Már nézhető a Jack Ryan című kémsorozat teljes első évada

Mától elérhető a Tom Clancy-féle Jack Ryanről szóló sorozat teljes első évada az Amazon Prime-on, úgyhogy mi már tudjuk, mivel fog telni a kémfilmek rajongóinak hétvégéje.

Arról, hogy sorozat lesz a már rengeteg nagy színész által eljátszott karakterről, már sokszor írtunk, például ezt: “Alec Baldwin. Harrison Ford. Ben Affleck. Chris Pine. John Krasinski. Mind az öten voltak már Jack Ryanek, . Baldwin a Vadászat a Vörös Októberre című thrillerben, Ford a Hazafias játékok és a Végveszélyben című filmekben, Affleck a Rettegés arénájában, Pine pedig a Jack Ryan: Árnyékügynök című filmekben szerepelt. Krasinski meg most fog az Amazonra jövőre érkező Tom Cancy’s Jack Ryan című sorozatban, amiben Ryan CIA-elemzőként dolgozik, majd rábukkan egy olyan tranzakcióra, amin elindulva gyanús arabok nyomára jut, akik, (szürpríz) fel akarják robbantani az USA-t, meg a világot is tán, de az USA-t mindenképpen. És Ryannek mennie kell terepre. A trailer kurvajól néz ki, és szerepel benne Wendell Pierce a Drótból.”

A forgatókönyvet az Almost Humant is jegyző Graham Roland jegyzi, a producerek között Michael Bay is ott van.


Még be sem mutatták a harmadik évadot, az Amazon a negyediket is bekérte az Ember a fellegvárban című sorozatból

Ez egy ilyen biznisz, ha valami jó, akkor a streamingszolgáltatókon is kap folytatást, ha annyira nem magas a nézettsége, és a sajtó sem cikkezik róla naponta. Az Ember a fellegvárban is egy ilyen sorozat, egy Phillip K. Dick novella az alapja, és már a negyedik etapot forgatják belőle, pedig az alaptörténet az első évad végére bőven kifutott. Az alternatív történelmes disztópiában viszont van annyi sztori, hogy lehessen tovább folytatni a történetet, és az Amazin nem nagyon akar lemaradni a Netflix mögött presztízssorozatok terén – úgy meg pláne nem, hogy az Apple legalább tíz nagyszabású és rém drágának tűnő projekttel jelentkezik majd.

A nálunk is elérhető Prime Video szolgáltatáson keresztül nézhető sorozat egy olyan világban játszódik, ahol Hitlerék nyertek, Amerikát japán és német fennhatóság alatti területekre osztották (kelet – náci, nyugat – japán, középen semleges zóna), és feketének és zsidónak továbbra sem jó lenni. Aztán valaki talál egy filmet, amin az a valóság látszik, amit mi is ismerünk, és ettől kicsit megborul a világrend, de ennél többet nem spoilerezünk.

A szereposztás remek (Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Callum Keith Rennie, Cary-Hiroyuki Tagawa és Rufus Sewell), egyik alkotója az a Frank Spotnitz, aki dolgozott az X-aktákon is, a másik meg Sir Ridley Scott. Az új évadban Eric Overmyer (Treme, Bosch, The Affair) lesz a showrunner.


Nagyon menő akcióhős lett az Office hősszerelmeséből

Az amerikai Office-ban Jimet alakító John Krasinski nem egy akcióhős alkat, mármint nem úgy néz ki, mint Jason Statham és A Szikla szerelemgyereke, de ez csak addig zavarhatja a Jack Ryan című Amazon-sorozatnek nekiülőket, míg rá nem jönnek, hogy Krasinski (aki egyébként a 13 óra: Bengázi titkos katonái című filmben már volt kemény) azt a Jack Ryant alakítja a sorozatban, akit előtte

  • Alec Badlwin
  • Harrison Ford
  • Ben Affleck
  • és Chris Pine

is eljátszott, és ugye egyikük sem az a kimondott Van Damme-klón. Nem is kell neki annak lennie, mert Ryan, aki a pár éve elhunyt technothriller-pápa Tom Clancy legalább 11 regényében szerepelt (mármint ennyiben volt főszereplő, mert említés/mellékszerep szintjén még vagy huszonötször előkerül) egy történelemtanárból lett CIA-elemző, aki a regényfolyamban aztán az elnökségig viszi. Baldwin Ryan a Vadászat a Vörös Októberre című filmben tűnt fel először, Ford Ryant két filmben (Férfias játékok, Végveszélyben), Affleck Ryant egyben (A rettegés arénája) és Pine Ryant is csak egyben láthattuk (Jack Ryan: Árnyékügynök), Krasinski Ryan viszont a maga tízrészes sorozatával a Ryan-kupa egyelőre örökös bajnoka lesz, és ha az Amazon számítása bejön, még hosszú ideig vele fogjék azonosítani a karaktert.

[…] Bővebben!


2021-ben jöhet az Aragorn karakterére épített Gyűrűk Ura-sorozat

Jennifer Salke, az Amazon Studios főnöke pár napja haknizta körbe az amerikai szaksajtót a terveivel, melyek között vannak egészen érdekesek, mint Jordan Peele The Hunt című tízrészes sorozata, ami 1977-ben játszódik, és New Yorkban tanyázó nácivadászokról szól, akik rádöbbennek, hogy pár náci éppen egy újabb birodalom felhúzásán dolgozik lelkesen, és persze az elképesztő összegbe kerülő Gyűrűk Ura-széria, aminek csak a jogaiért 250 millió dollárt fizettek Tolkien örököseinek és a két évadosra tervezett sorozatra legalább ennyit ráköltenek még, ha minden igaz.

De mire, ugye?

[…] Bővebben!


Kirúgták a sorozatából a transzneműek zaklatásával vádolt színészt

Jeffrey Tambor a Transparent című sorozatban / Fotó: port.hu

Miután két transznemű nő is szexuális zaklatással vádolta meg a Transparent című sorozat főszereplőjét, a műsort sugárzó Amazon vizsgálatot indított, amely most lezárult. Az online műsorszolgáltató közölte: a vizsgálat eredményeképp kirúgják a sorozatból Jeffrey Tambort – írja a Deadline.

Tambort egy, a sorozatban játszó transz színésznő és Tambor személyi asszisztense vádolta meg zaklatással. Az asszisztens arról számolt be, a férfi szexhez akarta kötni a fizetésemelést, többször a fenekét fogdosta, pornót játszott le előtte és szóban is gyakran megalázta. A színésznő ezeket a vádakat is megerősítette, és hozzátette, őt az egyik jelenet – amikor mindketten alig viselkedtek ruhát – forgatási szünetében Tambor lefogta, és hozzádörgölte a péniszét.

“Nagyon tisztelem Van Barnest és Trace Lysette-et, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy felszólaljanak a Transparent forgatásán szerzett tapasztalataik ügyében, példát mutatva ezzel arról a vezetőkkel szembeni hozzáállásról, amire ma a társadalmunknak szüksége van” – mondta a sorozat szintén transznemű alkotója, Jill Soloway. “Összetört a szívünk, amiért az eset ilyen fájdalmat és bizalmatlanságot okozott a közösségünkben.”

“Mélységesen csalódott vagyok, amiért az Amazon így kezelte ezeket a hamis vádakat” – közölte Jeffrey Tambor a Hollywood Reporter szerint. Hozzátette: mivel korábban nem hangzottak el ellene ilyen vádak, “Csak azt tudom feltételezni, hogy az ellenem zajló vizsgálat mélyen elfogult és hibás volt.” Közölte azt is, nagyon sajnálja, ha valaki “félreértette” a tetteit, mindenesetre továbbra is “vehemensen védeni fogja magát”.


Schwarzenegger vadnyugati sorozatban kapott főszerepet

Sikerült újabb szupersztárt megszereznie az Amazonnak. A Variety és a Deadline arról írnak, hogy Arnold Schwarzenegger szerepelni fog az új western sorozatukban, ami jelenleg Outrider néven fut. A történet az 1800-as években játszódik, Oklahomában egy indiánok által uralt területen. Főszereplője egy seriff helyettes, akit megbíznak azzal, hogy fogjon el egy legendás banditát a vadonban. Ehhez össze kell állnia a Schwarzenegger által alakított szövetségi marsallal.

[…] Bővebben!


Ez lehetett volna az új Black Mirror

Amikor évente 500 saját gyártású, forgatókönyvalapú tévésorozat készül évente Amerikában, akkor nincs értelme csodálkozni azon, hogy újrafeldolgozással és trendmásolással van tele a kínálat. Az Amazonra került, de eredetileg az angol Channel 4 rendelése alapján készített Philip K Dick’s Electric Dreams mindkét vonalna tökéletesen illik, már csak azért is, mert a Channel 4 a Netflixre távozott Black Mirror helyére szánta. A klónozás nem lett tökéletes, de csalódásnak így sem mondanánk próbálkozást. Évadkritika.

[…] Bővebben!


Zsidó mintaanyából lesz a legjobb stand-up komikus

Vannak olyan sorozatok, amikkel nem foglalkozunk eleget, egyrészt, mert a lustaság nagy úr, másrészt meg azért, mert a 470-520 évi sorozatból (2017-es ill. 2018-ra jósolt adat) egyszerűen kimaradnak olyanok, akikkel pedig foglalkozni kellene, Sajnos, hadd tegyem hozzá gyorsan. DEÁMBÁRAZONBAN. Indítunk egy rovatot, amiben az olyan cuccokat vesszük elő, amikkel nem foglalkoztunk, pedig kellene.

Az Amazon saját gyártású sorozataival nem nagyon szokott mellényúlni, A férfi a fellegvárban eddig két nagyszerű évadot produkált, a Sneaky Pete első kanyarja kifejezetten jó lett, a Mozart in the Jungle ugyan nekem nagyon nem jött be, de díjakat nyert, stb. A Marvelous Mrs. Maisel című dramedyjük, ami ugye egyórás, vicces sorozatot takar (lásd még Korhatáros szerelem itthon), pedig dettó kritikuskedvenc, kétszeres Golden Globe-nyertes produkció lett. És most, hogy a 4. részen túl vagyok, azt mondom, jogosan kapta meg a sajtómunkások díját, remélem a tévéakadémia is figyel majd rá az Emmynél.

[…] Bővebben!


Jemeni katonákról szól az Amazon új minisorozata

Decemberben új, kosztümös minisorozatot mutat be az Amazon, aminek most került fel a netre az első előzetese. A Last Post névre keresztelt széria 1965-ben játszódik, Jemenben, a főszereplői pedig az országban szolgálatot teljesítő angol királyi rendőrtisztek, illetve a családtagjaik. A sivatagi hőségben politikai hátbaszúrásokra és féltékenységre egyaránt készülni lehet a trailer alapján.

[…] Bővebben!


Az Amazon készít sorozatot a Gyűrűk urából

Hamar eldőlt a Gyűrűk ura-sorozat sorsa, amiről néhány nappal ezelőtt írtunk. Végül az Amazon lett a befutó, ők készíthetik el, az igencsak drága szériát. Ezúttal is a Variety hozta le a megállapodásról szóló hírt, miszerint az Amazon megállapodott a Tolkien-jogok birtokosaival és garantálják nekik, hogy készítenek egy több évados, Középföldén játszódó sorozatot. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a történet (érthető módon) a Gyűrű szövetsége eseményei előtt játszódik.

[…] Bővebben!


100 milliárd forintból készülhet Gyűrűk Ura sorozat

Egyre kétségbeesettebben keresik a tévés ipari szereplők a következő Trónok harcát. A Variety meg a Deadline most arról írnak, hogy a Warner stúdió tévés részlege éppen egy Gyűrűk Ura sorozatot próbál elpasszolni a legmélyebb zsebbel rendelkező játékosoknak a piacon.

[…] Bővebben!


Az Amazon Jack Ryanje egész pofás kis akciósorozatnak tűnik

Alec Baldwin. Harrison Ford. Ben Affleck. Chris Pine. John Krasinski. Mind az öten voltak már Jack Ryanek, . Baldwin a Vadászat a Vörös Októberre című thrillerben, Ford a Hazafias játékok és a Végveszélyben című filmekben, Affleck a Rettegés arénájában, Pine pedig a Jack Ryan: Árnyékügynök című filmekben szerepelt. Krasinski meg most fog az Amazonra jövőre érkező Tom Cancy’s Jack Ryan című sorozatban, amiben Ryan CIA-elemzőként dolgozik, majd rábukkan egy olyan tranzakcióra, amin elindulva gyanús arabok nymára jut, akik, (szürpríz) fel akarják robbantani az USA-t, meg a világot is tán, de az USA-t mindenképpen. És Ryannek mennie kell terepre. A trailer kurvajól néz ki, és szerepel benne Wendell Pierce a Drótból, szóval olyan isten nincs, hpgy ne nézzem. 


Tim Roth az olaj miatt esik neki a vörös macának

Tin Star címmel szeptember végén jön az itthon is elérhető Amazon Prime streamingszolgáltatóra Tim Roth és a Mad Manből (is) ismert Christina Hendricks új krimisorozata, amit az a Roland Joffe készített, aki például a 28 héttel később című zombihorrort is.  A sztori nagyvonalakban annyi, hogy a Roth alakította alkoholista angol rendőr Kanadába költözik, hogy vidéken kezdjen új életet, majd kiderül miért. Seriff lesz egy kisvárosban, és minden fasza és jó is, amikor egyszer csak jön a gonosz olajcég, és kibaszik a kisvárossal (sok munkás, sok balhé, sok pia, sok verekedés, sok kurvázás, sok, sok, sok), de ami még fontosabb, személyesen vele is, ő meg berág, és jöhet a bosszú. Az előzetes engem megvett kilóra, nézni is fogom.


Channing Tatum egy román zsarusorozathoz igazolt

Egy nyolcvanas években játszódó, romániai zsarusorozat sztárja lesz Channing Tatum és Joseph Gordon-Levitt. A két színészt elvileg nem láthatjuk majd, szinkronszínészként csatlakoztak az Amazon-sorozat stábjához. A két főhőst két román színész, Florin Piersic Jr. és Corneliu Ulici alakítja, az ő hangjukat adta Tatum és Gordon-Levitt.

[…] Bővebben!


Izraelbe mennek a Transparent szereplői

Szeptember 22-én negyedik évadával folytatódik a Transparent, az Amazon egyik legsikeresebb saját gyártású sorozata. Ebben Jeffrey Tambor játszik egy olyan egykori egyetemi oktatót, aki nyugdíjas éveiben vallja be a családjának, hogy mindig is nőnek érezte magát és a sorozat ezt az átváltozást mutatja be, a családtagok szemszögéből.

[…] Bővebben!


A Netflix főnök szerint ideje több sorozatot elkaszálni

Ha a Netflix alapítója és vezérigazgatója valahol valakinek interjút ad, arra általában érdemes odafigyelni. Reed Hastings most a CNBC-nek beszélt arról, hogy hogyan látja cége jelenlegi helyzetét, mit gondol a konkurenciáról, illetve a jövőbeli terjeszkedésről. Ami talán a legérdekesebb, hogy Hastings véleménye szerint túlságosan sok sorozatuk lesz sikeres és nem kaszálnak eleget.

[…] Bővebben!


Az Amazonra érkezik Danny DeVito és Jeff Goldblum közös sorozata

Félórás vígjátéksorozatot készít az Amazon két régi barátról, akik már egy ideje nem állnak szóba egymással, de valami miatt ismét fel kell venniük a kapcsolatot egymással, amibe belekeverednek feleségek, volt feleségek, gyerekek, és egy rakás más ember. Ez a két régi barát pedig nem lesz más, mint Danny DeVito és az őrületes reneszánszot élő Jeff Goldblum. A producer és író Tim Long lesz a Tracking Board szerint, aki leginkább arról ismert, hogy évek óta a Simpson család sorozaton dolgozik. Az egyelőre még cím nélküli sorozat nagyon korai fázisban van, így a bemutató dátuma sem ismert.


Ha csak az HBO-sorozatok miatt fizetne elő bárki is az Amazon Videora, ne tegye

Május 21-én lekerülnek az HBO-sorozatok az Amazonról, írja a Vulture.com, mert lejár az a hároméves deal, aminek értelmében az HBO bizonyos sorozatai az Amazonon is elérhetők voltak (a Netflixen eddig sem voltak). Ezekről van szó: The Sopranos, The Wire, Deadwood, Six Feet Under, Flight of the Conchords, True Blood, The Comeback, Eastbound and Down, Bored to Death, Girls, Veep és Enlightened, valamint számos minisorozat és HBO-film. A cél egyértelmű: átterelni a népet az HBO NOW/GO mezsgyéjére.

A poszt egyébként csak apropó, istenigazából a fenti trailert akartam kitenni, mert kurva jó.


Filmek helyett inkább sorozatot készít a Holdfény Oscar-díjas rendezője

Barry Jenkins, a Holdfény című film Oscar-díjas rendezője, legközelebb tévés munkát vállal és az Amazonnak készít sorozatot, számolt be róla a Variety. A sorozat Colson Whitehead The Underground Railroad című könyvén alapszik majd, ami 2016 augusztusában jelent meg az Egyesült Államokban és nagy sikert aratott, felkerült a New York Times bestseller listára, több díjat is kapott, illetve még Barack Obama nyári olvasnivalói között is szerepelt.

[…] Bővebben!


Neil Gaiman az apokalipszisról készít sorozatot

Fotó: Getty Images Hungary

Az Amerikai istenek, a Csillagpor, a Coraline írója, a The Sandman képregénysorozat szerzője, Neil Gaiman hatrészes sorozatot készít az Amazon Prime számára, saját, Terry Pratchettel közösen írt regénye, a Good Omens (magyarul Elveszett próféciák) alapján. Gaiman nemcsak a sorozat írója lesz, de ő lesz a showrunner is, írja közleményében az Amazon. A sorozat 2018-ban lesz majd látható.

A Good Omens a BBC-vel együttműködésben készül, és világszerte látható lesz az Amazon Prime előfizetői számára, de Angliában a BBC is játssza majd.

A sorozat története 2018-ban játszódik, röviddel az apokalipszis előtt, amire az egyetlen igazán megbízható forrás – és ez nem a Biblia – alapján a következő szombaton kerül majd sor, épp vacsora előtt. Úgyhogy minden az Isteni Terv szerint halad, Atlantisz felemelkedik, a Jó és a Rossz seregei háborúra készülnek – csak az a gond, hogy van egy angyal és egy démon, akik a kezdetek óta az emberek között élnek, már nagyon megszokták ezt az életmódot, úgyhogy marhára nincs kedvük az egészhez. És még a mindössze tizenegy éves Antikrisztus is bezavar a képbe.

Az Amazon Stúdió egyik fejese igyekezett nem túlspilázni a dolgot, úgyhogy lazán csak annyit mondott, ez lesz a legnagyszerűbb történet, amit valaha elmondtak a tévé történetében.