Soha rosszabb évkezdetet: január 13-án jön a True Detective 3. évada

Oké, aláírom, a kettes szar volt, de az első nagyon is jó, és ne legyünk már ennyire pesszimisták, jó lesz ez. A helyszín az Ozark-régió, ami ezek szerint különösen nagy mértékben ki van téve a bűnözésnek, hiszen a Netflix egy egész sorozatot szentel az itteni gazemberkedésnek. A True Detective harmadik évada egy titokzatos bűnügyet dolgoz fel három idősíkban, gyerekek tűnnek el, és egy nő a kapocs köztük. A szereplők között ott lesz Mahershala Ali (Wayne Hays detektív), Carmen Ejogo (egy tanárnő) és Stephen Dorff (Roland West nyomozó).

A rendezést ezúttal Daniel Sackheimre, Jeremy Saulnierre és Nic Pizzolattóra bízták, az exec. producerek között Pizzolatto, Scott Stephens, Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Cary Joji Fukunaga, Steve Golin, Bard Dorros és Richard Brown is ott van.


Hű, de jó lett a True Detective harmadik évados előzetese!

Jó, az a libabőr, amit az első évados előzetes láttán éreztem, az nincs meg, de így is nagyon frankó lett az első előzetes. Több idősík, rém tehetséges főszereplő, valami Nagy Rejtély, mi kell még? Januárban jön.


2018-at kicsit lelazsálja az HBO

A Trónok harca záróévadán kívül két eléggé várt sorozat is csak 2019-ben kap majd folytatást, szóval akik azt remélték, idén kapnak újabb Hatalmas kis hazugságok- és True Detective-évadokat, azok csalódni fognak. Ami tuti lesz idén, az a Westworld, a Ballers, a Silicon Valley és még pár vígjáték. Ja, a Deuce második évada sem várható 2019 előtt.


Az Alien Covenantból igazolt női főszereplőt a True Detective

A Selma és az Alien Covenant egyik szereplője, Carmen Ejogo lesz Mahershala Ali főszereplőtársa az HBO True Detective című sorozaténak harmadik évadában. Az USA Ozark-régiójában játszódó évad egy évtizedeken át egyre titokzatosabbá váló bizarr bűntettről szól, és három idősíkot ölel majd fel. Ejogo egy Amelia Reardon nevű tanítónőt alakít, aknek közel van két, 1980-ban eltűnt gyerekhez. Ali (Moonlight) játssza Wayne Hays detektívet, aki az ügyben nyomoz majd. A True Detective első évadáról itt, a másodikról meg itt írtunk.


Évtizedeken átívelő rejtélyt ígér a True Detective új évada

Lesz harmadik évad a True Detective (A törvény nevében) című sorozatból – ez már önmagában is hír, de a Variety még néhány részletet is megosztott róla. Egészen idáig nem volt egyértelmű, folytatódik-e az HBO rendkívül jól induló, de a második évaddal jókora csalódást okozó misztikus krimisorozata, de most már biztos, hogy igen – igaz, azt még nem tudni, mikortól láthatók az új részek.

Fotó: Getty Images

Az biztos, hogy a főszereplő az idén a Holdfényben nyújtott alakításáért Oscarral is jutalmazott Mahershala Ali (a 4400 Richard Tylerje és a House of Cards Remy Dantonja) lesz, aki egy Wayne Hays nevű arkansas-i nyomozót játszik majd. A történet az Ozark-hegységben játszódik, és egy kísérteties bűncselekmény áll majd a párhuzamosan több idősíkon játszódó cselekmény középpontjában, mely az évtizedek múltával csak még rejtélyesebb lesz.

A sorozat epizódjait ezúttal az író-alkotó, Nick Pizzolatto rendezi majd, Jeremy Saulnier segítségével – az utóbbi legutóbb a Green Room című horrort jegyezte. Természetesen az összes részt Pizzolatto is írja majd, de lesz egy, amiben David Milch (Deadwood) is besegít majd, ahogy azt már meglebegtettük korábban mi is.


A Deadwood megalkotója segíthet feltámasztani a True Detective-et

Az utóbbi időben úgy tűnt, hogy az HBO nem fogja folytatni Nic Pizzolatto nagy sikerű sorozatát, a két évadot megélt True Detective-et. Most viszont az Entertainment Weekly egy olyan pletykát hozott le, ami szerint mégis van értelme reménykedni a harmadik évadban. 

[…] Bővebben!


Nem érdemes új True Detective évadra várni

Balról a második: Michael Lombardo, mellette Casey Bloys
  • Távozik az amerikai HBO programigazgatója Michael Lombardo.
  • Szó sincs kirúgásról, állítólag a tavalyi Emmy átadó óta (ahol szétnyerte magát az HBO) készíti elő távozását.
  • Casey Bloys az utódja, aki olyan sorozatokat hozott tető alá, mint Az alelnök vagy a Szilícium-völgy
  • Kérdés, hogy mi lesz a drámákkal. Új True Detective évad állítólag nem szerepel a tervek között.

[…] Bővebben!