináléját. Kellemes kettősség, mi? Megkíméllek a szenvedéstől és gyorsan elmesélem spoileresen a tovább mögött a dolgokat.

(...)
Read the rest of Damien: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is. (392 words)


© Hooligan for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhEmlékeztető: A létezés határa 2. évad

Ma. FEM3. 22:00. Extant – 2×01 (kritika + szinkronvideó) – új showrunner-ök, kvázi reboot, Jeffrey Dean Morgan (tényleg, ki lett a hangja?) – azért linkelem az évadkritikát is, mert bár engem az új megközelítés sem fogott meg, de mégiscsak meglepő, hogy a pilothoz képest merre kanyarodott a sorozat.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhEgy furcsa Suicide Squad promó

Csapat stílusban egyesével bemutatják a karaktereket.
Cars 3 concept artok

A képek mellé felfedték, hogy a 3. részben előkerül, hogy McQueen már kicsit régi modell, az újoncok nyomása alatt előkerül a nyugdíjba menésének gondolata is. Az új kocsik ki akarják szorítani az öregeket, de azok nyilván nem fogják szó nélkül tűrni.

Cars 3 concept artok
Cars 3 concept artokEmlékeztető: Feketék fehéren 1. évad

Ma. Comedy Centra. 21:30. Black-ish – 1×01 (magyar promó + szinkronhangok + pilotkritika: winnie – 5/10, human – 7/10)

Rendben, odavagyok a sitcomok terjesztéséért, és a Black-ish nekem még tetszett is az elején, de ezt a premiert akkor sem értem meg. A sorozat az amerikai feketék problémáiról szól. Nem a bandaháborúról a gettóban, hanem egy jómódú család mindennapjai során szembesül azzal, hogy az ő szemszögükből, a saját gondolkodásukat is kritizálva, mennyit változtak a rasszizmus csökkenésével, de el nem tűnésével. Hány embert fog ez itthon érdekelni? A kritikáinknál nem sok komment volt, de hátha most szereznek nézőket a szinkronossal.

Emlékeztető: Feketék fehéren 1. évad


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhMicsoda Transformers felfedés

A beharangozott Transformers Last Knight teaserben… lélegzik egy gonosz robot. Lepetéztem!

Micsoda Transformers felfedés

Izé, egy forgatási videó is van.2015/16-os országos nézettségi toplisták – csatornákra bontva

Mivel véget ért a szezon és a pénteki nézettségek úgyis késnek, itt az ideje egy kis összegzésnek. Az elmúlt hetekben sokat beszéltem évadátlagokról és a tavalyiakhoz viszonyított csökkenésekről, most ezeket szedtem össze áttekinthetőbb formában.

Azt hiszem, nagy meglepetést nem fogok azzal okozni senkinek sem, hogy össznézőszám alapján ismét az NCIS volt a legnézettebb sorozat, a The Big Bang Theory és az NCIS: New Orleans előtt, tehát mindhárom dobogós a CBS-ről érkezett. A top 10-be egyedül a FOX tudott delegálni egy szkriptelt sorozatot (Empire), rajuk kívül a szintén CBS-es Blue Bloods és Madam Secretary, pár reality (The Voice, Dancing with the Stars, Little Big Shots) valamint egy hírműsor (60 Minutes) került be.

18-49-ben már a FOX dominált, az Empire maradt a király, a The X-Files lett a harmadik (magasan kezdett, és a csökkenés ellenére, a kevés rész miatt az évadátlaga is magas lett) és az American Idol is a top 10 tagja lett, míg a CBS-es The Big Bang Theory itt is a 2. helyet csípte meg. Ezen a listán már az ABC-nek is több babér termett, a Modern Family, a Grey’s Anatomy és a The Bachelor is az élmezőny tagja, ide is besurrant a 9. helyen az CBS-es NCIS, az NBC-t pedig a The Voice és Little Big Shots képviselte.

Ha a The X-Files-t nem tekintjük újoncnak, akkor a legnézettebb 2015/16-os sorozat a Little Big Shots volt a teljes nézettségnél és a fiataloknál egyaránt. A szkriptelt részleget a Life in Pieces vezeti mindkét korosztálynál, össznézőben a Chicago Med és a Supergirl előtt, míg 18-49-ben a Blindspot és ugyancsak a Chicago Med áll a dobogó másik két fokán.

Ha a tavalyi átlaghoz viszonyított változásokat vizsgáljuk, teljes nézettségben a Chicago Fire tudott a legtöbbet nőni, rajta kívül csak reality-k (America’s Next Top Model, Hell’ Kitchen) tudták növelni a táborukat. 18-49-ben a The Bachelor volt a legjobb, azzal, hogy szinten maradt, szkriptelt oldalról pedig a Law & Order: SVU és a Chicago P.D. minimális gyengülése érdemel említést.

A tovább mögött megtaláljátok csatornánként mindkét (össznéző, 18-49 – utóbbi számít inkább a tévéknek) országos nézettségi toplistát teljes egészében, konkrét adatokkal és az előző évadhoz viszonyított változásokkal együtt. Érdekes látni, hogy a kaszált sorozatok hol helyezkednek el, illetve, hogy mik voltak a legrosszabb számokkal folytatott szériák.(...)
Read the rest of 2015/16-os országos nézettségi toplisták – csatornákra bontva (1,467 words)


© Thomas for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | One comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhAz utolsó két Beyond-poszter

Jó pár karakterposztert tettem még a szombati posztba, de az utolsó kettő kap egy sajátot, mert miért ne.

Az utolsó két Beyond-poszterAz utolsó két Beyond-poszterA farmerszimulátor is csak egy Való Világ-klón lett

A farmerszimulátor is csak egy Való Világ-klón lett

XIX. századi körülmények; aki nem dolgozik, nem eszik; itt meló van; termeld meg magadnak; ott az ásó, eredj a földre, és így tovább. Dolgos emberek, nem luxusban hanem nyakig ganéban, dézsában, kezükben gyertyával, seggük alatt szalmával. Ez A Farm, mondta az RTL, lehet nem pont így de effektíve ezt sugallva, ez nem Való Világ. És mi meg el is hittük, mert a beköltözők első blikkre tényleg másnak tűntek, mint a többi műsorban, de legalábbis idősebbnek, ami az utóbbi két VV-brigád átlagéletkorára és az ahhoz konvergáló intelligenciaszintre emlékezve már a rajtnál adott egy kis reményt arra, hogy tíz héten át nem a faszpörgetés és a kurvaanyázás, esetleg egymás szájba köpése lesz műsoron. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy csak a fiatalok tudnak faszkalapok lenni, dehogyis, csak a VV6/7 (ki nyerte a hetest? gugli nélkül!) annyira legyalulta az ember agyát, és vette el a hitét az egyébként teljesen legitim tévés műfajnak tekinthető bentlakásos realitytől, hogy minden beköltözőre gyanakodva néz.

[...] Bővebben!

A farmerszimulátor is csak egy Való Világ-klón lett A farmerszimulátor is csak egy Való Világ-klón lett A farmerszimulátor is csak egy Való Világ-klón lettTop Gear: kezdett a 23. évad – írta Flanker

Vannak szituációk amikor azt mondja az ember: na, most tuti nem lennék a helyükben. Tévés fronton ebben az évezredben tuti dobogós helyet érne el a Top Gear 2016-os teljes újratervezése. A méltán ikonikussá vált Clarkson-Hammond-May trió pótlása emberfeletti feladat bárkinek, és az első rész alapján kicsit szűk is lett a BBC-re ez a zakó. Lássuk, miért.

Top Gear: kezdett a 23. évad – írta Flanker

Minden műsornak szüksége van egy zászlóshajóra, aki a kereszttűzben van és viszi a hátán a produkciót. Chris Evans vállalta magára ezt a szerepet, és egyelőre so-so a végeredmény. Egyedi, poénos meg minden, de az orgánuma, hanghordozása, stílusa a normálistól a nemkicsit idegesítőig váltakozott számomra.

Ezzel csak az a bibi hogy őt halljuk a legtöbbet, így ha valakinek nem jön be, akkor az egész műsor nagyobb lemaradással indul mint Baumgartner Zsolt bármelyik futamán. Egyértelmű hogy ez egy szubjektív vélemény (Clarkson is sokaknál volt hasonló pozícióban), a nézők majd hosszú távon eldöntik a dolgot, az évad végére mindenképp okosabbak leszünk.

Top Gear: kezdett a 23. évad – írta Flanker

Cserébe Matt LeBlanc kiváló választásnak tűnik: illik rá a szerep, jó underdog, vicces, tízszer jobb narrátorhang mint Evans, plusz amerikai származása sok poén forrása lett és lehet még, ha jól csinálják.

De Sabine Schmitz kábé 1 percet kapott, esélye se volt a kibontakozásra – az hogy igen jól vezet, senkinek se volt kérdés. Viszont ez pont 60 másodperccel volt több az általam legjobban várt Chris Harris képernyőidejénél. Ez bizony egy stadionból kirúgott ziccer, kár érte. Nagyon remélem hogy ő nem csak az „Extra Gear” műsorvezetője lesz, hanem itt is fel fog bukkanni.

Top Gear: kezdett a 23. évad – írta Flanker

Na, de toljuk félre a fotelkritikus méregpoharát és beszéljünk a pozitívumokról is. A paparazzis afrikai buggy bemutató ötletes és látványos volt, megrendezettsége, műsége fikarcnyit se tért el az előd hasonló szegmenseitől. A Reliant-Jeep-Land Rover párbaj is tetszett a road trippel, bár ott megint kilógott a lóláb a lerobbanások után mágikusan javuló autóval, de ez sem új jelenség, párbajokkal, hegymászással.

A cateringes poén pedig nagyon gonosz, de kihagyhatatlan volt, cserébe hangosan felröhögtem. A körpálya rallycrossos frissítése se rossz (plusz így az összes eddigi vendéget lehet újra meghívni), csak éppen egy Suzuki Liana vagy Kia C’eed után a rétegautó 136 lóerős Mini (valószínűleg megerősített futóművel, védőlemezzel) sok minden csak nem reasonably priced car.

Top Gear: kezdett a 23. évad – írta Flanker

A repteres üldözés inkább csak látványos és nagyon megalomán (Top Gear, Top Gun, milyen eredeti ötlet) volt, a “mutassuk meg hogy mi ezt is el tudjuk intézni”-jeligére. Itt már nem tudom szó nélkül hagyni ahogy az egyik másodpercben a kék Viper a sárga Corvette seggében van majd huss, vágás és „hová tűnt”? Ez nagyon feltűnő és béna, no és az F-18 közel se a „most fearsome plane on the planet”, teszem még hozzá csendesen.

Összességében a potenciál megvan valami jóra, de a bemutatkozó rész kissé kapkodósra, túlzsúfoltra, csakazértismegmutassukhogyjobbakvagyunk-ra sikerült. No meg én tuti nem spoilereztem volna el a következő rész tartalmát a végén.

Top Gear: kezdett a 23. évad – írta Flanker

Most még a szokásosnál is jobban biztatok mindenkit arra hogy nézze meg a részt, és hozzászólásban fejtse ki, ő mit gondol erről a témáról, hisz eme írásom célja pont ez volt, nem a fikázás vagy agyondicsérés. Épp ezért pontszám sincs.


© vendegblogger for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhEgyenruhát vezetnek be a Tényekben?

Egyenruhát vezetnek be a Tényekben?

Bizarr pletykát hallottunk ma reggel: a TV2-nél elégedetlenek a Tények riportereinek öltözködésével, és ezt tartják a nézettségcsökkenés egyik fő okának. Ezt hallva az ember nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen, de inkább sírva röhög, mert ha a tévénél tényleg azt hiszik, hogy egy jobban szabott öltönytől lesz Gönczi Gábor jobb bemondó, akkor komoly kihívásokkal küzd a kettes számú kereskedelmi tévé.

Aztán azt is hallottuk, hogy a január óta a TV2-től távozó/menekülő tévések helyére érkezett újoncok annyira nem tudnak beszélni, hogy a régi stábtagokkal mondatják fel a konfjaikat, őket pedig elküldték beszédtanárhoz, mert rájuk fér. Én mondjuk Kunfalvi Nórát küldtem volna el először (jó, én nem csak tanárhoz, messzebb), de nem vagyok Kökény-Szalai Vivien.

[...] Bővebben!

Egyenruhát vezetnek be a Tényekben? Egyenruhát vezetnek be a Tényekben? Egyenruhát vezetnek be a Tényekben?Orphan Black-divat

Azt még értettem, hogy a Penny Dreadful-hoz hogyan lehet divatkollekciót készíteni, a Doctor Who-t már nehezebben sikerült lenyelnem, de az Orphan Black esetében csak néztem. Mondjuk, miután megláttam a képeket, megértettem a koncepciót. Végülis. Gondolom, ezek viselhetőek.

Orphan Black-divat

A tovább mögött az egyéni képek és videó a ruhákról, ez meg a honlap.

(...)
Read the rest of Orphan Black-divat (1 words)


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhChicago Fire: vége a 4. évadnak – írta Sue

Vannak évadzárók, amelyeknél az utolsó képkockák egyszerre hátborzongatóak és vetnek fel olyan kérdéseket, lehetőségeket, amik kapcsán több különböző forgatókönyvet tudunk elképzelni folytatásként – de hogyan is jutottunk el idáig onnantól kezdve, hogy októberben visszatértek a képernyőre a chicagói tűzoltóink?

Meglehetősen sok minden történt az 51-es állomás háza táján az idei évad során, ezért pár momentumban összefoglalnám ezeket, mielőtt rátérek arra, amit az évadzáróban láthattunk.

Chicago Fire: vége a 4. évadnak – írta Sue

A Chicago Fire készítői továbbra is tartják a több szálon futó, hosszabb-rövidebb átíveléseket, emellett a crossover-részeken túl is folyamatosan fel-felbukkanak a Chicago PD és s Chicago Med szereplői is, s bár abban eltérőek a vélemények a közönség körében, hogy mennyire vált unalmassá a sorozat.

Én azt mondom: pontosan annyira kiszámítható, mint volt már az első pillanattól kezdve, a hűdenagy meglepetéseket nem igazán ettől a sorozattól kell várni. Drámák akadnak, hol magánéleti vonalon, hol a kár/baleseteknél, de összességében nem voltak nagy koncepcióváltások. Kellemesen megszokottá vált a CF számomra is, s kvázi munkaköri ártalomként egyhamar nem fogok elszakadni tőle, az biztos.

Chicago Fire: vége a 4. évadnak – írta Sue

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.(...)
Read the rest of Chicago Fire: vége a 4. évadnak – írta Sue (1,118 words)


© vendegblogger for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | One comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhEgy igazán szívmelengető sorozat indul a TLC-n ma este

Egy igazán szívmelengető sorozat indul a TLC-n ma este

A címe Ketten a millióból, és olyan embereket követ nyomon, akiket ugyanazzal a ritka betegséggel diagnosztizáltak. Minden epizódban útra kel valaki, hogy életében először találkozzon egy hozzá hasonlóval. Bármilyen furcsa is, a ritka betegség kategória létezik: hat-nyolcezer ilyet tart nyilván a tudomány, és azzal lehet bekerülni, ha a kór kétezerből egynél kevesebb embert érint. Hetven százalékuk genetikai hiba következtében alakul ki, de akad köztük autoimmun betegség is. Minden további a hajtás utáni sajtóközleményben.

[...] Bővebben!

Egy igazán szívmelengető sorozat indul a TLC-n ma este Egy igazán szívmelengető sorozat indul a TLC-n ma este Egy igazán szívmelengető sorozat indul a TLC-n ma esteEz történt az UnREAL első szezonjában

A Lifetime segít nekünk, hiszen a reality show készítés rejtelmeibe elmerülő drámájának visszatérését egy szép hosszú, első évados összefoglalóval is reklámozza. Az első szezon nagy kritikusi kedvenc volt, és winnie is oda volt érte, a legutóbbi trailereknél kihámozható, hogy miért. A mostani 20 perces felhozással (és végén a 2. évados behanagozóval) akár a második évaddal is lehet majd kezdeni a sorozatot. Videó a tovább mögött.

(...)
Read the rest of Ez történt az UnREAL első szezonjában (0 words)


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhAz igaz történet a legvadabb

Valahogy eddig nem tűnt fel, hogy az AMC idén minisorozatban is beszél a vadnyugatról, pedig winnie írt róla tavaly a hírekben. A 8 részes sorozat címe The American West lesz.

A dokudráma a 1865-1890 időszakot fogja bemutatni, amikor is a polgárháborúból feléledő Amerika a lehetőségek országa volt, a cowboyok, az indiánok és a törvény embereinek véres világa. Többet tudhatunk meg olyan klasszikus figurákról, mint Jesse James, Billy the Kid, Wyatt Earp, Crazy Horse és Sitting Bull – interjúk, régi felvételek és dramatizált jelenetek révén.

Az igaz történet a legvadabb


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhEzekkel a gyerekekkel csak a baj van

Ezekkel a gyerekekkel csak a baj van

Hétfő este újabb Trónok Harca epizódot sugárzott az HBO, úgyhogy itt az ideje átrágni magunkat a hatodik rész történésein. Spoilerek a tovább mögött.

[...] Bővebben!

Ezekkel a gyerekekkel csak a baj van Ezekkel a gyerekekkel csak a baj van Ezekkel a gyerekekkel csak a baj vanDélelőtti videó 4.: Feketék fehéren

Ma kezd a Comedy Central-on a Black-ish, ami nem tudom, hogy fog működni itthon, de a tovább mögött megnézhető a magyar előzetese. Anthony Anderson szinkronhangja egy kicsit falhoz vágott.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhDélelőtti videók 3.: Flat TV

All my deductions are balls!

Hát ez meg mi volt?? Egy nagyon vicces Sherlock-paródia – a tovább mögött megnézhető, másik két videóval. Más kérdés, hogy a Flat TV (a DigitalSpy szerint az elmúlt évek legeredetibb komédiája) nem Sherlock-paródia, hanem mindenféle paródia, afféle szkeccs-szitkom, melynek főhősei tévés formátumokon át élik életüket.

Délelőtti videók 3.: Flat TV

Anno websorozatként (Flat News) indult a széria, 2014-ben kapott egy leadott pilotot, két hónapja volt netes premierje, és a minap a tévében is bemutatkozott. A készítők és főszereplők Tom Rosenthal és Naz Osmanoglu.(...)
Read the rest of Délelőtti videók 3.: Flat TV (0 words)


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhDélelőtti videók 2.: Maya and Marty

A Maya & Marty az NBC kedden induló új varieté sorozata lesz, amit a Saturday Night Live-os Lorne Michaels istápol és Martin Short, valamint Maya Rudolph főszereplésével készül. Az élő produkcióban lesz mindenféle (varieté, mint variety), zene, produkció, konferálás, tánc, éneklés, szkeccs, játék, meg minden. Azt hiszem, hogy Kenan Thompson is fix szereplő, a premier vendégeként pedig Miley Cyrus, Larry David, Jimmy Fallon és Tom Hanks is feltűnik majd.

Délelőtti videók 2.: Maya and Marty

Mivel élő, ezért nincs klasszikus előzetes, csak három ajánló a tovább mögött, valamint egy hosszabb interjú a két főszereplővel.(...)
Read the rest of Délelőtti videók 2.: Maya and Marty (0 words)


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh