A Piramissal és a Masterchef VIP-pel indul a TV2 ősze

Most menten. Az RTL a Nyerő párost indítja héttől. A Masterchefet még nem jelentették be a tévében, de gondoltam, van akit érdekelhet.


Majdnem sikerült egy kérdést jól feltenni A Piramisban

Beugratós, mi? Egy kommentelő jelezte, hogy dehátvörös, mert ja, a Milla Jovovich alakította Lilu valóban vörös hajjal rohangált a filmben, de a kérdés nem rá, hanem az áriázó dívára vonatkozott. Rá:

Azaz a válasz kék. De hol a haj??? Mert ennek a lénynek a fejéből ilyen csápszerű izék nőnek ki, azt teccik hajnak nézni? Vagy régen volt, úgy tűnt, hogy az haj? A műsor ettől még megy, mint az istennyila, és agyonveri A Falat, szóval tökmindegy, hogy a kérdések színvonala milyen.


Egy olvasónk szerint A Piramis játékosai áldozatok

Olvasói levelet kaptunk központi problémakezelő emailcímünkre:

Tisztelt műsorszerkesztők!

Ma kb a tizedik adást néztem végig és meg kellett állapítanom,hogy ilyen méltatlan felháborító programot nem mostanában hozott Vajna úr televíziója. Amikor két egyszerű tüneményes játékos páros akik az összes kérdésből egyetlen egyet rontottak és az összejött közel 15 millió forint. A végén az utolsó golyó kérdés nélkül egyenesen a nullában landol,mint szinte 70%-ban az adások vége előtt. Tehát a teljes nyeremény úszott ahol fellelkesülve, boldogan megtévesztve ünnepelnek a játékosok, majd a végén jön a keserű leves.

Aztán jön a piramis “nagylelkű“ ajánlata a játékosnak a zárt szobába,aki joggal hihette a magabiztosan megjelölt helyes válaszai után, hogy kint akar a többszöröse is lehet ezért nem fogadta el a piramis ajánlatát. Az az idős hölgy aki még életében egybe soha nem látott ennyi pénzt (ezt mondta) az unokája miatt nem fogadta el a piramis ajánlatát, és 0 forinttal, sírva távoztak.

Szinte minden nap megismétlődik újabb és újabb áldozatokkal. Ez nem Vajna úr kaszinója ahonnan ugyanígy, lehorgasztott orral távoznak a vendégek. Elgondolkoztató, ma Magyarországon ezt meg lehet csinálni, hol tartunk hölgyeim és uraim? Szegény Stohl András, szörnyű érzés lehet naponta szembesülni ezzel a méltatlan helyzettel. Vajon meddig bírja ez a szimpatikus, népszerű műsorvezető? Gondolataimat érzéseimet írtam le, remélem oda kerül ahova szántam.


Nemcsak nagyobb, hosszabb is (lesz) A Fal (mától)

Az RTL megnézte a múlt heti nézettségi adatokat, majd úgy döntött, hogy A Fal vágóira szánnak egy keveset a túlórakeretből, és hosszabbra vágják az epizódokat, mer hiába nézik jobban az ő vetélkedőjüket (már amikor), ha vége van, a nép hanyatt-homlok átkapcsol a TV2-re és megnézi, hogyan sikoltozza ki a kosárfonó maca az akkor pont a végjátékába forduló Piramisból a tízmillát. 

Szóval ma estétől 10-15 perccel lesz hosszabb A Fal az RTL Klubon, azaz a TV2 még így is kap 10 perc esélyt hódítani (már menten ma este nem kezdik később A Piramist, hogy helyére billentsék a 25 perces eredeti különbséget), amivel együtt minden csúszik, a Barátok közt 20:25-kor kezdődik és üti az RTLII-n az Oltári csajokat, az Éjjel-Nappal Budapest 21:05-re kerül, a heti sorozatok 22:20-kor kerülnek adásba. (via)


Falba ütközött a Piramis

Tegnap este egymás ellen ment az RTL liszenszelt és a TV2 nyúlt műsora, A Fal és A Piramis egymásnak feszült végre, hogy eldőljön, kinek nagyobb a pöcse a kis magyar médiahomokozóban. Egy adás és egy este alapján marhaság lenne bármilyen következtetést is levonni, de az tény hogy az óriásplakátokon “A mienk nagyobb” szlogennel reklámozott Fal első adása a kereskedelmi célcsoportban 15,5 százalékos közönségarányt ért el, míg a Piramis 12,4-et. Mivel A fal csak egy órás, érdemes megnézni a fenti grafikonon, hogy A Piramis csak akkor teljesített tényleg jól, amikor már a Barátok közt (10,8%) ellen ment, amit agyon is vágott jó szokása szerint. A görbéből egyébként az derül ki, hogy mintha a nézők A Fal vége után átmentek volna a TV2-re, megnézni a végjátékot, azaz a műsorformátum tényleg érdekli őket. A TV2 az Áll az alkut is visszahozta egy újabb körre, de az első menetet ha paraszthajszállal is, de elveszítette az Éjjel-nappal Budapest ellen (11,2% vs. 10,9%) Az elmúlt két heti nézettségi adatai alapján egyébként a TV2-nek a hétfő szokott lenni a legerősebb hétköznapja, de majd péntekre okosabbak leszünk.


A TV2 még lopni sem tud rendesen

Van ez a Piramis kontra Fal hiszti, a TV2 lenyúlta az RTL drágán vett formátumát, és rohamtempóban leforgatott belőle egy rakás adást, amivel úgy elverték az RTL-t, mint betyár a a kétfenekű dobot, és persze ezen felbuzdulva most is forgatják az új részeket, mert addig köll ütni a vasat, míg, ugye. Azt csak remélni tudjuk, hogy a nagy rohanásban sikerült olyan kérdésszerkesztőket/kérdésírókat összeszedni a második körre, akik elvégezték a gimnáziumot, vagy ha nem, legalább a guglizásban barna övesek, mert amit az első tizenöt adás alatt műveltek, az kritikán aluli volt. 

[…] Bővebben!


A műsorváltozás sem segített az RTL Klubon

Ha én most RTL-sajtós lennék, sokat törném a fejem hogy lehetne úgy tálalni 2018 második hetének első két napi nézettségét, hogy abból jól jöjjek ki, de aztán rájönnék, hogy sehogy, és kiemelném azt a két műsort, amivel lehet valamit kezdeni. Az egyik a Híradó, ami továbbra is agyonvágja a Tényeket 18-49-ben, mert az agymosás nem kell az embereknek és kész. Hétfőn 20,9 % vs, 14,2%, kedden 20,1% vs, 14,5% volt az eredmény, azt magyarázni nem kell. A másik az Oltári csajok az RTL II-n, ami hétfőn 6,4, kedden 5,9 százalékot hozott az Éjjel-nappal Budapest és a Pénzt vagy éveket! sávjában, ami azért elég fasza.

Nodeakkormárnost.

[…] Bővebben!


Az RTL a Barátok közttel megy neki A piramisnak

Kérem szépen, ott tartunk itt 2018 elején, hogy az RTL-nek kell kapaszkodnia hétköznap este a nézőkért, bizony. Nagy időket élünk, hiába no. Mivel az első hetet a TV2 letarolta, és keddtől péntekig verte az RTL-t, az elmúlt 5 évben fölényesen vezető RTL váltott egy kicsit, és megcserélte az Éjjel-nappal Budapestet és a Barátok köztet, hátha a Híradó és a Fókusz után meg tudják tartani a nézőket A piramissal szemben. Azaz ma estétől ilyen az RTL műsorrendje:

18:00 Híradó
19:00 Fókusz
19:40 Barátok közt
20:20 Éjjel-nappal Budapest