Monthly Archives: január 2015Galéria: Christian Bale nagy átváltozásai

Tegnap ünnepelte 41. születésnapját az Oscar-díjas Christian Bale. Az elhivatottságáról is ismert színész elképesztő átváltozásokon esett át, ha a szerepe megkívánta. A gépész forgatására való felkészülése során a 183 centiméter magas Bale naponta mindössze egy almát és egy tonhalkonzervet evett, a 60 kilogrammot sem érte el a testsúlya. Ha kellett szálkás volt az  Amerikai pszichóban majd a Batman-filmekben, melyeket követően ismét drasztikus változáson esett át The Fighter – A harcos forgatására. Ezt egy újabb drámai átalakulás követte, az Amerikai botrány forgatásán több mint 115 kilós volt. Képgalérián összeszedtük Bale karrierjének legnagyobb átalakulásait. Komoly teljesítmény! Isten éltesse a színészt!TOP Bond-lányok: A végzet asszonyainak ötven éve

Ezen a héten debütál a hazai mozikban a legjújabb James Bond-film, a 007 Spectre – A Fantom visszatér. Ennek alkalmából hétvégi toplistánkat az 50 éves franchsie történetének legemlékezetesebb női karaktereinek szenteltük.
A Bond-lányok szépek, erősek, intelligensek és igazi csábítók. Bár a listánkban szereplő színésznők által alakított karakterek mindegyikére igazak lehetnek az iménti jelzők, de mégis mindegyikük egészen más miatt maradt emlékezetes, és tökéletesen összetéveszhetetlen. 
Ursula Andress (James Bond: Dr. No)

Andresst nem csak krémszínű bikinije emeli ki a többiek közül, hanem az is, hogy ő volt az első Bond-lány, aki közös jelenetben szerepelt a 007-es ügynökkel.
Honor Blackman (James Bond: Goldfinger)

Pussy Galore (Honor Blackman) kétségkívül az egyik legkeményebb Bond-lány a franchsie történetében: kiváló lövész, gyakorlott a közelharcban, és pilótaengedélye is van, egyenrangú párja volt a világ legimsertebb tikosügynökének. 
Claudine Auger (Tűzgolyó)

Bár Auger nem tett szert komoly hollywoodi karrierre a Tűzgolyó után, a francia színésznő szépségével, szofisztikált és végletekig elegáns megjelenésével kétségívül beírta magát a franchise történelmébe.
Diana Rigg (Őfelsége titkosszolgálatában)

Bár maga a film leginkább George Lazenby vitatható minőségű alakításáról maradt emlékezetest, Contessa Teresa di Vicenzo (Rigg) karakterének feltétlenül ott a helye a listán. A színésznő ugyan nem futott be túlságosan a szereppel, azonban az utóbbi években viszonylag sokat láthattuk a képernyőn, ugyanis ő alakítja az HBO Trónok harca című sikerszériájában Olenna Tyrellt.   
Kim Basinger (Soha ne mondd, hogy soha)

Hogy is felejthetnénk el a 80-as évek szexszimbólumának egyrészes tigriscsíkos fürdőruháját, és Basinger-Connery párosának medencés jelenetét? Bár a színésznő által alakított karakter szerepe többnyire kimerült egy-egy mondtaban, mégis fontosnak bizonyult a pályafutása szempontjából. Egy évvel később ugyanis az Őstehetségben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat kapott, majd eljátszhatta a klasszikus Batman – A denevérember női főszerepét is.
Grace Jones (Halálvágta)

May Day (Jones) extravagáns és vad bérgyilkosként, fekete bőrkabátjával és kapucnijával talán a legférfiasabb Bond-lány volt a 007-es ügynök filmjeiben. Ez pedig bőven elég arra, hogy kiemelkedjen a szokványos, 'átlagos' szépségek közül, és helyet kapjon a listánkon.

Michelle Yeoh (A holnap markában)

Yeoh tökéletes ellentéjte mindannak, amit korábban a Bond-lányokról gondoltunk. Az ázsiai gyökerekkel rendelkező színésznő karakterét össze sem lehet hasonlítani például az Élni és halni hagyni jósnőjét alakító Jane Seymourral. Dögös bőrszerkó, gépfegyverek és magabiztos kiállás, ezek jellemezték őt a filmben. A karakter azonnal igen jelentős népszerűségre tett szert, és az MGM egy ideig még azon is gondolkozott, hogy önálló filmet szenteljen neki. Bár erre végül nem került sor, a színésznő sokat köszönhet a franchsie-nak, ugyanis ezzel a filmmel indult be igazán a karrierje. 

Sophie Marceau (A világ nem elég)

A gazdag örökösnő, Elektra King (Marceau) vörös estélyi ruhája és emlékezetes kaszinóbeli jelenete miatt nem maradhatott ki a listánkról. Ezek mellett az sem elhanyagolható, hogy a francia színésznő az egyik, ha nem a legszebb Bond-lány a franchise ötven éves történetében. Vagy talán tévednénk?

Halle Berry (Halj meg máskor)

Halle Berry valószínűleg az egyik legkevésbé meglepő választás ezen a listán, de nem véletlenül. A színésznő nem csak tökéletes alakjával érdemelte ki a helyét, hanem az Ursula Andress Bond-lányát idéző fürdőruhás jelenete miatt is, mely ikonikus pillanattal bővítette a franchise történetét. 

Monica Bellucci (007 Spectre – A Fantom visszatér)

Listánk végére érve nem hagyhattuk ki Monica Belluccit sem, aki a 007-es filmek történetének legidősebb Bond-lánya. A még mindig páratlan szépságű színésznő a film bemutatásának évében, 2015-ben ünnepelte 50. születésnapját.

 Michael Fassbender lehet Boba Fett a Star Wars spin-offjában

Lassan összeáll Gareth Edwards (Monsters, Godzilla) egyelőre cím nélküli Star Wars filmje, melynek egyik főszerepére Michael Fassbender lehet a befutó.
Bár a Star Wars franchise első spin-offjáról egyelőre elég keveset tudni, múlt héten kiderült, hogy a történetben fontos szerepet fog kapni Han Solo és a fejvadász, Boba Fett is. Utóbbi szerepére a Disney Fassbendert szeretné megszerezni, legalábbis a sztorit megszellőztető iKwiz szerint. Az oldal értesülései állítólag egy bennfentestől származnak.
A pletykák szerint a film története a Star Wars IV. – Egy új remény cselekménye előtt fog játszódni, melynek központi eleme Solo és Fett kapcsolata lesz. A stúdió egyelőre nem erősítette meg a portál értesüléseit.
A film forgatókönyvét Chris Weitz írja, a produkció női főszerepére pedig az Sötét árvák  sztárja, Tatiana Maslany lehet a befutó, bár hivatalosan még a színésznő szerződtetését sem jelentette be a Disney.
Gareth Edwards Star Wars spin-offja 2016. decemeber 16-án debütál a mozikban.Sérült ultramaratonitsát alakít Matthew McConaughey

Matthew McConaughey játssza Christopher McDougall nemzetközi bestseller regényén alapuló Born to Run főszerepét.
A történet egy díjnyertes újságíró és egy sérült futó kalandjait meséli el. A két férfi a halálos, világtól elzárt mexikói Réz-kanyonba utazik, hogy kiderítsék, miként képesek a Tarahumara indiánok több száz mérföldet futni maradandó sérülések és pihenők nélkül. Idővel rájönnek a titokra, melyet követően megkezdődik a felkészülés az ötven mérföldes versenyre, melyen Észak-Amerika legjobb ultramaratonistái mérkőznek meg a törzs tagjaival.
McDougall regénye 178 hétig volt a New York Times bestseller listáján, de jelenleg is százezres példányszámban fogy havonta. A könyv 12 országban került fel a legolvasottabb kötetek listájára, és mintegy 3 millió példányban kelt el világszerte.
Az adaptáció forgatókönyvét a Z világháború szkriptjét is jegyző Matthew Michael Carnahan írja, a rendező személyéről egyelőre nincsenek információk. A sérült futó szerepében Matthew McConaughey-t  láthatjuk majd.Clermont-Ferrand-ban debütál Hörcher Gábor filmje

Magyar film is bemutatásra kerül a francia kisfilm fesztiválon.
A Clermont-Ferrand-i filmfesztiválon debütál Hörcher Gábor az ELTE filmszakán készült diplomamunkája, a Ricsi. Az alkotás főszereplője Steinbach Richárd. A történet egy fiatal srácról, Ricsiről szól, akinek elutazása előtt búcsúbulit szerveznek a barátai, eközben édesanyja pakol helyette.
Hörcher és Steinbach korábban a Drifter című dokumentumfilmen is együtt dolgozott. Az alkotás a nívós amszterdami fesztiválon, az IDFA-n a legjobb első film díját nyerte el.
Hörcher Gábor filmje az egyetlen magyar produkció a fesztivál versenyprogramjában, de versenyen kívül bemutatásra kerül Bucsi Réka Symphony no. 42 című animációs filmje és Hajdú Richárd dokumentumfilmje, a Londonban forgatott S is. A fesztivál különprogramjában levetítik továbbá Tóth Barnabás Vonaton és az Újratervezés című rövidfilmjeit is.Moziba be! – Az Oscar-gála esélyesei viszik a prímet a hétvégén

A forgalmazók ezen a héten is gondoskodtak arról, hogy ne maradjunk hétvégi program nélkül. Jönnek a díjszezon nagy esélyesei (Kódjátszma,Foxcatcher) , de kapunk akciót (Blackhat, Joker) , dramedyt (Joker), díjnyertes európai drámát (Szerelmes nővérek), mozikba kerül a legendás magyar mentőkutya életét feldolgozó Mancs, és egy olasz drámai vígjáték, az Öveket becsatolni! is.
Kódjátszma
Alan Turing (Benedict Cumberbatch) hamar nagy figyelmet kelt a Cambridge Egyetemen újító gondolataival. Szakterülete a modern számítástechnika. Amikor Nagy Britannia hadba száll a Német Birodalom ellen, Alan újításainak a hadsereg is nagy hasznát veszi, de kódfejtőként ő is bevonul. Ekkor ismerkedik meg Joan Clarke-kal (Keira Knightley), akivel szoros barátságot köt, egymásba szeretnek, végül pedig összeházasodnak. Alan Turing azonban titokban homoszexuális. Titka folyamatosan kínozza, ráadásul ha kitudódik a dolog, kegyetlen büntetésre számíthat.
Nem hiába jelölték nyolc kategóriában is Oscar-díjra, a Kódjátszma kétségkívül a tavalyi év egyik legjobb filmje. A rendkívül hálás téma, valamint Benedict Cumberbatch, Keira Knightley és Mark Strong alakításai kiemelik a mezőnyből. Bár érződik rajta, hogy a díjszezonra készült, az ezzel járó manírokat jobban sikerült levetnie magáról, mint az egyébként szintén kiváló A mindenség elméletének. A legjobb szívvel ajánlható minden filmrajongóknak.
Foxcatcher
John Eleuthére du Pont (Steve Carell) furcsa figura volt. Bolondos, ugyanakkor paranoiás, de a skizofrénia tüneteit is mutatta. Gyűjtött bélyegeket, adott már ki madártani könyveket, sőt olyannyira rajongott a férfias sportokért, hogy még egy birkózócsapatot is támogatott. Jelenleg épp egy vegyipari óriáströszt vezetésére készül. A történet az ő és a két olimpiai bajnok birkózó testvér (Mark Ruffalo, Channing Tatum) közti kapcsolat alakulásáról szól, mely egy gyilkosságot követően váratlan és egyben tragikus fordulatot vesz.
Nem véletlen az 5 Oscar-jelölés, akárcsak Bennett Miller a legjobb rendezőnek járó díja sem a Cannes-i Filmfesztiválról. A Foxcatcher egy kiváló sportdráma, melyre az alakításai miatt is sokáig emlékezhetünk. A drámai szerepekben eddig ritkán látott, ám karrierjének csúcsán levő Channing Tatum remekül megbirkózott a feladattal, Mark Ruffalo remekelt, Steve Carell John Eleuthére du Pont szerepében pedig a tavalyi év egyik legkiemelkedőbb színészi teljesítményét nyújtotta. Nálunk a Kódjátszma mellett egyértelműen ott van 2014 legjobbjai között. Akik nem bánják, ha egy történet kibontakozását türelmesen ki kell várni, nem foghatnak mellé vele.
Blackhat
Egy férfit szabadlábra helyeznek, hogy segítsen az Egyesült Államok és Kína kormányának elkapni egy rejtélyes cyber bűnözőt. Ezzel megkezdődik az őrült hajsza Chicagótól egészen Hongkongig.
Sokat várták Michael Mann filmjét, köztük mi is, azonban az amerikai premier utáni negatív visszhangok már elég baljósnak hangzottak. A Chris Hemsworth és Viola Davis nevével fémjelzett akció krimi a tengerentúlon nem csak a kritikusok, de a közönség körében is megbukott, melyet jól jeleznek a film csekély bevételei is. Mann filmje nem lett rossz a klasszikus értelemben, azonban sajnos beleolvad a középszerű mozik mezőnyébe, ami egy ilyen alkotógárdától kissé szegényes teljesítmény. Mann eddig csak jobb filmeket tett le az asztalra, így egy kicsit értetlenkedve állunk a helyzet előtt, nehéz lenne jó szívvel ajánlani.
Joker
Nick Wild (Jason Statham) egy profi Las Vegas-i testőr, de megvannak a saját gondjai a szerencsejátékkal. Miután az egyik barátját megveri egy szadista bandatag, Nick nem hagyja válasz nélkül az esetet. Ekkor azonban még nem tudja, hogy a támadó a helyi maffiafőnök fia. Nick egyik pillanatról a másikra az alvilág legsötétebb mélységeiben találja magát, miközben a maffia hajtóvadászatot indít ellene. A tét egyre nagyobb, azonban ez a játék csak kétféle módon érhet véget: mindent vagy semmit. A kétszeres Oscar-díj nyertes forgatókönyvíró, William Goldman tollából.
Stathamet sokadszorra látjuk már a jól ismert akcióhős szerepében, újdonságot így most sem kell várni tőle. Ő az egyik utolsó olyan, még fiatalnak számító, de klasszikus értelemben vett akcióhős, aki köré bátran fel lehet építeni egy filmet, de a Joker alkotói sajnos a színészhez kissé méltatlan mozit raktak össze. Hiányzik a feszesség, a ritmus és a pörgős akciók, a párbeszédek pedig gyakran unalomba fulladnak. Sajnos csak egy gyenge akciófilm, melynek hibáin a Statham rajongók még csak-csak túlléphetnek, de aki csak egy izgalmas mozira vágyik, talán jobb, ha másfele keresgél.
Későnérők
Megan húszas éveit tapossa, de elképzelése sincs a saját jövőjéről. Miután barátja, akivel már több mint tíz éve alkotnak egy párt, megkéri a kezét, a lány valósággal bepánikol. Ekkor ismerkedik meg a tizenhat éves Annikával, aki újra felébreszti benne a tinédzser kori tüzet. Megan egy rövid időre odaköltözik új barátnőjéhez, aki életunt, elvált apjával tölti mindennapjait. Csakhogy az apa túlságosan jó humorú és jóképű, ez a tény pedig nem hagyja hidegen Megant. 
A Későnérők egy kellemesen intelligens dramedy, női alkotóktól, alapvetően női témáról, randifilmnek ideális. Bár a történet sablonos, és ennek megfelelően a forgatókönyvnek vannak hiányosságai, Keira Knightley lazán elviszi a hátán a filmet.
Szerelmes nővérek
Az arisztokrata nővérek, Charlotte és Caroline ugyanabba a forrófejű íróba, Friedrich Schillerbe szeretnek bele. Dacolva a konvenciókkal úgy döntenek, megosztják szerelmüket a férfivel. Azonban amilyen játékosan indul hármójuk közös története, olyan hamar áll be a változás, mely a két nő megállapodásának végét jelenti.
Dominik Graf Berlinben Arany Medvére jelölt alkotása az utóbbi idők egyik legszebben fényképezett filmje. A kitűnő vizuális megvalósítás és a remek alakítások mellett azonban a sztori több ponton is leül. Az olykor vontatott történetvezetés ellenére azonban még így is kiemelkedik műfajának mezőnyéből, így az európai drámák kedvelőinek ideális választás lehet.
További premierek:
Mancs
Egy játékfilm a több száz életet megmentő világhírű mentőkutyáról, Mancsról és gazdájáról, Zoliról. Pejó Róbert filmje tisztelgés mentőkutyák előtt, mellyel emléket állít a legendás magyar farkaskutyának, Mancsnak is.
Öveket becsatolni!
Elena (Kasia Smutniak) és Antonio (Francesco Arca) mindenben teljesen ellentétei egymásnak. Hiába próbálnak meg ellenállni egymásnak, a kettejük közti vonzalom átírhatja a szabályokat. Csakhogy a dolgot tovább bonyolítja, hogy mert Elena Giorgio-val, Antonio pedig Elena legjobb barátnőjével, Silviával alkot egy párt, ráadásul Elena súlyos betegséggel küszködik…Chris Pratt lehet Indiana Jones

Az Indiana Jones franchise következő epizódjában Chris Pratt léphet Harrison Ford nyomdokaiba.
Bár az ezredfordulót követően számos filmben játszott, Chris Pratt tavaly A galaxis őrzőivel és a A Lego-kalanddal egyik pillanatról a másikra robbant be Hollywood sztárjai közé, és rögtön a legjobb bevételi rátával rendelkező férfi színész lett 2014-ben. Ezt követően megkapta a az idén debütáló Jurassic World főszerepét, a legfrissebb értesülések szerint pedig ő alakíthatja az ikonikus régészprofesszort, Indiana Jones-t.
 Bár Harrison Ford utódjára az elmúlt hónapokban számos színész neve felmerült (Bradley Cooper, Shia LaBeouf), Pratt az első igazán komolyan vehető jelölt a szerepre.
A Disney egyelőre nem kommentálta a hírt, de most, hogy a Star Wars – Az ébredő Erő munkálatai sínen vannak, elkezdhetik fejleszteni az Indiana Jones széria ötödik epizódját, így a közeljövőben minden bizonnyal sokat fogunk még hallani a produkcióról. Ők alakítják a Szellemirtók-reboot főszereplőit

A színészek nevét film rendezője, a Twitter-csatornáján jelentette be.
Kristen Wiig, Melissa McCarthy és a Saturday Nigth Live-ból ismert kollégáik, Leslie Jones valamint Kate McKinnon alakítják a Szellemirtók-rebootjának főszerepeit.
Feig egy korábbi interjújában megerősítette, hogy a női karakterekkel újragondolt Szellemirtókkal az alapjaitól akarja újra felépíteni a franchise-t. A tervek szerint a produkció sokkal ijesztőbb lesz az eredetitől, és történetében az előző részektől teljesen független lesz. Bár a film univerzumában Dr. Peter Venkman,  Dr. Raymond Stantz, Dr. Egon Spengler és Winston Zeddmore sem létezik, Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson és Sigourney Weaver cameója egyáltalán nem kizárt.
A film forgatási munkálatait idén nyáron kezdődnek meg New Yorkban. A premier dátumát 2016-ra tűzte ki a stúdió.Daniel Brühl náci bárót alakít az Amerika kapitány 3-ban

A Hajsza a győzelemért sztárja, Daniel Brühl is csatlakozott az Amerika kapitány: Polgárháború stábjához. A színész Helmut Zémót alakítja majd.
Brühlről már tavaly novemberben elismerően nyilatkoztak a Marvel illetékesei, a tárgyalások azonban csak most értek véget, és az is kiderült, kit alakíthat a színész az Amerikai kapitány franchise következő epizódjában.
Bár a hírt még nem erősítették meg hivatalosan, de egyes hiteles sajtóértesülések szerint Bühlt Zémó szerepében láthatjuk majd. A képregényekben két azonos nevű karakter is szerepelt, Heinrich és Helmut (apa és fia), de a színészre minden bizonnyal Helmut szerepét osztották.
A polgárháborús érában játszódó történet szerint a szuperhősök egysége megbomlik, ugyanis egy kormányrendelet értelmében mindnyájuknak regisztrálniuk kéne magukat, ezzel felfedve valódi kilétüket. Míg Vasember (Robert Downey Jr.) támogatja a rendeletet, Amerika Kapitány (Chris Evans) és társai az emberi jogok védelmében megtagadják annak teljesítését. Tony Stark ingatag szövetséget köt Zémó Báróval, aki azonban tovább akarja vinni náci apja örökségét.
A Joe és Anthony Russo rendezésében készülő %169104 2016. április 29-én debütál a mozikban. A pletykák szerint azonban Daniel Brühlt a Benedict Cumberbatch nevével fémjelzett %181385%-ben is láthatjuk majd.Kult-Kedd: Az Ollókezű Edward kulisszái mögött…

Kit szimbolizál Ollókezű Edward? Miért tanulmányozta Johnny Depp Chaplin filmjeit? És hogy jön a képbe Michael Jackson? E heti kult-rovatunkban Burton keserédes drámájának, az Ollókezű Edward kulisszái mögé nézünk be.
Tim Burton és Johnny Depp napjainkig tartó együttműködése 25 éve vette kezdetét, az első közös munka eredménye pedig mindkettejük pályafutásában mérföldkövet jelentett.
A történet
A különc feltaláló meg akarta alkotni magának a tökéletes teremtményt, ám mielőtt befejezhette volna, meghalt, és Edward hiába érez, gondolkodik, mégsem képes beilleszkedni a társadalomba. Torzszülöttnek látják, mivel keze helyén ollók vannak. A jószívű Peg talál rá egy lakatlan kastélyban, és felneveli a fiút. Idővel még feladatot is találnak neki, ő gondozza  ugyanis a város kertjeit. Amikor viszont Edward beleszeret Kimbe, szembesülnie kell azzal, ami: csak egy torz, rémisztő figura, akinek nem járhat ugyanaz az élet, mint a többieknek…
Burton, a meg nem értett tinédzser
A fim koncepciója hosszú évekig érlelődött a rendező fejében. Burton elmondása szerint a történetet a kaliforniai Burbankban töltött tinédzser évei alatt találta ki. Úgy érezte, hogy kortársai nem értik meg, az ezen való töprengés során született meg Ollókezű Edward karaktere, mely bevallottan reprezentálja a rendező fiatalkori érzéseit. Nem véletlenül hivatkozik Burton úgy a filmre mint karrierjének legszemélyesebb alkotására.
50 átfestett ház
Burton eredetileg Burbankban akarta forgatni a filmet, azonban úgy érezte, túl sokat változott a város fiatalkora óta, így a végső választás a floridai Tampára esett. A forgatás nem díszletek között, hanem a kertvárosban zajlott, melyhez a stáb ötven házat bérelt ki, melynek mindegyikét átfestették. A házak lakóit ez idő alatt egy közeli motelben szállásolták el, akik közül sokan statisztaként dolgoztak a forgatáson. Döntésüket azonban többen is megbánták, és inkább visszatértek volna állandó munkahelyükre, ugyanis a hosszú órákig tartó forgatás, beállások és a rekkenő hőség hamar elvette a kedvüket. A kastélyt azonban Burton tervei szerint a Fox stúdió jóváhagyásával valóban felépítették.
Michael Jackson vagy Johnny Depp?
A film főszerepére erősen kampányolt Michael Jackson, azonban miután Buron találkozott Johnny Depp-pel, úgy érezte, ő a tökéletes választás Ollókezű Edward szerepére. Depp ekkoriban a 21 Jump Streetnek köszönhetően valóságos tinibálvány volt, de Burton egy részt sem látott a szériából. A színész minden nehézség nélkül kapta meg a szerepet, melyben végre bizonyosságot tudott adni színészi kvalitásairól.
169 szó
Deppnek nem volt könnyű dolga, ugyanis a forgatókönyv szerint Edwardnak mindössze 196 szava volt, ezért tökéletesítenie kellett mimikáját és testbeszédét. A színész, aki a forgatás idején jegyben járt filmbeli partnerével, Winona Ryderrel, a felkészülés részeként tanulmányozta Chaplin filmjeit, hogy eltanulja, miként teheti szavak nélkül is szimpatikussá karakterét. Sőt, a színész néhány ollót magával is vitt a forgatásról, hogy otthon is gyakorolhasson, melyeket a forgatások megkezdése előtt minden nap közel két órát tartott felhelyezni.  
A film maszkmestere nem mellesleg az a Stan Winston volt, aki olyan filmeken dolgozott, mint a Terminátor 2. – Az ítélet napja, a Terminátor 3. – A gépek lázadása, az Interjú a vámpírral, míg a zenét a legendás Danny Elfman szerezte.
A fogadtatás
A Ollókezű Edward a bemutatását követően hamar kultikus státuszra tett szert Tim Burton fantáziadús képi világának, Depp kiváló alakításának és a kritikusok egybehangzó pozitív véleményének köszönhetően. A Rolling Stone, a The Daily Telegraph és a New York Times ítészei mind egyet értettek abban, hogy Burton egészen egyedülálló alkotást álmodott a mozivászonra.  Nem rendez több Bosszúállók-filmet Joss Whedon

Joss Whedon egy interjúban megerősítette, hogy nem ő rendezi majd a Bosszúállók harmadik és negyedik epizódját.
Októberben kapott szárnya a pletyka, mely szerint a Bosszúállók harmadik és negyedik részét Whedon helyett Joe Russo és Anthony Russo rendezik majd. Bár a Marvel nem erősítette meg az értesüléseket, Joss Whedon az Empire-nek adott interjújában pontot tett az ügy végére.
“Nem tudom elképzelni, hogy ezt újra végigcsinálja ezt. Iszonyatosan nehéz. (…) Szóval nagyon valószerűtlen, hogy elvállaljam a kétrészes Infinity War rendezését, melyre további négy évet kéne szentelnem az életemből. Természetesen továbbra is részese szeretnék lenni a Marvel univerzumának – imádom ezeket a srácokat –, de ez nem egyszerű.”
Bár Whedon elég egyértelműen fogalmaz, hasonlókat már a 2012-es Bosszúállók után is hallhattuk tőle, mégis ő rendezte a hamarosan bemutatásra kerülő Bosszúállók: Ultron kora című szuperprodukciót.
Az 2018. május 4-én, míg az Bosszúállók 4 2019. május 3-án debütál a mozikban.Szörnyetegbe szeret bele Emma Watson

A Harry Potter franchise sztárja, Emma Watson alakítja Belle-t a Bill Condon rendezésében készülő A szépség és szörnyeteg élőszereplős adaptációjában.
Watson neve már évekkel ezelőtt felmerült a film kapcsán, ma azonban hivatalossá vált, hogy a bájos színésznő kapta meg Belle karakterét a Disney klasszikusának feldolgozásában.
A filmet Bill Condon (Alkonyat: Hajnalhasadás – 2. rész) rendezi Stephen Chbosky forgatókönyve alapján, aki korábban a  Watson főszereplésével készült Egy különc srác feljegyzései szkriptjét is jegyezte.
A Disney komolyan veszi a klasszikus mesék feldolgozását. Tavaly került a mozikba a Demóna, hamarosan debütál a  Hamupipőke, és még idén mozikba kerül a Jon Favreau (A vasember) rendezésében készülő a A dzsungel könyve (A dzsungel könyve) is.
A szépség és a szörnyeteg előszereplős változatát még a Warner Bros. kötelékében Guillermo del Toro rendezte volna, azonban direktor júniusban visszalépett a produkciótól. Miután a filmtervből semmi nem lett, a Disney elkezdte fejleszteni a saját verzióját, és del Toro áldásával sikerült megszerezniük Watsont, egyet értve abban, hogy ő a tökéletes választás Belle szerepére. Neeson ismét nem talált legyőzőre, Amerikában óriásit bukott Johnny Depp filmje

Liam Neeson továbbra is az élen, a Mortdecai a második, A mindenség elmélete a harmadik helyen nyitott. Észak-Amerikában Clint Eastwood filmje, az Amerikai mesterlövész megtartotta első helyét, Johnny Depp viszont csúfosat bukott, még Jennifer Lopez is csúnyán lekörözte.
Megtartotta első helyét a hétvégi magyarországi toplistán az Elrabolva 3, melyre bemutatásának harmadik hétvégéjén közel 30 ezer néző váltott jegyet. A film csak hazánkban 308 millió forintos bevételre tett szert, eddig 228 ezren nézték meg idehaza. Második helyen nyitott a Johnny Depp nevével fémjelzett, a kritikusok körében csúfosat bukó Mortdecai. A filmre 23 ezren voltak kíváncsiak. A képzeletbeli dobogó harmadik helyét egy másik újonc, az 5 Oscarra jelölt A mindenség elmélete foglalhatta el. A film a maga 17 ezer nézőjével a Golden Globe-díjas és 9 Oscar-díjra terjesztett Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)-t utasította maga mögé.
 
A premier filmek közül Jamie Foxx musicalje, az Annie közel 13 ezres nézőszámával a hatodik helyen nyitott. Továbbra is jól teljesít a múlt héten debütált magyar produkció, a Dumapárbaj, mely ezen a hétvégén a hetedik helyen zárt. A film két hét alatt több mint 40 millió forintot keresett. A Parkoló azonban nem fért fel a top10-es listára. alkotására mindössze 890-en váltottak jegyet.
 
Észak Amerikában Clint Eastwood korhatáros háborús filmje, az Amerikai mesterlövész megtartotta az első helyét. A film minden várakozást felülmúlva több mint 200 millió dollárt kaszált. Hatalmasat bukott viszont Johnny Depp mozija, mely alig fért fel a toplistára. A Mortdecai mindössze 4 millió dolláros bevételre tett szert. Csak összehasonlításként, a Jennifer Lopez főszereplésével készült szintén negatív kritikai visszhangot kapó A szomszéd fiú című filmje 15 milliót kaszálva az észak-amerikai toplista második helyén nyitott.Luke Evans kiszállt a Holló remake-jéből

Mégsem Luke Evans játssza a kultikus A holló remake-jének főszerepét. A film rendezője, Corin Hardy több színésszel is tárgyalni fog a közeljövőben, miután a Sundance Filmfesztiválon bemutatása kerül legújabb, The Hallow című filmje.
Hardynak és a filmet gyártó Relativity-nek új főszereplő után kell néznie, miután Luke Evans kihátrált a produkció mögül, adta hírül a TheWrap, miután a színész sajtósa megerősítette az értesüléseket.
A film körüli munkálatok hónapok óta állni látszanak, a forgatás megkezdésének időpontjáról pedig továbbra sincs semmi információ. Úgy tűnik, Evans megunta a várakozást, de már A hobbit: Az öt sereg csatája egyik decemberi sajtóeseményén elmondottak után sejteni lehetett, hogy fogytán a türelme.
Nem Evans az egyetlen, aki visszalépett a projekttől. A film főszerepét eredetileg Tom Hiddleston játszotta volna, aki már túl volt a sminkpróbán is, miután passzolta a szerepet. Szintén visszalépett a rendező, F. Javier Gutiérrez, miután a Paramount felajánlotta neki a Rings rendezői székét, melyet végül el is fogadott.
A helyzet tehát nem túl biztató a rajongók szempontjából, a stúdió azonban tiszta lappal remélhetőleg újult erővel kezdi meg a munkálatokat. Julia Roberts filmet készít Batkidről

Julia Roberts producerként és a film női főszereplőjeként is kiveszi a részét a Batkid Begins című dokumentumfilm nagyjátékfilmes remake-jéből.
Megtörtént a hivatalos bejelentés, mely szerint Julia Roberts készíti a Batkid néven elhíresült leukémiás fiú történetét feldolgozó egész estés mozifilmet.
Az ötéves leukémiás fiú, Miles Scott (Batkid) akkor került a figyelem középpontjába, amikor több ezer ember összehangolt munkájának köszönhetően teljesült kívánsága, és egy napra ő lehetett Batman San Francisco utcáin. A városban mintegy 25 ezren nézték végig a Lamborghiniből kipattanó kis szuperhős kalandját, de a közösségi médiában több mint kétmilliárdan követték nyomon a különleges eseményt.
Milesnál 18 hónapos korában diagnosztizálták a leukémiát, az értesülések szerint jól reagál a kezelésre.
A fiú kalandjából Batkid Begins címen dokumentumfilm is készült, mely pénteken debütált a Slamdance Filmfesztiválon, de a nagyközönségnek egészen november közepéig kell várnia a forgalmazásra.
A Batkid Begins 2016-ban debütálhat a mozikban.Top10: Zseniális elmék a nagyvásznon Hawkingtól Mozartig

A napokban került bemutatásra a zseniális fizikus, Stephen Hawking életéről szóló, 5 Oscarra jelölt A mindenség elmélete, a jövő héten pedig szintén egy kiemelkedő elméjű gondolkodóról szóló film, a Kódjátszma debütál a hazai mozikban. Tíz film, tíz érdekesség és tíz kép valódi és fiktív zsenikről Hawkingtól Mozartig.
1. A mindenség elmélete
A Cambridge-i Egyetemen Stephen Hawking, a fiatal és rendkívül tehetséges kozmológus előtt ígéretes karrier áll. Egy napon megismerkedik egy bölcsész lánnyal, Jane Wilde-dal, nem sokkal később azonban élete gyökeresen megváltozik, amikor 21 évesen motoros neuronbetegséget diagnosztizálnak nála. Az orvosok egybehangzó véleménye szerint hamarosan le fog bénulni, életéből mindössze két éve van hátra. Stephen és Wilde szerelme azonban nem ismer korlátokat, és összeházasodnak. A lány biztatja fiatal férjét, hogy fejezze be a doktorátusát, melyet követően Stephen belevág az idő természetét kutató ambiciózus munkájába. Mindeközben teste egyre szűkebb korlátok közé szorul. 
Azt tudtad, hogy…?
Eddie Redmayne a forgatásra való felkészülés során maga is találkozott Stephen Hawkinggal. A felkészülése részeként 10 kilót fogyott, hónapokat gyakorolt egy hivatásos táncossal, hogy minél jobban megtanulja kontrollálni a saját testét, és 40 ALS-ben szenvedő beteggel is találkozott. A színész elmondása szerint megszállottan dolgozott, hogy hiteles alakítást nyújthasson. Stephen Hawking annyira elégedett volt a produkcióval, hogy a film utolsó részéhez még a hangját is kölcsönözte, és ellátogatott a forgatásra is.
2. Good Will Hunting
Will Hunting (Matt Damon), a dél-bostoni munkásnegyedben éli mindennapjait. A fiú soha nem járt egyetemre, azonban fotografikus memóriájának köszönhetően könnyű szerrel képes megoldani bonyolult matematikai feladatokat. Egy kocsmai verekedés után azonban nem tud kibújni a büntetés alól, az egyetlen ember, aki ebben a nehéz helyzetben segíthet neki,  a pszichológus, Sean McGuire (Robin Williams).
Azt tudtad, hogy…?
A filmben van egy jelenet, amikor Sean (Robin Williams) az irodájában halott felesége szellentési szokásairól mesél Willnek (Matt Damon). Ez a jelenet teljes egészében improvizáció volt. Ez az oka annak, hogy Matt Damon olyannyira nevet, ráadásul az operatőr nevetése miatt még a kamera is megremegett egy kicsit. A jelenet azonban változtatás nélkül került be a Good Will Hunting végeleges változatába.
3. Egy csodálatos elme
John Forbes Nash Jr.  (Russell Crowe) a Princeton Egyetemen matematika szakos hallgatója. Nincs könnyű dolga, hogy kitűnjön a többiek közül, ő ugyanis nem valamely gazdag család sarja. Nash viszont valamiben különbözik a többiektől, és zsenialitásának tanújelét is adja, amivel egy csapásra megváltoztatja nem csak saját életét, hanem a tudományét is. Élete egyre inkább sínre kerül, amikor megismeri szerelmét (Jennifer Connelly), barátja (Paul Bettany) pedig mindenben támogatja. Ám Nash tudása nem csak a magánemberek számára érdekes…
Azt tudtad, hogy…?
Bár a film története Nash életén alapszik, az alkotók számos részletet megváltoztattak vagy bele sem írták a forgatókönyvbe. Ilyen többek között az, hogy Nash kétszer vette el Aliciát, előtte nőkkel és férfiakkal is folytatott viszonyt, sőt botrányai miatt le is tartóztatták, illetve betegsége miatt meg volt győződve arról, hogy földönkívüliek beszélnek hozzá.
4. Pi
A zseniális matematikus minden idők egyik legnagyobb rejtélyének megoldásán dolgozik. Ehhez felhasználja az Eukleidész nevű szuperszámítógépet, amelybe betáplálja a héber ábécét. A számítógép válaszul előállít egy kétszáztizenhat számjegyű sort, amely a Tóra szerint nem más, mint Isten neve. A tudós eredménye felkelti egy mohó cég figyelmét is…
Azt tudtad, hogy…?
A film 60 000 dollárba került, amit a rendező és barátai 100 dollár értékű adományokból dobtak össze. Amikor a filmet később 1 millióért megvásárolta az Artisan Entertainment minden befektető 150 dollárt kapott vissza. További érdekesség, hogy a szám, amit Max keres 216 jegyű. A 216 6x6x6. A 666 a Jelenések könyvében a Fenevad számra .
5. Esőember
Charlie Babbit (Tom Cruise) az elkényeztetett  és önző szépfiú csalódottan veszi tudomásul, hogy apai öröksége mindössze néhány rózsabokor és egy öreg autó. Ám a végrendeletből az is kiderül, hogy a hagyaték hárommillió dollárnyi részét bátyja, Raymond (Dustin Hoffman) kapta, aki egy intézetben él, mert Savant-szindrómás autista. Charlie azt tervezi, hogy Raymond gyámja lesz, így hozzáférhetne a milliókhoz is. De Raymondról gondoskodni nem egyszerű, csak sportalsót hajlandó viselni, minden nap meg kell néznie a tévévetélkedőt,  fél a repüléstől és 23:00- kor mindig le kell feküdnie. Közös útjuk során Charlie sokat tanul bátyjától, és  lassanként megszereti különc szokásait. Egy idő után már jobban vágyik az ő társaságára, mint a milliókra. 
Azt tudtad, hogy…?
Dustin Hoffman annyira bizonytalan volt a filmben és karakterének megformálásában, hogy három héttel a forgatás elkezdése után azt mondta Barry Levinson rendezőnek, hogy “Barry, kérd fel Richard Dreyfusst vagy bárkit, mert ez életem legrosszabb alakítása!”. Az alakításért Dustin Hoffman végül megkapta a legjobb színésznek járó Oscar-díjat. A négy Oscar-díjjal jutalmazott alkotás világhírűvé tette Kim Peeket is, akiről a filmet mintázták. Az film 26 évvel ezelőtti bemutatása óta az igazi Esőember előadások és más rendezvények alkalmával milliók előtt mutatta meg szellemi képességeit.
6. Kódjátszma
Alan Turing (Benedict Cumberbatch) hamar nagy figyelmet kelt a Cambridge Egyetemen újító gondolataival. Szakterülete a modern számítástechnika. Amikor Nagy Britannia hadba száll a Német Birodalom ellen, Alan újításainak a hadsereg is nagy hasznát veszi, de kódfejtőként ő is bevonul. Ekkor ismerkedik meg Joan Clarke-kal (Keira Knightley), akivel szoros barátságot köt, egymásba szeretnek, végül pedig összeházasodnak. Alan Turing azonban titokban homoszexuális. Titka folyamatosan kínozza, ráadásul, ha kitudódik a dolog, kegyetlen büntetésre számíthat.
Azt tudtad, hogy…?
A film premierje november 14-ére esett, 1940-ben ezen a napon rohanta le Angliát a Luftwaffe. A britek tudtak a villámháborúról, de semmit sem tettek, mert féltek, hogy kitudódna, hogy Alan Turingnak köszönhetően megfejtették az Enigmát. Turingról Winston Churchill egyszer azt állította, hogy többett tett a háború pozitív kimenetele érdekében, mint bárki más.
7. Pollock
Jackson Pollock a fiatal festő New York-i művészvilágba szeretne bekerülni, miközben alkoholproblémákkal is küzd. Ekkor találkozik Lee Krasnerrel, aki minden idejét a művésznek szenteli és segíti, miközben karrierje felível, és elismert alkotóvá válik. A sötét viharfelhők azonban már gyűlnek a huszadik század legnagyobb amerikai festőjének feje fölött.
Azt tudtad, hogy…?
Ed Harris édesapja egyszer egy Jackson Pollockról szóló könyvvel ajándékozta meg fiát, mivel úgy érzete, hogy Ed személyisége hasonlít a híres festőére. Ed Harrist lenyűgözte Pollock élete. A filmre való felkészülést éppen ezért nagyon komolyan vette a színész, aki a forgatás alatt 15 kilót hízott, hogy hitelesen alakíthassa az időskori alkoholista Pollockot.
8. Tate, a kis ember
Fred csodagyerek, aki hétéves kora létére felnőtteket meghazudtoló tehetséggel oldja meg a legösszetettebb matematikai problémákat. Élete azonban nem teljes. Nincsenek barátai, nem tudja azt az életet élni, amit a vele egykorúak. Ráadásul anyjával sem tökéletes a kapcsolata, és nehezére esik elérni a boldogságot a bezárt világban, amiből minden áron ki szeretne törni.
Azt tudtad, hogy…?
David Hyde Pierce-t maga Jodie Foster ajánlotta a szerepre. A két színész a Yale Egyetemen töltött éveik alatt ismerkedett meg.
9. Amadeus – rendezői változat
Antonio Salieri Mozart zenéjét isteninek tartja. Arra vágyik, hogy ő is olyan jó zenész legyen, mint Mozart, így a zenén keresztül dicsőíthetné az Urat. Az egyetlen dolog amit nem ért, hogy egy olyan vulgáris embert, mint Mozart, Isten hogyan áldhatta meg ekkora tehetséggel, és miért pont őt választotta eszközéül. Salierit irigysége idővel Isten ellen fordította, és bosszút forral.
Azt tudtad, hogy…?
Azt, hogy Wolfgang Amadeus Mozartnak idegesítő nevetése volt, a film készítői különböző levelekből vették, melyeket a zenészről írtak. Nem tudni, hogy ki, kinek és mikor írta ezeket a leveleket, így ezeket a bennük szereplő állításokat nem árt fenntartásokkal fogadni. Egy zenetörténész, Robert L. Marshall szerint semmi bizonyíték nincs erre, és szerinte a filmbeli nevetés mindössze a film drámaiságát volt hivatott fokozni.
10. Hawking
A BBC filmje a világhírű fizikus, Stephen Hawking történetét meséli el. Nyomon követhetjük a fiatal Hawking történetét, amint a Cambridge-i egyetem doktoranduszaként igyekszik választ találni a létezés legalapvetőbb kérdéseire. Eközben azonban egy súlyos betegséggel is meg kell küzdenie, amely mind inkább legyengíti szervezetét, és azzal fenyegeti, hogy végleg lebénul.
Azt tudtad, hogy…?
Benedict Cumberbatch volt az első színész, aki valaha eljátszotta Stephen Hawkingot egy filmben. Cumberbatch egyébként jó barátságot ápol Eddie Redmayne-nel, aki A mindenség elmélete című filmben alakítja a zseniális fizikust.Ők alakítják az X-Men Apokalipszis fiatal mutánsait

Az X-Men: Apokalipszis rendezője, Bryan Singer a twitter csatornáján osztotta meg a film főbb karaktereit alakító színészek nevét.
Ahogy arról néhány napja mi is beszámoltunk, Patrick Stewart és Ian McKellen nem térnek vissza a X-Men franchise következő részében, de a fiatalítás jegyében meg kell válnunk Famke Janssentől, Halle Berrytől és James Marsdentől is.
A fiatalításra egyébként azért van szükség, mivel az X-Men: Apokalipszis a nyolcvanas években fog játszódni, a történet gerincét pedig Magneto (Michael Fassbender) és Mystique (Jennifer Lawrence) románca adja majd.
Singer twitter-bejegyzése szerint a közismert karakterek fiatalkori énjét olyan színészek alakítják majd, mint a Trónok harca Sansája, Sophie Turner (Jean Grey), a Ray Donovanből ismerős Alexandra Shipp (Cilkon), és Az élet fája fiatal sztárja, Tye Sheridan (Küklopsz).
A film főgonoszát és egyben címszereplőjét Oscar Isaac játssza.
A többi fiatal színésztől eltérően Sophie Turner ezzel a filmmel debütál a mozivásznon, eddig csak az HBO nagysikerű Trónok harca című sorozatnának Sansa Starkjaként ismerhettük.
Az X-Men: Apokalipszis premierjére még elég sokat kell várniuk a rajongóknak. A képregény adaptáció 2016. május 27-én kerül a mozikba.Erről szól majd a Karib tenger kalózai 5

Alig néhány órával azután, hogy kiderült, Kaya Scodelario (Az útvesztő) játszhatja a A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja női főszerepét, újabb fejlemények láttak napvilágot, ezúttal Brenton Thwaites jóvoltából.
Brenton Thwaites tavaly novemberben szerződött le A Karib-tenger kalózai 5 (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja) egyik főszerepére. A történetről eddig mindössze annyi derült ki, hogy Thwaites egy fiatal brit katonák alakít majd, aki szövetséget köt Jack Sparrow kapitánnyal (Johnny Depp). A színész elárulta, hogy a film preprodukciós munkálatai már februárban megkezdődnek Ausztráliában, de ejtett néhány szót a sztoriról is.
“Nem tudok túl sokat a történetről, elég szigorúan veszik a dolgot. Egy hónap múlva megyek vissza Ausztráliába. A sztori nagyvonalakban egy fiatal férfiről szól, aki szeretne újra találkozni az apjával, Davy Johnesszal. Azonban van egy átok, ami megakadályozza őt ebben. Azt hiszem, arról szól, hogy miként próbál meg túllépni ezen, megoldást találni és megmenteni az apját. Nagyon várom már. Jó móka lesz.”
Davy Jonest A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse és A Karib-tenger kalózai: A világ végén című epizódokban Bill Nighy játszotta, azonban utóbbi végén Orlando Bloom “vette át” a karaktert. Bloom a közelmúltban sejtelmesen arról beszélt, hogy visszatérhet a franchise következő epizódjában, mely a fentiek tükrében értelmet is nyerne. A film negatív főhősét Javier Bardem alakítja, Barbarosa kapitány szerepében pedig ismét Geoffrey Rusht láthatjuk majd.
A A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja 2017. július 7-én debütál a mozikban. Hivatalosan is Az éhezők viadala: A kiválasztott 2014 legjövedelmezőbb filmje

A Jennifer Lawrence nevével fémjelzett Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész A galaxis őrzőitől vette át a megtisztelő első helyet.
Örülhet a Lionsgate, a franchise zsinórban kétszer lett az adott év (2013, 2014) legmagasabb bevételű filmje. Ez több mint tíz éve senkinek sem sikerült. Az első hely értékét csak növeli, hogy a filmet csak 2D-s verzióban vetítették.
Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész bevételei csütörtökön elérték a 333,2 millió dollárt, mellyel a tavalyi év egyik legnagyobb szenzációjának számító A galaxis őrzőit is maga mögé utasította. A film bevételei jó eséllyel számottevően fognak gyarapodni, ugyanis a kínai premierre csak február 8-án kerül sor. A legutóbbi epizód összbevételei már most meghaladták a 700 millió dollárt, a teljes franchise pedig világszerte már több mint 2,2 milliárd dolláros bevételnél jár.  
A Lionsgate a jó hír mellett bejelentette, hogy a film február 17-től vásárolható meg DVD-n és Blu-ray lemezeken, március 6-án pedig az online videotékák kínálatába is bekerül.
Az éhezők viadala következő és egyben befejező része, Az éhezők viadala: A kiválasztott – Befejező rész 2015. novemberében debütál a mozikban. Simon Pegg írja a Star Trek 3 forgatókönyvét

Simon Peggcsatlakozott franchise harmadik részének írói stábjához, de Montgomery “Scotty” Scott szerepében természetesen visszatér a vászonra is.
A színész a Twitter csatornáján maga erősítette meg az értesüléseket, mely szerint a teljes rebooton átesett Star Trek széria 2016-ban bemutatásra kerülő harmadik epizódjának munkálataiban Doug Jung mellett forgatókönyvíróként is kiveszi a részét.
Peggnek nem ismeretlen a társ-forgatókönyvíró szerepe, korábban számos produkció szkriptjének megírásában segédkezett, beleértve a Cornetto-trilógiát is (Haláli hullák hajnala, Vaskabátok, Világvége). Eddigi egyetlen önálló forgatókönyve a Fuss, dagi, fuss!.
A film szkriptjét eredetileg az első két epizódot is jegyző Roberto Orci írta volna, sőt, a stúdió hivatalosan is őt jelölte ki a rendezői pozícióra. Decemberben derült ki, hogy mivel a stúdió elégedetlen a forgatókönyvvel, mégsem a rendezésben egyébként teljesen tapasztalatlan Orci kapja meg a lehetőséget, azonban producerként továbbra is közreműködik a produkcióban.