Sorozat lesz az Interjú a vámpírral-könyvekből

Pontosabban a Vámpírkrónikákból, Lestat vámpír sztorijából, de úgyis mindenki a Tom Cruise-Brad Pitt-filmből ismeri Anne Rice legendás vérszívóját (a punkrock fanok meg pláne, a film egyik előzetesének a Dad Religion Infected című nótája volt a zenéje). A sorozat azért jöhet össze, mert az írónőre visszaszálltak a filmjogok, és immáron azt tesz velük, amit akar.

A filmjogok az enyémek, és egy fillért nem fizettem értük! Álmom, hogy a tévézés aranykorában egy magas színvonalú sorozatban dolgozhassam fel Lestat, Louis, Armand, Marius és a törzs többi tagjának történetét.

A filmjogok a Universal és az Imagine Entertainment tulajdonában voltak 2014 óta. Rice velük is igyekezett valamit tető alá hozni, de ahogy azt egy tegnapelőtti tweetben írta, nem jöttek össze a dolgok, és eleve, a nagyívű sztori jobb helyen lesz a tévében, mint a moziban. A feldolgozást Christopher nevű fiával közösen kezdi meg, és hamarosan megírja a pilot forgatókönyvét, ami sokkal hűbben visszaadná a könyv hangulatát, mint az eddigi feldolgozások. Ha minden igaz, a pilot és az első évad a regényfolyam második darabjával, a Lestat, a vámpírral kezdődne.

A rajongók évek óta azt mondják, hogy szeretnék egy Trónok harca-színvonalú feldolgozásban viszontlátni Lestatot. Az imáitok meghallgattattak. Én is pontosan ezt akarom.

Rice könyvei közül a Warner 1994-ben Az interjú a vámpírral-t dolgozta fel, és a 2002-es A kárhozottak királynője is az ő művei alapján készült. A sorozatot meg várjuk, jóhogy.