Kőegyszerű krimi verte A szolgálólány meséjét

A Hulu Emmy- és Glden Globe-díjas sorozata a saját hazájában nem nagyon tud próféta lenni, sőt, sehogy. A meglehetősen régen, 2007-ben (azaz a Netflixszel egy évben) elindított, csak az USA-ban és Japánban elérhető streamingszolgáltató kínálata elég nagy, sőt, lenyomja a Netflixét is a maga 1700 sorozatával és 75 000 epizódjával. Ebben a zajból egy sorozatnak nehéz kitűnnie, még úgyis, ha többszörös díjnyertes kritikuskedvenc, márpedig A szolgálólány meséje ugye az.

A most közzétett adatok szerint a Hulu legnézettebb drámai sorozata a Law & Order: SVU, azaz Esküdt ellenségek: Meggyalázott áldozatok című Dick Wolf-krimi, aminél formaibb, egyszerűbb procedurális sorozat nem sok van a tévében. A kedvenc vígjáték a South Park, amit még meg is értek, hiszen a Hulu-felhasználók medián kora 31, éves jövedelmük meg átlagosan 92 000 dollár, de hogy egy yuppie bróker mi a pöcsömet néz az SVU-n, azt már kurvára nem.

A South Park mögött még több animációs sorozat végzett a 17 millió előfizetővel bíró szolgáltató listáján: második a Family Guy, harmadik a Bob’s Burgers. A drámáknál a This Is Us lett a második., A szolgálólány meséje csak a harmadik. Két adat még a végére: 2017-ben 65 millió órányi Seinfeldet néztek az emberek a Hulun, és először sikerült átlépniük az évi 1 milliárd dolláros bevételi határt.


A piramissal a TV2 egyelőre agyonvágja az RTL-t

Ha lopott, ha nem (az), A piramis című műsorral jól járt a TV2, mert 2018 első két munkanapjának estjén, azaz kedden és szerdán is agyonvágták a konkurenciát és mindkét estét megnyerték 18-49-ben, amire hosszú évek óta nem volt példa.

A számok szintjén maradva az van, hogy amint vége a Fókusznak, a nézők elkapcsolnak az RTL-ről, mert az Éjjel-nappal Budapestre már nem kíváncsiak. Így is nagyot ment az üvöltözős kvázireality, 2013 óta van műsoron, és egy időben stabilan 25 százalék körüli közönségaránya volt, mostanra ez 11 százalékra esett vissza, amihez nincsenek hozzászokva az RTL-nél. A kedd estét nézve a Híradó 18:00-19:00 között a szokásoknak megfelelően bedarálta a Tényeket (21% vs 13,7%), majd amíg ment a Fókusz, addig annak 18,9 százalékos közönségarányával az RTL A piramist is verte, de az Éjjel-nappal Budapest kezdésével odalett az RTL előnye is, a TV2 vetélkedője 17,4 százalékos közönségarányt hozott a vetélytárs 11,1 százalékával szemben.

[…] Bővebben!


Elég nagyot zuhant a The Walking Dead nézettsége

Az amerikai nézőknek úgy látszik, pont annyira tele van a töke a The Walking Dead-del, mint nekem, és mindezt azzal fejezik ki, hogy egyszerűen nem nézik a sorozatot. Pedig nem is olyan régen a TWD volt a legnézettebb heti sorozat az USA-ban, verte a The Big bang Theory-t 18-49-ben és a vasárnapi amerikaifutball-meccseket össznézőszámban, erre tessék: a nyolcadik évad évközi minifináléját összesen 7,9 millió néző követte, ami 18-49-es ratingben 3,9-et jelent, és ezzel a 2011-es év óta legalacsonyabb midseason finálé adat.

És baszki, a 3,9 még így is agyonvert minden más tévéműsort.

[…] Bővebben!


Ninják vs. Celebek 1:0

Megvolt az első csörte a TV2 Ninja Warriorja és az RTL Celeb vagyok, ments ki innen című műsora között, az eredmény pedig 18-49-ben: 

20,9% v,. 20,7% 

mármint közönségarányban, szóval a TV2 ebből a kanyarból hangyafasznyival ugyan, de jobban jött ki. Lesz még olyan hétfő, amikor egymás ellen mennek, tűkön ülök máris.

Egy apróság: a TV2 ugye saját maga döntött a 18-59-es korosztály mellett a 18-49 helyett, abban is kommunikálnak általában, de amint 18-49-ben nyernek egy kicsit (tegnap konkrétan 328 ezer nézőjük volt az RTL műsorának meg 315 ezer), menten jön egy sajtóközlemény, amiben egy büdös szó sincs a 18-59-ről vagy a teljes lakosságról, csak a 18-49-ről. 


Jót tett A Falnak, hogy a TV2 lenyúlná a formátumot

Agyonvágta a TV2-t az RTL vasárnap este: A Fal című vetélkedőjük több mint kétszer akkora közönségarányt tudott (27,6%) mint a vele szemben vetített, egyébként tényleg jó Mentőexpedíció (The Martian) a maga 13,4 százalékával. A vetélkedőből most csak egy adás került tévébe, a többi majd jövőre jön, ez is csak azért volt látható, mert az RTL azzal vádolja a TV2-t, hogy A piramis címen saját verziót forgatnak az ellopott ötletből. Erről bővebben itt irtunk. Maga a műsor nem volt olyan nagy truváj, egy anya-fia páros nyert 11 milliót meg az aprót azzal, hogy szerencsésen estek le zöld és piros labdák egy bazimagas pancsinkótábláról, és ők közben jól válaszoltak meg nem túl nagy kihívást jelent kérdéseket, de hát ez egy ilyen formátum. Az eredeti műsor lényege, hogy olyan szereplők legyenek benne, akiknek valóban sorsfordító lehet a nyeremény, ha ezt az RTL is megvalósítja és nem megy át az egész egy szociopornós sírás-rívásba, akkor nem lesz gond a műsorral jövőre sem. Még egy adalék a vasárnapi nézettséghez: a Tények, amit a TV2 A Fal indítása előtt (18:55) befejezett, hátha így majd verhetik az RTL-t, feleannyi nézőt érdekelt 18-49-ben, mint a Híradó, szóval nem, nem ez volt a TV2 estéje, amibe még az is belefért, hogy a Film+ a Támadűs a Fehér Ház ellen című filmmel a késő esti sávot is nyerje.


Többen nézték a Stranger Things 2 premierjét mint a The Walking Dead 8-ét

A Nielsen végre kiadta első Netflix-méréseit, amiket ugyan a Netflix nem tekint hitelesnek, de mivel nem indokolják miért nem, így minket ez most nem nagyon érdekel. A Nielsen szerint a Stranger Things 2 első része a maga 15,8 milliós nézettségével lenyomta a The Walking Deadet is, és még mielőtt kérdezné a kedves olvasó, ezek az amerikai számok. A Nielsen SVOD mérése a premier utáni három napot néz, ennek alapján jött ki a 15,8 millió néző, amiből 11 millió a 18-49-es korosztályból kerül ki. A The Walking Dead nyolcadik évada október 22-én 15 milliós össznézettséget hozott és 8,8 milliót 18-49-ben.

A Stranger Things premier számai nagyon jók, csak a The Big Bang Theory (16,5 millió) és aThe Good Doctor (16,1 millió) előzi meg, és holtversenyben harmadik az NCIS-szel, viszont a többi epizód már közel sem olyan nézett, ami érthető, hiszen az első három napban nem mindenki darálta le egyben a második évadot. Az első három nap alatt így sem esett le egy rész nézettsége sem 4 millió alá, a premiernapon 361 000 néző tolta le egyben az egészet.

Az első három napban így alakult a nézettség:

Chapter One: 15,8 millió néző, 11 millió 18-49-ben
Chapter Two: 13,7 millió néző, 9,6 millió 18-49-ben
Chapter Three: 11,6 millió néző, 8,1 millió 18-49-ben
Chapter Four: 9,3 millió néző, 6,6 millió 18-49-ben
Chapter Five: 8 millió néző, 5,6 millió 18-49-ben
Chapter Six: 6,4 millió néző, 4,5 millió 18-49-ben
Chapter Seven: 5,3 millió néző, 3,7 millió 18-49-ben
Chapter Eight: 4,9 millió néző, 3,4 millió 18-49-ben
Chapter Nine: 4,6 millió néző, 3,2 millió 18-49-ben

Egy átlagnéző 2,9 részt nézett meg három nap alatt, azaz egy embernek egy napra egy rész is bőven elég volt.


Hol tart nézettségben a The Walking Dead?

Hétfő hajnalban elstartolt a The Walking Dead 8. évadja, amelynek van egy olyan különlegessége, hogy a 8×01-es nyitóepizóddal érte el az egyik jelentős mérföldkövét, hiszen ez egyben a 100. része is volt. Ha országos csatornán futó ötletről beszélnénk, akkor már dollár jegyekre váltódnának a csatornavezetőinek szemei, hiszen ilyenkor könnyedséggel adnák el az utósugárzás jogait kábeles […]Kábeles nézettségi összkép

Alapvetően az országos tévék nézettségére helyeződik a hangsúly, hiszen ha egy kábeles csatornára nincs valaki előfizetve, akkor esélye sincs befolyásolni annak mutatóit. Fel is merült minap a kérdés benne: Megtudnátok-e mondani, hogy az USA Network-nek vagy a TVLand-nek mi a legnézettebb sorozata a 2017-es évben? – Ööö… a többség rávágna egy címet, de csak 50% […]2017/18-as nézettségi mutatók – a negyedik hétvégéig

Október elején foglalkoztam külön cikk formájában az elstartolt újoncok mutatóival; viszont, hogy az összkép teljesebb legyen, most megmutatnám azt a listát, ahol az üdvöskék mellett helyet kapnak a visszatérők is. Csak röviden jellemezném, mit fogtok látni. A teljes lakosság körében, amit ki kell emelnem, az a Young Sheldon egyetlen epizóddal elért teljesítménye, ami még 2-3 […]Rémesen hosszú a Ninja Warrior, de a nézők zabálták

Coming out: imádtam fára mászni. Meg mászókázni. Később kötélre mászni már nem annyira, rúdra meg kevésbé, Fütyi bá viszont nagyon szerette volna, ha a combomról az összes bőr lejön, így kénytelen voltam a tornaórán ilyesmivel is foglalkozni. Mindezt csak azért, mert nem akarom azt sugallni, hogy a testedzést ördögtől való babonaságnak tekinteném, sőt. A Tv2-n tegnap elindított Ninja Warrior amerikai kiadása a kedvenc akadálypályás műsorom, mert látványos, izgalmas, pörgős cucc, egy órára simán leköt, ahogy nálam sokkal fittebb emberek küzdenek egy számomra lehetetlen küldetést jelentő akadálypályán.

[…] Bővebben!


2017/18-as újonc TOP-lista (3. hétig bezárólag)

Az előző cikkben átfogó képet adtunk arról, hogy az elmúlt hetekben milyen nézettségi mutatókat szállítottak az országos csatornák újoncai. Lebontottuk csatornákra a teljesítésüket, illetve kitértünk arra is, hogy ez a szereplés miként állja meg a helyét házon belül: melyekért érdemes aggóni már most, és melyek vannak biztonságban. Régen imádtam nézettséggel kapcsolatban TOP-listákat közölni, illetve volt […]Így nyitottak az újoncok az elmúlt hetekben

Javában zajlik a 2017/18-as szezon, de még mindig nem sikerült egyetlen üdvöskéjükkel sem találkoznom. A következő napokban változtatni fogok a helyzeten, viszont, addig megmutatnám egy összesítést, melyből kiderül, miként teljesítettek a premierjüktől. A teljesség kedvéért csatornákra bontanám és külön elemezném ki, melyik újoncok teljesítettek a várton felül, a betervezetthez megfelelően vagy éppen buktak el már […]Mennyire ártott a Trónok harca nézettségének az idei balhéhalom?

Lássuk csak:

 1. Hónapokkal az évadnyitó előtt kiszivárog az évad szinte teljes története.
 2. Hackerek törik fel a cég levelezését és szervereit, ellopnak 1,5 terabyte-nyi adatot
 3. Kiszivárog több bemutatás előtt álló sorozatepizód és a Trónok harca 4. részének forgatókönyve.
 4. A hackerek 6 millió dollárt kérnek.
 5. Egy indiai tévétől a bemutató előtt kiszivárog a 7×04.
 6. Az HBO 250 000 dollárt kínál a hackereknek.
 7. Az HBO Espana véltelenül idő előtt levetíti a 7×06-ot.
 8. Feltörik az HBO Twitterfiókját.

Ha ezek után a nézettség csökkent volna, senki nem csodálkozna, hiszen ha akarja, már mindenki megtudhatja, mi történik az évadban (ez egyáltalán nem biztos), és két részt jóelőre megnézhetett. A nézettség viszont nemhogy nem csökkent, de sorozatrekordokat hozott, az évadzáróra pedig az HBO abszolút rekordja (a Sopranos-finálé tartja) is megdőlhet.

 • 7×01 – 10,1 milló néző (sorozatcsúcs)
 • 7×02 – 9,27 millió
 • 7×03 – 9,24 millió
 • 7×04 – 10,16 millió (sorozatcsúcs)
 • 7×05 – 10,71 millió (sorozatcsúcs)

A Sopranos 11,9 millióval vezeti a filmcsatorna örökranglistáját.


Hozta a kötelezőt a Game of Thrones

Túljutottunk azon, ahogy egy hacker támadás nézővesztést eredményezzen. Bátran kijelenthetem, hogy az HBO helytállt a fenti témában, hiszen a múlt hét nagy vezércikke a tévés világnak a kiszivárgott 7×04-es Trónok harca epizód volt. (Akik nem olvasták a hírekben… Nos, történt az, hogy egy hacker csapat megszerzett néhány forgatókönyvet, illetve epizódot – köztük a Game of […]Picit csökkent a Game of Thrones-nézettsége

Avagy csak a papírforma szerint történt minden. Mutatnánk, hogy mi történt az elmúlt 2 hétben az HBO műsorán: 7×01 – 10.105 millió; 18-49-ben: 4.71 7×02 – 9.270 millió; 18-49-ben: 4.33 Az HBO hozta a kötelezőt. Tudtuk, hogy a Trónok harca későbbre csúsztatott premierje mérföldkőként lesz jegyezve, de ennyire kiugró mutatókra mi sem számítottunk. Ezt már […]10 millió felett nyitott a Trónok harca

Tudtuk, hogy mérvadó lesz a Trónok harca esetében az, hogy nem tavasszal, hanem csak nyáron startol el a 7. évadja, azonban még mi sem gondoltunk arra, hogy ennyit ki tud az HBO hozni belőle. Már pedig ki tud, de hogy mennyi az annyi? Mutatnám: 7×01 – 10.105 millió; 18-49-ben: 4.71 Csakhogy képben legyetek, emlékeztetőül linkelném […]A Fox feltámasztott sorozatainak nézettsége

Sokat változott a tévézési szokás Amerikában. PeakTV időszakát éljük, azaz túlcsordul a kínálat az emberi nézhetőségen. Mióta becsatlakoztak a mezőnybe a stream és online felületek is, azóta egyre csak szűkül a tévénézők tábora. Leginkább a Fox-nál mutatkozik meg, hiszen már inkább csak 3-4 milliónyi nézőt tudnak leültetni, ami az Empire által diktált 8.1 millióhoz évadátlaghoz […]No Nóri, yes cry

RTL: 20,1%
TV2: 5,9%

Ezek a tegnap esti 18-49-es közönségarányok, azaz Ördög Nóra és cuki gyerekvetélkedője nélkül a TV2-nek csak a sírás marad. 18-59-ben picivel jobban állnak, 7,2 százalékos a közönségarányuk az RTL Klub 19,1 százalékával szemben. A Tények, ami a TV2 húzóműsora ugye, 18-49-ben a lakosság 16,4 százalékát érdekelte, 18-59-ben viszont csak 14,8 százalékát – kíváncsi vagyok, hogy a 18-59-ben kommunikáló TV2 most, hogy 18-49-ben a Tények jobban szerepelt (a Híradó 20,9% volt), melyik adatot favorizálja.

[…] Bővebben!


Ördög Nóra megmentette a TV2 szerdáját

Jó, 18-59-ben, a nekik tetsző korcsoportban így is csak 11,8 százalékos a közönségarányuk, de a kicsit nem becsüli, az fogja be a száját. A hétfői és főleg a keddi rettentő nézettséget követően szerda este a TV2 közelített kicsit az RTL-hez (18,6%), de messze még az a hétköznap, amikor le is előzi. A hétvége az más lesz, most vasárnap a Nagy Duett-premier vélhetően simán veri majd az RTL-t, de hát nem lehet minden nap hamisan gajdoló celebeket adni. 

Tegnap este a TV2-nek leglényegesebb sávban, azaz a Híradó ellen sem jött össze a győzelem, a Tények 16,8 százalékot hozott, az RTL 18 körül tudott. Utána megzuhant a nézettség kicsit, Tilla vetélkedője 8,8 százalékon állt meg, a vele szemben menő Konyhafőnök VIP viszont stabilan 20 százalék felett teljesít. A nézők Ördög Nóra celebgyerekes műsorára visszajöttek – ebben a korcsoportban 14,5 százalékos közönségarányt ért el a vetélkedő, ami után megint csak a néma csönd, és 8 százalék jutott A szmokingernek.

18-49-ben a versenyt 20,2 vs. 10,9 arányban nyerte az RTL, itt a Tények verte a Híradót (17,3% vs. 15,8%), Ördög Nóra viszont közel olyan közönségarányt hozott (14%), mint 18-59-ben.  


Azt hittem, a TV2 már nem tud meglepni, erre tegnap fennállása vélhetően legszarabb estéjét hozta

Nem hiszem, hogy ennél lenne lejjebb, mert ha igen, az már _tényleg_ a teljes megsemmisülés lenne, kérem szépen: a hétfő este 18-49-ben elért 5,2 után nagy küzdelemben ugyan, de sikerült a második számú kereskedelmi tévének az a hihetetlen bravúr, hogy 4, azaz négy százalékos közönségaránya volt 18-49-ben, az estét nézve megelőzte az RTL Klub (20,9) Cool (5,5), a Film+ (6,1) és 0,2 százalék híján az RTL II is.

Ne legyünk gecik, nézzük meg 18-59-ben is, hátha a TV2 által kedvelt korcsoportban jobbak voltak (hétfőn 6,6% volt), nem, itt sem jobb a helyzet, 5,8 százalékot sikerült abszolválni az RTL 19,4 százalékához képest. 

[…] Bővebben!