Monthly Archives: november 2015A The Walking Dead februári folytatása elé

A félévadfináléról már dumálunk, viszont kapunk egy pluszban forgatott jelenetet a folytatáshoz – ki tudja, hogy benne lesz-e a 6×09-ben. Tehát prológus, nem trailer. A tovább mögött kiderül, hogy miről/kiről fog szólni az egyik szál.

(...)
Read the rest of A The Walking Dead februári folytatása elé (0 words)


© human for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | 10 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhThe Walking Dead – 6×08: What the hell?

Nyilván nem véletlenül vagyok itt a hatodik évadnál, többnyire szeretem én ezt a sorozatot, és a 3 részes premier nagyon tetszett, de basszus, ennél rosszabb félévadfinálét el sem tudtam volna képzelni.

The Walking Dead – 6×08: What the hell?

Amit a spoilerek elé mindenképp meg kell említenem, hogy a múlt heti Talking Dead-es interjúkból is kiderül, hogy az első 7 rész összesen másfél napot foglalt össze valós időben. Voltak, akik nem vették le, hogy ezért nem ért mindenki ide vagy oda rögtön. Mondjuk így még furcsább, hogy a filler részekben nem siettek jobban, annak ellenére, hogy azért elfoglaltak voltak.

Az előbbieknek megfelelően elvileg történtek dolgok, de gyakorlatilag nem volt tetőpont a félévad-fináléban, sem olyan cliffhanger, ami érdekes lenne… Spoilerek a tovább mögött.

(...)
Read the rest of The Walking Dead – 6×08: What the hell? (304 words)


© human for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | 6 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhSupergirl: majdnem teljes évad

A CBS berendelte a Supergirl majdnem teljes szezonját, ami plusz 7 részt takar, ami minden bizonnyal csak azért nem 9, mert valamivel később startolt a sorozat.

Ahogy látom, itthon is megosztott egy cseppet a közönség, mint odakint, ahol a korrekt kezdőnézettség hamar közepes szintre csökkent. Itthon egyeseket a pilot ábrándított ki (azt én szerettem), másokat a folytatás (abból sajnos én is kiábrándultam, az 1×03 után kaszáltam is ezen indokokkal), de bőven maradtak nézők, szóval egyelőre nincs nagy gond. Lesznek, akiket a teljes évad bátorít fel?


© winnie for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhHomeland: van aktuálisabb sorozat?

Terror is the necessary prologue to a caliphate.

Már korábban is akartam írni a Homeland 5. szezonjáról (kibeszélő itt). Nem azért, hogy visszahangozzam, amint az szezonnyitó kritikájában már leírtam, hogy a remek 4. évad után az S5 is nagyon bejön (popcorn ide vagy oda), hanem azért, hogy megállapítsam, hogy mennyire aktuálisnak mondható a téma. Már-már ijesztően aktuálisnak.

És nem csak azért, mert Németország a helyszín, és mert terroristák is szerepelnek benne, akik nyilván mészárolni akarnak, hanem mert mind a törvénytelen megfigyelések, mind a menekültkérdés, mind az Iszlám Állam és a szíriai kérdés kiemelt figyelmet kap a nagyhatalmak (Amerika, Oroszország, Németország) csatározása közepette.

Homeland: van aktuálisabb sorozat?

Lehet, hogy éppen a “mindent bele”-elv miatt kicsit zsúfoltnak is hathat az összkép, de ettől még az ősz egyik legizgalmasabb sorozata a Homeland. És remek példa arra, hogy a több szálas történetmesélést nem csak bénán lehet megoldani. Oké, tudom, hogy nem mindenkinek jön be mindhárom főszereplő (Carrie, Saul, Quinn), sokszor külön futó, de olykor egybeérő szála, de nálam a mostani szerkesztéssel telibe találtak.

Ráadásul annak ellenére, hogy adott az idei évad fő motívuma, a részek mégis megfelelően változatosak. Az 5×08 például egyetlen beszélgetés előkészülete volt sok flashback-kel (amik jók voltak, de az sosem üt akkorát, ha a karakter olyasmire döbben rá, amit mi már régen tudunk), az 5×09 pedig klasszikus kémes, megfigyeléses móka, amiben Carrie totál háttérbe szorult és inkább csak monitorokat nézett. (A fejleményeket nem tudom megítélni, hogy mennyire hihetőek, nyilván mindkét oldal profi, lehet, hogy a blöff sokaknál hatásos lett volna.)

Homeland: van aktuálisabb sorozat?

A sok irányba szétágazó sztori kapcsán egyébként sajnáltam, hogy Saul romantikus kapcsolatát nem tudták jobban megalapozni, mert így nem tudtam átérezni kellőképpen az ő kálváriáját, hogy mit gondol, hogy mennyire viselik meg a történtek, cserébe viszont végre ismét kapott közös jeleneteket Carrie-vel, amik már régóta esedékesek voltak.

Kíváncsi vagyok, mennyire futnak majd össze a sztorik, illetve, hogy az utolsó három részre tartogatnak-e valamilyen meglepetést, vagy csak fonalasan levezetik a szálakat a kötelező hepiend irányába, de akármi is lesz, az évad már így is pozitív meglepetés, mindenképpen kötelező heti program.

Homeland: van aktuálisabb sorozat?

Lehet, hogy kissé kommerszebb és thrilleresebb, mint annak idején, de szerencsére a színészek (mind a főszereplők, mind a mellékszereplők) nagyon jók, mint ahogy az új karakterek is kelláőképpen érdekesre sikeredtek.

You can’t shove democracy down people’s throats.

Előrebocsátom, hogy a sorozatot nem úgy nézem, hogy mennyire korrekt vagy nem korrekt, részrehajló, elfogult vagy sem, ennek sosem láttam értelmét, inkább a valóság egyfajta verziójának vagy az alkotók látásmódjának fogom fel, amiből sokféle lehet. Szóval, nem tudom, hogy aki másképp áll hozzá, az helyesel-e vagy felbőszíti-e az, amit lát, de az biztos, hogy Amerikával kapcsolatosan közel sem kritikamentes.

Homeland: van aktuálisabb sorozat?

Egyébként az 5×09 vége…, uhh, elég durva volt.


© winnie for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | 3 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhMoment of Beauty

Páran lehet nem szúrták ki, de Cillian Murphy pár éven át tolta a Peaky Blinders című angol gengsztersorozatban. Ez kellő ok arra, hogy posztoljuk róla ezeket a képeket itt. Teljes galéria a tovább mögött.

Moment of Beauty

(...)
Read the rest of Moment of Beauty (0 words)


© human for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | One comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhTúl sok tévé?

(Akit nem érdekel a szöveg, annak legalul az utolsó 2-3 bekezdés kíséretében ott a lényegi kérdés, ami manapság meghatározhatja a junkie életét, illetve belövi, hogy ki milyen szintű addikt.)

Annak idején, 1996-ban, amikor az egyetem miatt felkerültem Budapestre, sokkolt, hogy hány mozi van (akkor volt vagy 40) és azokban milyen sok filmet lehet megnézni. Korábban is jártam moziba, de ekkor indult be a filmőrületem, minden premiert látni akartam, és egy csomó klasszikust is néztem, és akkor még ott voltak a filmfesztiválok (Titanic!) és egyes nemzetek filmnapjai.

Ez persze sokszor heti 5-6 új filmet jelentett, de már akkor felfedeztem a darálást, és tudtam, hogy ha jól taktikázik az ember, és jók a transzferlehetőségei, akkor egy nap moziban akár 6 különböző filmet is le lehet tudni, ki lehet pipálni (igen, ez az a fogalomkör, amit a sorozatos darálásban sem szeretek), de 5-öt biztosan.

Kompletista voltam, mindent meg akartam nézni, aminek nyilván az iskola és az anyagi lehetőségek is valamilyen korlátot szabtak, de volt olyan évem, amikor a talán évi 200 mozis premierből csak öt maradt ki, de több évet is csak tíz mínusszal zártam.

Nyilván sok dudvát és közepes filmet is láttam, de rengeteg olyan alapvetést és zseniális filmet fedeztem fel, amit lehet, hogy egyébként sosem láttam volna, amikről sajnáltam volna, ha lemaradok: például ezt (ennek még sorozatos címe is van – épp tegnap pakolgattam a DVD-ket, amikor előkerült). Vagy ezt. Meg ezt. Meg még több tucatnyit.

Manapság egyre kevesebb filmet nézek, egyre kisebbeket merítek, és nyilván egyre kevesebb eszméletlen jó cuccot találok, mert csak az talál, aki igazán keres. Cserébe az elmúlt x évben sikerült rengeteg sorozatos alapvetést találnom, sok olyan alig ismert szériát, amiket, ha csak random kritikákra és szóbeszédre figyelek, sosem találtam volna meg.

Egy ideig minden szép volt és jó, hiszen évi pár tucat, majd idővel 100-150 új sorozat jött rengeteg rejtett kinccsel. De ma…? Basszus. Már tavaly is 240 újonc volt, vagyis minden hétköznapra jutott új sorozat, és ha valaki legalább 3 rész esélyt akar adni nekik, akkor…, nem is gondolok bele, nyilván lehetetlen mindent megnézni normális életvitel mellett. És a nem újonc sorozatok mellett.

Az idei év pedig még durvább, jelen állás szerint 312 újonc biztos, hogy volt/van/lesz, és pontosan tudom, hogy a többség magasról tesz az új sorozatokra és (nagyon helyesen) inkább a nagyobb hype-ra mozdul (naná, hiszen amit igazán istenítenek, annak híre át fog törni a zajon), de ettől függetlenül az ő véleményük is érdekelne, hogy mi ennek az oka?

(Tudjátok, tavaly megkérdeztük, hogy ki hány újoncot próbált be és bár voltak 100 fölöttiek is, 50 fölé csak 2% került, 67% pedig 10 alatt maradt – és erre a kérdésre a junkie-k válaszoltak.)

A kényelem, mondván van bőven nézős sorozat, és jobb (biztonságosabb) a megszokottat nézni, még ha nem is mindig zseniális. A ragaszkodás, miszerint nehezen kaszál az ember pár év után, és sok újdonságra nincs ideje? A kíváncsiság hiánya, hiszen nem mindenki felfedező típus? Vagy a lehetőség hiánya, ld. idő, felirat? Egyáltalán:

Zavar bármennyire is a tudat, miszerint több tucat olyan sorozat fut jelenleg, ami biztos, hogy nagy kedvenced lenne, de nem nézed?
Hogy kezeled ezt a ‘too much TV’ jelenséget?

Itt egy nyári grafikon, ami csak az amerikai sorozatokkal foglalkozik, de az újoncok mellett a jelenleg futók is benne vannak.

Túl sok tévé?


© winnie for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | 8 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhA napi Star Wars adag

Újabb tv-spotok a filmhez, megspékelve pár részlettel. A tovább mögött nézhetőek a spoilermániásoknak.Superstore: minden, amit tudni kell a sorozatról

Nocsak, szóval a Superstore volt az NBC újonc komédiái közül az, amit a legjobban vártok/vártunk. Oké, nyilván vakok között nem nagy dicsőség királynak lenni, de hátha ez azt jelenti, hogy tényleg többeket érdekel, hogy mit lehet kihozni egy szupermarketes alapfelállásból. Persze azt rögtön megjegyezném, hogy a várási fok ezúttal nem függött össze az előzetessel, hiszen azt csak pár hete kaptuk meg.

Superstore: minden, amit tudni kell a sorozatrólSuperstore: minden, amit tudni kell a sorozatrólSuperstore: minden, amit tudni kell a sorozatról

Superstore: minden, amit tudni kell a sorozatrólSuperstore: minden, amit tudni kell a sorozatrólSuperstore: minden, amit tudni kell a sorozatrólSuperstore: minden, amit tudni kell a sorozatról

Igazából többet nem is nagyon tudok mondani, a fenti linkek ezúttal a szokottnál is beszédesebbek. szóval előzetest sem kell igazán kiraknom a plakát mögé. Azt mindenki látja, hogy a stábban akad pár ismerős arc, akik közül nem egy volt már országos komédia főszereplője.

Superstore: minden, amit tudni kell a sorozatról


© winnie for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | One comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhHidegben forog a Wonder Woman

Befutottak az első forgatási képek a Wonder Woman különálló filmből. Mint tudjuk, két idősíkon játszódik majd, az egyik az első világháború, ahol Pine is feltűnik. Nyilván a modern kabát az a szünetekben védi a színészeket.

Hidegben forog a Wonder Woman

Hidegben forog a Wonder Woman
Hidegben forog a Wonder Woman
Hidegben forog a Wonder Woman
Hidegben forog a Wonder Woman
Hidegben forog a Wonder Woman
Hidegben forog a Wonder Woman
Hidegben forog a Wonder WomanPeter Jackson + Doctor Who = ?

Már korábban is pletykálták, hogy Peter Jackson Doctor Who-epizódot fog rendezni, tavaly Steven Moffat beszélt is arról, hogy jók ennek az esélyei, aztán egy ideig nem nagyon volt szó erről. Pár órája viszont egy kifejezetten vicces videó tűnt fel Jackson Facebook-oldalán, ami Doctor Who-nézőknek kötelező, ez van a tovább mögött – lehet kombinálni.(...)
Read the rest of Peter Jackson + Doctor Who = ? (20 words)


© winnie for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | One comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhMuszáj volt átnevezni

Gondolom az I, Frankenstein után még be akarták vállalni az eredeti címet, na de közben jött a Victor Frankenstein, na meg ha már a sorozatoknál maradunk, akkor a The Frankenstein Chronicles. Az upfrontson még The Frankenstein Code-ként bejelentett showról van szó, amit a fentiek hatására ősszel átnevezték Lookinglass-ra, de aztán ezzel sem voltak megelégedve feltehetőleg.

Rand Ravich (Life) készítésével készül. Ma délelőtt került hozzá ki az új, hosszú előzetes.

Muszáj volt átnevezni


© human for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhTovábbi képek a Revenantből + TV-spot

Van közöttük filmkocka, meg sima forgatási kép is. Gyönyörű lesz. Sőt, egy tv-spot is érkezett, az is megnézhető a tovább mögött.

További képek a Revenantből + TV-spot

További képek a Revenantből + TV-spot
További képek a Revenantből + TV-spot
További képek a Revenantből + TV-spot
További képek a Revenantből + TV-spot
További képek a Revenantből + TV-spot
További képek a Revenantből + TV-spot
További képek a Revenantből + TV-spot
További képek a Revenantből + TV-spot
További képek a Revenantből + TV-spot
További képek a Revenantből + TV-spot
További képek a Revenantből + TV-spot
További képek a Revenantből + TV-spot
További képek a Revenantből + TV-spot
További képek a Revenantből + TV-spot
További képek a Revenantből + TV-spot
További képek a Revenantből + TV-spot
További képek a Revenantből + TV-spotDélelőtti videó 3.: Girlfriends’ Guide to Divorce

A Bravo tavalyi újonca, a Girlfriends’ Guide to Divorce sokadjára bizonyította azt, hogy miképp mozifilmet sem tud itthon sikeressé tenni egyetlen színész, legyen akármilyen nagy név, úgy egy tévésorozatot sem képes feltétlenül sokak számára kötelezően bepróbálóssá tenni egy korábban megkedvelt arc.

Délelőtti videó 3.: Girlfriends’ Guide to Divorce

Nem is emlékeztem arra, hogy az egykori House-os Lisa Edelstein főszereplésével készített sorozat pilotja ennyire bejött human-nek – szerintem ő sem, mert tippre nem sok részt látott utána. A fináléról utána itt írtunk, 12.01-jén pedig kezd a második évad, szóval épp ideje, hogy kirakjuk a tovább mögé az S2 hosszú előzetesét. Azért ugye várjátok páran?

Hahh, marha jó, ahogy kiírja a reality-jeiről ismert csatorna a trailer végén, hogy ‘scripted series’. Nehogy valaki véletlenül másképp higgye a látottak után.


© winnie for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | One comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhDélelőtti videó 2.: El Ministerio del Tiempo

Ehh, de vártam a végén egy dátumot! De nem…, így továbbra is csak azt tudjuk, hogy valamikor jövőre érkezik a spanyol időutazós sorozat második szezonja.

Valahol sajnálom, hogy (még?) nem mutatta be az El Ministerio del Tiempo-t az AXN, mert szerintem még a mostaninál is többen felfedezhetnék junkie-körökben, de persze nem panaszkodom, mert így is jóval népszerűbb lett a sorozat, mint ahogy arra számítani lehetetta pilotkritika és jó pár komment itt olvasható.

Délelőtti videó 2.: El Ministerio del Tiempo

Egyedül azt sajnálom, hogy végül a finálés írás nem jött össze – nem tudom, hogy lenne-e kedve valakinek egy ajánlót összedobnia a szezonról (szívesen kiraknánk), hogy esetleg újabb nézőket szerezzen a sorozat. De addig is, a tovább mögött megnézhető a 2. évad teaser videója. Hadd kezdjük el várni a folytatást.


© winnie for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhDélelőtti videó 1.: Second Chance

Melyik hangzik jobban? A “Life készítőjének új sorozata” vagy a “Crisis készítőjének új sorozata”? (Jól hiszem, hogy a Life-ról az újabb junkie-k már lemaradtak?

Na, vajon mivel tesz érdekessé a FOX egy Frankenstein-történetet, amiben egy öreg nyomozót két fiatal milliárdos újjáéleszt egy fiatal testben? Mondjuk azzal, hogy a leírás szerint “kiszámíthatatlan, már-már emberfeletti képességei” vannak? És mihez fog kezdeni azokkal? Csak nem… nyomozni fog?

Direkt nem néztem meg a mostani hosszú előzetest, ami a tovább mögött van, így nem tudom, hogy miben különbözik a májusi hosszú trailertől, amikor még The Frankenstein Code-ként emlegették a sorozatot.


© winnie for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | 2 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhHírhétfő

 • Na , még egy utolsó napot kell kibírni, amikor is nincs hír a Hálaadás miatt, úgyhogy lássunk pár “egyéb” hírt és konzervet, meg ami még ott figyelt a hírgyűjtős draftjaimban.
 • Finálé: The Walking Dead S6 (őszi), Talking Dead S5 (őszi), Sztárban sztár S3 (vendégblogger?), The Half Hour S4 – ez nem sok.
 • Ha már The Walking Dead, akkor majd éberen járjatok el az őszi finálé esetében, mert van egy stáblista utáni jelenet, ami olyannyira stáblista utáni volt, hogy az Into The Badlands első reklámszünetében adta le az AMC. Az első rilízekben így biztos, hogy nincs benne. Lehet, hogy később sem, de külön, mint Next Chapter Prologue, már elérhető. Erről van szó, bár az AMC geobannolta. (Majd mi is kirakjuk.)
  (Egyébként ez mekkora már, hogy külön adják!? Nyilván bepromózták, de akkor is vicces.)
 • Aki ráfüggött a jelenlegi magyar sorozatokra, az örülhet, mert infóink szerint (értsd: a többség nem hivatalos hír!) szinte mind folytatódni fog. Az Egynyári kaland 2. évadja ugye júniusi hír, a Terápia 3. évad pedig tavalyi, de jön majd a többi is, többek között a Válótársak második szezonja, a Kálomista-féle Dunás Csak színház és más semmi második szezonja, szóval alaptalan volt a korábbi félelmem, hogy csak rövid távra gondolkodnak.
 • Sőt, ami különösen jó hír, nemcsak az HBO jelentkezik új, nem remake saját gyártású sorozattal (Gyilkos halom) jövőre (vagy 2017-ben), hanem az RTL Klub is, de erről még nem nagyon lehetett infókat szerezni.
 • Itt egy cikk az országos újoncok showrunner-váltásairól. (Tudjátok: The Grinder, The Catch, Blood & Oil, Chicago Med. Ezekből kiderülnek a váltások okai:
  • a The Catch-ben a showrunner nem akarta felvenni a Shonda Rhimes által javasolt írókat, hanem saját választásokat akart,
  • a Chicago Med-ben az eredeti showrunner az orvosi sztorikat romantikával és karaktersztorikkal akarta feldúsítani (ami Dick ‘Procedural’ Wolf überproducernek nem tetszett),
  • a The Grinder-ben egy rossz table read (olvasópróba) volt az ok, és hogy sok dudás volt a csárdában (plusz a FOX több Fred Savage-jelenlétet akart).
  • a Blood & Oil-ban, egyrészt a készítő terveivel nem értett egyet a csatorna, amely több, Scandal-szerű OMG-pillanatot akart, majd pedig a behozott showrunner érzelmes szappanos tervei sem jöttek be az ABC-nek, így végül két írószoba jött létre. WTF.
 • Már megfutotta a “hír” a magyar sajtót is, de említsük meg mi is, hogy éles szemek (vélhetően a tévés formátum változásának köszönhetően) kiszúrták, hogy egyes Friends-jelenetekben látni, hogy standinek szerepelnek. (Tudjátok, dublőrök, akik a nem képen lévő színészt olykor helyettesítik.) Egyszer Jennifer Aniston, egyszer Courteney Cox kapott ilyen fantomot – részletek itt.
  Tippre ezek korábbi, tévés verzióban láthatatlanok, nem? (Az egész egyébként mindenképp érdekes, hiszen többkamerás komédiáról van szó, így az ember azt gondolná, hogy mivel az egészet egy este, közönség előtt forgatják, és itt meg lehet ejteni az újraforgatásokat is, így nincs szükség ilyesmire.
 • Josh Safran, a Quantico showrunnerje szokás szerint beszélt a legutóbbi epizódról.
 • Interjú: Steven Yeun (Glenn – The Walking Dead), Sarah Doole (FremantleMedia – a sorozatos piacról beszél, és ő is említi, hogy például a 60 perces BBC-s sorozatokat meg kell vágni a nemzetközi verzióra.), Kevin Reilly (Turner – a TBS és a TNT elnöke),
 • Nem követem a bulvárt, így nincs értelme azt mondanom, hogy meglepett, de meglepett: Chelsea Peretti és Jordan Peele eljegyezte egymást, házasodni készülnek tehát. Nesze neked, komikus házaspár!
 • A Leonardo DiCaprio-féle Appian Way produkciós cég megvásárolta a The Searcher című könyv tévés adaptációs jogait – Harper Collins regénye alig pár hete jelent meg, és egy férfiról szól, aki mindenféle emlék nélkül egy arizona-i kisvárosban tér magához.
 • Pilotszkript: The 1906 San Francisco Earthquake – TNT, 4 részes mini, készítő: James Solomon. Nyilván kitalálható, hogy a sztori Amerika egyik legnagyobb természeti katasztrófájáról szólna.
 • Pilotszkript: Triangle Below Canal – HBO, készítő: Nathalie Prisco, komédia, Frusztrált New York-i fiatal anyukákról.
 • Megvásárolták a T Cooper és Allison Glock-Cooper által jegyzett Changers című YA-könyvsorozat tévés adaptációs jogait. Egy ősi emberi faj modernkori képviselőjéről szól, aki a középiskola mind a négy évét különböző személyként éli meg. Itt egy fiatal srácból először egy jócsaj, majd egy “vonakodó” (nem szeretem fordítani a ‘reluctant’ szót) hős lesz, és végül az, aki mindig is hivatott lenni.
 • Régi a hír, de most ellövöm, hogy az America’s Got Talent-et megnyerő hasbeszélőt lopással vádolják, részletek és videók itt, de valójában csak annyi az egész, hogy nincs új a nap alatt. Vannak olyan performanszok a tehetségkutatókban, amik ismertek egy szűk körben, de mondhatni bárki áll ki velük a széles közönség elő, el tudja kápráztatni őket. Természetesen ezekhez kell a tehetség, de a lényeg, hogy a tudás nem egyedi, jó páran vannak, akik képesek effélékre. Ld. a homokrajzolás, ami sok Talent-műsorban aratott, vagy az árnyéktánc a’la Attraction, vagy a mostanság menő virtuális díszletes tánc.
 • Még nem sorozat, de tippre az lehet: a FOX 01.04-én Kal Penn műsorvezetésével lead egy 2 órás különkiadást Superhuman címmel, melyben 12 átlagember fog versengeni 100 ezer dollárért. A csavar, hogy mindegyik rendelkezik valami durva képességgel, s elvileg azok révén fognak versenyezni egymással. Zsűri: Mike Tyson, Mary Lynn Rajskub és egy neurológus, Dr. Rahul Jandial.

© winnie for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | One comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from OzhKezdik a 2015-ös montázsokat

Indulhat az évre való visszaemlékezés, még december sincs, de ez a csávó már lezárta magában az évet – olyanok is vannak a videóban, amiket még nem mutattak be. Mi meg májusra talán végzünk… Mindegy, azért látványos az anyag, ha valaki vissza akarna nézni az elmúlt 11 hónapra, és kicsit előre a decemberre.Akkor három Alien előzményfilm lesz a Prometheuson kívül

Ridley Scott tovább hergel minket, most azt mondja, hogy sajnálja amiért kiengedte a kezéből az Alien franchiset, mivel egy utódja sem tette fel a kérdést az Alienek eredetére vonatkozólag. Elvileg a 4. rész vége akkor nagyjából az Alien 1 előtt fog véget érni, megtudjuk majd, hogy mit keres ott a Spaces Jockey.

Akkor három Alien előzményfilm lesz a Prometheuson kívül

Its a very complex story. Its an evolution of what I first did with Prometheus 1, which was borne out of my frustration that on Alien 1 in 1979 – I only did one as I don’t normally do sequels. I was amazed that in the 3 that followed that no-one asked the question ‘why the Alien, who made it and why?’ Very basic questions. So I came up with the notion of Prometheus 1, which starts to indicate who might have made it and where it came from.

So I’m now going to the next one, which is the next evolution directly connected with the first one, which was this Shaw, when [s]he replaced Michael Fassbender in two pieces and we’ll kind of pick it up there and it will evolve. When that’s finished there’ll be another one and then another one which will gradually drive into the back entrance of the film in 1979… So in other words, why was this space jockey there and why did he have an Alien inside him? And those questions will be answered.

Lehet nem véletlenül hagyták ki ezt a kérdést a többiek? Az Alien könyörtelensége, ismeretlensége (aliensége) sokat tett a szörnyhöz.Színészek és a dublőrük

Pár színész, és mellettük azok az emberek, akik a nehéz pillanatokban helyettesítik őket. Már persze a filmen belül. Teljes galéria.

Színészek és a dublőrük
Színészek és a dublőrükHeroes Reborn: vége a “félévadnak”

Mivel a folytatás már januárban érkezik és csupán 3 rész lesz, ezért nem igazi félévad-zárót láttunk, de annyi baj legyen.

Hadd kezdjek rögtön egy vallomással: nem mondhatom magam a végletekig kitartó, kedvencéért mindenre hajlandó Heroes-rajongónak. Annak idején, mint mindenki más, imádtam az első évadot, aztán, mint mindenki más, meresztgettem a szemem a második évad húzásain, majd, mint mindenki más, kaszáltam a sorozatot a harmadik évaddal, és eszemben sem volt a sorozatzáró negyedikre visszatérni.

Heroes Reborn: vége a “félévadnak”

Éppen ezért fogadtam meg magamban, amikor kiderült, hogy a Heroes Reborn képernyőre kerül, hogy ezt a 13 részt, ha esik, ha fúj, végig fogom nézni. Tudom, hogy ez sokak szemében hülyeségnek tűnik, de végtére is szuperhősrajongó lennék, vagy mi.

10 epizód után maradjunk annyiban, hogy Tim Kring nem okozott csalódást. Természetesen ezt úgy értem, hogy pontosan ennyit várhattunk tőle a hamar félrecsúszott Touch vagy Dig után. Na jó, annál, amit eddig kaptunk, azért kicsit többet.

Heroes Reborn: vége a “félévadnak”

winnie kiszállása után human az 1×06 után kaszálta a sorozatot, s leginkább abban tudok egyetérteni vele, hogy itt valami sokkal jobb sorozat rejlik, mint amit kapunk. Nem táplálok illúziókat: biztos, hogy nem fogjuk megkapni azt a minőséget vagy akár katarzist, amire sokan számítottak, és ez bizony nagy kár.

A legnagyobb gondot az jelenti, hogy – akárcsak a Dig esetében – Kring itt is tovább nyújtózott, mint ameddig a takarója ért, azaz volt kábé 6-7 részre elegendő sztorija, amit nyilván a csatorna elvárásainak megfelelően szétnyújtott 13-ra. Ennek köszönhetően a Heroes:Reborn látványosan futja a felesleges köröket. Az első etapban ez egy nagy adag fölösleges rejtélyeskedésben és rengeteg „nem mondom meg, mert csak”-szituációban merült ki.

Heroes Reborn: vége a “félévadnak”

Mióta azonban fény derült a nagy titokra, az évad „új lendületet” vett. Elegendő, tartalmi alapanyag továbbra sincs az epizódok kitöltéséhez, ezért most hőseink nyulak módjára egyik helyről a másikra szaladgálnak hol információért, hol megmenteni valakit.

Ám mihelyst a “jók” pillanatnyi előnyhöz vagy lélegzetvételhez jutnának, a Gonosz máshol csap le, és lehet oda rohanni megmenteni a napot, és így tovább. Ez így pedig banális és súlytalan.

Heroes Reborn: vége a “félévadnak”

Cserébe gigantikus logikai lyukak tátonganak a sztori szövetén, megspékelve a karakterek érthetetlen motivációival: „én nem mehetek veletek segíteni, mert akkor túl hamar meglennénk és véget érne a sorozat nem ez a végzetem”. Hogy mi van? Vagy egy másik: „most pedig elveszem az emlékeidet, mert az első részben sem emlékeztél semmire, és erre nagy szükség van a történet kontinuitása szempontjából”. Ja nem, ezt még csak meg sem indokolták.

Mondjam még? „Tessék, te vagy a legnagyobb ellenségem, de idd csak meg ezt az italt, amit átnyújtok neked, jó lesz az, hidd el.” Tudom, hogy anno sem Hófehérke, sem Mr. T. nem látott át a hasonló cselszövéseken, csak hát most 2015-öt írunk, ahol már egy óvodás sem ennyire ostoba.

Heroes Reborn: vége a “félévadnak”

Nem is csoda, hogy az amúgy sem túl gondosan összeválogatott színészgárda sem tud mit kezdeni a szituációval. Még a kvázi főszereplő, Jack Coleman arcára is ki van írva néha a „mit keresek én itt?”-szöveg. Itt nem is nagyon akarok fölöslegesen szavakat pazarolni, egyedül a Rya Kihlstedt által megformált Erica Kravid az, akit imádok gyűlölni, de rajta kívül…

Beszélhetnék még arról is, hogy a sorozat egy nem is annyira burkolt Apple-reklám, vagy hogy az effektek és különböző technikai megoldások mennyire gagyik, de inkább nem teszem… Na jó, egy képet azért mutatok, ami ki tudja, hány szakember munkáját „dicséri”:

Heroes Reborn: vége a “félévadnak”

A poszt legelején nagyjából megválaszoltam, hogy miért is tartok ki, de ha vasvillával kényszerítenének, akkor egy idő után azt is bevallanám, hogy mindezen hibák ellenére mégis leköt a Heroes:Reborn.

Nem mondom, hogy egy esetleges következő évadot is elkezdenék, de valahogy elrepül az a 40 perc. Fintorgok ezen, felhúzom a szemem azon, és mégis, mikor jön a következő epizód, ott vagyok és nézem. Talán ezt hívják guilty pleasure-nek? Fene tudja.

Heroes Reborn: vége a “félévadnak”

A kis szünet után jövőre kiderül, hogy mi lesz hőseink, vagy éppen a sorozat sorsa, melyet a nézettség alapján akár el is lehet kaszálni, akár jobb híján meg is lehet tartani, mondjuk nehéz pénteki napokra. A megmaradt nézőknek addig kitartást, a záró epizódokhoz pedig jó sok türelmet kívánok.


© dzsiaj for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | 3 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh