Bejelentették az M4 futballvébés szakértőcsapatának tagjait

 

Június 14-én, csütörtökön, azaz holnap délután egy visszafogottnak tűnő, félórás nyitóünnepséggel, majd egy stabil hazai győzelemnek ígérkező orosz-szaudi meccsel elindul a 21. labdarúgó-világbajnokság. Itthon az M4 közvetít, minden meccset élőben, a párhuzamosan rendezett összecsapások esetén a Duna TV segítségével. A meccsek előtt 45 perces felvezetés lesz, szakértőkkel, beszélgetésekkel – na, ezeknek a szakértőknek hozták nyilvánosságra a névsorát, tessék, lehet csemegézni:

 • Bozsik Péter
 • Buzsáky Ákos
 • Gera Zoltán
 • Hajnal Tamás
 • Hegedűs Henrik
 • Horváth Zsolt
 • Koppányi Gergely
 • Korsós György
 • Kurucz Péter
 • Simek Péter
 • Somogyi Zsolt


Érzem, ahogy öregszem a tévét nézve

Az M4-en futott Ulti magazinnak első ránézésre egy vidéki tévéadóhoz beadott közepes vizsgafilm érzete van, de a helyzet nem ennyire rossz azért. De van értelme ultit adni a tévében a póker korában?

[…] Bővebben!


Érzem, ahogy öregszem a tévét nézve

Az M4-en futott Ulti magazinnak első ránézésre egy vidéki tévéadóhoz beadott közepes vizsgafilm érzete van, de a helyzet nem ennyire rossz azért. De van értelme ultit adni a tévében a póker korában?

[…] Bővebben!


Érzem, ahogy öregszem a tévét nézve

Az M4-en futott Ulti magazinnak első ránézésre egy vidéki tévéadóhoz beadott közepes vizsgafilm érzete van, de a helyzet nem ennyire rossz azért. De van értelme ultit adni a tévében a póker korában?

[…] Bővebben!


A nap képe

Csodacsapat!Csisztu Zsuzsa is a köztévéhez kerülhet

A mai Figyelő közölt terjedelmes cikket az MTVA körüli ügyekről, mint például az M4-hez kerülő új munkaerő, a riói olimpia és Mészáros Lőrinc felbukkanása a köztévé székházában. A magazin információi szerint az M4-től nem túl elegáns módon elbocsátott Mezei Dániel, Zelenyánszky Balázs és Suba Kata hármas egyik utódja az a Csisztu Zsuzsa lehet a sportcsatornán, aki legutóbb a DigiSport híradójánál dolgozott.

[…] Bővebben!


Az M4 a Hajdú B.- Gundel Takács – Knézy – Székely fedezetsorral megy az EB-re

Az idei labdarúgó EB-re két stábbal utazik a köztévé, jelentették be egy mai sajtótájékoztatón. A kommentátorok: Hajdú B. István, Gundel Takács Gábor, Knézy Jenő és Székely Dávid lesznek, őket lehet majd dicsérni vagy szidni június 10-től. Hajdú B. István nagy örömmel készül a feladatra, mondta az M1-nek,

hiszen ez az Európa-bajnokság valamennyiünk számára újdonság, negyvennégy év után újra ott lesz a magyar válogatott is a tornán.

Az M4 technikailag pöpec közvetítést ígér, mind az 51 meccs képernyőre kerül természetesen, lesz helyszíni stúdió a magyar meccsek helyszínén, szóval lehet reménykedni egy-egy Dzsudzsák- vagy Böde-beszólásban ilyenkor. Héder Barna sportigazgató szerint az egyik legnagyobb szakmai kihívás úgy közvetíteni EB-t vagy VB-t, hogy azon a magyar válogatott is szerepel.

Két stábunk lesz Franciaországban, az egyik északon, a másik délen, az ő feladatuk az élménygyűjtés lesz, de a déli csapat folyamatosan együtt utazik majd a magyar válogatottal.

Héder azt ígérte, hogy amit a mai technika lehetővé tesz, azt megoldják, azaz

 • A válogatott csoportmérkőzésein két stúdió lesz, egy a pálya szélén, egy a lelátók szintjén.
 • Lefújás után a szövetségi kapitány és a játékosok három helyszínről nyilatkozhatnak élőben.
 • Olyan, új kamerákkal dolgoznak majd, amelyekkel eddig még nem (ez speciel nem az M4 érdeme, de mindegy.

Az EB alatt Budapestről Héder Barna, Molnár Mátyás és Petrovics-Mérei Andrea jelentkezik majd, meg az obligát szakértők, fuckyeah Sebők Vili.


Pár fej hullott az M4 Sportnál is

Az M4 Sport a köztévé utóbbi 25 évének legsikeresebb vállalkozása, a több tízmillió forintért vásárolt sportjogokkal valóban olyan tartalmat tudnak képernyőre pakolni (nem az NB1-re vagy a Megye II-re gondolunk), ami érdekli a nézőket, a BL-meccsek, a magyar válogatott selejtezői és a Forma-1 a nevetségesből az elfogadhatóba emelik az MTVA nézettségét, ami egyre inkább megközelíti a TV2-csoportét, és a nyári labdarúgó Európa-bajnokság, illetve a riói olimpiai közvetítéssel meg is fogja előzni azt.

Éppen ezért hír az, hogy az M4 régi munkatársaktól szabadult meg nemrég: Mezei Dániel és Zelenyánszky Balázs riporterek, valamint Suba Kata szerkesztő sem tagja már a stábnak. Mezei, ha minden igaz, ráadásul sms-ben tudta meg, hogy gáz van, ami az eleganciától elég messze van, ugye. A hírt leközlő Bors szerint Mohay Bencét levették a vizes sportokról, mert ezeket a főszerkesztői posztról visszatérő Knézy Jenő közvetíti majd.

És ha már Bors, akkor egy vad találgatás is belefért a cikkbe: így, hogy Héder Barna vezeti az M4-et, nem kizárt Palik László visszatérése sem, de ezt nem tudjuk elképzelni így nagy hirtelen. Az üggyel kapcsolatban megkerestük az MTVA sajtóirodáját, amint válaszolnak, kiegészítjük a cikket.


Beintésre lelkesedik az M4 Sport statisztaközönsége

Rém vicces videót leltünk az intewebeken, a tegnapi Real Madrid-Wolfsburg BL-meccs közvetítésekor kapcsolták a külyő helyszínt, ahol fergeteges volt a hangulat, igaz, csak azután. hogy az M4 riportere egy jó időzített mozulattal beintett, hogy na akkor most tessék szurkolni


A Fradi után a Puskás Akadémia is saját magazinműsort kapott a köztévén

Megjelent egy sajtóközlemény, amiben ez állt:

Április 8-án, pénteken 15 órától az M4 Sport csatornán elindul a Puskás Akadémia magazinműsora. Havonta 26 perc, s benne minden, amit az Akadémiáról tudni érdemes. Exkluzív tartalmak, a Puskás Akadémia FC mellett kiemelten foglalkozunk az utánpótlással és akadémistáink mindennapjaival. Hírek, elemzések, háttér információk. Találkozzunk az M4Sporton is!

A Fradi TV esetében is lehet hörögni egy sort, hogy mérpontafradi, de ezt az esetet meg lehet védeni azzal, hogy csak az ország legnépszerűbb csapatáról van szó, és olyan tartalomról, amit esetleg azok is megnéznek, akiknek nem zöld-fehér a szívük, de hogy a Puskás Akadémia mivel érdemelte ki ezt a megtiszteltetést, azt nem tudhatjuk.

Na jó, hagyjuk az álnaiv maszlagot, hát azzal, hogy a miniszterelnök háza a stadion tövében áll, azzal. Ezt persze soha, senki nem fogja beismerni, de tettünk egy próbát, Sajó kolléga írt az MTVA sajtóosztályának, és feltett pár kérdést. Kiderült, hogy

 • A Puskás Akadémia magától jelentkezett egy magazinműsor tervével, amit térítésmentesen bocsátanak az MTVA rendelkezésére. Tehát ez nem jár pluszköltséggel az MTVA számára.
 • Azért a Puskás Akadémia, mert ők azok, akik megkereste az MTVA-t, hogy térítésmentesen, ingyenesen biztosítanának magazinműsort az MTVA részére a Puskás Akadémia életéről.
 • Az M4 örömmel bemutatja az összes hazai első osztályú labdarúgóklubot, ha a magazinműsor minősége eléri a közmédia forgatott anyagainak minőségét. Az MTVA ezzel segíti, hogy a kisgyermekes családok értesüljenek ezekről az intézményekről, és megkönnyítsük a családok választását, mely intézménybe írassák be sportszerető gyermekeiket. A legnézettebb hazai sportadó, az M4 örömmel műsorra tűzi ezeket a magazinokat.

Asszem ez így kerek, a nézettség meg le van szarva – Felcsút 1700 lakosa (2004-es adat) akkor sem tud értékelhető nézettségi számokat hozni, ha a közmédia forgatott anyagainak minőségét elérő minőságű magazinműsort egész nap, mindenki nézné.