Szerdai amerikai nézettség (02.13)

(Múlt heti szerdai nézettség) Nem kellett sok a The World’s Best-nek, hogy a tizedes tartományban kössön ki. Ez bizony csúnya nagy bukta így, bár a CBS ötlete nem volt rossz, hogy ezt a műsort mutassa be a Super Bowl mögött. A Celebrity Big Brother fináléja sem hozott jobban, nem tudom, hogy megéri-e visszahozni a műsort, […]Kaszaindex 2018/19. (3.)

(Legutóbbi állás.) Nem sok változás történt a héten, mivel ezúttal elmaradt a berendeléshullám. Egyedül a FOX kérte be a Bob’s Burgers és a Family Guy folytatását, így melléjük került a (√) jel. Rajtuk kívül mindössze a Single Parents státuszát fokoztam le, az ABC szitkomja ugyanis az utóbbi hetek gyenge teljesítménye után katasztrofális mélypontra került a […]Keddi amerikai nézettség (02.12) – Mélyponton a The Rookie

(Múlt heti keddi nézettség) Végre ismét “normális” volt a kedd este az országos tévéken, azonban nem volt teljesen fényes nézettség szempontjából. A CBS örülhetett, mert az NCIS évadcsúccsal tért vissza, és azonnal kirántotta az FBI-t is a tizedes tartományból, míg az NCIS: New Orleans zsinórban a negyedik 0.8-át szállította. Az NBC elég felemás estét zárt: […]Hétfői amerikai nézettség (02.11)

(Múlt heti hétfői nézettség.) A reality-k versenyét ezúttal is az erősödő The Bachelor nyerte a célközönségben, míg az AGT: Champions össznézőben diadalmaskodott és szintén nőtt egy tizedet. Érdekesség, hogy a 35 éven aluli nőknél előbbi 2.6-os, utóbbi 1.1-es ratinget hoz, és ezek után a legjobb szkriptelt sorozat, a The Resident csak 0.8-asat, szóval a fiatal […]Szombati és vasárnapi amerikai nézettség (02.09-10)

(Múlt heti hétvégi nézettség.) A Super Bowl után a CBS behúzott még egy nagy nézettségű vasárnapot, ezúttal a Grammy-díjátadónak köszönhetően. Maga a gála jól hozott, egy picit sikerül felülmúlnia a tavalyit össznézőben, célközönségben pedig minimálisat csökkent. Az ABC ismétléseknél is számíthat az America’s Funniest Home Videos-ra, míg a FOX animációs sorozatai katasztrofálisan teljesítettek. Kábelen számos […]Pénteki amerikai nézettség (02.08)

(Múlt heti pénteki nézettség) A Celebrity Big Brother került a dobogó élére, a nap egyetlen 1.0 feletti műsoraként könnyedén nyerte a napot. Sajnos azonban a mögötte futó sorozatokra továbbra sincs jó hatással, ugyanis a Blue Bloods mélypontra került. Elég vicces döntés a csatorna legfiatalosabb műsorát összerakni az egyik legkevesebb fiatalt vonzó sorozatukkal. Az NBC-n egyaránt erősödött a […]Csütörtöki amerikai nézettség (02.07)

(Múlt heti csütörtöki nézettség.) A CBS komédiablokkja még a múlt hetinél is nagyobbat robbantott csütörtökön, ugyanis végre feltámadt a The Big Bang Theory. Az utolsó szezonját taposó szitkom egész évadban visszafogottan teljesített, ami felettébb furcsa volt, most viszont végre megjöttek a nézők, és új évadcsúcsot állított be. A Young Sheldon is megugrott értelemszerűen, a májusi […]Szerdai amerikai nézettség (02.06) – Elhasalt a The World’s Best, mélyponton a Riverdale

(Múlt heti szerdai nézettség) Visszatértek a Chicago-sorozatok az egyhetes szünetről, és nagyon szépen teljesítettek: a Med új évadcsúcsot állított be, ilyen magasságokban nem járt tavaly március óta, de a PD is felkapaszkodott idei rekordjának szintjére. A Fire-nek nem jött össze az évadcsúcs, de így is erősödött, és november óta nem nézte ennyi fiatal. A The […]Kaszaindex 2018/19 (2.)

(Legutóbbi állás.) Nem kellett sokat várni a Modern Family és az A Million Little Things berendelésére miután a múlt héten megkapták a “garantált berendelés” plecsnit, hiszen az ABC a héten mindkettőnek zöld utat adott, és hozzácsapta a The Good Doctor-t is, így most már a kórházas sorozat mellett is (√) díszeleg.  Lefokoztam viszont a How to Get […]Keddi amerikai nézettség (02.05)

(Múlt heti keddi nézettség) Az este jelentős részét az elnöki évértékelő beszéd foglalta el 40+ milliós számaival, így ismét csekély volt az új tartalmak száma. Az estét a visszaeső Ellen’s Game of Games nyerte, amely most nem teljesített valami jól, holtversenyben az NBC késő esti, beszédelemző hírműsorával. Az American Housewife új időpontba költözött, és ahogy […]Hétfői amerikai nézettség (02.04)

(Múlt heti hétfői nézettség.) A csúcson ezúttal a The Bachelor volt az America’s Got Talent bajnoki változatát megelőzve, de nem is ez méltó említésre a többi sorozat kisebb csúszkálásán kívül (a Manifest megint esett, az Arrow pont a különleges epizódjára került majdnem 1M néző alá), hanem az, hogy mennyire jó számokat hozott a The Neighborhood, […]Szombati és vasárnapi amerikai nézettség (02.02-03)

(Múlt heti hétvégi nézettség.) Nyilván a vasárnapi, 100 milliós nézettségű Super Bowl miatt minden egyéb nézettség torzult (nem volt sok új epizód, országoson csak ismételtek), így most nem nagyon elemzem őket, arról pedig, hogy az amerikai focit, illetve az azt követő The World’s Best hogy szerepelt, már írtam. Országos nézettségek és kábelsorozatos adatok a tovább […]Pénteki amerikai nézettség (02.01)

(Múlt heti pénteki nézettség) A CBS elég konzisztens estét zárt, hiszen minden sorozatuk ugyanúgy hozott: a MacGyver szinten maradt a fontos epizódjára, de stabil volt a Hawaii Five-0 és a Blue Bloods is. Az ABC-n még mindig tartja magát a Fresh Off The Boat, a Speechless viszont csökkent. Az NBC-n ezúttal már visszaesett a Blindspot és a […]Mélyponton a Super Bowl

Én nem háborodtam fel azon, hogy nem volt sok pont a Super Bowl-on, de arra számítani lehetett, hogy a nézettség nem fog csúcsokat döntögetni. Így is lett, a 98,2M néző 11 éves mélypontot jelent, és persze még így is hatalmas tábort. Mögötte a The World’s Best 22,22M nézővel debütált, ami 18%-os visszaesés a tavalyihoz képest, […]Csütörtöki amerikai nézettség (01.31) – Még mindig mélyponton a How to Get Away with Murder

(Múlt heti csütörtöki nézettség.) A CBS remek estét zárt, hiszen a The Big Bang Theory, a Young Sheldon és a Mom is erősödött, a Fam pedig kimászott a tizedes tartományból, Utóbbi továbbra sem brillírozik, de egyelőre korrektnek tekinthető a teljesítménye, és ha tartani tudja ezt a szintet, akkor összejöhet neki a berendelés. A SWAT pedig […]Szerdai amerikai nézettség (01.30) – Továbbra is tarol a The Masked Singer

(Múlt heti szerdai nézettség) Lehet, hogy a zord időjárási viszonyoknak köze volt hozzá, de az, hogy a The Masked Singer egy hét alatt három tizedet erősödött, nem semmi! A FOX reality-je az eddigi második legjobb eredményét szállította, és úgy tűnik, megállíthatatlan, ráadásul a pre-tune-effektus miatt a 24 Hours to Hell & Back is újra évadcsúcsra […]Keddi amerikai nézettség (01.29)

(Múlt heti keddi nézettség) Elég szerencsétlenül jártak az országos csatornák, ugyanis az évértékelő elnöki beszéd erre a napra volt kitűzve, azonban először elmaradt, később pedig kiderült, hogy jövő keddre halasztották, ez pedig azt jelenti, hogy a Nagy Négynek két keddet is be kell áldoznia, ami csúszásokat is fog eredményezni – a This Is Us fináléja […]Kaszaindex 2018/19 (1.)

(Legutóbbi állás.) Megkezdődik az idei kaszaindex, azonban azt szeretném előrebocsátani, hogy idén nem biztos, hogy minden héten tudok majd jelentkezni a poszttal, de azért igyekezni fogok nem mulasztani. Lássuk, mi minden változott a legutóbbi helyzetjelentés óta. Először is frissítettem a táblázatot a CBS újoncainak berendeléseivel (God Friended Me, Magnum P.I., The Neighborhood, FBI), illetve a […]Hétfői amerikai nézettség (01.28)

(Múlt heti hétfői nézettség.) Az ABC és az NBC reality-jei nagyon szinkronban vannak, hiszen az esetek többségében eddig ugyanolyan számokat produkáltak, és ez most is így volt – az pedig csak hab a tortán, hogy ez alkalommal a The Bachelor és az AGT: Champions is két tizedet nőtt. Utóbbi egyébként átlépte a 10M-s határt is. […]Szombati és vasárnapi amerikai nézettség (01.26-27)

(Múlt heti hétvégi nézettség.) Egyszerre szomorú, vicces és tanulságos, hogy a házivideókból álló, vagyis analóg YouTube-válogatást szállító America’s Funniest Videos ismét brutálisan tarolt, kis híján a napot is sikerült nyernie, és segítségével a Shark Tank dupla epizódja is jobb számokat produkált, mint múlt héten, így az ABC jó estét zárt. Az este győztese azonban a […]