JAws 2018: Legjobb egyéb műsor (reality/talkshow)

Tavaly igen szélesnek bizonyult a jelöltek palettája: olyannyira, hogy a kategória történetében először nyolc műsor is megmérkőzött az első helyért, idén viszont ismét ötre csökkent a jelöltek száma. A talkshow-k többéves dominanciája után idén kiegyenlítődött a beszél(get)ős műsorok és reality-k aránya, dokusorozatokból pedig ezúttal csak egy jutott be a legjobbak közé, de az kifejezetten különleges […]SURVIVOR 37X14 – Reunion special

Azoknak akik szerették ezt az évadot és azoknak is akik nem, zárásként küldeném speciálba’ a rejunion szpesölt. Rövidke kis beszélgetés Jeffel és a játékosokkal, ahol Princess elmondja miért nyomta fullba’ a kretént, kiderül mit érzett Vezérigazgató Natalie amikor benne lett a tévében és megtudunk még egy két érdekességet a műsorról.

SURVIVOR 37X14 – Reunion special

[…] Bővebben!

SURVIVOR 37X14 – Reunion special
SURVIVOR 37X14 – Reunion special
SURVIVOR 37X14 – Reunion specialSURVIVOR 37X13 – Finálé, avagy a nagy hatalom nagy felelőséggel jár

Az egyik elment vadászni, a másik lelőtte, a harmadik haza vitte, a negyedik megfőzte és ez az icike-picike…megnyerte az egyedüli túlélő címet és mellékesen a vele járó egy egész millió dollárt.
Hosszú, majdnem három epizódnak megfelelő zárórészt nyit meg Jeff hatalmas ováció közepette. Nagyon sűrű lesz és izgalmas ezt megígérhetem, mint ahogy az egész évad is nagyon jól sikerült. Új technikákat alkalmaztak a vágáskor, más volt a dramaturgia, mint amit eddig megszoktunk és persze a „k á s z t i n g” is egészen jól sikeredett. Lássuk tehát mi történik a megmaradt hat túlélővel, mit tartogat az elkövetkező két óra.

SURVIVOR 37X13 – Finálé, avagy a nagy hatalom nagy felelőséggel jár

[…] Bővebben!

SURVIVOR 37X13 – Finálé, avagy a nagy hatalom nagy felelőséggel jár
SURVIVOR 37X13 – Finálé, avagy a nagy hatalom nagy felelőséggel jár
SURVIVOR 37X13 – Finálé, avagy a nagy hatalom nagy felelőséggel járSurvivor: Edge of Extinction – a 38. évad

Survivor S37 fináléjának kritikája itt olvasható. Tél vége felé jön az új szezon, az Edge of Extinction. Ami…, ami nem tudjuk, hogy mit jelent a tovább mögötti 38. évados promóban nem nagyon kötik az orrunkra (viszont kiemelnek két játékost), az viszont kiderül, hogy az új arcok mellett lesz 4 visszatérő játékos is. Elég random visszatérők, […]Survivor: vége a 37. évadnak

(Aki be akar szállni a jelen még mindig egyik legjobb sorozatába, reality-jébe, stratégiai játékába, az itt talál tippeket, melyik évaddal érdemes kezdeni – a legjobbak tényleg zseniális élményt jelentenek.) Az elmúlt hetekben már véleményeztem a szezont, miszerint a játékosoknak és a viszonylagos kiszámíthatatlanságnak köszönhetően a legjobbak közé tartozott. Na, nem ért fel a totális elithez, […]SURVIVOR 37X12 – Mennyire érzed magad szerencsésnek?

Volt itt minden múlt héten, ármány és szenvedély, vér és verejték, csók és könny, büszkeség és…na jó befejeztem. Gabby kiesésével fölénybe kerültek a Góliátok, mert mondjon bárki bárakármit, itt bizony megmaradt a nyitó felállás, legalábbis Góliát oldalról mindenképp és ha így haladunk tovább, a megmaradt három Dávidnak nem túl jók az esélyeik.

SURVIVOR 37X12 – Mennyire érzed magad szerencsésnek?

[…] Bővebben!

SURVIVOR 37X12 – Mennyire érzed magad szerencsésnek?
SURVIVOR 37X12 – Mennyire érzed magad szerencsésnek?
SURVIVOR 37X12 – Mennyire érzed magad szerencsésnek?Survivor – 37×13: Free For All / Million Dollar Decision

(Szívesen adtam volna a zoknierdő címet, de hülyén nézett volna ki.) Ebben a részben megint előkerült a mostanság bedobott voting block fogalma, és el is gondolkodtam azon, hogy a régi évadok a vége felé tényleg annyira kiszámíthatóak lettek volna? Pedig azok révén szerettük meg sokan a Survivor-t, és bár emlékszem olyanra, hogy akkurátusan végrehajtott kiszavazások […]SURVIVOR 37X11 – Nincs hova bújni…

Mikulás reggelén egy kis helyreigazítással kell kezdenem, mert az előző heti dupla rész hivatalosan nem a 10-11. epizód volt, hanem csak a 10., így most ezért tartok még mindig 37X11-nél. Pardon.

Kis hogyvoltozással indítanak a túlélők Carl kiszavazása után este a táborban. Gabby harsány és örül, Nick azt mondja „szólhattatok volna, de nem gáz”. Persze teljesen be van gőzölve. Négyszemközt Christiannek elmondja, hogy nem sok hiányzott hozzá, hogy egy forgó-pörgővel földre „kűggye” őt Gabbyvel együtt. Annyira okosak, hogy már hülyék. Három, vagyis h á r o m előnyt használtak fel együtt, hogy megmentsék Christiant, végre megvolt a Dávidok többsége, erre elküldik maguk közül Carlt. Hát Nooormális? Mi az, hogy nem fordult hozzá ezzel az ötlettel? Christian nyugtatja, de Nick úgy gondolja elcseszték, most veszélyben vannak. Christian Gabbyvel példálózik, hogy a megfelelő számú szavazat az ő oldalukon van, Nick meg azt mondja „Hülye vagy, Gabby velük van, nem igaz, hogy nem látod.” Christian meggyőződése, hogy mindenki Dr. Alisont akarja kiszavazni. Nick meggyőződése viszont, hogy a Mason-Dixon ezennel halott és amint lehetősége nyílik rá, küldi Christiant vissza robotikát kutatni.

SURVIVOR 37X11 – Nincs hova bújni…

[…] Bővebben!

SURVIVOR 37X11 – Nincs hova bújni…
SURVIVOR 37X11 – Nincs hova bújni…
SURVIVOR 37X11 – Nincs hova bújni…Survivor – 37×12: The Shield

This is my final four. Kezdünk befordulni a célegyenesbe, és több korábbi szezonnal ellentétben, most nagyon nem látom, hogy ki kerülhet ki győztesen az állva maradt hét játékosból. Néhány emberben nem látom a győzelmet, de sok múlhat azon, hogy ki kit visz magával a döntőbe. (És, hogy ki tudja azt a tüzet jól meggyújtani, ha […]SURVIVOR 37X10-11 – Blurred lines és burning bridges

Tíz kicsi survivorrel indulunk neki a mai menetnek, de nyolccal fogjuk befejezni, mert dupla epizóddal örvendeztet meg minket a CBS. Készítse be mindenki a bekészíteni-valót, mert ez egy esti filmnek is beillik, 85 perc móka és kacagás lesz a két rész. Vagy kőkemény taktika, döntsétek el ti.

SURVIVOR 37X10-11 - Blurred lines és burning bridges

Az öt megmaradt Dávid egymás hátát veregeti az esti tanács után, megint maxra pörgették a taktikai pörgettyűjüket. Carl vizenyős tekintettel egyenesen a Survivor Hall of Fame-be képzeli magát. Ezzel párhuzamosan Princess „felkérdezi” a Góliátokat, hogy „ki szavazott rám? Melyik kezetekkel szavaztatok? Akarjátok még használni?” – bosszúszomjas a csaj, amit azon melegében jelez RKT Christiannek, meg is van az első Góliát, aki többé nem Góliát.

[…] Bővebben!

SURVIVOR 37X10-11 - Blurred lines és burning bridges
SURVIVOR 37X10-11 - Blurred lines és burning bridges
SURVIVOR 37X10-11 - Blurred lines és burning bridgesSurvivor – 37×10-11: Highs & Lows

Clear eyes, full, heart. A dupla epizód most tényleg dupla élvezetet jelentett, és meg kell, hogy mondjam, kifejezetten elégedett vagyok eddig a szezonnal, kezdem azt érezni, hogy ha így haladunk tovább, akkor akár még top10-es lehet a szememben. Nem akarom elkiabálni, de a mostani két rész is nagyon élvezetes volt. Kicsit sajnálom is a 37×10-et, […]SURVIVOR 37X09 – Először jól esett, aztán hirtelen nagyon rosszul…

Ha Torrente ott ült volna a padon az előző törzsi tanácson, biztosan odasúgta volna Dannek „Pszt…pszt kisköcsög fonákkal, fonákkal baszod. Nem érted?” és nem, mert honnan tudhatta volna, hogy ez azt jelenti, hogy ne RKT Christian arcába nyomjanak egy hatalmas tenyerest, hanem valaki másra szavazzanak, mert hátha. Így Pankrátor John balra el, no nem haza, hanem elhesszelget még vagy két hétig a tanácsokon, meg a szállodában a többi zsűritaggal, amíg Mamanucán robog tovább a survivor taktikai motorcsónakja.

SURVIVOR 37X09 – Először jól esett, aztán hirtelen nagyon rosszul…

[…] Bővebben!

SURVIVOR 37X09 – Először jól esett, aztán hirtelen nagyon rosszul…
SURVIVOR 37X09 – Először jól esett, aztán hirtelen nagyon rosszul…
SURVIVOR 37X09 – Először jól esett, aztán hirtelen nagyon rosszul…Survivor – 37×09: Old car

We can’t screw up this vote. Azt hiszem, hogy annak ellenére, hogy az eddigi részig még az egyéni játékban is viszonylag erősnek tűntek az egykori törzsi határok, a világon semmi okom nincs panaszkodni a mostani, David vs. Goliath évad kapcsán, mondhatni egyre jobbak lesznek az epizódok. Ez persze még nem jelent semmit, hiszen láttunk már […]SURVIVOR 37X08 – Blindside in yo’ face!

Cowgirl kiszavazása után Princess damage controllon van, oltja a tüzet, magyarázza a bizonyítványt, próbálja kimosni magát a helyzetből nah, de nem jön össze neki, ahogy nekem sem sikerült még kávéhoz jutni ma reggel. Körbe haknizza az egész tábort az éjszakában, senki nem maradhat ki, de egyiküket sem hatja meg különösebben a dolog, az általános vélekedés szerint az sem igaz amit kérdez, szóval Princess bele is feküdhetne a sírjába, mert elég mélyre ásta magát.SURVIVOR 37X08 – Blindside in yo’ face!

[…] Bővebben!

SURVIVOR 37X08 – Blindside in yo’ face!
SURVIVOR 37X08 – Blindside in yo’ face!
SURVIVOR 37X08 – Blindside in yo’ face!Survivor – 37×08: Slimeball

Ejnye, no, ez nagyon jó rész lett, öröm volt nézni a lavírozásokat, és bár azt hittem, hogy a merge után azért tisztulni fog a kép, inkább csak bonyolódott a helyzet. Gőzöm sincs, hogy mi lesz a folytatásban. A tovább mögött folytatom spoilerekkel. John esett ki. Á, ez de rossz! Szegény, John. Nem azért, mert nagy […]SURVIVOR 37X07 – Merge Baby!

Viszlát színes törzsek, helló MÖRDZS! Nem, ez nem egy újfajta káromkodás, hanem egyesülés van kérem alássan. Most kezdődhet igazán a paranoia, ki-kivel van, Goliath strong vagy sem, az erősek félhetnek, aki eddig ellavírozott középen most levegőhöz juthat. Lássuk miből élünk, meglepnek-e minket valamivel a túlélők?

SURVIVOR 37X07 – Merge Baby!

[…] Bővebben!

SURVIVOR 37X07 – Merge Baby!
SURVIVOR 37X07 – Merge Baby!
SURVIVOR 37X07 – Merge Baby!Survivor kibeszélő 4×06 – Jockey Ewingra mindenki emlékszik

Survivor kibeszélő 4x06 - Jockey Ewingra mindenki emlékszik

Ezt a kibeszélőt nem én vezettem, de ha rajtam múlik, az utolsókat nem is fogom a jövőben sem, mert annak rendes reunion-adásnak kellene lennie, Bencussal, teljes gárdával, ami persze logisztikai rémálom, de úgy az igazi. Ez itt fent egy csoportterápiás beszélgetés, olyan mélyen gyökerező gyűlölettel és sértettséggel a szereplőkben, amivel nem tudok mit kezdeni, EZ EGY KIBASZOTT JÁTÉK, ugye. Na, mindegy, majd feldolgozzák, vagy nem, mi közöm hozzá, örülök, hogy én vezethettem a kibeszélőt, jövőre is lesz, ha rajtam múlik, heti 45 percben és sokkal több nézői kérdéssel.

Survivor kibeszélő 4x06 - Jockey Ewingra mindenki emlékszik
Survivor kibeszélő 4x06 - Jockey Ewingra mindenki emlékszik
Survivor kibeszélő 4x06 - Jockey Ewingra mindenki emlékszikSurvivor extra – kiesve, de törve nem #15: Fanni

Survivor extra - kiesve, de törve nem #15: Fanni

Mentálisan vagy fizikálisan volt nehezebb játszani a Survivort?

Egyértelműen mentálisan volt megterhelőbb. A fizikai része annyira nem viselt meg. A meleget jól bírom, az ételhiány nem okozott különösebb problémát. Nagyon nehéz feladat volt együtt élni teljesen idegen emberekkel, akiknek a nézeteivel, gondolkodásával egy cseppet sem tudok azonosulni. Azt éreztem, hogy ők teljesen másképp látják a világot, míg én a földön járók és ez nagyban megnehezítette az együttélést, együttműködést.

Mi volt a legnagyobb hiba, amit elkövettél?

Mindent úgy csinálnék, ahogy azt csináltam. Nem készültem semmire, nem voltak elvárásaim. Úgy gondolom, hogy minden akadályt legyőztem, amit a játék során magam elé állítottam.

Mi az, amit a tévében nem láttak belőled?

Maximálisan magamat adtam. Amit a játék során láthattak belőlem az vagyok én. Nem játszottam meg magam, azt mutattam, amilyen valójában vagyok, ha pozitív, ha negatív személyiségnek is ítélnek meg.

Azt kaptad ettől a kalandtól, amit vártál?

Sokkal többet kaptam a játéktól, mint, amit vártam. Mindig kicsi célokat tűztem ki magam elé, amiket sikerült is megugranom, amiért nagyon büszke vagyok. A legfontosabb pedig, hogy ez eddigi életem legnagyobb élménye, nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, azt érzem, bármire képes vagyok.

Mit tanácsolnál a következő évadokra jelentkezőknek?

Mindenképpen, azt mondanám, hogy vonatkoztassanak el a mindennapi életben elfogadott viselkedési normáktól. Szerintem ezt a játékot gátlástalanul és érzelmek nélkül kell játszani. Kétféleképpen lehet célhoz érni; vagy vezérként veszel részt a játékban, ahol követnek téged, rád hagyatkoznak, vagy pedig te követsz valakit és valamelyest beadod a derekad. Ezt még a játék előtt el kell dönteni, melyik szeretnél lenni.

 

Survivor extra - kiesve, de törve nem #15: Fanni
Survivor extra - kiesve, de törve nem #15: Fanni
Survivor extra - kiesve, de törve nem #15: FanniSurvivor 4×35 – Ez nem batyus székelynek való játék

Survivor 4x35 - Ez nem batyus székelynek való játék

Survivor 4x35 - Ez nem batyus székelynek való játék

Nagy igazságok kimondásakor bátran bízzuk magunkat Survivor Verára, a nőre, aki miatt nem lett hótthalálosan unalmas az utolsó Survivor adás, az, aminek valójában akkor lett vége, amikor az előző rész végén, a Hany Istók Emlékfutam 2018 utolsó szakaszán Őszinte Tamás alulmaradt Nagybanipiacos Fannival szemben, pontosabban egy bambuszrúd végére erősített va,skampóval, pedig üvöltött mellé böcsülettel. Szóval abban a pillanatban, ahogy Bencus hitetlenkedve kihirdette, hogy bazdmeg Fanni, te meg döntős vagy, éppen azt is hozzátehette volna, hogy grat a nyereményhez, Dávid, majd igyunk egyet. A második újkori Survivor-évadot tehát megint egy inas, szikár, szakállas faszi nyerte, ha a következő évad elején meglátok egy ilyen fazont, tökön szúrom magam.

[…] Bővebben!

Survivor 4x35 - Ez nem batyus székelynek való játék
Survivor 4x35 - Ez nem batyus székelynek való játék
Survivor 4x35 - Ez nem batyus székelynek való játékDávid nyerte a Survivort

Megvan az idei túlélő, vagy Túlélő, franc se tudja, érdemes-e nagybetűvel írni vagy sem. Dávid, a profi sportoló/személyi edző nyert, de nem feltétlenül azért, mert ő volt a legerősebb vagy legügyesebb, hanem azért, mert a legjobban lavírozott a minitársadalomban, és mert volt egy társa Gábor személyében, aki egyfajta villámhárítóként működve az utolsó utáni pillanatig védte a seggét.

Hogy ez neki, mármint Gábornak miért volt jó, azt nem tudom, de majd megkérdezem tőle, mert lesz velük egy közös interjúm. Nem mondom, hogy nem volt megérdemelt a győzelme, de ha szigorúan vesszük a dolgot, őt is kiszavazták a szigetről (illetve egy párbajban távozott, ami dettó nincs benne az eredeti játékszabályokban, de erről majd jövő héten sokkal hosszabban írok, szóval hagyjuk), de ez egy ilyen Survivor, felesleges a szabályok miatt hőbörögni. Gratula neki is, meg mindenkinek, aki végigtolta a 42 napot.