Már nézhető a Jack Ryan című kémsorozat teljes első évada

Mától elérhető a Tom Clancy-féle Jack Ryanről szóló sorozat teljes első évada az Amazon Prime-on, úgyhogy mi már tudjuk, mivel fog telni a kémfilmek rajongóinak hétvégéje.

Arról, hogy sorozat lesz a már rengeteg nagy színész által eljátszott karakterről, már sokszor írtunk, például ezt: “Alec Baldwin. Harrison Ford. Ben Affleck. Chris Pine. John Krasinski. Mind az öten voltak már Jack Ryanek, . Baldwin a Vadászat a Vörös Októberre című thrillerben, Ford a Hazafias játékok és a Végveszélyben című filmekben, Affleck a Rettegés arénájában, Pine pedig a Jack Ryan: Árnyékügynök című filmekben szerepelt. Krasinski meg most fog az Amazonra jövőre érkező Tom Cancy’s Jack Ryan című sorozatban, amiben Ryan CIA-elemzőként dolgozik, majd rábukkan egy olyan tranzakcióra, amin elindulva gyanús arabok nyomára jut, akik, (szürpríz) fel akarják robbantani az USA-t, meg a világot is tán, de az USA-t mindenképpen. És Ryannek mennie kell terepre. A trailer kurvajól néz ki, és szerepel benne Wendell Pierce a Drótból.”

A forgatókönyvet az Almost Humant is jegyző Graham Roland jegyzi, a producerek között Michael Bay is ott van.


Nagyon menő akcióhős lett az Office hősszerelmeséből

Az amerikai Office-ban Jimet alakító John Krasinski nem egy akcióhős alkat, mármint nem úgy néz ki, mint Jason Statham és A Szikla szerelemgyereke, de ez csak addig zavarhatja a Jack Ryan című Amazon-sorozatnek nekiülőket, míg rá nem jönnek, hogy Krasinski (aki egyébként a 13 óra: Bengázi titkos katonái című filmben már volt kemény) azt a Jack Ryant alakítja a sorozatban, akit előtte

  • Alec Badlwin
  • Harrison Ford
  • Ben Affleck
  • és Chris Pine

is eljátszott, és ugye egyikük sem az a kimondott Van Damme-klón. Nem is kell neki annak lennie, mert Ryan, aki a pár éve elhunyt technothriller-pápa Tom Clancy legalább 11 regényében szerepelt (mármint ennyiben volt főszereplő, mert említés/mellékszerep szintjén még vagy huszonötször előkerül) egy történelemtanárból lett CIA-elemző, aki a regényfolyamban aztán az elnökségig viszi. Baldwin Ryan a Vadászat a Vörös Októberre című filmben tűnt fel először, Ford Ryant két filmben (Férfias játékok, Végveszélyben), Affleck Ryant egyben (A rettegés arénája) és Pine Ryant is csak egyben láthattuk (Jack Ryan: Árnyékügynök), Krasinski Ryan viszont a maga tízrészes sorozatával a Ryan-kupa egyelőre örökös bajnoka lesz, és ha az Amazon számítása bejön, még hosszú ideig vele fogjék azonosítani a karaktert.

[…] Bővebben!


Az Amazon Jack Ryanje egész pofás kis akciósorozatnak tűnik

Alec Baldwin. Harrison Ford. Ben Affleck. Chris Pine. John Krasinski. Mind az öten voltak már Jack Ryanek, . Baldwin a Vadászat a Vörös Októberre című thrillerben, Ford a Hazafias játékok és a Végveszélyben című filmekben, Affleck a Rettegés arénájában, Pine pedig a Jack Ryan: Árnyékügynök című filmekben szerepelt. Krasinski meg most fog az Amazonra jövőre érkező Tom Cancy’s Jack Ryan című sorozatban, amiben Ryan CIA-elemzőként dolgozik, majd rábukkan egy olyan tranzakcióra, amin elindulva gyanús arabok nymára jut, akik, (szürpríz) fel akarják robbantani az USA-t, meg a világot is tán, de az USA-t mindenképpen. És Ryannek mennie kell terepre. A trailer kurvajól néz ki, és szerepel benne Wendell Pierce a Drótból, szóval olyan isten nincs, hpgy ne nézzem. 


Sorozat lesz a Jack Ryan technothrillerekből

Mi a közös ezekben a színészekben: Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck és Chis Pine? Mind eljátsztották Jack Ryan közgazdászból lett CIA-ügynökból lett alelnökből lett elnök szerepét, akit Tom Clancy bestselleríró talált ki és vitt sikerre (100 millió példányban keltek el könyvei) A moziban olyan filmekben szerepelt a karakter, mint a Végveszélyben, a Férfias játékok vagy a Vadászat a vörös októberre.

A sorozatot az Amazon kezdte el fejleszteni Carton Cuse producerrel (Lost, Bates Motel, The Strain) úgy egy éve, és most jutottak el odáig, hogy egy tízrészes első évadot bejelentsenek belőle. A főszerepet az Office-ban megismert John Krasinski kapta, a történet pedig arról szól majd, hogy Ryan a terroristák kommunkációjában felfedez valamit, amiből arra következtet, hogy valami globális katasztrófa következik, és elindul a versenyfutás az idővel. A forgatókönyvet az Almost Humant is jegyző Graham Roland jegyzi, a producerek között Michael Bay is ott van.


Jack Ryan a tévéképernyőkön akciózhat

Jack Ryan, a CIA ügynök, akit minden filmben más színész alakít, saját tévésorozatot kaphat, a főszerepben az Office-ból ismert John Krasinski-val. A Deadline értesülései szerint még nincs szó hivatalos berendelésről, de most, hogy megvan a főszereplő, (aki nagy névnek számít és több sorozatra is próbáltak megnyerni a hollywoodi castingosok) valószínűleg már csak idő kérdése a berendelés. A sorozat vezető írója Carlton Cuse lenne, aki a Loston dolgozott hasonló minőségben, jelenleg pedig a Bates Motel-lel foglalkozik. Ha lesz a projektből valami, akkor az Amazon streaming szolgáltatásán keresztül mutatják be.

A sorozat egyelőre csak Jack Ryan néven fut, a hírek szerint nem egy konkrét Tom Clancy regényt dolgoz majd fel, hanem modern újragondolása lesz a karakternek, aki épp ereje teljében van. Krasinski legutóbb Michael Bay, 13 óra: Bengázi titkos katonái című filmben mutatta, hogy jól áll a kezében a gépfegyver, így valószínűleg nem okoz majd csalódást Ryan szerepében sem, akit korábban Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck és Chris Pine is alakított a mozifilmes feldolgozásokban.