Oscar 2017: Mit gondoltok a borítékos felsülésről?

Ezt a posztot vehetjük egyben villámértékelésnek is a 89. Oscar-díjátadó gáláról, amelyet Jimmy Kimmel vezetett. Hogy rögtön bele is vágjak a sűrűjébe, Kimmel már az elején annyira lehangoltnak, lelketlenek tűnt, hogy nekem fájt a jelenléte. Túl sok változás a későbbiekben sem volt, ő sem az a valódi showman, akit évek óta keresnek a rendezők, de nem találnak. Tök fölöslegesen oltott embereket, és nagyjából holnapután nem is sok mindenre fogok emlékezni, amihez neki köze volt az est során. Részemről ez a gála átlagos volt, jobb mint a tavalyi, de, ha nem csevegek végig a legjobb cimbimmel közben, akkor bizonyára halálra unom magam.

Oscar 2017: Mit gondoltok a borítékos felsülésről?

Ellenben most jön a kényes téma, ami reggel hat óra után nem sokkal következett be, amikor Warren Beatty kezébe került az utolsó boríték, amelyben a Legjobb filmnek járó díj győztese volt. Nagy meglepetésemre ki is hirdették, hogy a Kaliforniai álom kapja, én meg örültem, mint majom a farkának, aztán fél perc múlva jött a hideg zuhany, és nyomtak egy cancelt. Kiderült, hogy összecserélték a borítékokat, a Legjobb film idén a Holdfény lett, amely szintén egy remek film, és hamarosan lesz is róla írás, de azt az érzést, amit ma reggel éreztem… hát elmehetnek a jó büdös fenébe.

Mi látszik kívülről? Józan parasztival belegondolva, ugye van 24 kategória = 24 boríték. Utolsó díj, utolsó boríték. Miért van több boríték? Innentől nálam nem magyaráznak ki semmit, úgysem tudjuk meg, hogy valójában mi történt, de a hivatalos álláspont a következő:

A biztonság kedvéért minden borítékból kettő van, és Emma Stone elvitte az övét, valaki pedig a másikat adta oda Beattynek, aki meg is jegyezte, hogy azért olvasta lassan, mert Emma neve szerepelt a papíron, és nem értette, hogy miért.

Ebben mondjuk van ráció, de azért kíváncsi lennék, hogy ti hogyan vélekedtek az esetről?!

The post Oscar 2017: Mit gondoltok a borítékos felsülésről? appeared first on Filmnews.Oscar 2017: Portrék győztesekről és jelöltekről

Régebben a New York Times készített vagány portrékat az Oscar-jelöltekről, idén pedig a W magazine követett el néhány kattintást. A neveket úgyis ismeritek, szóval csak így ideteszem ezt a néhány tehetséget, illetve itt is lapozható egy érdekes képsorozat.

Oscar 2017: Portrék győztesekről és jelöltekről

Oscar 2017: Portrék győztesekről és jelöltekről

Oscar 2017: Portrék győztesekről és jelöltekről

Oscar 2017: Portrék győztesekről és jelöltekről

Oscar 2017: Portrék győztesekről és jelöltekről

Oscar 2017: Portrék győztesekről és jelöltekről

Oscar 2017: Portrék győztesekről és jelöltekről

Oscar 2017: Portrék győztesekről és jelöltekről

Oscar 2017: Portrék győztesekről és jelöltekről

Oscar 2017: Portrék győztesekről és jelöltekről

Oscar 2017: Portrék győztesekről és jelöltekről

Oscar 2017: Portrék győztesekről és jelöltekről

Photo Credit: wmagazine

The post Oscar 2017: Portrék győztesekről és jelöltekről appeared first on Filmnews.Oscar 2017: nyert a Mindenki, mutatjuk a többit is

Lezajlott az idei Oscar-díjátadó gála is, nem maradtunk pikáns pillanatok nélkül, sőt, egy-két meglepetés nyertes is befutott az este végére, de összességében a legtöbb favorit végül tényleg szoborral mehetett haza a hajnali buli után.
Mielőtt azonban belevágnánk és megnéznénk, hogy kiket díjazott idén az Akadémia, kezdjük rögtön a legfontosabbal: Deák Kristóf rövidfilmje a Mindenki nyert, méghozzá teljesen megérdemelten és mi nagyon büszkék vagyunk. Két év alatt két magyar Oscar-díj, hát mi történik itt kérem szépen?

Az este legemlékezetesebb pillanata kétségkívül Viola Davis érzelmekkel nem éppen szűkölködő beszéde volt, amit hatalmas tapsvihar zárt, s bár én meglehetősen kritikus vagyok a gálák műsorvezetéseivel úgy általában (ebben bizonyára a szinkrontolmács is közrejátszik), azt kell mondjam, hogy Jimmy Kimmel-re nem igazán lehet panaszunk. Volt egy-két pillanat, amikor akadozott a gépezet, de összességében élvezetes volt végig, kellő humorral és iróniával vezényelte le a műsort.

Aztán következett az igazi pokoljárás, az este legfőbb pillanata, a legjobb filmnek járó díj, amit idén Faye Dunaway és Warren Beatty adott át: de hogyan.. némi töprengést követően felolvasta a Kaliforniai álom győzelmét, majd a produceri beszédek alatt (!) szóltak, hogy tévedés van, valójában a Holdfény nyert. Kínos, nagyon kínos, erre nagyon nem is lehet más mondani.

Egészen tegnapig még arról ment a találgatás, hogy a La La Land vajon rekordot dönt-e, hiszen 14 jelölést gyűjtött be, ha abból 12-t szoborra tudott volna váltani, akkor egyeduralkodó lehetett volna. Nos nem árulok el nagy titkot: nem sikerült a rekord, de így is az este legfényesebb csillaga volt, 6 díjat zsebelt be. Lássuk, hogy kik kapták a szobrokat a 89. Oscar-díjátadón.

Az Oscar-díj nyertesei 2017-ben

Legjobb film: Holdfény
Legjobb rendező: Damien Chazelle
Legjobb színész: Casey Affleck
Legjobb színésznő: Emma Stone
Legjobb férfi mellékszereplő: Mahershala Ali
Legjobb női mellékszereplő: Viola Davis
Legjobb élőszereplős rövidfilm: Mindenki

További kategóriák nyertesei (katt és lenyílik)

A Kaliforniai álom tehát 6 díjat söpört be, mögötte a Holdfény lett a második legsikeresebb, hárommal (köztük a legjobb filmért járóval), míg A fegyvertelen katona és A régi város 2-2 szoborral távozhatott, idén nem volt több olyan alkotás, ami egy Oscar-díjnál többet nyert volna.

Túl sok meglepetés -már ami a díjakat illeti- tehát nem történt az este folyamán, talán a Holdfény győzelme volt a legnagyobb, de az is leginkább az átadást övező “baki” miatt. Gratulálunk minden nyertesnek és külön köszönjük Deák Kristófnak és mindenkinek aki részt vett a film készítésében, nagyon jó érzés újra büszkének lenni.

The post Oscar 2017: nyert a Mindenki, mutatjuk a többit is appeared first on Hessteg.Oscar 2017 Live Blog – A győztesek

Már csak percek kérdése, és kezdetét veszi a 89. Oscar-díjátadó Jimmy Kimmel vezetésével, és nagyon bízom benne, hogy idén több izgalom jut, mint az elmúlt évek során.

03:30 - Legjobb hangkeverés: A fegyvertelen katona

03:28 - Legjobb hangvágás: Érkezés

03:12 - Legjobb dokumentumfilm: O.J.: Made in America

03:01 - Legjobb jelmez: Legendás állatok és megfigyelésük

02:58 - Legjobb smink: Suicide Squad - Öngyilkos osztag

02:49 - Legjobb férfi mellékszereplő: Mahershala Ali (Holdfény)

Oscar 2017 Live Blog - A győztesek

1 Aranyszobor - Érkezés

1 Aranyszobor - Holdfény

1 Aranyszobor - Legendás állatok és megfigyelésük

1 Aranyszobor - Suicide Squad - Öngyilkos osztag

A jelöltek listája

The post Oscar 2017 Live Blog - A győztesek appeared first on Filmnews.Oscar 2017: Linkek a gálához

Úgy tűnik, hogy a hazai közvetítéssel nem lesz gond, hiszen online is nézhető a Duna Televízió adása, méghozzá itt.

Eredeti nyelven:

Oscar 2017: Linkek a gálához

The post Oscar 2017: Linkek a gálához appeared first on Filmnews.Oscar 2017: Éjjel LIVE-BLOG

Ahogyan azt már megszokhattátok az elmúlt évek során, idén sem marad el az Oscar Live-Blog. A tévékészülékeket bekapcsolva idehaza a Duna Televízió közvetíti a ceremóniát 0:50-es kezdettel. Természetesen Vörös Szőnyeggel kezdünk, maga a díjátadó pedig szokás szerint hajnali kettő óra harminckor veszi kezdetét.

Igyekszem majd linkeket gyűjteni azok számára, akik online követnék a "nagy" show-t. Az est házigazdája Jimmy Kimmel lesz, és elég kíváncsi vagyok, hogy mit hoz majd tető alá, mert az elmúlt években egyre silányabb és íztelenebb volt a végeredmény.

Oscar 2017: Éjjel LIVE-BLOG

The post Oscar 2017: Éjjel LIVE-BLOG appeared first on Filmnews.DiCaprio, Larson, Rylance és Vikander is szobroznak

A tavalyi Oscar-díjasok, Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Mark Rylance és Alicia Vikander is átad majd valamilyen díjat a 89. Oscar-díjátadón - jelentették be a gála producerei, Michael De Luca és Jennifer Todd.

DiCaprio, Larson, Rylance és Vikander is szobroznak

Úgy gondolom, mindnyájan emlékszünk, hogy mely színészt miért jutalmazták idestova egy évvel ezelőtt arany szoborral, úgyhogy ezekkel nem fáradnék. A díjátadó ceremónia időpontja még mindig február 26., a házigazda pedig továbbra is Jimmy Kimmel lesz.

The post DiCaprio, Larson, Rylance és Vikander is szobroznak appeared first on Filmnews.Íme a 89. Oscar jelöltjei – vannak meglepetések
A 89. Oscar-díjátadó gálára február 26-án kerül majd sor, a házigazda ezúttal pedig Jimmy Kimmel lesz. Az utóbbi években sokszor előfordult, hogy a jelöltek listájára tekintve az ember értetlenül állt, viszont idén valahogy úgy érzem, hogy nem sok okunk van a panaszra, ráadásul ismét izgulhatunk egy magyar alkotás sikeréért, no de erről majd az idejében.

Szóval listák meglehetősen erősek, elöljáróban nagyon nem is tudnánk tuti tippeket mondani, egyedül talán a La La Land sikere megkérdőjelezhetetlen, de az, hogy 14 jelölést is begyűjtött, az már önmagában hatalmas szenzáció. Van azonban még egy valami, amiről érdemes pár szót ejteni, mielőtt belevetjük magunkat a jelöltek listájába és a fő kategóriák előzetes kiértékelésébe, ez a valami pedig egész pontosan inkább valaki, méghozzá Mel Gibson.

Úgy tűnik, hogy a hosszú évekig tartó száműzetése véget ért és bekövetkezett az, ami elképzelhetetlennek tűnt az elmúlt időszakban, miszerint a Álomgyár visszafogadta berkeibe. Hogy ez az állapot mennyire lesz tartós, az persze jó kérdés, reméljük a legjobbakat, hiszen már így is rengeteg esztendő a kukában landolt és mi, nézők jó pár Mel Gibson filmtől lemaradtunk. A fegyvertelen katona ezen az állapoton enyhített valamelyest, az pedig, hogy végül 6 kategóriában is jelölték, az jelzésértékű. Bízzunk benne, hogy Mel tartózkodik a hangos véleménnyilvánítástól a jövőben és ha így lesz, akkor még jó pár hasonló minőségű mozit láthatunk tőle, rendezőként és színészként egyaránt. No de ennyit róla, lássuk akkor, hogy milyen jelölésekért izgulhatunk, kezdjük a fő kategóriákkal.

A 89. Oscar jelöltjei a főbb kategóriákban

Legjobb film díj jelöltjei (katt és lenyílik a lista)

A legjobb film kategóriában idén elég erős a felhozatal, ehhez nem sok kétség férhet azt hiszem. A La La Land tűnik a legnagyobb esélyesnek, persze érhetnek meglepetések, de a legvalószínűbb az, hogy a Kaliforniai álom lesz a befutó. Ezzel együtt a lista minden elemét érdemes végignéznetek, amint lesz rá lehetőségetek, mert idén nem igen jutott olyan film a TOP9-be, amire azt mondanánk, hogy érdemtelenül van ott a legjobbak között. Dev Patel Lion-ja és A számolás joga (Hidden Figures) is mindenképp ajánlott néznivaló. Tavaly a Spotlight nyert.

Legjobb rendező díj jelöltjei (katt és lenyílik a lista)

A legjobb rendező ötös listája idén úgy sikerült, hogy szívünk szerint mind az öt direktornak odaadnánk a szobrot. Az Érkezés végre újra vért pumpált a keményvonalas sci-fi-be, Mel Gibson visszatért, Chazelle-ről már beszélni sem kell, és bizony a Régi város, és a Holdfény is iszonyatosan jó kritikákat kapott. Kiélezett verseny várható, de itt is ugyanazt tudom mondani, amit a legjobb film esetében: a favorit itt is a La La Land. Tavaly Alejandro G. Iñárritu nyert, a Visszatérővel.

Legjobb színész díj jelöltjei (katt és lenyílik a lista)

A legjobb színész díj elnyeréséért idén is nagy lesz a harc, hogy vajon Ryan Gosling behúzza, vagy esetleg meglepetésben lesz-e részünk, az február végén kiderül, én mindenesetre most gonosz leszek (és nem a Kaliforniai álom ellen beszélek), de drukkolok, hogy Viggo Mortensen behúzza a szobrot. Bizonyára emlékszünk, hogy tavaly felrobbant az internet, amikor Leonardo DiCaprio végre megkapta a neki régóta kijáró szobrot a Visszatérőért.

Legjobb színésznő díj jelöltjei (katt és lenyílik a lista)

A legjobb színésznő kategóriájában is Emma Stone-ra raknám a tippem, ha feltétlen mondanom kellene győztest, aztán persze ki tudja. Tavaly Alicia Vikander nyerte a szobrot a Dán lányért, idén is többesélyesnek tűnik a dolog, akár Portman is befuthat Jackie Kennedy megformálásáért, az mindenesetre meglepetés lenne, ha Meryl Streep nyerné (negyedszer), noha az alakítása valóban kifogástalan volt, a Tökéletes hang nem volt annyira emlékezetes, még miatta sem.

További kategóriák jelöltjei

Legjobb forgatókönyv díj jelöltjei (katt és lenyílik a lista)
Legjobb mellékszereplő díj jelöltjei (katt és lenyílik a lista)
Legjobb mellékszereplő nő díj jelöltjei (katt és lenyílik a lista)
További kategóriák jelöltjei (katt és lenyílik a lista)

A tavalyi hatalmas siker után, ezúttal nincs magyar jelölt a legjobb idegennyelvű filmek között, a Saul fia sikerét tehát idén másik honi alkotás nem fogja megismételni, pedig sokáig szurkoltunk, hogy Till Attila remek filmje, a Tiszta szívvel odaérjen. Mégis van okunk izgulni idén is, még akkor is, ha nem valamelyik külföldi alkotásért rajongunk, hanem egy magyar sikerért drukkolnánk.

A Mindenki ugyanis ott van az öt jelölt közt a legjobb rövidfilm kategóriában. A filmhez sajnos még nem volt szerencsénk, de a vélemények rendkívül pozitívak – és ha valamiért az nem lenne elég ok az izgalomra, hogy magyar, akkor nézzétek meg hogy örültek a jelölésnek a készítők és tutira ott fogtok drukkolni hajnalban azért a szoborért.Nos elöljáróban ennyi, a többi, a lényeg majd február 26-án, a 89. Oscar-díj átadón derül ki. Lesz-e új rekorddöntés, a La La Land beelőzi-e a mostani csúcstartókat és behúz-e legalább 12 díjat a 14 jelölésből, vagy marad a Titanic, Ben-Hur, Király visszatér a trónon, illetve lesz-e idén is magyar Oscar? Nemsokára kiderül. Ti melyik filmeknek, jelölteknek adnátok a szobrokat?

 

The post Íme a 89. Oscar jelöltjei – vannak meglepetések appeared first on Hessteg.Megtekinthető az Oscar-jelölt rövidfilm, a Mindenki!

Ma délután bejelentették a 89. Oscar-díjátadó jelöltjeit, és úgy tűnik, hogy idén is van kiért szurkolni, ugyanis versenybe került Deák Kristóf rövidfilmje, a Mindenki (Sing). Március 4-én ugyan a Cinemax műsorára is érkezik a Mindenki, de ettől van egy sokkal jobb ajánlatom: alább megtekinthetitek, és egy jelenetképen felül posztert is hoztam nektek hozzá.

A film rövid leírása szerint „Budapest a múlt század kilencvenes éveinek elején. A tízéves Zsófi új iskolába kerül. Az új suliban kezdetben minden idegen és furcsa a kislány számára. Szerencsére Zsófi hamarosan összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban, és bekerül az iskola híres gyermekkórusába. A kórust Erika néni vezeti, akiről kiderül, nem is olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik, szereti megszégyeníteni a gyerekeket. A két lány összefog egymással, és szembeszáll Erika nénivel."

Megtekinthető az Oscar-jelölt rövidfilm, a Mindenki!

Megtekinthető az Oscar-jelölt rövidfilm, a Mindenki!

The post Megtekinthető az Oscar-jelölt rövidfilm, a Mindenki! appeared first on Filmnews.Megtekinthető az Oscar-jelölt rövidfilm, a Mindenki!

Ma délután bejelentették a 89. Oscar-díjátadó jelöltjeit, és úgy tűnik, hogy idén is van kiért szurkolni, ugyanis versenybe került Deák Kristóf rövidfilmje, a Mindenki (Sing). Március 4-én ugyan a Cinemax műsorára is érkezik a Mindenki, de ettől van egy sokkal jobb ajánlatom: alább megtekinthetitek, és egy jelenetképen felül posztert is hoztam nektek hozzá.

A film rövid leírása szerint „Budapest a múlt század kilencvenes éveinek elején. A tízéves Zsófi új iskolába kerül. Az új suliban kezdetben minden idegen és furcsa a kislány számára. Szerencsére Zsófi hamarosan összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban, és bekerül az iskola híres gyermekkórusába. A kórust Erika néni vezeti, akiről kiderül, nem is olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik, szereti megszégyeníteni a gyerekeket. A két lány összefog egymással, és szembeszáll Erika nénivel."

Megtekinthető az Oscar-jelölt rövidfilm, a Mindenki!

Megtekinthető az Oscar-jelölt rövidfilm, a Mindenki!

The post Megtekinthető az Oscar-jelölt rövidfilm, a Mindenki! appeared first on Filmnews.Oscar 2017: A 89. Oscar-díjátadó jelöltjei

Elérkezett az idő, hivatalosan is nyakunkon a 89. Oscar-díjátadó, ugyanis a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) imént jelentette be a jelölteket. Egyelőre a lista angol nyelvű, ami a napokban magyarra változik. A díjátadó ceremónia megrendezésére február 26-án kerül sor a Dolby Színházban, Los Angelesben helyi idő szerint este fél hattól, ami nálunk hajnali kettő óra harmincat jelent. Az est házigazdája Jimmy Kimmel lesz.

Oscar 2017: A 89. Oscar-díjátadó jelöltjei

Íme a teljes lista!

Best Picture

Arrival

Producers: Dan Levine, Shawn Levy, Aaron Ryder, David Linde

Fences

Producers: Scott Rudin, Denzel Washington, Todd Black

Hacksaw Ridge

Producers: Bill Mechanic, David Permut

Hell or High Water

Producers: Carla Hacken, Julie Yorn

Hidden Figures

Producers: Donna Gigliotti, Peter Chernin & Jenno Topping, Pharrell Williams, Theodore Melfi

La La Land

Producers: Fred Berger, Jordan Horowitz, Marc Platt

Lion

Producers: Emile Sherman & Iain Canning, Angie Fielder

Manchester By the Sea

Producers: Matt Damon, Kimberly Steward, Chris Moore, Lauren Beck, Kevin Walsh

Moonlight

Producers: Adele Romanski, Dede Gardner & Jeremy Kleiner

Best Cinematography

Arrival (Bradford Young)

La La Land (Linus Sandgren)

Lion (Grieg Fraser)

Moonlight (James Laxton)

Silence (Rodrigo Prieto)

Best Supporting- Actor

Mahershala Ali (Moonlight)

Jeff Bridges (Hell or High Water)

Lucas Hedges (Manchester by the Sea)

Dev Patel (Lion)

Michael Shannon (Nocturnal Animals)

Best Documentary Feature

Fire at Sea

I Am Not Your Negro

Life, Animated

O.J.: Made in America

The 13th

Best Foreign Language Film

Land of Mine, Denmark, Martin Zandvliet, director

A Man Called Ove, Sweden, Hannes Holm, director

The Salesman, Iran, Asghar Farhadi, director

Tanna, Australia, Bentley Dean, Martin Butler, directors

Toni Erdmann, Germany, Maren Ade, director

Best Actor

Casey Affleck (Manchester by the Sea)

Andrew Garfield (Hacksaw Ridge)

Ryan Gosling (La La Land)

Viggo Mortensen (Captain Fantastic)

Denzel Washington (Fences)

Best Costume Design

Allied (Joanna Johnston)

Fantastic Beasts and Where to Find Them (Colleen Atwood)

Florence Foster Jenkins (Consolata Boyle)

Jackie (Madeline Fontaine)

La La Land (Mary Zophres)

Best Original Score

Jackie (Micachu)

La La Land (Justin Hurwitz)

Lion (Dustin O'Halloran, Hauschka)

Moonlight (Nicholas Britell)

Passengers (Thomas Newman)

Best Original Song

"Audition" (La La Land)

""Can't Stop the Feeling!" (Trolls)

"City of Stars" (La La Land)

"The Empty Chair" (Jim: The James Foley Story)

"How Far I'll Go" (Moana)

Best Sound Editing

Arrival

Deepwater Horizon

Hacksaw Ridge

La  La Land

Sully

Best Sound Mixing

Arrival

Hacksaw Ridge

La La Land

Rogue One: A Star Wars Story

13 Hours

Best Documentary Short

4.1 Miles (University of California, Berkeley)

Extremis (f/8 Filmworks in association with Motto Pictures)

Joe's Violin (Lucky Two Productions)

Watani: My Homeland (ITN Productions)

The White Helmets (Grain Media and Violet Films)

Best Production Design

Arrival (Patrice Vermette)

Fantastic Beasts and Where to Find Them (Stuart Craig)

Hail Caesar

La La Land (Sandy Reynolds-Wasco, David Wasco)

Passengers (Guy Hendrix Dyas)

Best Original Screenplay

Hell or High Water (Taylor Sheridan)

La La Land (Damien Chazelle)

The Lobster (Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou)

Manchester by the Sea (Kenneth Lonergan)

20th Century Women (Mike Mills)

Best Adapted Screenplay

Arrival (Eric Heisserer)

Fences (August Wilson)

Hidden Figures (Allison Schroeder, Theodore Melfi)

Lion (Luke Davies)

Moonlight (Barry Jenkins, Tarell Alvin McRaney)

Best Animated Feature

Kubo and the Two Strings (Focus Features)

Moana (Disney)

My Life As a Zucchini (GKIDS)

The Red Turtle (Sony Classics)

Zootopia (Disney)

Best Animated Short

Blind Vaysha (National Film Board of Canada)

Borrowed Time (Quorum Films)

Pear Cider and Cigarettes (Massive Swerve Studios and Passion Pictures Animation)

Pearl (Google Spotlight Stories/Evil Eye Pictures)

Piper (Pixar)

Best Supporting- Actress

Viola Davis (Fences)

Naomie Harris (Moonlight)

Nicole Kidman (Lion)

Octavia Spencer (Hidden Figures)

Michelle Williams (Manchester by the Sea)

Best Film Editing

Arrival (Joe Walker)

Hacksaw Ridge (John Gilbert)

Hell or High Water (Jake Roberts)

La La Land (Tom Cross)

Moonlight (Joi McMillon, Nat Sanders)

Best Actress

Isabelle Huppert (Elle)

Ruth Negga (Loving)

Emma Stone (La La Land)

Natalie Portman (Jackie)

Meryl Streep (Florence Foster Jenkins)

Best Director

Arrival — Denis Villeneuve

Hacksaw Ridge — Mel Gibson

La La Land — Damien Chazelle

Manchester by the Sea — Kenneth Lonergan

Moonlight — Barry Jenkins

Best Visual Effects

Deepwater Horizon

Doctor Strange

The Jungle Book

Kubo and the Two Strings

Rogue One: A Star Wars Story

Best Makeup and Hairstyling

A Man Called Ove

Star Trek Beyond

Suicide Squad

The post Oscar 2017: A 89. Oscar-díjátadó jelöltjei appeared first on Filmnews.