Nem Kokó, hanem Héder Barna vezeti majd a Maradj Talpon!-t

Fotó: Beliczay László / MTI

Már Héder Barna vezetésével forgatják a Duna Tévé vetélkedőjének új részeit – írja a Bors. Kovács Kokó Istvánt is kipróbálták, de a köztévé végül mégsem őt választotta.

Miután Gundel Takács Gábor felmondott a köztévénél, mert nem tetszett neki a rendszer, a köztévé Kokót és Héder hívta be próbafelvételre. A Bors pedig egy informátorra hivatkozva most azt írja, kettejük közül Hédert választották, és már elkezdődtek a műsor új részeinek felvételei.

Gundel Takács Gábor utoljára február 16-án forgatott a műsor számára, de mivel több részt előre vesznek fel, március tizedikéig képernyőn lesz. Aznap még elköszön a nézőktől, legközelebb pedig már Héder köszön be a Bors információi szerint. A lap megkereste Gundelt, aki elmondta, Héder felhívta, amikor a köztévé felkereste, egyébként pedig gratulál neki.

Héder Barna 1984–1987 között az MTV külső munkatársa, majd gazdasági-politikai rovat szerkesztő-műsorvezetője volt. Dolgozott a TeleSportnál, volt a Hungaroring Sport Rt. ügyvezető igazgatója, részt vett a Eurosport magyar adasának megalapításában, később nyolc éven keresztül volt az RTL Klub sportfőszerkesztője. Idén januárban tért vissza a közmédiához: ő lett az M4 csatorna sportigazgatója.


Kokó válthatja Gundel Takácsot

Az MTVA-nak gyorsan meg kell találnia a Maradj talpon! új műsorvezetőjét, ha leállás nélkül akarja pótolni a nemrég felmondott Gundel Takács Gábort. Két lehetséges utódot is próbafelvételre hívott be a köztévé a Bors szerint: az egyikük Kovács Kokó István, a másik pedig Héder Barna, kettejük közül kerülhet ki a vetélkedő új műsorvezetője.

Bár Gundel Takácsnak már lejárt a felmondási ideje, még egy darabig ő látható a műsorban, hiszen hetekkel korábban fel kell venni az adásokat, de ezek lassan elfogynak, és március első napjaira már meg kell lennie az utódnak, ha a köztévé szünet nélkül szeretné folytatni a vetélkedőjét.

A bulvárlap úgy tudja, hogy csak Kokót és Hédert hívták be próbafelvételre, vagyis kettejük közül kell kikerülnie az új műsorvezetőnek. Korábbi hírek szerint korábban az MTVA Jakupcsek Gabriellát is megkereste, aki elutasította a felkérést, ezt azonban a köztévé cáfolta.


Állítólag Jakupcseket akarta Gundel Takács helyére a köztévé

Nemrég felmondott a köztévénél Gundel Takács Gábor, a Maradj talpon! műsorvezetője, akinek a helyére nyilván ezerrel keresik a pótlást, és a Blikk értesülései szerint Jakupcsek Gabriellát nézték ki. Azt a Jakupcseket, akitől enyhén szólva nem túl elegánsan váltak meg annak idején a köztévénél. Hadd idézzük Sixx interjúját tavalyról:

Nem tudom, hiszen nem sikerült elérnem, hogy valaki leüljön, és elmondja nekem. Felhívtak a sminkből, felmentem, azt hittem, kapok valami utasítást, esetleg jutalmat, erre ott áll valaki, persze nem az, aki hívott, és a kezembe nyomott egy papírt, és közölte, hogy csoportos létszámleépítés van.

Csoda, hogy állítólag Jakupcsek elutasította a felkérést?

[…] Bővebben!


Felmondott a köztévénél Gundel Takács Gábor

Szakmai okok miatt távozik az MTVA-tól Gundel Takács Gábor, – írja a Bors. A Bors mellett a ma megjelenő Story magazin is címlapon hozza a hírt, miszerint a Maradj Talpon! műsorvezetője felmondott. Ők az okot is megjelölik: Gundel Takács szerint nagyon méltatlanul bánt kollégáival a csatorna.

A Bors úgy tudja, Gundel valóban pusztán szakmai okok miatt jön el az MTVA-tól és nem azért, mert máshol egy jobb ajánlatot kapott volna. Annyi biztos, hogy decemberben majdnem az egész stábját lecserélték. Gundel Takács állítólag már január 16-án felmondott a közmédiánál, és jelenleg már a felmondását tölti.

A Bors szerint könnyen lehet, hogy Gundel Takács az egyik sportcsatornánál folytatja.

Gundel Takács 1983-1995-ig az MTV Telesport szerkesztőségének dolgozott, aztán rádióműsort vezetett a Radio Bridge-en, a Danubiuson, az Eurosport munkatársa volt és a Sport1 TV alapító tagja is. 2007 óta dolgozik újra a közmédiában, ahol az Eurovíziós Dalfesztivált is közvetítette, de a TV2 vetélkedőit is sokáig vezette.

Az ügyben kerestük az MTVA-t, amit válaszolnak  frissítjük a cikket. 


Azért csak becsúszott pár politikus a Maradj Talpon!-ba az elmúlt hat év alatt

Azt mondja az MTVA, hogy 

A produkció a múltban is törekedett rá, és most is igyekszik elkerülni, hogy bármilyen elkötelezettségű hivatásos pártpolitikus szerepeljen a Maradj talpon! c. műveltségi vetélkedőben. Ez természetesen vonatkozik minden politikai tömörülés választott tagjára, tisztségviselőjére vagy közhatalmat gyakorló személyére egyaránt.

Annyira azért nem igyekezhettek, vagy ha igen, elég szarul csinálták, mert mielőtt a műsor vasökle lecsapott volna a jobbikos önkormányzati képviselőre, szerepelt náluk politikus és politikai tömörülés tagja vagy tisztségviselője, vagy közhatalmat gyakorló személy is. Például Czibulya Balázs, Sokorópátka polgármestere, aki 2012 novemberében szerepelt a műsorban, Tesinszky Gábornál a foglalkozást kormánytisztviselőnek adták meg, Tóth Róbert a Tolna Megyei Kormányhivatal kormánymegbízotti kabinet tagjaként szerepelt, Safiánné Maginyecz Dóra szlovák önkormányzati képviselő, a kesztölci Reznyik Zsuzsi szintén szlovák nemzetiségi képviselő, Kopornaky Sándor pedig Kercaszomor település független polgármestere.

De volt már bent Habony-haver is, ezt tegnap megírtuk mi is, vagy éppen a Századvég külpolitikai igazgatója, Szabó Dávid József, de említhetnénk Csatári Bencét, a fideszes Nemzeti Emlékbizottság történészét, aki hét évig volt MTI vallásügyi tudósítója, járt náluk a fehérgyarmati Kormányablak földhivatali osztályvezetője, Hegedűs Árpád, Kántor Erzsébet, a sülysápi polgármester testületi ügyintézője, vagy Bak Ákos Péter az EMMI, OH, Felsőoktatási Kutatás-fejlesztési Főosztály vezetője.

Ez szőrszálhasogatás, persze, hogy az, de ha eddig nem okozott gondot az önkormányzati állás, akkor miért pont most okoz? És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az MTVA kommunikácójában szereplő állítások sem stimmelnek. Ugyebár.


Habony embere kétmilliót nyert a köztévé kvízműsorában

Hiába jelentkezett, a jobbikos Varga Dániel végül nem szerepelhetett a Maradj talpon!-ban, egy fideszes háttérember, Holbok Sándor azonban játszhatott, sőt, nyert is kétmillió forintot a köztévén futó kvízműsorban, írta meg az Alfahír, amely Varga ügyéről is elsőként számolt be.

Holbok novemberben szerepelt a Maradj talpon!-ban, a műsor Facebook-oldalán pedig így mutatták be: “Jogásznak és történelem tanárnak is tanult. Jelenleg egy tanácsadó cégnél dolgozik. Három gyermek édesapja. Műszaki dolgokban nem erős, egyszer gyufával próbált meg működésbe hozni egy elektromos tűzhelyt.” (Wow.)

Ám arról már nem számoltak be, hogy Holbok régi fideszes háttérember, aki a Mengyi Roland korrupciós ügyében érintett Public Sector Consulting Kft. fő tulajdonosa, több állami cégben is feltűnt, 2006-tól Habony Árpád kampánycsapatának tagja, Szájer József kabinetfőnöke is volt, 2010-ben pedig a Honvédelmi Minisztérium tanácsadója, valamint a tárca két cégének felügyelőbizottsági elnöke, továbbá a HM Arzenál Elektronikai Zrt. igazgatósági tagja lett.

[…] Bővebben!


Megint nem mondott igazat az MTVA

A Maradj Talpon! című vetélkedőben nem szerepelhetett egy férfi, mert 

  • jobbikos képviselő (szerinte)
  • mert a szereplőválogatás során eltitkolta a foglalkozását (MTVA)

Az MTVA kérdésünkre a szereplőválogatást végző csapatra hárította a felelősséget, mondván

Az történt, hogy az első casting során Varga Dániel nem mondott el mindent magáról, ezért a produkció ezzel foglalkozó munkatársainak csak akkor derült ki, hogy hivatásos, választott politikus, amikor már telefonon egyeztettek vele. Tehát Varga Dániel nem árulta el elsőre, hogy politikusként dolgozik. A castingos csapatot az új beszállítónk részben lecserélte, vagyis egy korábbi castingolás eredménye az ember, és az ott elhangzottakról az új casting-csapat nem tudott. Más-más castingcsapatnál járt első, majd más csapat hívta második körben, akik nem tudtak arról, hol dolgozik.

Felhívtuk a régi castingcsapat egyik munkatársát, hogy mesélje már el nekünk, hogy is történik egy ilyen szereplőválogatás, és melyik az a pont, amikor megkérdezik az illetőtől, hogy milyen pártállású politikus. Természetesen ilyen kérdés nem hangzik el, tudtuk meg, a pártpreferenciára soha nem kérdeznek rá, ahogy a vallásra és szexuális irányultságra sem, és van egy olyan tippünk. hogy az anyagi helyzetre sem. Az MTVA válaszával azonban nem ez az egyetlen probléma.

[…] Bővebben!


MTVA: Nem azért nem játszhat a köztévében, mert jobbikos, hanem mert sumákolt

Van egy kisebb botrány éppen, amiben érintett a köztévé, egy vetélkedő és egy jobbikos politikus. Varga Dániel jelentkezett a Maradj Talpon! nevű vetélkedőbe, behívták castingra, ahol nagyon kedvesek voltak vele, majd kapott egy emailt, hogy minden frankó, lehet menni játszani. A levélben, írta az esetről először beszámoló Alfahír, a pontos időponttól és helytől kezdve az öltözködésen át a szükséges iratokig minden fontos információt leírtak neki. Varga úgy volt vele, hogy ezek szerint benne lesz a tévében, tán még táncolt is egy kicsit a hír hallatán.

Aztán az MTVA felhívta, hogy kösz, de nem kösz. Ilyen van, mindig, minden műsorba több szereplőt válogatnak be, mert mi van ha az egyik kiesik, ugye, mármint nem a játékból, hanem a szereplésből, mert mittudomén, eltöri a lábát. Szóval maga az a tény, hogy Varga Dániel egy igen után egy nemet kapott, az nem jelent semmit. Varga viszont azt állítja, a munkája miatt nem hívták be az élő adásra: a csepregi önkormányzatban képviselő a Jobbik színeiben, illetve a párt országgyűlési frakciójánál tanácsadó, egyben a Jobbik Ifjúsági Tagozatának alelnöke.

[…] Bővebben!


Lecserélték a köztévés Maradj talpon! háttérstábját

Augusztus óta új gyártója van az állami média műsorának, a Maradj talpon!-nak, de eddig ők is a korábbi, tapasztalt stábtagokkal dolgoztak együtt. Aztán a legutóbbi forgatási napon Gundel Takács Gáboron kívül mindenkinek felmondtak a Bors információi szerint.

[…] Bővebben!


Habonyhoz köthető cég veszi át a Maradj Talpont

Nem túl meglepő híreink következnek: A Népszabadság információi szerint a köztévé az Apropó Média Kft.-vel szerződött arra, hogy 214 millió forintért cserébe legyártsa a Maradj talpon! című vetélkedő legújabb epizódjait. Év végéig összes 88 epizódot. A Gundel-Takács Gábor vezetésével készülő show-t eddig a Show&Game Kft. készítette. Ez a cég a Hung-Ister Zrt.-n keresztül Simicska Lajos érdekeltségébe tartozik, mert a köztévés műsorokon (a vetélkedő mellett még közösen készítették a A Dalt és a Magyarország szeretlek műsorokat) együtt dolgoztak. Mióta a milliárdosnak megromlott a kapcsolata a Orbán Viktorral, cégei minden fronton veszítik el a korábbi megrendeléseiket, beleértve a médiát is. A Maradj Talpon! sorsa a híres G-nap után került veszélybe, akkor ezt írtuk róla.

[…] Bővebben!


Tavaly meghalt a Maradj talpon! egyik nézője, a gyászoló élettárs Orbán Viktorhoz fordult

Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult a Maradj talpon! című vetélkedő forgatása közben elhunyt Dobos Kinga élettársa, Boda Sándor – írja a Bors hétvégi száma.

A haláleset még tavaly szeptemberben történt: a műsor egyik statisztája, egy 32 éves nő rosszul lett, majd nem sokkal később meghalt. Az élettársa szerint a nő cukorbeteg volt, és inzulinhiány miatt vesztette életét. A férfi a Borsnak azt mondta, bár mentűautó és mentőhelikopter érkezett a nőért, sem a forgatáson jelen lévő személyzetnél, sem a mentőknél nem volt inzulin (nekem mondjuk nem egészen világos, hogy magánál a betegnél miért nem volt).

[…] Bővebben!


25 milliótól szabadították meg a köztévét

A Maradj talpon! keddi adásában a műsor történetének harmadik főnyereményét is elvitték, mégpedig egy 27 éves sportmenedzser, András, aki a sajtóközlemény szerint

higgadtan játszott és sikerrel vette a párbajokat, eleinte azonban csak kisebb összegeket nyert ellenfeleitől.

A keddi adásban hat párbajt teljesített sikerrel és még egy passzlehetősége is megmaradt, aztán szerdán folytatta a játékot, ahol utolsó passzlehetőségét is elhasználta, de ettől sem rettent meg, sőt. A Maradj talpon! 511 adása során eddig mindössze nyolc kihívó jutott el a tizedik összecsapásig, szóval igen, nagy truváj, amit csinált, és el is vitte a 25 millió forintos főnyereményt. Gratulálunk innen is, bár a betervezett manchesteri út helyett mi Liverpoolt javasolnánk, lásson végre egyszer rendes futballt is a fiú, de ez már másodlagos.


Senki sem felelős a Maradj talpon! felvételén meghalt néző esetében

A Maradj talpon! vetélkedő szeptember 22-i forgatásán a műsor egyik statisztája, a 32 éves Dobos Kinga az egyik szünetben rosszul lett, majd nem sokkal később meghalt. Élettársa halála ügyében panaszt tett Boda Sándor, a tisztifőorvosi hivatal most lezárult vizsgálata szerint azonban senki sem hibázott.

A fiatal nő élettársa, Boda Sándor szintén statisztaként volt jelen, szerinte a cukorbeteg Kinga az inzulinhiány miatt vesztette életét. Ugyan Kingáért előbb esetkocsi, majd mentőhelikopter érkezett, sem a forgatáson jelen lévő egészségügyi személyzetnél, sem a mentőknél nem volt inzulin – írja a Bors. Az OMSZ szerint azonban a mentőjárműveken, valamint a men­tőhelikopteren az inzulin nem rendszeresített gyógyszerkészítmény.” Az OMSZ a szakmai protokollok és szabályok, valamint az elvárható gondosság és körültekintés követelménye alapján végezte a beteg ellátását, így a szakmai szabályok megszegése nem állapítható meg. Fellebbezésre nincs lehetőség.” – szól a határozat.

Boda Sándor megtámadja a döntést. Azóta Finnországba költözött és jelenleg ügyvédet keres.